رئیسجمهور اسرائیل برای وقفهای دیگر در جنگ غزه اعلام آمادگی کرد
رئیسجمهور اسرائیل روز سهشنبه از آمادگی این کشور برای دور جدیدی از وقفه در جنگ با گروه افراطی حماس به منظور آزادی گروگانهای در بند این گروه و ورود کمکهای بیشتر به نوار غزه خبر داد.
اسحاق هرتزوگ در جمع سفیران خارجی گفت: «اسرائیل برای یک وقفه بشردوستانه دیگر و کمکهای امدادی بیشتر به منظور رسیدن به آزادی گروگانها آماده است.»
او در عین حال افزود که مسئولیت رسیدن به این توافق کاملا برعهده یحیی سنوار، رهبر حماس در غزه، و سایر رهبران این گروه است.
سمت رئیسجمهور در اسرائیل تا حدود زیادی تشریفاتی است.
در مقابل، یک عضو ارشد حماس مذاکره بر سر آزادی گروگانها در جریان جنگ با اسرائیل را رد کرد و گفت این گروه از هر ابتکاری برای پایان جنگ استقبال میکند.
باسم نعیم گفت: «بار دیگر بر رد قطعی هرگونه مذاکره برای تبادل زندانیان در شرایط ادامه جنگ و قتل عام اسرائیل تأکید میکنیم.»
او افزود حماس از هر تلاشی برای پایان دادن به «تهاجم به مردم ما و باز شدن گذرگاهها برای وارد شدن کمک و امداد برای فلسطینیها» استقبال میکند.
در جریان حمله روز ۱۵ مهر گروه افراطی حماس به جنوب اسرائیل، بیش از ۲۴۰ نفر از خاک این کشور ربوده و به نوار غزه برده شدند. در دور اول وقفه در جنگ غزه، بیش از یک صد تن از گروگانها در ازای آزادی صدها فلسطینی توسط حماس آزاد شدند.
حماس حملات راکتی به اسرائیل را از سرگرفت
گروه افراطی حماس روز سهشنبه حملات راکتی از نوار غزه به اسرائیل را از سر گرفت و به گزارش ارتش این کشور آژیرهای خطر در شهر تل آویو به صدا درآمد.
گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، مسئولیت این راکتپرانی را برعهده گرفت. هنوز گزارشی از تلفات احتمالی این حملات راکتی منتشر نشده است.
بر اساس ارزیابیهای رسمی، از ۱۵ مهر که حماس به خاک اسرائیل حمله کرد تا کنون، بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ راکت به سمت اسرائیل شلیک شده است.
این در حالی است که وزارت بهداشت غزه، زیر نظر حماس، میگوید آمار کشتهشدگان فلسطینی در نوار غزه از مرز ۲۰ هزار تن گذشت.
ارتش اسرائیل همچنین روز سهشنبه اعلام کرد بعد از آن که از جنوب لبنان راکتی به سمت شهر مرزی متولا شلیک شد و در زمین خالی فرود آمد، به اهدافی در لبنان حمله کرده است.
گروه شبهنظامی حزبالله که مورد حمایت ایران است، مسئولیت حمله راکتی را برعهده گرفت و در مقابل اسرائیل گفت به زیرساختهای این گروه شامل انبارهای اسلحه حمله هوایی کرده است.
ارتش اسرائیل: یکی از حامیان مالی حماس را در رفح از پا درآوردیم
ارتش اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد که موفق به کشتن یک «حامی مالی حماس» در عملیاتی که «هدفمند» توصیف کرد، شده است.
در این بیانیه، نام این فرد، «صبحی فروانه» و محل کشتهشدن او مرکز شهر رفح در جنوب غزه اعلام شده است.
ارتش اسرائیل نوشته که «با نابودی این افراد و سازمانها توانایی نظامی حماس هم کاهش مییابد.»
حوثیها: از حمله به کشتیها در دریای سرخ دست برنمیداریم
گروه حوثیهای یمنی مورد حمایت ایران، روز سهشنبه ۲۸ آذر اعلام کرد که با وجود تصمیم ایالات متحده برای تشکیل نیروی جدید حفاظت دریایی، حملات به کشتیها در دریای سرخ را متوقف نخواهند کرد.
محمد البُخیتی، یکی از مقامات ارشد حوثیها در این باره در شبکه در ایکس نوشت: «حتی اگر آمریکا موفق شود تمام جهان را بسیج کند، عملیات نظامی ما متوقف نخواهد شد… مهم نیست که این فداکاری چه هزینهای برای ما به دنبال داشته باشد».
درپی درگیری گروه افراطی حماس با اسرائیل، حوثیها گفتهاند به تمامی کشتیهایی که به باور آنها «به اسرائیل کمک میکنند» و مقصدشان اسرائیل است حمله خواهند کرد.
دیدهبان حقوق بشر: اسرائیل از گرسنگیدادن به غیرنظامیان به عنوان روش جنگی استفاده میکند
دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد دولت اسرائیل از گرسنگی دادن غیرنظامیان به عنوان روشی برای جنگ در نوار غزه استفاده میکند و این اقدام را مصداق جنایت جنگی عنوان کرد.
این سازمان بینالمللی دوشنبه، ۲۷ آذر در بیانیهای اعلام کرد نیروهای اسرائیلی عمداً از تحویل آب، غذا و سوخت در اراضی فلسطینی جلوگیری میکنند، عمداً مانع کمکهای بشردوستانه میشوند، مناطق کشاورزی را ویران میکنند و جمعیت غیرنظامی را از خدماتی که برای بقای آنها ضروری است محروم میکنند.
این سازمان به اظهارات علنی مقامهای بلندپایه اسرائیلی در این زمینه از ابتدای جنگ اشاره کرده و نوشته که مقامات بلندپایه اسرائیل از جمله وزیر دفاع، وزیر امنیت ملی و وزیر انرژی اسرائیل بیانیههایی علنی برای بیان هدف خود برای محروم کردن غیرنظامیان در غزه ارائه کردهاند و دیگر مقامات اسرائیلی نیز علناً اعلام کردهاند که کمکهای بشردوستانه به غزه مشروط به آزادی گروگانهایی است که بهطور غیرقانونی در دست حماس نگهداری میشوند یا نابودی حماس.
عمر شاکر، مدیر دیده بان حقوق بشر در امور اسرائیل و فلسطین گفته: «بیش از دو ماه است که اسرائیل شهروندان غزه را از غذا و آب محروم میکند؛ سیاستی که توسط مقامات بلندپایه اسرائیل تشویق شده یا مورد تأیید قرار گرفته و نشاندهنده قصد گرسنگیدادن به غیرنظامیان به عنوان روشی برای جنگ است.»
دیدهبان حقوق بشر بین ۲۴ نوامبر و ۴ دسامبر با ۱۱ آواره فلسطینی در غزه مصاحبه کرده و روایتهای آنها درباره شرایط دشوار ناشی از فقدان نیازهای اولیه را ثبت کرده است.
یکی از آنها در این گفتوگوها گفته: «ما نه غذا داشتیم، نه برق، نه اینترنت، نه هیچ چیز. نمیدانیم چگونه زنده ماندیم.»
فرد دیگری نیز گفته مردم در غزه دائماً بهدنبال چیزهایی هستند که «برای زندهماندن لازم است».
برنامه جهانی غذای سازمان ملل ششم دسامبر گزارش داده بود که از هر ۱۰ خانوار در شمال غزه، ۹ خانوار و در جنوب غزه، ۲ خانوار از هر ۳ خانوار، دستکم یک شبانهروز کامل را بدون غذا سپری کردهاند.
۲۸ فلسطینی در عملیات صبح سهشنبه اسرائیل در غزه کشته شدند
وزارت بهداشت فلسطینی اعلام کرد که در حمله صبح روز سهشنبه، ۲۸ آذر اسرائیل به شهر رفح در جنوب باریکه غزه، دستکم ۲۸ نفر کشته شدند.
۲۵ نفر از قربانیان در یک مکان اعلامشده امن پناه گرفته بودند که مورد حمله قرار گرفت و سه نفر دیگر نیز در یک حمله دیگر جان باختند.
وزارت بهداشت غزه که توسط حماس اداره میشود میگوید واکنش نظامی اسرائیل به حمله این گروه افراطی به شهرکهای اسرائیلی، تاکنون بیش از ۱۹ هزار و ۴۰۰ کشته بر جا گذاشته که بیشتر آنها زن و کودک بودند.
اسرائیل همزمان با ادامه عملیات نظامی علیه گروه حماس در غزه، امروز نیز با دور دیگری از فشار جهانی برای برقراری «آتشبس پایدار» در غزه مواجه خواهد بود.
جلسه شورای امنیت سازمان ملل برای به رأی گذاشتن قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی درباره جنگ غزه که قرار بود شامگاه دوشنبه به وقت گرینویچ برگزار شود، امروز سهشنبه برگزار خواهد شد.
اگرچه ایالات متحده متعهد شده به حمایت تسلیحاتی از اسرائیل ادامه دهد، اما رأی مجمع عمومی سازمان ملل برای برقراری آتشبس فوری در جنگ و تلاشهای دیپلماتیک جدید غرب، فشارها برای دستیابی به یک صلح پایدار را افزایش داده است.
دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا نیز قرار است با رهبران فرانسه و ایتالیا دیدار کند تا برای «آتشبس پایدار» در درگیریها تلاش کنند.
تلاشها برای برقراری آتشبس در جنگ غزه در شرایطی هنوز به نتیجه نرسیده که سازمان ملل اعلام کرده حتی افرادی که در مراکز این نهاد بینالمللی پناه گرفته بودند، از حملات نظامی اسرائیل در امان نماندهاند.
دفتر هماهنگی کمکهای انسانی سازمان ملل متحد اعلام کرده که تا شنبه هفته جاری، دستکم ۲۹۷ نفر از آوارگان فلسطینی در مراکز سازمان ملل کشته شدند و بیش از یکهزار تن نیز در حملات اسرائیل زخمی شدند.
گزارشهای سازمان ملل حاکی از آوارگی حدود ۸۵ درصد از ساکنان غزه از آغاز حملات اسرائیل به این باریکه است.
سازمان ملل: غزه خطرناکترین مکان در جهان برای روزنامهنگاران است
سازمان ملل متحد میگوید که نوار غزه به خطرناکترین مکان در جهان برای روزنامهنگاران و خانوادههای آنان تبدیل شده است.
بر اساس آمار کمیته حفاظت از روزنامهنگاران، از زمان حملات روز هفتم اکتبر حماس به اسرائیل و واکنش اسرائیل به آن تاکنون دستکم ۵۷ روزنامهنگار فلسطینی در نوار غزه کشته شدهاند. این نهاد میگوید که در مجموع از روز هفتم اکتبر در غزه ۶۴ روزنامهنگار کشته شدهاند که چهار نفر آنها اسرائیلی و سه نفر دیگر نیز لبنانی بودهاند.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین با انتشار بیانیهای گفت: «روزنامهنگاران، مردم جهان را از وحشت واقعی که غیرنظامیان در غزه متحمل میشوند، آگاه کردهاند. آنها شایسته تقدیرند، اما یکی یکی آنها خاموش میشوند.»
سازمان ملل متحد همچنین نسبت به گزارشها مبنی بر اینکه روزنامهنگاران و کارکنان رسانهها پیامهای تلفنی تهدیدآمیزی از نیروهای امنیتی اسرائیل دریافت کردهاند، ابراز نگرانی کرد.
با خودداری اسرائیل از تمدید ویزا، مقام ارشد سازمان ملل اراضی فلسطین را ترک کرد
سخنگوی سازمان ملل متحد روز دوشنبه اعلام کرد که هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه این نهاد پس از آن که اسرائیل از تمدید ویزای او خودداری کرد، ناگزیر از ترک اراضی اشغالی فلسطین شد.
لین هستینگز در مقام معاون هماهنگکننده ویژه برای روند صلح خاورمیانه و هماهنگکننده مقیم سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین فعالیت میکرد.
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد، روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی گفت که خانم هستینگز روز شنبه فلسطین را ترک کرد.
الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل، چندی پیش گفته بود که اسرائیل به دلیل «سوگیری سازمان ملل» ویزای لین هستینگز را تمدید نمیکند.
آقای دوجاریک گفت که ریک پیپرکورن، نماینده سازمان بهداشت جهانی در اراضی اشغالی فلسطین، به عنوان هماهنگکننده موقت کمکهای بشردوستانه برای سازمان ملل در این سرزمین انجام وظیفه خواهد کرد.
وی افزود که دبیر کل سازمان ملل متحد از خانم هستینگز «به خاطر فداکاری، عملکرد حرفهای و استقلال و بیطرفی او در انجام وظایفش از او تشکر میکند».
اسرائیل مواضع ارتش سوریه را مورد هدف قرار داد
ارتش اسرائیل اعلام کرد که مواضع ارتش سوریه را در واکنش به حملات راکتی از این کشور مورد هدف قرار داده است.
اطلاعیه ارتش اسرائیل میگوید که راکتهای شلیکشده از سوریه «در فضای باز فرود آمدهاند».
ساعاتی قبل از آن در مرز اسرائیل هشدار حمله موشکی داده شده بود، اما مشخص نبود که چه گروهی در سوریه مسئول این حمله بوده است.
گروه اپوزیسیون ناظر حقوق بشر در سوریه میگوید که یک گروه شبهنظامی مرتبط با ایران اعلام کرده که به اسرائیل سه فروند راکت شلیک کرده است.
از آغاز جنگ کنونی اسرائیل و حماس تاکنون درگیریهای متعددی در مرز اسرائیل و سوریه نیز رخ داده است. نیروی هوایی اسرائیل به طور مرتب اهدافی را در سوریه بمباران میکند و مدعی است که با این اقدام خود قصد دارد تا مانع گسترش نفوذ نظامی ایران در سوریه بشود.
ایالات متحده روز دوشنبه از تشکیل ائتلافی با نیروهای دریایی ۱۰ کشور برای مقابله با حملات موشکی و پهپادی به کشتیهایی که از دریای سرخ میگذرند خبر داد، ائتلافی که در آن کشورهایی چون بریتانیا، فرانسه، بحرین و ایتالیا حضور دارند.
گزارش زیر را بخوانید: