لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۰۷
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۲۰:۳۲ ۱۹.۹.۱۴۰۲

بلینکن:‌ اسرائیل درباره پایان عملیات در غزه تصمیم می‌گیرد، نه آمریکا

وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه گفت «الزامی» است که در جریان حملات اسرائیل به نوار غزه، از غیرنظامی‌های ساکن آن محافظت شود.

آنتونی یلینکن در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان یادآوری کرد این اسرائیل است که درباره زمان پایان عملیات نظامی علیه گروه افراطی حماس تصمیم می‌گیرد، نه آمریکا.

او افزود چشم انداز آمریکا و بسیاری دیگر از کشورها آن است که بعد از پایان عملیات نظامی اسرائیل، کشور مستقل فلسطینی تشکیل شود.

وزیر خارجه آمریکا تأکید کرد فردای روزی که عملیات عمده نظامی در غزه پایان یابد،‌ بسیار مهم و ضروری است که «حکومت، امنیت و بازسازی» در مسیر درست قرار بگیرد و «صلح بادوام و پایدار» پدید بیاید.

آقای بلینکن با تأکید مجدد بر رسیدن کمک‌های بشردوستانه به شهروندان غزه و نیت اسرائیل برای محدود کردن آسیب به غیرنظامی‌ها، در عین حال گفت که «نتیجه همیشه نمایانگر نیت‌ها نیست.»

۱۹:۴۴ ۱۹.۹.۱۴۰۲

وزارت بهداشت حماس: تلفات در نوار غزه به حدود ۱۸ هزار نفر رسید

وزارت بهداشت غزه که زیر نظر گروه افراطی حماس فعالیت می‌کند، روز یکشنبه اعلام کرد شمار کشته‌شدگان ساکن نوار غزه بر اثر حملات اسرائیل به حدود ۱۸ هزار تن رسیده است.

در بیانیه این وزارتخانه همچنین آمده که از زمان آغاز حمله اسرائیل به نوار غزه در روز ۱۵ مهر، ۴۹ هزار و ۵۰۰ تن مجروح شده‌اند.

اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت غزه، همچنین در گفت‌وگوی تلفنی با شبکه تلویزیونی الجزیره مدعی شد در ۲۴ ساعت گذشته ۲۹۷ تن در نوار غزه کشته و بیش از ۵۵۰ نفر زخمی شده‌اند.

۱۸:۰۹ ۱۹.۹.۱۴۰۲

نتانیاهو روابط روسیه با ایران را «خطرناک» خواند

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که او در گفت‌وگوی تلفنی ۵۰ دقیقه‌ای با ولادیمیر پوتین از گسترش روابط مسکو با تهران انتقاد کرد و آن را «خطرناک» دانست.

بنیامین نتانیاهو در این مکالمه همچنین ناخرسندی خود را از مواضع «ضد اسرائیلی» روسیه در نشست شورای امنیت و رأی مثبت مسکو به قطعنامه پیشنهادی برای آتش‌بس در جنگ اسرائیل با گروه افراطی حماس ابراز کرد.

این قطعنامه روز جمعه به رأی گذاشته شد و آمریکا آن را وتو کرد.

آقای نتانیاهو در عین حال از تلاش‌های مسکو برای آزادی یک شهروند روس-اسرائیلی تقدیر کرد و گفت کشورش از همه ابزارهای سیاسی و نظامی برای آزادی همه گروگان‌ها استفاده خواهد کرد.

نخست‌وزیر اسرائیل همچنین از روسیه خواست به صلیب سرخ جهانی فشار بیاورد تا امکان دیدار با گروگان‌های در بند حماس و رساندن دارو به آنها فراهم شود.

از سوی دیگر کرملین در بیانیه‌ای اعلام کرد رئیس جمهور روسیه در این مکالمه آمادگی روسیه برای کاهش آسیب به غیرنظامیان و کاهش تنش در غزه را اعلام کرد.

در این بیانیه آمده که آقای پوتین بر مخالفت اصولی با «تروریسم» و محکوم کردن آن تأکید کرده است، اما در عین حال به نخست‌وزیر اسرائیل گفته که اقدام علیه «تروریسم» نباید «تبعات مهلک» برای غیرنظامیان ساکن غزه به همراه داشته باشد.

ولادیمیر پوتین و بنیامین نتانیاهو همچنین موافقت خود برای ادامه تماس‌های دوجانبه را اعلام کرده‌اند.

۱۸:۰۰ ۱۹.۹.۱۴۰۲

جدال لفظی اردن و اسرائیل بر سر ادامه جنگ غزه

وزیر امور خارجه اردن روز یکشنبه اسرائیل را متهم کرد با انجام عملیات گسترده نظامی در نوار غزه قصد دارد این باریکه را «خالی از سکنه» کند.

ایمن صفدی در یک کنفرانس در دوحه،‌ پایتخت قطر، همچنین گفت جنگ غزه نه تنها کشتن «مردم بی‌گناه» است، بلکه «معنای قانونی نسل‌کشی» را در خود دارد و جهان هنوز به نقطه‌ای نرسیده که خواسته بی‌قیدوشرط پایان این جنگ را اعلام کند.

در واکنش به این اظهارات، ایلون لوی، سخنگوی دولت اسرائیل، آن را «اتهامات پوچ و نادرست» دانست و گفت هدف اسرائیل از عملیات در غزه، مجازات «هیولاهایی» است که روز ۱۵ مهر در خاک اسرائیل دست به «کشتار» زدند.

اسرائیل به دنبال حمله گروه افراطی حماس به خاک خود که باعث کشته شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفتن حدود ۲۴۰ نفر شد، عملیات هوایی و زمینی در نوار غزه را آغاز کرده است.

۱۶:۱۴ ۱۹.۹.۱۴۰۲

گفت‌وگوی طولانی پوتین و نتانیاهو

رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر روز یکشنبه ۱۹ آذر ناچار شد در میانه نشست هفتگی دولت خود، جلسه را ترک کرده و یک گفت‌وگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین داشته باشد. این رسانه‌ها گفتند این مکالمه طولانی بوده اما هنوز جزئیاتی از آن را به‌دست نیاورده‌اند.

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل مکالمه را ۵۰ دقیقه توصیف کرد اما جزئیاتی ارائه نکرد.

این دومین گفت‌وگوی دو رهبر پس از حمله ناگهانی گروه افراطی حماس به اسرائیل است.

گفت‌وگوی پیشین پوتین- نتانیاهو ۱۰ روز پس از اعلان جنگ اسرائیل علیه حماس انجام شد. در آن مکالمه، آقای نتانیاهو به ولادیمیر پوتین گفت «تا نابودی توانایی‌های نظامی و زیربناهای حکومتی حماس، جنگ در غزه را متوقف نخواهد کرد».

اسرائیل که از آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین به دلیل منافع خود در ارتباط با سوریه و نفوذ و توان نظامی روسیه در سوریه، رابطه با مسکو را حفظ کرده و از ارائه کمک به اوکراین خودداری کرده بود، در دو ماه گذشته از نقشی که کرملین در تعامل با حماس ایفا کرده، ناخشنود است.

روسیه در ماه نخست جنگ هیئتی از سران حماس را به مسکو دعوت کرده بود.

برخی از مقامات پیشین اسرائیلی و تحلیلگران این کشور در گفت‌وگو با رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند آقای پوتین اکنون آشکارا در کنار ایران و حماس و علیه اسرائیل ایستاده است. با این حال مناسبات کامل رسمی مسکو- اورشلیم در سطح سفیر حفظ شده است.

۱۶:۰۹ ۱۹.۹.۱۴۰۲

دبورا (عزیزه) لشم و نوه او رومی گونن
دبورا (عزیزه) لشم و نوه او رومی گونن

دبورا (عزیزه) لشم، یک مادربزرگ ایرانی‌زاده در اسرائیل که نوه ۲۳ ساله‌اش، رومی گونن از روز ۱۵ مهر در اسارت حماس است، شامگاه شنبه ۱۸ آذر به در خانه ژنرال بنی گانتس، وزیر ارشد عضو کابینه جنگ اسرائیل رفت و خواهان آن شد که کابینه بازگرداندن نوه او و ۱۳۷ اسرائیلی و خارجی دیگر اسیر در دست حماس را در صدر اولویت جنگی بگذارد.

آقای گانتس با آگاهی از حضور این بانوی ۸۷ ساله در کنار در خانه‌اش، با او دیدار کرد. خانم لشم به ژنرال گانتس گفت: اول همه ربوده‌شدگان را برگردانید بعداً در مورد جنگ هر کاری که خواستید انجام دهید.

خانم لشم یک شب پیش از آن نیز به در خانه یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، رفته و درخواست خود را تکرار کرده بود.

دبورا لشم، ساکن تل‌آویو، به رادیو فردا گفت در شب‌های این هفته به در خانه سایر وزیران ارشد عضو کابینه جنگ نیز خواهد رفت.

اعضای گروه افراطی حماس نوه ۲۳ ساله او را که در جشنواره موسیقی شرکت کرده بود، ابتدا زخمی کردند و سپس او را ربودند. حماس حدود ۴۰۰ تن از جوانان اسرائیلی را که در آن جشنواره شرکت داشتند، کشت.

مادر رومی گونن این روزها به رسانه‌های اسرائیل گفت زنانی که دو هفته پیش از اسارت حماس آزاد شدند، رومی را زنده دیده‌اند اما به دلیل پای گلوله‌خورده‌اش به درمان فوری نیاز دارد. هنوز ۱۵ زن و دو کودک در میان افراد ربوده‌شده به غزه هستند.

۱۴:۵۳ ۱۹.۹.۱۴۰۲

گروه حزب‌الله در لبنان روز یکشنبه ۱۹ آذر در بیانیه‌های جداگانه‌ای مسئولیت ارسال پهپاد به آسمان اسرائیل و همچنین شلیک راکتی به شمال اسرائیل را که بامداد این روز ناکام شده بود، برعهده گرفت.

ارتش اسرائیل اعلام کرد در پاسخ به این تحرکات ایذایی حزب‌الله، با آتش هوایی و زمینی خود به لبنان حمله کرده است.

آژیر خطری که حمله راکتی یا پهپادی را خبر می‌دهد، در ساعات بامدادی در بخش‌هایی از شمال اسرائیل به صدا درآمده بود.

ده‌ها هزار تن از شهرک‌نشینان اسرائیلی این منطقه یا براساس دستور ارتش یا به تمایل خود، از دو ماه پیش محل زندگی‌شان را ترک کرده و در اماکن موقت در سایر نقاط اسرائیل اسکان یافته‌اند.

حزب‌الله روز شنبه تأیید کرد که شمار کشته‌های آن گروه نیز به ۹۹ تن افزایش یافته است. سخنگوی ارتش اسرائیل هم از زخمی شدن سطحی شش نظامی خود در رویدادهای بامداد یکشنبه خبر داده است.

از سوی دیگر، بیش از صد هزار تن از ساکنان جنوب لبنان از بیم وخیم شدن درگیری‌های مرزی حزب‌الله با اسرائیل، از خانه خود به سایر نقاط لبنان گریخته‌اند. این جابه‌جایی گسترده در لبنان در میانه شرایط وخیم اقتصادی آن کشور رخ داده است.

نخست‌وزیر اسرائیل روز ۱۶ آذر به حزب‌الله هشدار داد در صورت ادامه تحرکات، «سرنوشت» شهرهای غزه و خان یونس را برای بیروت تکرار خواهد کرد.

۱۴:۴۱ ۱۹.۹.۱۴۰۲

دبیر کل سازمان ملل می‌گوید به تلاش‌هایش برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه ادامه می‌دهد

دبیر کل سازمان ملل در مراسم افتتاح «مجمع دوحه» در قطر بار دیگر تأکید کرد که به تلاش‌های خود برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه ادامه خواهد داد.

آنتونیو گوترش، در اظهارات خود روشن ساخت که وضعیت انسانی در غزه به شدت بحرانی است.

واشینگتن از اسرائیل خواسته است که اقدامات بیشتری برای نجات جان غیرنظامیان در غزه به‌عمل آورد، اما در عین حال از موضع این کشور حمایت می‌کند که می‌گوید آتش‌بس در وضعیت کنونی به نفع گروه حماس خواهد بود.

شیخ محمد بن عبدالرحمان آل‌ثانی، نخست وزیر قطر، در این مجمع اظهار داشت که به‌رغم از دست رفتن فرصت‌ها، در حال حاضر تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس با جدیت دنبال می‌شود.

۱۴:۲۶ ۱۹.۹.۱۴۰۲

نبرد سنگین در غزه با بمباران شدید از سوی ارتش اسرائیل ادامه دارد

از نخستین ساعات بامداد یکشنبه تاکنون، شهر «خان یونس» در جنوب نوار غزه شاهد نبردهای سنگین بین ارتش اسرائیل و اعضای گروه افراطی حماس بوده است.

بنا بر اعلامیه ارتش اسرائیل، در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۵۰ نقطه هدف آتش‌‌باری نیروی هوایی، دریایی و زمینی ارتش این کشور قرار گرفته است. این بیانیه می‌افزاید چندین مجموعه و مقرِ حماس و راه های زیرزمینی مورد استفاده این گروه تخریب شده‌اند.

وزارت بهداشت تحت کنترل گروه حماس، آخرین شمار کشته‌شدگان فلسطینی را بیش از ۱۷ هزار و ۷۰۰ نفر، و شمار افراد زخمی را نزدیک به ۴۹ هزار نفر اعلام کرده است.

نهادهای سازمان ملل از بی‌خانمانی نزدیک به ۸۵ درصد از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار جمعیت غزه خبر می‌دهند و می‌گویند مکان امنی برای اسکان پناهجویان در محدوده نوار غزه وجود ندارد.

۱۴:۱۲ ۱۹.۹.۱۴۰۲

روزنامه قبرسی از بازداشت دو شهروند ایرانی به ظن «توطئه» علیه اهداف اسرائیلی خبر داد

یک روزنامه چاپ قبرس روز یکشنبه ۱۹ آذر خبر داد که پلیس قبرس دو شهروند ایران را به ظن «توطئه» برای حمله به اهداف اسرائیلی در این کشور بازداشت کرده و مورد تحقیق قرار داده است.

به نوشته روزنامه کاثی‌مرینی در نیکوسیا، این دو فرد ایرانی در «مراحل اولیه» گردآوری اطلاعات برای حمله بالقوه به اهداف اسرائیلی بودند.

این روزنامه دو ایرانی را «پناهجویان سیاسی» نامید که با یک عضو سپاه پاسداران در ارتباط بوده‌اند.

یک مقام رسمی قبرس با استناد به سیاست کشورش در امور مربوط به امنیت ملی، از ابراز واکنش به این خبر در پاسخ به پرسش‌های روزنامه کشورش خودداری کرد.

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل ظهر یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد موساد در کشف توطئه در قبرس سهیم بود.

توطئه‌های مرتبط با جمهوری اسلامی ایران علیه شهروندان و اهداف و منافع اسرائیلی در قبرس، مسبوق به سابقه است و در گذشته نیز افرادی در این ارتباط محاکمه و محکوم شده‌اند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG