اتحادیه اروپا دو فرمانده گروه افراطی حماس را تحریم کرد
اتحادیه اروپا نام دو فرمانده گروه افراطی حماس را به فهرست تحریمهای خود اضافه کرد.
اتحادیه اروپا در کنار ایالات متحده گروه حماس را گروهی تروریستی طبقهبندی کرده است.
بر اساس تحریمهای جدید که روز جمعه اعلام شد، اتحادیه اروپا محمد ضیف فرمانده شاخه نظامی حماس و مروان عیسی معاون او را در فهرست سیاه خود اضافه کرد.
بر اساس تحریمهای جدید، داراییهای مالی احتمالی این افراد در اتحادیه اروپا توقیف میشود و هرگونه مبادله مالی یا تامین مالی این دو عضو ارشد گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش حماس ممنوع شده است.
آمریکا و بریتانیا نیز روز ۲۳ آبان دور سوم تحریمها علیه گروه افراطی حماس بعد از حمله این گروه به خاک اسرائیل را اعلام کردند و رهبران و حامیان مالی آن را هدف قرار دادند.
علی مرشد شیرازی و مصطفی محمد خانی، اعضای نیروی قدس سپاه پاسداران، علیاحمد فیضاللهی، فرمانده نیروهای ویژه تیپ «صابرین» سپاه پاسداران، و خالد قدومی، تبعه اردن و رابط مالی میان حماس و ایران که در تهران زندگی میکند، ازجمله این تحریمشدگان بودند.
چهار کشته در حمله پهپادی اسرائیل به خودرویی در سوریه
خبرگزاری رویترز از مرگ چهار تن در حمله پهپادی اسرائیل به خودرویی در جنوب سوریه خبر داد.
سازمان ناظر حقوق بشر سوریه، مستقر در بریتانیا، و یک منبع امنیتی نزدیک به دولت بشار اسد به این خبرگزاری گفتند که روز جمعه پهپاد اسرائیلی یک خودرو در حال حرکت در منطقه قنیطره در خاک این کشور را هدف قرار داد.
بر اساس این گزارش، محلی که خودرو حامل چهار نفر مورد هدف قرار گرفته، نزدیک به بلندیهای جولان در اشغال اسرائیل است.
هنوز ارتش اسرائیل این حمله را رسما تایید نکرده است.
یک منبع امنیتی نزدیک به دولت بشار اسد به رویترز گفته است که جسد چهار نفر در خودرویی که هدف قرار گرفته، به خاطر سوختگی زیاد، قابل تشخیص نیست.
اسرائیل طی هفتههای گذشته حمله به نیروهای نیابتی ایران در سوریه و فرودگاههای این کشور را شدت بخشیده است.
آلمان میگوید از وقفههای بیشتر در جنگ اسرائیل و حماس حمایت میکند
سخنگوی وزارت خارجه آلمان جمعه ۱۷ آذر گفت تا هنگامی که حماس بتواند به تجاوزات خود از باریکه غزه ادامه دهد، برقراری یک صلح پایدار در خاورمیانه تعهدی ناشدنی است.
به گزارش رویترز، این سخنگو گفت در حال حاضر آلمان از برقراری آتشبسهای بیشتر حمایت میکند.
اشاره این سخنگو به توقف عملیات نظامی شبیه وقفه اخیر بود که به اسرائیل و حماس امکان داد افراد را تبادل کنند اما به گفته اسرائیل و آمریکا، حماس آن را «نقض» کرد.
آلمان که رئیسجمهور، صدراعظم، وزیر خارجه و شمار دیگری از سران آن در دو ماه اخیر برای بیان همدردی با مردم اسرائیل به این کشور سفر کردهاند، بر حق اسرائیل در دفاع از خود و مردمش تأکید دارد.
سخنگوی وزارت خارجه آلمان در نشست خبری روز جمعه در برلین این را نیز گفت که اسرائیل باید مانع از رنج غیرنظامیان در غزه شود و موظف است قوانین بشردوستانه را رعایت کند.
گزارشهایی از احیا شِکِل مقابل یورو و دلار
با وجود ورود اسرائیل به سومین ماه جنگ با گروه افراطی حماس در باریکه غزه، «شِکِل»، واحد پول اسرائیل، ارزش خود را به میزان زیادی بازیافته و ارزش آن به معاملاتی که در میانه بهار یا اوایل تابستان امسال رایج بود، بازگشته است.
دادههای بانک مرکزی اسرائیل نشانگر آن است که ارزش «شکل» در برابر دلار آمریکا، یورو و تمامی ارزهای خارجی احیا شده است.
هر دلار آمریکا روز جمعه در برابر ۳ «شکل» و ۶۹ «آگوروت» معامله شد، که شبیه معاملات بهار و اوایل تابستان است.
حفظ قدرت «شکل» در شرایطی است که این کشور هزینه سنگین روزانه برای ۶۳ روز جنگ همه جانبه خود علیه حماس، حزبالله و تحرکات حوثیهای یمن میپردازد.
آمریکا هنوز مبلغ کمکی را که برای یاری تسلیحاتی اسرائیل در این جنگ در نظر گرفته، به این کشور نپرداخته است.
اقتصاددانان در رسانههای اسرائیل گفتهاند تخصیص کمک آمریکایی، شرایط اقتصادی این کشور را بهبود خواهد داد.
صدها هزار تن از مردان اسرائیلی در سن کار در جبهههای جنگ حضور دارند.
اسرائیل به جای دهها هزار کارگر فلسطینی از غزه وکرانه باختری که ورود آنها را به خاک خود برای کار از پس از حمله گروه افراطی حماس ممنوع کرده، با کشورهایی در جهان برای وارد کردن کارگر مذاکره کرده است.
اسرائیل اعلام کرد که یک «باند تروریستی» حزبالله را «منهدم» کرد
ارتش اسرائیل جمعه ۱۷ آذر اعلام کرد «یک باند تروریستی» حزبالله لبنان را که درصدد نزدیک شدن به مرز شمالی اسرائیل از «تپه دوو» در جنوب لبنان بود، با حمله هوایی «منهدم» کرد.
پس از کشته شدن یک مرد کشاورز اسرائیلی در حملات روز پنجشنبه در مرز شمالی اسرائیل، این بخش از مرزها روز جمعه نیز کماکان متشنج و شاهد واکنش سنگین هوایی و زمینی اسرائیل به حملاتی است که از ناحیه حزبالله متوجه شمال اسرائیل شده است.
حزبالله، گروهی که مانند حماس ذیل گروههای تروریستی آمریکا و اروپا قرار گرفته، روز جمعه اعلام کرد شمار کشتههایش در تحرکات دو ماه اخیر به ۹۴ تن رسیده است. این بالاترین رقم تلفات رسمی اعلام شده حزبالله در ۱۷ سال گذشته است.
حزبالله از یک روز پس از حمله مرگبار هزاران تن از اعضای گروه افراطی حماس به مردم اسرائیل که به جنگ منجر شد، برای یاری حماس وارد کارزار شده و اسرائیل را با حملات خمپارهای و راکتی و تحرکات ایذایی دیگر به چالش میکشد.
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل روز پنجشنبه در بازدید خود از منطقه به حزبالله هشدار داد که سرنوشت بیروت را به غزه و خان یونس شبیه نکند. اشاره او به ویرانی گسترده شهرهای غزه و خان یونس در جنگ کشورش حماس بود.
شرکت گسترده مردمی در مراسم خاکسپاری فرزند کشتهشده ژنرال اسرائیلی
رسانههای اسرائیل گزارش میدهند که هزاران تن از مردم این کشور ظهر جمعه ۱۷ آذر برای خاکسپاری گال مئیر آیزنکوت، پسر ۲۵ ساله ژنرال دوره احتیاط گادی آیزنکوت، که یک روز پیش در حومه منطقه جبالیا در شمال غزه در یک عملیات نظامی کشته شد، گردآمدهاند.
ژنرال آیزنکوت هنگام کشته شدن پسرش همراه با ژنرال ذخیره بنی گانتس در یک نشست هدایت عملیات جنگی در جنوب اسرائیل به فاصله بسیار نزدیک به غزه شرکت داشت و یکی از فرماندهان نظامی لشگر جنوبی اسرائیل به ژنرال آیزنکوت خبر داد که پسرش شدیدا زخمی شده و با بالگرد به بیمارستان انتقال یافت.
پزشکان در بیمارستان نتوانستند جان او را نجات دهند. وی در عملیات کوماندوها ظاهرا در پی کشف یک تونل کشته شده بود.
گادی آیزنکوت که وزیر ارشد عضو کابینه جنگ است وپیشتر رئیس ستاد کل ارتش بود، در خاکسپاری پسرش گفت: «تو احساس کردی که این یک جنگ برحق است و برای بازگرداندن شهروندان ربوده شده وارد جبهه شدی...ما هر کاری خواهیم کرد که لایق دلاورانی فداکار مانند تو باشیم».
ژنرال بنی گانتس، عضو ارشد دیگر کابینه جنگ نیز در این آیین گفت چیزی که باعث شده یک پسر جوان و با استعداد همه چیز خود را رها کرده و به جنگ برود، فرهنگ حاکم بر خانهای است که در آن بزرگ شده و عشق به کشور را در فرزندان پرورش داده است.
ژنرال گانتس افزود گال را از زمانی که در ارتش بود، میشناخته و شهامت و ایثار او «میراث ما در ادامه راه خواهد بود».
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر، اسحاق هرتسوگ رئیسجمهور، یائیر لاپید رهبر اپوزیسیون و شمار زیادی از دولتمردان و سیاستمداران اسرائیلی و مقامات خارجی در آیین خاکسپاری پسر گادی آیزنکوت شرکت کردند.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، در تماس تلفنی مرگ پسر ژنرال آیزنکوت را به او تسلیت گفته است.
به گزارش رسانههای اسرائیل، گال مئیر آیزنکوت پیش از آنکه از سوی ارتش برای خدمت احضار شود، داوطلبانه راهی جبهه شد.
پسر یکی از دستیاران ارشد بنیامین نتانیاهو، آقای یحیال لایتر نیز به تازگی در جنگ در غزه کشته شد.
آونر نتانیاهو، یکی از دو پسر بنیامین نتانیاهو نیز از تحصیلات در خارج بازگشته و در جبهههای جنگ حضور دارد و پسر دیگرش، یائیر، برای گردآوری کمک جهت ارتش اسرائیل با نهادهای اسرائیلی در آمریکا همکاری میکند.
فرزندان و بستگان بسیاری از مقامات ارشد اسرائیلی در جنگ جاری حضور دارند.
ادعای حماس درباره کشتهشدن یکی از نظامیان اسرائیلی ربودهشده به غزه
شاخه نظامی گروه افراطی حماس روز جمعه ۱۷ آذر از کشته شدن یکی از اسرائیلیهایی که در حمله خود به اسرائیل در روز ۱۵ مهر به غزه ربوده، خبر داد.
به گزارش شبکه الجزیره، این گروه اعلام کرد که فرد کشتهشده باروخ ساعار نام دارد و در میان نظامیانی است که ربوده است.
به ادعای حماس، این مرد اسرائیلی، در جریان تلاش نظامیان کشورش برای نزدیک شدن به محلی که در اسارت است، کشته شد.
حماس مدعی شد شماری از نیروهای اسرائیلی که درصدد آزادی این شهروند خود بودند، «کشته یا زخمی شدند».
اسرائیل هنوز در این باره بیانیهای صادر نکرده و درستی ادعای حماس نیز قابل راستیآزمایی نیست.
هنوز ۱۳۸ تن که ۱۱ نفر آنها خارجی هستند، در اسارت حماس باقی ماندهاند. رسانههای اسرائیل اعلام کردند فردی که تازه به این فهرست اضافه شده، یک مرد مسلمان میانسال از اعراب بادیهنشین جنوب اسرائیل است که تا پیش از این سرنوشت او معلوم نبود و اکنون مستندات زنده بودن وی بدست آمده است.
شمار دیگری از مردان مسلمان اسرائیلی نیز همچنان در اسارت حماس هستند.
بازداشت عامل تیراندازی به کنیسه یهودیان در ایالت نیویورک
پلیس نیویورک اعلام کرد مرد ۲۸ سالهای که روز پنجشنبه ۱۶ آذر به سوی یک کنیسه یهودیان در شهری در این ایالت تیراندازی کرد و شعار «فلسطین آزاد خواهد شد» سر داد، بازداشت شده و این تیراندازی آسیب جانی در پی نداشته است.
شاهدان عینی گفتند مهاجم پیش از نزدیک شدن پلیس برای بازداشت او، اسلحه خود را به روی زمین انداخت.
کاتی هوکول، فرماندار نیویورک گفت مهاجم از ساکنان شهر آلبانی در این ایالت بود. خانم هوکول یادآوری کرد که رویداد در شب نخست از جشن هشت روزه عید یهودی «حنوکا» رخ داد.
فرماندار افزود خشونت در یک مکان مقدس تنها تعرض به ساختمان نیست بلکه علیه بافت اجتماعی جامعه، آزادی بیان باور دینی و حتی علیه احساس امنیت جمعی جامعه است.
پس از آغاز جنگ حماس و اسرائیل، مقامات ارشد اطلاعاتی و امنیتی آمریکا گفتهاند سلسه رویدادهایی در آمریکا که ذیل اعمال یهودستیزانه توصیف میشود، چند برابر شده است.
اظهارات مقام تشکیلات خودگردان درباره لزوم همکاری حماس با این حکومت در آینده
محمد الاشتیه، نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی در کرانه باختری رود اردن اعلام کرد که این حکومت به رهبری محمود عباس در حال کار با آمریکا بر روی طرح وضعیت غزه پس از جنگ جاری است.
او در گفتوگو با خبرگزاری بلومبرگ در روز جمعه ۱۷ آذر با توضیح چشماندازی که برای نوار غزه پس از جنگ دارد، گفت با حمایت بینالمللی باید ساز و کاری ایجاد شود تا رهبری تشکیلات خودگردان بتواند با همکاری حماس، حکومت در این منطقه را در دست بگیرد.
آقای الاشتیه گفت در دیدارهایی که در هفته جاری میان او و مقامات آمریکایی برگزار شد، آنها (آمریکاییها) اجماع داشتند که «اسرائیل نباید نوار غزه را دوباره اشغال کند، یا در بخشی از آن نواره حائل امنیتی ایجاد نماید یا ساکنان فلسطینی را اخراج کند».
محمد الاشتیه افزود در روزهای آتی به دوحه خواهد رفت تا قطر را متقاعد کند که به جای حمایت از حماس، پشتیبان تشکیلات خودگردان فلسطینی باشد.
بنیامین نتانیاهو و دولت اسرائیل از اینکه محمد الاشتیه، محمود عباس و تشکیلات خودگردانی هنوز نیز حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر را محکوم نکردهاند، خشمگین هستند.
به نوشته بلومبرگ، نخستوزیر تشکیلات فلسطینی در گفتوگو با این خبرگزاری مدعی شد که درگیری جاری از روز ۱۵ مهر شروع نشد. او همچنین ادعا کرد آنچه که اسرائیل در غزه انجام میدهد، «انتقامگیری است» ولی حاصلی هم برای اسرائیل دربر نخواهد داشت.
بنیامین نتانیاهو این هفته گفت تا زمانی که او در رهبری اسرائیل باشد، نخواهد گذاشت که حکومت خودگردان فلسطینی و محمود عباس که هنوز هم حاضر به محکوم کردن حماس نیستند، نقشی در اداره غزه داشته باشند.
شورای امنیت امروز درباره پیشنهاد گوترش برای آتشبس در غزه رایگیری میکند
امروز جمعه، هفدهم آذر، شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره درخواست آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان برای برقراری آتشبس دائمی در غزه رایگیری میکند.
آقای گوترش چهارشنبه گذشته در اقدامی کمسابقه، ماده ۹۹ منشور سازمان ملل را فعال کرد و بر اساس اختیارات خود از شورای امنیت خواست برای این موضوع تشکیل جلسه دهد.
تاکنون چهار پیشنویس قطعنامههای قبلی برای توقف حملات اسرائیل به غزه از سوی اعضای شورای امنیت رد یا وتو شده است.
همزمان با نشست تعیین شده از سوی شورای امنیت برای بررسی پیشنهادات دبیر کل سازمان ملل، امارات متحده عربی نیز که عضو غیردائم شورای امنیت است، خواهان رأیگیری بر سر پیشنویس قطعنامه این کشور برای آتشبس شده است.
پذیرش چنین قطعنامهای منوط به رأی موافق دستکم ۹ کشور از ۱۵ عضو دایم و غیردایم شورای امنیت است و اینکه هیچیک از ۵ عضو دائم شورا یعنی آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا آن را وتو نکنند.
گلیعاد اِردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد که از عملکرد و اظهارات روزهای اخیر دبیرکل سازمان ملل ابراز ناخشنودی کرده و آنتونیو گوترش را به استعفا فرا خوانده، در نشست روز جمعه شورای امنیت سخنرانی خواهد کرد تا مواضع کشورش در قبال لزوم ادامه جنگ با گروه افراطی حماس تا تحقق اهداف اسرائیل را بیان کند.
اسرائیل و سازمان ملل پس از آغاز حملات ارتش این کشور به غزه و آمار بالای تلفات غیرنظامیان در این باریکه، وارد تنشهای بیسابقهای شدهاند.