کنعانی:حمله گروههای نیابتی ایران به کشتیهای اسرائیلی «امری طبیعی» است
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اظهارات مقامهای غربی درباره نقش ایران در حمله به کشتیهای مرتبط با اسرائیل را رد کرد و گفت «این اتهامات اهداف سیاسی دارد.»
ناصر کنعانی در عین حال حملات گروههای نیابتی ایران که آنها را «گروههای مقاومت» نامید، علیه منافع اسرائیل «امری طبیعی» عنوان کرد و مدعی شد دلیل آن «افزایش نفرت» نسبت به اسرائیل در جهان است.
او همچنین حملات انصارالله، شاخه نظامی گروه حوثیهای یمن، در تنگه بابالمندب در جنوب دریای سرخ را «نتیجه موضع آمریکا در حمایت کامل» از اسرائیل دانست.
وزیر امور خارجه بریتانیا روز شنبه، گروه افراطی حماس، حوثیها و حزبالله لبنان را گروههای «نیابتی» جمهوری اسلامی خواند و گفت که این گروهها در «میزانی بسیار بالا» در ایجاد «خطر و ناامنی» در سراسر جهان نقش دارند.
دیوید کامرون افزود که باید به ایران «پیامی فوقالعاده روشن داد مبنی بر اینکه این تنشافزاییها تحمل نخواهد شد.»
حماس و حزبالله در آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان گروههای تروریستی شناخته میشوند، اما حوثیهای یمن این وضعیت را ندارند، گرچه آمریکا در هفتههای اخیر امکان الحاق این گروه به فهرست گروههای تروریستی خود را در دست بررسی دارد.
نتانیاهو: جنگ غزه هزینه بسیار سنگینی به اسرائیل تحمیل کرده است
به دنبال کشته شدن ۱۴ سرباز اسرائیلی دیگر در روزهای جمعه وشنبه در نوار غزه، بنیامین نتانیاهو گفت جنگ با گروه افراطی حماس «هزینهای بسیار سنگین» بر اسرائیل تحمیل کرده است.
او روز یکشنبه با اشاره به «یک روز سخت» جنگ در غزه اضافه کرد اسرائیل چارهای ندارد جز آن که «به نبرد ادامه دهد.»
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروه تروریستی شناخته میشود.
از سوی دیگر ارتش اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد در حمله به مجتمعی در شمال غزه و در نزدیکی چند مدرسه، یک مسجد و یک درمانگاه، «کمربندهای انفجاری مخصوص کودکان، دهها گلوله خمپاره، صدها نارنجک و مدارک اطلاعاتی» کشف کرده است.
حماس محتوای این اعلامیه ارتش اسرائیل را رد کرد.
بمباران مناطقی از جبالیا در شمال نوار غزه در بامداد یکشنبه
ساکنان جبالیا در نواره غزه از بمباران هوایی این منطقه طی بامداد یکشنبه و گلولهباران مداوم تانکهای اسرائیلی خبر دادند. به گفته آنها نیروهای اسرائیلی روز شنبه بیشتر به سمت این شهر پیشروی کردند.
سخنگوی وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، روز یکشنبه گفت ۱۶۶ فلسطینی در ۲۴ ساعت گذشته کشته شدند و مجموع قربانیان فلسطینی به ۲۰ هزار و ۴۲۴ نفر رسید. ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد که روز شنبه ۹ سرباز اسرائیلی دیگر در غزه کشته شدند.
اسرائیل میگوید تقریباً به صورت کامل به کنترل عملیاتی بر شمال غزه دست یافته و در حال آماده شدن برای گسترش حمله زمینی علیه شبهنظامیان گروه افراطی حماس در مناطق دیگر است.
تمرکز ارتش اسرائیل بر جنوب نوار غزه
اسرائیل اعلام کرد که نیروهای ارتش این کشور روز یکشنبه بهطور فزایندهای بر مواضع گروه حماس در جنوب غزه متمرکز شدهاند.
ارتش اسرائیل پس از چندین هفته درگیری شدید در اطراف شهر غزه در شمال نوار غزه، اکنون بر مناطق جنوبی این نوار از جمله پایگاه گروه حماس در خان یونس تمرکز کرده است.
یک سخنگوی ارتش اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرده که نیروهای این کشور به کنترل عملیاتی در شمال نوار غزه نزدیک هستند.
گروه افراطی حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته میشود.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که روز شنبه ۹ سرباز اسرائیلی در غزه کشته شدند که با این حساب مجموع کشتهشدگان نظامی اسرائیلی از زمان آغاز حمله زمینی این کشور به غزه در پنجم آبان (۲۷ اکتبر) به ۱۵۲ نفر رسیده است.
آمریکا در هفتههای اخیر بر اسرائیل فشار آورده تا برای حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی اقدامات بیشتری انجام دهد.
گفتوگوی بایدن و نتانیاهو درباره «مرحلهبندی» جنگ در غزه
کاخ سفید روز شنبه در بیانیهای اعلام کرد، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در تماسی تلفنی در خصوص «مرحلهبندی» عملیات نظامی اسرائیل در غزه بحث و رایزنی کردند.
طبق این بیانیه، جو بایدن بر «اهمیت» فراهم کردن شرایط برای غیرنظامیان که بتوانند به طور «ایمن از مناطق درگیریهای جاری» دور شوند تأکید کرد. این در حالی است که دولت آمریکا همچنان نسبت به افزایش تلفات غیرنظامیان در غزه ابراز نگرانی میکند.
کاخ سفید همچنین میگوید، جو بایدن و بنیامین نتانیاهو در خصوص اهداف عملیات نظامی اسرائیل در غزه و همچنین زمانبندی آن مذاکره کردند.
جو بایدن در این گفتوگو بر لزوم حفاظت از غیرنظامیان و نیروهایی که در عملیات انتقال کمک بشردوستانه نقش دارند تاکید کرد.
آنها همچنین در خصوص ضرورت آزادی همه گروگانهای باقیمانده در غزه مذاکره کردند.
جو بایدن پیشتر در همین روز در گفت وگو با خبرنگاران تصریح کرد که گفتوگوی خصوصی و طولانی با بنیامین نتانیاهو داشته اما در این تماس خواستار برقراری آتشبس در جنگ غزه نشده است.
پزشکان بدون مرز: قطعنامه شورای امنیت کمکی به وضعیت انسانی غزه نمیکند
سازمان «پزشکان بدون مرز» میگوید قطعنامه اخیر شورای امنیت درباره جنگ اسرائیل و حماس، کمکی به بهبود وضعیت انسانی در غزه نمیکند.
این نهاد بینالمللی روز شنبه با انتشار پیامی در شبکه ایکس، توئیتر سابق، اعلام کرد قطعنامه «ضعیف» شورای امنیت تضمینی برای افزایش چشمگیر و جریان سریع کمکهای انساندوستانه به نوار غزه نیست.
این بیانیه در ادامه میافزاید بمباران غیرنظامیان کماکان ادامه دارد، ساکنان مجبور به ترک دستهجمعی محل سکونت خود میشوند و دسترسی به مراقبتهای پزشکی حیاتی و کمکهای بشردوستانه با اخلال گسترده مواجه است.
به گفته پزشکان بدون مرز، روشی که اسرائیل با حمایت آمریکا، این جنگ را به پیش میبرد «باعث مرگ و رنج عظیم در میان غیرنظامیان فلسطینی میشود و با هنجارها و قوانین بینالمللی ناسازگار نیست».
این بیانیه در ادامه میافزاید حتی جنگ هم قوانینی دارد: «اکنون برای ارسال کمک به آتشبس نیاز داریم. حمله به بیمارستانها، کارکنان مراقبتهای بهداشتی و آمبولانسها را متوقف کنید.»
اسرائیل میگوید گروه افراطی حماس از بیمارستانها به عنوان مرکز فرماندهی جنگ استفاده میکند و تاکنون تونلهایی زیر ساختمان بیمارستانها کشف شده است که کاربرد نظامی دارد.
آمریکا و اتحادیه اروپا در کنار اسرائیل گروه حماس را «تروریستی» قلمداد میکنند.
«قطع ارتباط حماس» با گروهی که پنج گروگان اسرائیلی را در اختیار دارد
خبرگزاری رویترز روز شنبه به نقل از یک سخنگوی شاخه نظامی گروه افراطی حماس نوشت که در پی حملات هوایی اسرائیل ارتباط حماس با گروهی که پنج گروگان اسرائیلی را در اختیار دارد قطع شده است.
این اظهارات هنوز به تایید رسمی حماس که توسط آمریکا و اروپا گروه تروریستی قلمداد میشود نرسیده است.
ابو عبیده، سخنگوی گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، به رویترز گفته است به نظر آنها پنج گروگان اسرائیلی همراه با شبهنظامیان حماس در جریان بمباران هوایی اسرائیل کشته شدهاند.
روز گذشته نیز خبر مرگ یک گروگان سالخورده اسرائیلی-آمریکایی منتشر شد. حماس روز ۳۰ آذر نیز فیلمی از سه مرد جوان اسرائیلی کشته شده در اسارت را پخش کرد.
حماس در جریان تهاجم ۱۵ مهرماه به اسرائیل ۲۴۰ نفر را گروگان گرفت که برخی از آنها در جریان مبادله اسرا با اسرائیل آزاد شدند، اما باز هم حدود ۱۳۰ اسرائیلی و شهروند دوتابعیتی هنوز گروگان این گروه افراطی هستند.
دبیرکل سازمان ملل روز شنبه اعلام کرد همه گروگانهای اسرائیلی باید فورا آزاد شوند.
در این میان ارتش اسرائیل نیز اعلام کرده است تاکنون صدها نیروی حماس و جهاد اسلامی را بازداشت کرده و ۲۰۰ نفر از آنها را برای بازجویی به خاک اسرائیل فرستاده تا سرنخهایی از محل نگهداری گروگانها پیدا کند.
جمعی از اسرائیلیها، از جمله دوستان و بستگان ۱۲۹ گروگانی که هنوز در غزه نگهداری میشوند، روز شنبه دوباره در تلآویو تظاهرات کردند.
دو سازمان دریانوردی خبر دادند که یک فروند کشتی تجاری روز شنبه دوم دی در سواحل گجرات هند هدف حمله یک پهپاد قرار گرفته و آسیب دیده است.
به گزارش شرکت عملیات تجارت دریایی بریتانیا و شرکت امنیت دریایی آمبری، حمله پهپادی آتشسوزی در کشتی را در پی آورده اما تا حال آسیب جانی به خدمه آن اعلام نشده است.
خبرگزاری فرانسه پیش از آن گزارش داد که حریق ایجادشده در کشتی «مرتبط با اسرائیل» که حامل مواد شیمیایی بود و زیر پرچم لیبریا از نزدیکی ساحل هند عبور میکرد، با یاری خدمه آن خاموش شد.
۷۶ عضو یک طایفه در حمله هوایی اسرائیل به جنوب غزه کشته شدند
مقامات امداد و نجات در غزه که تحت نظارت گروه افراطی حماس قرار دارند، اعلام کردند که یکی از حملات هوایی اسرائیل در روز جمعه اول دی، ۷۶ عضو یک طایفه را در بخش جنوبی این باریکه کشته است.
حماس از سوی آمریکا و اروپا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، یکی از کشتهها در میان تلفات روز جمعه عصام المغربی، یک کارمند برنامه توسعه سازمان ملل بود که همراه با همسر و پنج فرزندش کشته شده است.
رئیس برنامه یادشده گفت از دست رفتن عصام و خانوادهاش همه را «عمیقاً تحت تأثیر قرار داده است». او به طور تلویحی اسرائیل را مورد خطاب قرار داد و افزود «سازمان ملل و غیرنظامیان در غزه، هدف نیستند».
دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه هشدار دوباره داده بود که هیچ نقطهای در غزه دیگر امن نیست و ادامه حملات اسرائیلی «موانع عظیمی» ایجاد میکند.
ایوانکا ترامپ: از روایتهایی که در اسرائیل شنیدم شوکه شدم
ایوانکا ترامپ، دختر دونالد ترامپ و مشاور پیشین کاخ سفید، در پایان سفر خود و همسرش به اسرائیل که طی آن از بخشهایی از شهرکهای اسرائیلی در حمله گروه افراطی حماس بازدید کرد، گفت روایات بسیاری از فجایع از مردم از آن حمله شنیده که برایش دلخراش بوده است.
گروه افراطی حماس در فهرست گروههای تروریستی اروپا و آمریکا قرار دارد.
به گزارش رسانههای اسرائیل، خانم ترامپ که روز پنجشنبه ۳۰ آذر همراه با جرد کوشنر، همسرش، از جنوب اسرائیل دیدار کرده بود، گفت «آنچه که در این سفر دید، او را «تا اعماق روح شوکه کرد».
ایوانکا ترامپ روز جمعه با رفتن به «دیوار ندبه» که برای یهودیان مقدس است و بازماندهای از معبد مقدس باستانی یهودیان در هزاران سال پیش است، سفر خود را به اسرائیل که برای ابراز همدردی انجام شده بود، به پایان برد.
جرد کوشنر که در دوران ریاستجمهوری آقای ترامپ مشاور ارشد کاخ سفید بود و در کوششهای دولت وقت آمریکا برای دستیابی اسرائیل و شماری از کشورهای عرب به پیمان صلح سهیم بود، در جمعبندی از سفر همبستگی خود گفت «برای صلح دعا میکند».
ایوانکا ترامپ و جرد کوشنر با خانوادههای شماری از اسرائیلیهای ربوده شده به غزه که همچنان در اسارت حماس هستند، دیدار کردند. چند تن از این اسرائیلیها تابعیت آمریکایی نیز دارند. روز جمعه مرگ گادی خگای، مرد ۷۳ ساله اسرائیلی- آمریکایی در اسارت حماس اعلام شده بود.
به گزارش شبکه خبری تلویزیون ۱۲ اسرائیل، شبکه ماکو، خانم ترامپ در دیدار روز جمعه با خانوادههای گروگانها در کنار رئیسجمهور اسرائیل، در حالی که بغض در گلو داشت، به آنها گفت «ما هر روز به شما فکر میکنیم. برای شما دعا کرده وهر کاری که در توان داریم انجام خواهیم داد».
ایوانکا ترامپ و جرد کوشنر همچنین با نیروهای امنیتی اسرائیل و اسحاق هرتسوگ، رئیسجمهور اسرائیل دیدار کردند.
خانم ترامپ در پستی در اینستاگرام خود در پایان سفرش با نوشتن اینکه با احساساتی آمیخته از اندوه و امید در حال ترک اسرائیل است، افزود قدرت خانوادههای قربانیان، سربازان و امدادگرانی که پس از حمله روز ۱۵ مهر گروه حماس به یاری مردم رفتند، در میانه ناامیدی «عمیقاً تکاندهنده» بود ولی عزم مردم مقاوم و سخت یادآوری میکند که حتی در تاریکترین دورانها، امید و خوبی همواره وجود دارد.