استقبال تشکیلات خودگردان فلسطین از رای قاطع سازمان ملل برای آتشبس در غزه
ریاض منصور، سفیر تشکیلات خودگردان فلسطینی در سازمان ملل روز سهشنبه از رای قاطع مجمع این سازمان برای برقراری آتشبس انساندوستانه در غزه استقبال کرد و آن را «روزی تاریخی» خواند.
مجمع عمومی سازمان ملل در این روز با تصویب قطعنامهای غیر الزام آور با ۱۵۳ رای موافق خواستار آتشبس فوری در جنگ اسرائیل و غزه شد. آمریکا و اسرائیل به همراه هشت کشور دیگر با این قطعنامه محالفت کردند و ۲۳ کشور نیز به این قطعنامه رای ممتنع دادند.
ریاض منصور گفت: «رای امروز مجمع عمومی پیام قوی ارسال کرد و این یک روز تاریخی بود. وظیفه جمعی ما این است که به این راه ادامه دهیم تا زمانی که شاهد پایان خشونت و جنگ علیه مردم خود باشیم».
سازمان ملل: ۴۰ هزار ساختمان در غزه تخریب یا آسیب دیده است
براساس برآورد سازمان ملل که روز سهشنبه منتشر شد، از زمان آغاز جنگ غزه در ۱۵ مهرماه سال جاری کنونی، نزدیک به ۴۰ هزار ساختمان یا حدود ۱۸ درصد از تمام سازههای نوار غزه در حملات اسرائیل آسیب دیده یا ویران شده است.
بهدنبال حمله غافلگیرانه و بیسابقه گروه افراطی حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) که دستکم یک هزار و ۲۰۰ کشته برجای گذاشت، ارتش اسرائیل حملات به غزه را آغاز کرد. در حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از ساکنان این منطقه، یعنی ۸۵ درصد کل جمعیت نوار غزه، در اثر این جنگ از خانه و کاشانه خود آواره شدهاند.
این برآورد تازه بر اساس تصاویر ماهوارهای با وضوح بالا در ۲۶ نوامبر سال جاری تهیه شده است.
با این حال کارشناسنان معتقدند به رغم استفاده از چنین فناوری، این احتمال وجود دارد که در تخمین مقیاس تخریب دچار اشتباه شده و تصاویر تمام آسیبهای ساختمانی را نشان ندهند.
طبق این گزارش، به ساختمانها در مناطق شمال غزه بیشترین آسیب وارد شده است.
فرانسه به تلاش برای یافتن راه حلی پایدار جهت پایان دادن به جنگ غزه ادامه خواهد داد
نیکلاس دیرویر، سفیر فرانسه در سازمان ملل، ضمن اشاره به رای مثبت کشورش به قطعنامه پیشنهادی مصر برای آتشبس فوری در غزه، خواستار راه حلی پایدار برای این منازعه شد.
نیکلاس دیرویر در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: فرانسه به قطعنامه مصر رای مثبت داد و خواستار یک آتشبس جدید بشردوستانه (درغزه) است که منجر به آتش بس دائمی شود.
او تاکید کرد: «فرانسه خواستار آزادی فوری همه گروگانها است و به تلاش برای یافتن راه حلی پایدار برای این درگیری ادامه خواهد داد.»
مجمع عمومی سازمان ملل خواستار آتشبس فوری در غزه شد
مجمع عمومی سازمان ملل روز سهشنبه با تصویب قطعنامهای خواهان آتشبس فوری در جنگ اسرائیل و گروههای فلسطینی در غزه شد.
این قطعنامه غیر الزام آور با ۱۵۳ رای موافق در مقابل ۱۰ رای مخالف به تصویب رسید. ۲۳ کشور به این قطعنامه رای ممتنع دادند.
قطعنامه پیشنهادی مصر در حالی در مجمع عمومی به تصویب رسید که پیشنویس مشابهی چند روز پیش در شورای امنیت با وتوی دولت آمریکا از تصویب بازماند.
آمریکا، اسرائیل، اتریش، جمهوری چک، گواتمالا، لیبریا، میکرونزی، پاپوآ گینهنو و پاراگوئه به این قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل رای منفی دادند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، هرچند این قطعنامه غیر الزام آور است، اما با توجه به رای مثبت دو سوم کشورهای عضو سازمان ملل، این قطعنامه بیانگر دیدگاه جهانی نسبت به این جنگ است.
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، قبل از رأی گیری در خصوص این پیشنویس در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که جنبههایی از این قطعنامه وجود دارد که ایالات متحده از آنها حمایت میکند، از جمله ضرورت رسیدگی فوری به وضعیت وخیم انسانی در غزه، حفاظت از غیرنظامیان و آزادی گروگانها.
رایگیری درباره این پیشنویس به در خواست قطر و موریتانی انجام شد. این دو کشور خواستار برگزاری جلسه اضطراری مجمع عمومی و رایگیری کشورهای عضو سازمان ملل در خصوص جنگ غزه شده بودند.
ساعاتی پیش از این رای گیری در مجمع عمومی سازمان ملل، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، هشدار داد که اسرائیل در حال از دست دادن حمایتها در سراسر جهان است.
والاستریت جورنال: اسرائیل تزریق آب دریا به تونلهای حماس را آغاز کرد
روزنامه «والاستریت جورنال» روز سهشنبه به نقل از مقامهای آمریکایی خبر داد که ارتش اسرائیل تزریق آب دریا به مجموعه تونلهای زیرزمینی مورد استفاده گروه افراطی حماس در نوار غزه را آغاز کرده است.
برخی مقامهای دولت جو بایدن گفتهاند این کار به نابودی تونلهای حماس که اسرائیل میگوید محل نگهداری گروگانها و همچنین مخفیگاه اعضای این گروه و انبار مهمات آن است، کمک میکند.
والاستریت جورنال نوشته است برخی مقامهای دیگر دولت آمریکا نگرانی خود را از به خطر افتادن منابع آب آشامیدنی نوار غزه بر اثر این اقدام ارتش اسرائیل ابراز کردهاند.
خبرگزاری رویترز گفته که ارتش اسرائیل هنوز به این گزارش واکنش نشان نداده است. هرچند پیش از این گزارشهایی درباره قصد این کشور برای پمپاژ آب دریا به تونلهای زیرزمینی غزه منتشر شده بود.
جو بایدن میگوید دولت اسرائیل راه حل دو کشوری را نمیخواهد
رئیسجمهور آمریکا میگوید دولت اسرائیل با راه حل دو کشوری برای فلسطین مخالف است و از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، خواست تا کابینه خود را «تغییر» دهد.
جو بایدن با اشاره به آقای نتانیاهو و دولت راست افراطی او گفت که این محافظهکارترین دولت تاریخ اسرائیل است و آنها «باید تصمیم سختی بگیرند».
به گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیسجمهور آمریکا افزود اسرائیل در حال از دست دادن حمایتها در سراسر جهان است و نخستوزیر این کشور «باید دولت اسرائیل را تقویت کرده و تغییر دهد تا راه حلی بلندمدت برای مناقشه اسرائیل و فلسطین پیدا کند».
آقای بایدن در مراسم روز دوشنبه در کاخ سفید به مناسبت عید یهودی حانوکا هشدار مشابهی درباره حمایت جهانی از اسرائیل داده بود.
او خطاب به مهمانان گفت: «ما باید مراقب باشیم. آنها باید مراقب باشند. افکار عمومی کل جهان میتواند یکشبه تغییر کند، ما نمیتوانیم اجازه دهیم این اتفاق بیفتد.»
پیش از آغاز جنگ میان حماس و اسرائیل، رئیسجمهور آمریکا اعلام کرده بود که تشکیل دولت فلسطینی در کنار اسرائیل «تنها راه حل» برای این منازعه است.
آمریکا پس از آغاز حملات اسرائیل به غزه خواستار آن شده بود که این باریکه توسط تشکیلات خودگران فلسطین اداره شود. این پیشنهاد با استقبال اپوزیسیون اسرائیل همراه شد.
در همین زمینه، بنیامین نتانیاهو روز سهشنبه پس از گفتگو با بایدن گفت که بر سر دوران «پس از حماس» میان متحدان اسرائیل «اختلاف» وجود دارد.
نخستوزیر اسرائیل گفت امیدوار است «در اینجا به توافق برسیم»، اما با اشاره به توافقنامه صلح ۱۹۹۳ که میان إسحاق رابین، نخستوزیر وقت اسرائیل و یاسر عرفات، رهبر سازمان آزادیبخش فلسطین در ایالات متحده امضا شد، قول داد «اشتباه اسلو» را تکرار نکند.
حملات حوثیهای یمن «تهدیدی» برای مسیرهای کشتیرانی اسرائیل است
بندر اشدود اسرائیل میگوید حملات حوثیهای یمن به کشتیهای تجاری، «تهدیدی» برای مسیرهای کشتیرانی جهانی و ترافیک دریایی به سمت اسرائیل است.
مدیریت این بندر روز سهشنبه با اعلام اینکه این حملات تاکنون «هیچ تأثیر مستقیمی بر فعالیتهای بندری نداشته»، در بیانیهای تأکید کرد که از هر اقدامی «برای حفظ دروازههای اسرائیل» دریغ نخواهد کرد.
حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران همزمان اعلام کردند که در آخرین اعتراض خود به بمباران غزه توسط اسرائیل، یک عملیات نظامی علیه یک نفتکش تجاری نروژی انجام دادهاند.
مالک این نفتکش نروژی گفت این کشتی هیچ ارتباطی با اسرائیل ندارد و «به صورت آزمایشی» توسط اجارهکنندگان برای ارسال مرسوله از بندر اشدود خارج شده است.
با وجود این، مدیریت شرکتی که مالک این کشتی است اعلام کرده که «با توصیه مشاوران امنیتی» تا زمانی که کشتی و خدمه آن در آبهای امن قرار نگیرند از ارائه اطلاعات بیشتر خودداری خواهد کرد.
پیش از این بندر اشکلون که از بندر اشدود کوچکتر است بهدلیل نزدیکی به غزه به صورت موقت فعالیت خود را به حالت تعلیق در آورده بود.
اسرائیل برای واردات و صادرات خود به تجارت دریایی وابسته است و بندر اشدود در جنوب و بندر حیفا در شمال، بزرگترین بنادر آن به حساب میآیند.
پیشتر شاخه نظامی گروه حوثیهای یمن به همه شرکتهای کشتیرانی هشدار داده بود اگر با اسرائیل همکاری کنند، در دریای سرخ هدف حمله قرار میگیرند.
یک سخنگوی این گروه روز ۱۸ آذر با اعلام «ممنوعیت» در خصوص حرکت «تمامی کشتیها» به سمت اسرائیل، گفت: اگر مواد غذایی و داروهای مورد نیاز به نوار غزه نرسد، کشتیهایی که در دریای سرخ به سوی بنادر اسرائیل میروند، «صرفنظر از ملیتشان، هدف نیروهای نظامی ما قرار میگیرند.»
حوثیها مسئولیت حمله به نفتکش نروژی را برعهده گرفتند
انصارالله، شاخه نظامی گروه شورشیهای حوثی یمن، ظهر سهشنبه ۲۱ آذر در بیانیهای مسئولیت حمله به یک نفتکش نروژی در نزدیکی تنگه بابالمندب در دریای سرخ را برعهده گرفت و مدعی شد که این کشتی حامل نفت برای اسرائیل بود.
شرکت مالک نفتکش «استریندا» به نام گروه «مووینکِلز» نیز در بیانیهای اعلام کرد خدمه کشتی در آتشسوزی رخ داده بر عرشه کشتی، براثر اصابت راکت شلیکشده به آن آسیبی ندیدند و نفتکش راه خود را به سوی «یک بندر امن» ادامه داده است. ۲۲ تن خدمه این نفتکش نروژی، شهروند هند هستند.
شرکت «مووینکلز» افزود که این کشتی حامل مواد سوختی بارگیریشده از مالزی به سوی ایتالیا در حرکت بود.
روزنامه نیویورک تایمز این هفته نوشته بود جمهوری اسلامی ایران مشخصات کشتیها و نفتکشهای به مقصد اسرائیل را به حوثیها در یمن اطلاع میدهد. ایران ارتباط خود را با این حملات انکار کرده است.
رخنه پهپادها از جنوب لبنان به آسمان اسرائیل
ارتش اسرائیل اعلام کرد در ساعات بامدادی سهشنبه ۲۱ آذر مواردی از رخنه پهپادی از جنوب لبنان به آسمان اسرائیل مشاهده شده است. همزمان رسانههای اسرائیل از پرتاب راکت از جنوب لبنان به شمال اسرائیل خبر دادند.
صدای آژیر خطر در شهرکهای بخش گالیل غربی در شمال اسرائیل، مانند شطولا، زرعیت، شومرا، آدمیت، ایلون، حنیتا، گورانوت هاگالیل، یاعارا و گورن گالیل به صدا درآمد.
ارتش اسرائیل با آتش هوایی و توپخانه زمینی علیه منطقه «عیترون» در جنوب لبنان، به پرتاب این راکتها واکنش نشان داد.
همزمان، حزبالله مسئولیت حمله به یک پایگاه اسرائیلی در نزدیکی کیبوتص مالکیا در گالیل علیا را برعهده گرفت. این حمله آسیبی نداشت.
یک روز پیش از آن، بخشهایی از شمال اسرائیل هدف حملات راکتی و خمپارهای قرار گرفت که حزبالله مسئولیت اکثریت این حملات را برعهده گرفت.
به گزارش شبکه کان، چند خمپاره روز دوشنبه به خانههایی در شهرک مطولا اصابت کرده و آسیب زیادی دید. مطولا در بین مناطقی است که از آغاز جنگ جاری ساکنین آن تخلیه شده و به مناطق دیگر رفتهاند.
حزبالله لبنان دوشنبه شب اعلام کرد شمار تلفاتش در جریان این جنگ به ۱۰۰ تن رسیده است.
در این میان، بندر اشکلون در جنوب اسرائیل در ساعات ظهر سهشنبه هدف حمله راکتی از غزه قرار گرفت. چهار راکت شلیکشده را سامانه پدافند اسرائیلی گنبد آهنین رهگیری و منهدم کرد.