کاخ سفید: سالیوان در اسرائیل درباره حملات «با شدت کم» گفتوگو کرد
سخنگوی کاخ سفید پس از هشدار وزیر دفاع اسرائیل مبنی بر اینکه جنگ با حماس «بیش از چند ماه» ادامه خواهد داشت، اطمینان داد که ایالات متحده میخواهد جنگ بین اسرائیل و گروه افراطی حماس «هرچه زودتر پایان یابد».
حماس از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا به عنوان یک گروه تروریستی طبقهبندی شده است.
جان کربی روز پنجشنبه درباره سفر جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید به اسرائیل افزود که آقای سالیوان در این سفر درباره تغییر حمله اسرائیل به غزه «در آینده نزدیک» به سمتِ «عملیات با شدت کم» بحث کرد.
پیش از این اظهارات، وزیر دفاع اسرائیل در دیدار با جیک سالیوان گفته بود که جنگ اسرائیل علیه حماس در غزه «بیش از چند ماه» به طول خواهد انجامید.
گالانت گفت: «حماس یک سازمان تروریستی است که بیش از یک دهه برای مبارزه با اسرائیل ساخته شده است و زیرساختهای زیرزمینی و هوایی ساخته است که نابود کردن آن آسان نیست. زمان میبرد - بیش از چند ماه - اما ما حماس را شکست خواهیم داد و نابود خواهیم کرد.»
جیک سالیوان روز پنجشنبه در اسرائیل با بنیامین نتانیاهو نخستوزیر این کشور نیز دیدار کرد.
تصویب افزایش هفت میلیارد دلاری بودجه اسرائیل برای جنگ غزه
پارلمان اسرائیل، کنست، روز پنجشنبه اصلاحیه قانون بودجه دولتی سال جاری را تصویب کرد که بر اساس آن، هفت میلیارد دلار برای پوشش جنگ غزه به بودجه دولتی اضافه شد.
به گزارش رسانههای اسرائیلی حدود ۲۶ میلیارد شِکِل (۷ میلیارد دلار) به بودجه سال جاری دولت برای پوشش جنگ غزه، مقابله با حملات حزبالله، کمکهای انساندوستانه به خانوادههای شهروندان اسرائیلی آسیبدیده از جنگ، خصوصاً ۲۰۰ هزار اسرائیلی آواره شده از مناطق مرزی با لبنان و غیره اضافه شد.
اصلاحیه قانون بودجه با رای موافق ۵۹ کرسی و رای مخالف ۴۴ کرسی از کل ۱۲۰ کرسی کنست تصویب شد.
علت مخالفت اپوزیسیون، تخصیص نیم میلیارد شِکِل بودجه جدید برای امور اجتماعی و حتی آموزشی در زمینههای مختلف بود.
برخی نمایندگان، دولت بنیامین نتانیاهو را به سیاسیکاری و سوء استفاده از وضعیت جنگی برای جذب بودجه برای امور غیرضروری متهم کردند.
یائیر لاپید رهبر اپوزیسیون و بنی گانتس عضو کابینه جنگ دولت نتانیاهو از جمله افراد مخالف با این بخش از اصلاحات بودجه بودند.
اظهارات متناقض اسرائیل و حماس درباره مذاکرات برای وقفه و تبادل گروگانها و زندانیان
در حالی که سیانان به نقل از یک «منبع آگاه» گزارش داده که اسرائیل سفر رئیس موساد به قطر را برای ازسرگیری مذاکرات درباره وقفه در عملیات جنگی و تبادل گروگان و زندانی «لغو» کرده، یک مقام ارشد حماس مطلبی متناقض با آن بیان کرده است.
این مقام ارشد که به نام او اشارهای نشده، روز پنجشنبه، ۲۳ آذر به خبرگزاری آلمان گفته که مذاکره کنندگان در حال «گفتوگوهای جدی درباره آتشبس» در غزه هستند.
این خبرگزاری به نقل از این مقام نوشته است: «تا زمانی که آتش بس اجرایی نشود، تبادل گروگانها و اسیران انجام نخواهد شد.»
شبکه آمریکایی سیانان روز پنجشنبه با استناد به یک «منبع آگاه» گزارش داد که اسرائیل سفر برنامهریزی شده رئیس موساد به قطر را برای ازسرگیری مذاکرات درباره وقفه در عملیات جنگی و تبادل گروگان و زندانی «لغو کرده است».
کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل نیز چهارشنبه شب خبر داده بود که کابینه جنگی این کشور به ریاست بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر با انجام سفر داوید برنئا به دوحه مخالفت کرده است.
رئیس موساد و همچنین ویلیام برنز، رئیس سیآیای، ماه گذشته در دور پیشین مذاکرات در قطر نقش مستقیم داشتند و هر دو همزمان مدتی را در دوحه در جریان مذاکرات سپری کردند.
اسرائیل میگوید: هفت مظنون بازداشتی در دانمارک، با حماس رابطه داشتهاند
اسرائیل روز پنجشنبه اعلام کرد هفت نفری که توسط سازمانهای اطلاعاتی دانمارک بهدلیل برنامهریزی برای حمله به غیرنظامیان دستگیر شدهاند، «از طرف» گروه افراطی حماس مأموریت داشتهاند.
آنطور که موساد اعلام کرده سازمانهای اطلاعاتی دانمارکی، این موضوع و نیز دیگر فعالیتهای گروه حماس در خاک اروپا را به اطلاع دفتر بنیامین نتانیاهو رساندهاند.
مقامات دانمارکی روز پنجشنبه، ۲۳ آذر اعلام کردند در اقدامی هماهنگ در سراسر کشور چندین نفر را به ظن آمادگی برای یک حمله تروریستی یهودیستیزانه بازداشت کردهاند.
نخست وزیر دانمارک هشدار داده این که درگیری در جای دیگری از جهان، «وارد زندگی جامعه دانمارکی شود»، برای این کشور قابل پذیرش نیست.
اسرائیل برای بازداشت رهبران حماس جایزه تعیین کرد
ساکنان غزه روز پنجشنبه، ۲۳ آذرماه، بیانیههایی را که ارتش اسرائیل از آسمان روی این باریکه پرتاب کرده نشان میدهند که اسرائیل برای یافتن چهار تن از سران حماس در مجموع یک میلیون دلار جایزه نقدی تعیین کرده است.
اسرائیل برای کمک به یافتن یحیی سنوار رهبر حماس در باریکه غزه ۴۰۰ هزار دلار، محمد سنوار (برادر یحیی و فرمانده شاخه جنوبی حماس) ۳۰۰ هزار دلار، برای رافع سلامه ۲۰۰ هزار دلار و برای محمد ضیف فرمانده کل یگانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، صد هزار دلار جایزه تعیین کرده است.
ارتش اسرائیل شماره تلفن مشخص برای تماس افراد و آدرس تلگرام خود را نیز در این اعلامیه با عنوان «به آینده خود فکر کن» ذکر کرده و افزوده است که تماس افراد محرمانه خواهد ماند.
ارتش اسرائیل میگوید دهها تن از اعضای حماس را در بیمارستانی در غزه بازداشت کرده
ارتش اسرائیل روز پنجشنبه اعلام کرد حدود ۷۰ تن از فعالان گروه افراطی حماس را که در بیمارستانی از غزه خارج شدند، بازداشت کرده و آنها را برای بازجویی در اختیار شباک، سازمان امنیت داخلی و «واحد ۵۰۴ ستاد اطلاعاتی» قرار داده است.
به گزارش هاآرتص، این افراد از بیمارستان کمال عدوان در بیت لاهیا در شمال غزه خارج شدند.
ارتش در حساب کاربری خود در شبکه ایکس تصاویری از شماری از مردان فلسطینی را که نیمه بالای بدن آنها برهنه است و اسلحه بالای سر خود گرفته و از دل ویرانههایی بیرون میآیند، منتشر کرد.
وزارت بهداشت غزه که در سلطه حماس است، روز ۲۲ آذر گفته بود که ارتش اسرائیل بیمارستان کمال عدوان را محاصره کرده است.
ارتش اسرائیل در مکاتبه با مدیرکل وزارت بهداشت غزه «هشدار» داده بود اگر فعالیت حماس در این بیمارستان متوقف نشود، ارتش حق خود را برای انجام اقدامات لازم براساس قوانین بینالملل «محفوظ میداند».
تصاویری که ارتش اسرائیل در این زمینه منتشر کرده است:
اقدام بریتانیا در قبال ساکنان شهرکهای اسرائیلینشین
بریتانیا روز پنجشنبه، ۲۳ آذر، اعلام کرد ورود آن دسته از اسرائیلیهای ساکن شهرکهای اسرائیلینشین در کرانه باختری رود اردن را که درگیر رویدادهای خشن در کرانه باشند، ممنوع میکند.
وزیر خارجه بریتانیا این خبر را در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توییتر سابق) اعلام کرد.
به نوشته دیوید کامرون، «افراطیونی که شهروندان فلسطینی را هدف قرار داده و آنها را میکشند، منطقه و ثبات اسرائیلیها و فلسطینیها را به یکسان به تهدید میاندازند»، مشمول این تصمیم خواهند شد تا «اطمینان یابیم که بریتانیا خانهای برای کسانی نخواهد بود که مرتکب این اقدامات تهدیدکننده میشوند».
او از اسرائیل خواست از راهکارهای قویتری در مقابله با رویدادهایی از این دست استفاده کرده و افراد درگیر در این خشونتها را پاسخگو کند.
آقای کامرون به تازگی از اسرائیل و کرانه باختری دیدار کرده بود.
اعلام خبر مرگ دو گروگان دیگر در دست حماس
ارتش اسرائیل به خانواده تال حایمی، یک شهروند ساکن کیبوتص «نیرعوز» در جنوب اسرائیل و خانواده جاشوا لوآیتو مولل، یک شهروند تانزانیایی خبر داده که این دو کشته شدهاند و جسد آنها در دست حماس است.
به گزارش هاآرتص، ارتش جزئیات مستندات خود در خصوص مرگ این دو اسرائیلی و خارجی ربوده شده به غزه را منتشر نکرده، اما بر اساس سوابق، این خبر تنها زمانی به خانوادهها اطلاع داده میشود که اسرائیل به مستندات قطعی آن دست یافته است.
به گزارش رسانههای اسرائیل، تال حایمی و جاشوا لوآیتو مولل در همان روز نخست حمله در روز ۱۵ مهر به دست حماس کشته شده و اعضای حماس جسد آندو را به غزه بردهاند.
شهروند تانزانیایی یک دانشجوی رشته کشاورزی بود که تنها چند روز پیش از حمله حماس به اسرائیل، برای آموختن شیوههای کشاورزی مدرن در کیبوتصهای اسرائیلی از سوی دولت تانزانیا به اسرائیل اعزام شده بود.
به نوشته هاآرتص، از میان ۱۳۵ اسرائیلی و خارجی که در اسارت حماس مانده بودند، اکنون این گروه افراطی جسد ۲۰ تن از آنها را در اختیار دارد.
استقبال اسرائیل از تصمیم پارلمان سوئیس به توقف کمک به آژانس امداد سازمان ملل
در پی تصمیم پارلمان سوئیس برای توقف کمک مالی این کشور به آنروا، آژانس امدادرسانی سازمان ملل ویژه فلسطینیان، وزیر خارجه اسرائیل با قدردانی از سوئیس، این آژانس را به حمایت از تروریسم متهم کرد.
الی کوهن روز پنجشنبه در حساب شبکه ایکس (توییتر سابق) نوشت به پارلمان سوئیس تبریک میگوید و آنروا سازمانی است که به جای کمک به ساکنان غزه «تنها وضعیت آنها را بدتر میکند».
به نوشته آقای کوهن، آنروا خود محرکی در تروریسم است، و استفاده شرورانه حماس از ساکنان غزه به عنوان سپر انسانی را «نادیده میگیرد».
فیلیپه لازارینی، رئیس آنروا، از تصمیم پارلمان سوئیس که روز سهشنبه این هفته اتخاذ شد، ابراز دلسردی کرده و اظهار امیدواری کرده بود که سنای سوئیس تصمیم پارلمان را تغییر دهد. سنا هفته آینده در این باره تصمیم خواهد گرفت.
به گفته آقای لازارینی، این تصمیم نومیدکننده از سوی «کشوری پیشرو در حقوق بینالملل بشردوستانه» در قبال «بزرگترین و فعال آژانس بشردوستانه کنونی در غزه» گرفته شده است.
شورای ایالات سوئیس در نشست این هفته خود همچنین به اتفاق آرا هر نوع فعالیت گروه افراطی حماس در خاک این کشور را ممنوع کرده بود.
ورنر سالزمن، یک قانونگذار سوئیسی از سوی یک کمیته شورای کانتونهای کشورش گفت سوئیس باید در پی حملات وحشیانه حماس موضع روشنی اتخاذ کند زیرا این سازمان حق وجود اسرائیل را به چالش میکشد.
پیشنویس قانون قرار دادن حماس ذیل گروههای تروریستی در سوئیس باید تا دو ماه دیگر به پارلمان ارائه شود. با این حال، دولت سوئیس چهار روز پس از حمله حماس به مردم اسرائیل، این گروه را یک سازمان تروریستی طبقهبندی کرد و دادستان کل سوئیس نیز تحقیق درباره منابع احتمالی مالی حماس در این کشور را کلید زد.
حمله هوایی اسرائیل به «اهداف حزبالله» در جنوب لبنان
رسانههای اسرائیل از حملات هوایی این کشور در روز پنجشنبه، ۲۳ آذر به «اهداف حزبالله» در جنوب لبنان خبر میدهند.
حزبالله چهارشنبه شب از مرگ دو عضو دیگر خود در بمباران اسرائیلی در مناطقی از جنوب لبنان خبر داد و اسامی و عکس آنها را منتشر کرد. شمار کشتههای این سازمان در ۹ هفته اخیر به ۱۰۴ تن افزایش یافته است.
این بازوی منطقهای جمهوری اسلامی ایران از یک روز بعد از حمله حماس به اسرائیل، برای حمایت از فلسطینیان وارد کارزار جنگی علیه اسرائیل شده و به سوی شمال این کشور راکت و خمپاره شلیک میکند.
حملات حزبالله به طور موردی با آتش هوایی و زمینی اسرائیل پاسخ میگیرد.
با این حال، مقامات اسرائیل گفتهاند هنوز در فکر گشودن جبهه دوم جنگ، در مرز شمالی خود، غیر از جبهه غزه نیستند و فعلا بر تحقق اهداف در قبال جنگ علیه گروه افراطی حماس متمرکز میمانند.