الجزیره: ۲۲ عضو خانواده خبرنگار ما در غزه کشته شدند
شبکه الجزیره در بیانیهای اعلام کرد که بمبارانهای روز چهارشنبه، ۱۴ آذر اسرائیل در شمال نوار غزه، جان ۲۲ تن از بستگان مؤمن الشرفی خبرنگار این شبکه را گرفت.
این شبکه اضافه کرده که «این واقعه هولناک در کمپ جبالیا در شمال نوار غزه رخ داد، جایی که خانواده مؤمن به آن پناه بردند و منجر به کشته شدن پدر، مادر، سه خواهر و برادر و فرزندانش شد.»
این روزنامهنگار که در زمان بمباران در جای دیگری بود، بعداً به صورت زنده در الجزیره در این باره صحبت کرد. قربانیان شامل ۱۷ عضو دیگر از خانواده بزرگ او بودند.
این شبکه اعلام کرده که «تمام مراحل قانونی را برای پاسخگویی به همه کسانی که مسئول این جنایت هستند، دنبال خواهد کرد.»
ارتش اسرائیل هنوز نسبت به این خبر واکنشی نشان نداده است.
۲۵ اکتبر نیز بر اثر حمله دیگری از ارتش اسرائیل، چند تن از اعضای خانواده وائل الدحدوح، یکی دیگر از خبرنگاران الجزیره در غزه کشته شدند.
اسرائیل ساخت ۱۷۰۰ خانه جدید در شهرکهای اورشلیم شرقی را تصویب کرد
یک سازمان غیردولتی روز چهارشنبه گفت که مقامات اسرائیلی ساخت بیش از ۱۷۰۰ خانه جدید را در اورشلیم (بیتالمقدس) شرقی تصویب کردند.
سازمان غیردولتی اسرائیلی «صلح اکنون» نوشت که اگر اکنون جنگ میان اسرائیل و حماس وجود نداشت، تصویب این طرح سروصدای زیادی به پا میکرد.
این سازمان افزود که این طرح برای تشکیل یک کشور فلسطینی بین کرانه باختری و بیتالمقدس شرقی مشکلساز خواهد بود.
بر اساس گزارش این سازمان اسرائیلی، تا سال ۲۰۲۰، ۴۵۰ هزار اسرائیلی در ۱۳۲ شهرک در کرانه باختری اسکان یافته بودند.
این شمار در سالهای پس از آن نیز افزایش یافته است.
در جریان جنگ اخیر، گزارشهایی از درگیریها میان شهرکنشینان یهودی و فلسطینیان منتشر شد و آمریکا محدودیت صدور ویزا برای شهرکنشینان افراطی اعمال کرد.
ارتش اسرائیل خواستار دسترسی صلیب سرخ به گروگانها در غزه شد
ارتش اسرائیل میگوید کمیته بینالمللی صلیب سرخ «باید به گروگانهایی» که هنوز توسط گروه افراطی حماس در نوار غزه نگهداری میشوند، دسترسی داشته باشد.
دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل روز چهارشنبه، گفت: «در حالی که ارتش اسرائیل عملیات خود را برای از بین بردن حماس در غزه گسترش میدهد، ما از مأموریت حیاتی خود برای نجات گروگانهایمان غافل نشدهایم.»
او افزود: «جامعه بینالمللی باید اقدام کند. صلیب سرخ باید به گروگانهایی که در دست حماس هستند دسترسی داشته باشد.»
اسرائیل میگوید ۱۳۸ گروگان از مجموع ۲۴۰ نفری که در حمله هفتم اکتبر حماس دستگیر شده بودند هنوز در دست گروه مسلح و افراطی فلسطینی حماس و متحدانش هستند.
گروه افراطی حماس از سوی آمریکا و اسرائیل و همچنین اتحادیه اروپا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته میشود.
بیش از ۵۰ شهروند روس روز پنجشنبه از رفح وارد مصر شدند
روسیه اعلام کرد که بیش از ۵۰ شهروند این کشور از جمله ۲۷ کودک، روز پنجشنبه، ۱۵ آذر از گذرگاه مرزی رفح وارد مصر شدند.
قرار است این افراد برای دریافت کمکهای پزشکی و سایر خدمات به قاهره منتقل شوند.
آن طور که روسیه اعلام کرده تاکنون در مجموع ۹۵۱ شهروند روس از منطقه درگیری میان اسرائیل و گروه افراطی حماس تخلیه شدهاند.
۸۸۰ نفر از آنها شامل ۳۸۰ کودک، به روسیه منتقل شدهاند.
حزبالله مسئولیت حمله راکتی به شمال اسرائیل را بر عهده گرفت
سازمان حزبالله بعدازظهر چهارشنبه مسئولیت تلاش برای حمله راکتی به شمال اسرائیل را برعهده گرفت.
پرتابهها به منطقه گالیل غربی در شمال اسرائیل آسیب جانی نداشت.
ارتش اسرائیل در واکنش، با آتش زمینی و هوایی خود علیه «اهداف تروریستی حزبالله» در جنوب لبنان به این رویداد واکنش نشان داد.
رهگیری موشک زمین به زمین که به سوی اسرائیل شلیک شده بود
ارتش اسرائیل ظهر چهارشنبه، ۱۵ آذر، اعلام کرد سامانه دفاع هوایی «ختص» («پیکان») این کشور یک فروند موشک زمین به زمین را که در این روز به سوی خاک اسرائیل شلیک شده بود، رهگیری و منهدم کرد.
ارتش افزود موشک بر فراز آبهای دریای سرخ و پیش از رسیدن به آسمان اسرائیل رهگیری و منهدم شد و لذا، خطری برای شهروندان به حساب نمیآمد.
ارتش به منبع احتمالی موشک شلیک شده اشاره نکرد. اما به نوشته هاارتص، ارتش احتمال میدهد که حوثیها از یمن عامل شلیک موشک بودند.
هشدار اردوغان به اسرائیل درباره هدف گرفتن سران حماس در خاک ترکیه
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، چهارشنبه، ۱۵ آذر، به اسرائیل هشدار داد که اگر بخواهد سران حماس را در خاک ترکیه هدف سوء قصد قرار دهد، «بهای سنگینی بابت آن خواهد پرداخت».
شماری از سران حماس ساکن ترکیه هستند و برخی نیز دائما بین ترکیه با قطر و لبنان در تردد هستند.
شبکه کان اسرائیل در آغاز این هفته صدای رونِن بار، رئیس شباک، از یک جلسه سازمان امنیت داخلی اسرائیل را پخش کرد که گفت «دستور گرفتهایم سران حماس در ترکیه، قطر، و هر جا را از بین ببریم».
آقای بار که از آغاز بحران جاری مسئولیت خود و سازمانش در ناکامیِ اطلاعاتی در تشخیص بهموقع حمله حماس به مردم اسرائیل را پذیرفته، در نشست یادشده افزوده بود: این (مأموریت کشتن سران حماس در هر جای جهان) «مونیخِ» نسل ما است.
اشاره او به تعقیب و کشته شدن عوامل حمله به ورزشکاران اسرائیلی در المپیک مونیخ سال ۱۹۷۲ بود که موساد اسرائیل سالها مهاجمان را در جهان تعقیب کرد و بسیاری از آنها را از پای درآورد.
انتشار عکسی از حضور سران حماس در تونلهای زیرزمینی پیش از حمله به اسرائیل
ارتش اسرائیل عکسی از یک نشست سران گروه افراطی حماس منتشر کرد. از این میان، پنج تن، به گفته ارتش اسرائیل، در دو ماهی که از جنگ در غزه میگذرد کشته شدهاند.
در عکسی که به گفته ارتش اسرائیل، زمان کوتاهی پیش از آغاز حمله حماس به اسرائیل، از یک نشست سران این گروه در یک تونل زیرزمینی آنها در باریکه غزه گرفته شده، پنج تن از ۱۱ فرد حاضر در نشست کشته شدهاند.
احمد غندور، فرمانده ارشد میدانی حماس در این عکس در صدر جلسه دیده میشود. حماس هفته گذشته مرگ او را سه هفته پس از کشته شدنش تأیید کرد.
به گفته سخنگوی ارتش، این عکس نشان میدهد که «تونلهای تروریستی» محلی برای فعالیتهای خرابکارانه این گروه و برنامهریزیهای آن بوده است.
همزمان ارتش اسرائیل فیلمی از لحظات عبور شماری از سران حماس در تونلها را منتشر کرد. این فیلم نیز ظاهرا زمانی پیش از آغاز حمله حماس به مردم اسرائیل گرفته شده است.
اعضای حماس که در حال عبور از تونلها هستند، ظاهرا از اینکه از آنها فیلم گرفته میشود، خبر ندارند.
محاصره محل اقامت پیشین یحیی سنوار در خان یونس
شبکه العربیه از غزه گزارش داد که ارتش اسرائیل از روز سهشنبه، ۱۴ آذر، خانهای را که تا پیش از حمله حماس به مردم اسرائیل در روز ۱۵ مهر، اقامتگاه یحیی سنوار، رهبر حماس در باریکه غزه بود، در استان خان یونس محاصره کرده است.
ارتش اسرائیل پیشتر سه خانه متعلق به اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس را که خود ساکن قطر است، در نقاط مختلف باریکه غزه ویران کرده و شماری از بستگان او نیز که در این خانهها بودند، از جمله برادر و دو نوه او کشته شدند.
معلوم نیست در خانه متعلق به یحیی سنوار کسی از بستگان او هنوز زندگی میکند یا نه.
یحیی سنوار و برادرش، محمد، که فرمانده شاخه جنوبی گروه افراطی حماس است و اسرائیل کشتن او را هم در دستور کار خود قرار داده، زاده خان یونس هستند.
به گزارش خبرنگاران در رسانههای اسرائیل، یحیی سنوار از مدتی پیش، از تونلهای زیرزمینی در شهر غزه به بخش تونلها در خان یونس گریخته و آنجا را برای خود امنتر میداند و «معتقد است که احتمال لو دادن او به اسرائیل از سوی همشهریهایش در خان یونس ضعیف است».
برخی از خبرنگاران اسرائیلی در روزهای اخیر از سخنگوی ارتش و سایر مقامات ارشد کشورشان پرسیدهاند آیا احتمال میدهند که یحیی سنوار همراه با شماری از گروگانهای اسرائیلی از طریق تونلهای الرفح از غزه به مصر گریخته باشد یا نه. مقامات اسرائیلی ظاهرا نتوانستهاند به این پرسشها پاسخ دقیق و قطعی بدهند.
کشف انبار راکتی حماس در «نزدیکی یک درمانگاه» در شمال غزه
سخنگوی ارتش اسرائیل چهارشنبه، ۱۵ آذر، اعلام کرد که نیروهای یک گردان از نظامیان این کشور «یکی از بزرگترین انبارهای راکتی و مهمات» گروه افراطی حماس را در «نزدیکی یک درمانگاه و یک مدرسه در بخش شمالی نوار غزه» کشف کردند.
بر اساس این گزارش، «صدها راکت، پرتابگر و انواع مختلف خمپارههای ضد تانک» و همچنین پهپادهای زیادی در این محل به دست آمده است.
ارتش اعلام کرد شماری از راکتهای کشف شده از نوع دوربرد است که حماس در دو ماه اخیر از مدلهایی از آنها برای حمله به شهرهای مرکزی اسرائیل، مانند تلآویو استفاده کرده است.
سخنگوی ارتش گفت کشف این همه مهمات در مکانی که قلب جمعیت غیرنظامی بوده، بار دیگر نشان میدهد که «سازمان تروریستی حماس ساکنان نوار غزه را سپر انسانی خود کرده است».