مرگ شش فلسطینی دیگر در عملیات پهپادی اسرائیل در کرانه باختری
صلیب سرخ فلسطینی در کرانه باختری روز چهارشنبه، ششم دی، اعلام کرد که شش فلسطینی در جریان عملیات پهپادی اسرائیل در کرانه باختری کشته شدهاند.
بر اساس این گزارش، پهپاد اسرائیلی بر فراز اردوگاه نورالشمس در حومه شهر طولکرم در کرانه باختری پرواز کرده بود.
این گزارش حاکی است که در این عملیات پهپادی چهار فلسطینی دیگر نیز زخمی شدهاند که جراحت سه تن از آنها وخیم اعلام شد.
ارتش اسرائیل گفته است که فلسطینیان در این محل به سوی نیروهایش که در مأموریت تعقیب افراد مظنون و یافتن تسلیحات غیرقانونی بودند، مواد منفجره پرتاب کردهاند.
به نوشته روزنامه یدیعوت آحرونوت در روز چهارشنبه، ارتش اسرائیل در دوره اخیر بیش از ۲۵۰۰ تن از «افراد مظنون» را در کرانه باختری بازداشت کرده که حدود ۱۳۰۰ تن از آنها مظنون به عضویت در گروه افراطی حماس هستند.
آمریکا و اروپا حماس را گروهی تروریستی قلمداد میکنند.
این گزارش حاکی است که در عملیات مشترک نیروهای ارتش و سازمان امنیت داخلی اسرائیل در کرانه باختری با هدف «برچیدن زیربناهای تروریستی» در این منطقه، ۲۹۰ نفر نیز کشته شدهاند که «اکثر آنها خرابکار» بودند. شاخه مرکزی ارتش اسرائیل مأموریت
مقابله با «باندهای تروریستی» در کرانه باختری را اجرا میکند.
تعداد ۲۹۰ کشته در کرانه باختری در دوره اخیر بیش از شمار فلسطینیانی است که ارتش اسرائیل در عملیات نظامی «برج و باروی دفاعی» در سال ۲۰۰۲ در اردوگاه جنین و اطراف آن کشته بود.
اسرائیل تأکید دارد که این نوع عملیات در کرانه باختری ضروری است تا مردم این کشور از ناحیه فلسطینیان با حملهای مشابه یورش گروه افراطی حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر روبهرو نشوند زیرا حماس در این مناطق تقویت شده است.
تعداد کشتههای نظامی اسرائیل به ۱۷۳ تن رسید
ارتش اسرائیل بامداد چهارشنبه، ششم دی، در هشتاد و دومین روز از جنگ اعلام کرد سه تن دیگر از نظامیانش در ادامه عملیات در بخش شمالی نوار غزه کشته شدهاند.
شمار تلفات نظامی اسرائیل از روز ورود زمینی به باریکه غزه، که چهار هفته پس از آغاز جنگ بود، تا حال به ۱۷۳ تن و مجموع کشتهها از روز ۱۵ مهر در جریان حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل، به ۴۹۸ تن رسیده است.
سخنگویان ارتش اسرائیل در پاسخ به افکار عمومی اسرائیل که از افزایش روزانه شمار کشتهها نگران است، پیاپی تأکید میکند که تمامی عملیات مقابله با حماس را نمیتوان تنها با تکیه به بمبارانهای هوایی و عملیات پهپادی انجام داد.
سازمان ملل یک هماهنگ کننده برای نظارت بر کمکهای بشردوستانه به غزه منصوب کرد
سازمان ملل متحد روز سهشنبه در راستای قطعنامه شورای امنیت اقدام به انتصاب یک هماهنگ کننده برای نظارت بر ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه کرد.
سازمان ملل در بیانیه ای اعلام کرد که سیگرید کاگ، وزیر دارایی هلند، هماهنگکننده ارشد امور بشردوستانه و بازسازی غزه خواهد بود و این مسئولیت را از هشتم ژانویه عهدهدار خواهد شد.
به گفته سازمان ملل گفت، سیگرید کاگ مسئولیت تسهیل، هماهنگی و نظارت بر ارسال محمولههای کمکهای بشردوستانه به غزه را بر عهده خواهد داشت. او همچنین «مکانیسمی» را برای تسریع ارسال کمکها به غزه از طریق کشورهایی که بخشی از این جنگ نیستند، ایجاد خواهد کرد.
کاگ یک دیپلمات کهنه کار سازمان ملل است و پیش از این نیز رئیس یک گروه بینالمللی از کارشناسان تسلیحاتی بود که مسئول نظارت بر از بین بردن ذخایر تسلیحات شیمیایی سوریه بودند.
دفن «اجساد ۸۰ فلسطینی» پس از انتقال به غزه
منابع در وزارت بهداشت غزه تحت کنترل گروه حماس میگویند، اسرائیل اجساد ۸۰ فلسطینی را که در غزه کشته شده بودند را دوباره به این منطقه منتقل کرد و در گورهای دستجمعی دفن شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه این اجساد از سردخانهها و قبرها در غزه به اسرائیل منتقل شده بودند تا هویت آنها بررسی شود و این که هیچ گروگانی در بین آنها وجود ندارد.
طبق این گزارش، این اجساد از طریق صلیب سرخ به مقامات گروه افراطی حماس تحویل داده شدند تا در گورهای دستجمعی به خاک سپرده شوند.
آمریکا و اروپا گروه حماس را یک سازمان تروریستی میدانند.
یک منبع مطلع در این زمینه به خبرگزاری فرانسه گفته است، این اجساد از طریق مرز کرم شالوم به داخل غزه منتقل شدند. سپس با کامیون به منطقه گورهای دستجمعی منتقل شدند.
ارتش اسرائیل هنوز به این گزارش واکنش نشان نداده است.
فرانسه باردیگر خواستار آتشبس فوری در غزه شد
وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد که پاریس به شدت از قصد اسرائیل مبنی بر تشدید و طولانی شدن جنگ در غزه، ابراز نگرانی میکند.
رئیس ستاد ارتش اسرائیل روز سهشنبه پنجم دی از گسترش عملیات نظامی این کشور در مرکز و جنوب نوار غزه خبر داد و گفت که جنگ با گروه افراطی حماس «ماههای بسیار بیشتری» ادامه خواهد داشت.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان گروهی ترویستی شناخته میشود.
وزارتخارجه فرانسه با محکوم کردن «بمباران سیستماتیک»، که در روزهای اخیر بار دیگر به کشتهشدن شماری زیادی از غیرنظامی منجر شد، اعلام کرد: پاریس «به طور جدی درخواست خود را برای توقف فوری درگیری که منجر به آتشبس شود، تکرار میکند».
رئیس ستاد ارتش اسرائیل این جنگ «ماههای بسیار بیشتری ادامه خواهد داشت و ما از روشهای متفاوتی بهره میبریم تا پیروزیهای بهدست آمده برای مدت طولانی حفظ شوند.»
وزیر امور استراتژیک اسرائیل با بلینکن و سالیوان دیدار میکند
کاخ سفید اعلام کرد که ران درمر، وزیر امور استراتژیک اسرائیل روز سهشنبه با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، دیدار و درباره جنگ غزه و آزاد کردن گروگانهایی که گروه افراطی حماس در اختیار دارد، گفتوگو میکند.
این دیدار در حالی در واشینگتن انجام میشودد که ایالات متحده با توجه به افزایش تلفات غیرنظامیان در غزه از اسرائیل خواسته است تا اقدامات بیشتری برای محافظت از غیرنظامیان در آن منطقه انجام دهد.
چند روز منتهی به کریسمس جنگ در منطقه تشدید شد، به ویژه در مناطق مرکزی غزه و جنوب آبراه فصلی که نوار غزه را به دو نیم تقسیم میکند. اسرائیل روز سهشنبه نیز مرکز عزه را هدف حملات هوایی گسترده خود قرار داد.
گفتوگوی تلفنی بایدن و امیر قطر درباره تحولات غزه
خبرگزاری دولتی قطر گزارش داد که شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر روز سهشنبه تماسی تلفنی از طرف جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، داشت که طرفین در جریان آن درباره آخرین تحولات غزه و میانجیگریهای مشترک اخیر برای آرام کردن شرایط در غزه و دستیابی به آتشبس پایدار گفتوگو کردند.
قطر و مصر دو کشوری بودند که با میانجیگری میان گروه افراطی حماس و اسرائیل در اواخر ماه نوامبر موفق به برقراری یک آتشبس موقت شدند.
حماس که ایالات متحده و اتحادیه اروپا آن را گروهی تروریستی میدانند، در جریان این آتشبس ۱۱۰ زن، کودک و شهروندان خارجی را که به گروگان گرفته بود، آزاد کرد. اسرائیل نیز به نوبه خود ۲۴۰ زن و نوجوان فلسطینی را که زندانی کرده بود، آزاد کرد.
افزایش حملات اسرائیل به نوار غزه
رسانههای هند از وقوع انفجار در نزدیکی سفارت اسرائیل در هند خبر دادند
رسانههای هند روز سهشنبه از وقوع یک انفجار در نزدیکی سفارت اسرائیل در دهلی نو خبر دادند و پلیس این کشور گفته که در حال تحقیق پیرامون این حادثه است.
هنوز جزئیاتی از این انفجار منتشر نشده است اما وزارت خارجه اسرائیل در بیانیهای گفته که هیچ یک از کارکنان سفارت در این حادثه آسیب ندیدهاند.
یک سخنگوی سفارت اسرائیل در دهلینو هم به خبرگزاری رویترز گفته است: «ما تایید میکنیم که انفجاری در ساعت پنج و ۲۰ دقیقه در حوالی سفارت رخ داده است».
مقامهای اسرائیلی میگویند که در حال همکاری با همتایان هندی خود برای تحقیق درباره علت این انفجار هستند.
در همین حال، به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام آتشنشانی دهلی نو گفته است که در جریان جستجوهای خود هنوز چیزی پیدا نکردهاند.
در سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۹ نیز انفجارهایی در نزدیکی سفارت اسرائیل در دهلینو رخ داد. در هر دو مورد ایران متهم به دست داشتن در این بمبگذاریها شده بود.
تهران این اتهامها را رد کرده است.
وقوع انفجار در مسیر کشتیرانی دریای سرخ در سواحل یمن
روز سهشنبه پس از آنکه دو مورد جداگانه مشاهده هواپیماهای بدون سرنشین و موشک در دریای سرخ گزارش شد، یک مقام دریایی بریتانیا اعلام کرد که انفجارهایی در دریای سرخ در سواحل یمن رخ داده است.
سازمان عملیات بازرگانی دریایی بریتانیا اعلام کرد که پیش از وقوع دو انفجار در ۵ مایل دریایی از یک کشتی واقع در ۵۰ مایلی غرب حدیده در ساحل غربی یمن، دو پهپاد در منطقه مشاهده شده است.
به نوشته رویترز، به گفته این سازمان، در یک حادثه ظاهراً جداگانه، صدای انفجاری شنیده شد و موشکهایی در فاصله ۴ مایل دریایی از یک کشتی در حال عبور از ۶۰ مایل دریایی بندر حدیده مشاهده شدند.
در هر دو حادثه، کشتیها و خدمه سالم گزارش شدهاند.
در هفتههای اخیر حوثیهای وابسته به ایران در یمن در واکنش به جنگ اسرائیل و گروه افراطی حماس در غزه، حملات خود به کشتیها در دریای سرخ را تشدید کردهاند.