آماده شدن بخشی از سربازان اسرائیلی برای جنگ احتمالی در جبهه لبنان
اسرائیل در حال خارج کردن تعدادی از نیروهای خود از نوار غزه است تا روش جنگی خود را به انجام عملیات هدفمندتر علیه گروه افراطی حماس تغییر دهد.
ارتش اسرائیل به گفته یک مقام نظامی، تعدادی از نیروهای ذخیره خود را از جبهه جنگ به مناطق غیرنظامی بازمیگرداند تا به وضعیت اقتصادی کمک کنند، آن هم در حالی که با ورود به سال ۲۰۲۴ این کشور خود را برای جنگی طولانیمدت آماده میکند.
گروه حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان سازمان تروریستی شناخته میشود و این مقام اسرائیلی گفته است جنگ در نوار غزه تا زمان نابودی حماس ادامه خواهد داشت. او در ادامه خبر داده که برخی از نیروهای این کشور که از جنگ با حماس مرخص میشوند، برای یک جنگ احتمالی دیگر در جبهه لبنان آماده خواهند شد.
به دنبال حمله گروه حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر که باعث آغاز عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه شد، مقامهای اسرائیلی گفتند برای نبرد با حماس سه مرحله درنظر گرفتهاند.
مرحله اول گلولهباران شدید برای پاکسازی راههای دسترسی و ورود نیروهای زمینی اسرائیل و تشویق غیرنظامیان فلسطینی به تخلیه سکونتگاههای خود بود. مرحله دوم نبرد، یورش نیروهای اسرائیلی به داخل خاک غزه بود که از ۵ آبان آغاز شد.
تظاهرات در استانبول علیه اسرائیل برگزار شد
دهها هزار تن در شهر استانبول ترکیه روز دوشنبه در اعتراض به عملیات اسرائیل در غزه و همچنین کشته شدن سربازان ترکیهای توسط شبهنظامیان کُرد در عراق دست به تظاهرات زدند.
فراخوان این تظاهرات توسط بنیادی اعلام شد که بلال اردوغان، پسر رئیسجمهور ترکیه، یکی از اعضای آن است و پس از آن نیز تجمع نمازگزاران در دو مسجد تاریخی ایاصوفیه و مسجد آبی آغاز شد.
تجمعکنندگان با حرکت از روی پل گالاتا بر روی تنگه بسفر که دو بخش آسیایی و اروپایی استانبول را متصل میکند، پرچمهای ترکیه و فلسطین را به نمایش گذاشتند و شعارهای «الله اکبر» و «اسرائیل جنایتکار، از فلسطین برو بیرون» سر دادند.
این تظاهرات با عنوان «آمرزش برای شهدای ما و نفرین به اسرائیل» برگزار شد و به نوشته خبرگزاری فرانسه دهها هزار تن به آن پیوستند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، هفته گذشته در انتقاد شدید از جنگ اسرائیل با گروه افراطی حماس، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این کشور، را با «هیتلر» مقایسه کرده بود.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان سازمان تروریستی شناخته میشود، اما ترکیه آن را گروه تروریستی نمیشناسد.
رویترز: یک پهپاد بر فراز پایگاه عینالاسد در غرب عراق سرنگون شد
خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی در ارتش عراق گزارش داد بامداد دوشنبه ۱۱ دیماه یک پهپاد مسلح بر فراز پایگاه عینالاسد رهگیری و سرنگون شد.
این پایگاه که در غرب عراق قرار داد میزبان نیروهای آمریکایی و بینالمللی است و به نوشته رویترز، این حمله خساراتی در بر نداشت.
ساعاتی پیش از این حمله، یک پهپاد دیگر نیز در منطقهای از فرودگاه اربیل که محل حضور نیروهای آمریکایی و بینالمللی است سرنگون شده بود.
گروه موسوم به «مقاومت اسلامی عراق»، از گروههای مورد حمایت جمهوری اسلامی، روز یکشنبه مدعی شده بود مواضع نیروهای آمریکایی در عراق را هدف قرار داده است.
از آغاز جنگ اسرائیل و گروه افراطی حماس، حملات گروههای مورد حمایت جمهوری اسلامی علیه محل استقرار نیروهای آمریکایی و ائتلاف بینالمللی ضد داعش در عراق و سوریه افزایش یافته و ایالات متحده چند بار مواضع مرتبط با این گروهها را هدف قرار داده است.
از جمله هفته گذشته آمریکا به مواضع شبهنظامیان «کتائب حزبالله» در عراق حمله کرد و جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، در نامهای به رهبران کنگره تصریح کرد که این حملات با هدف باز داشتن ایران و گروههای نیابتیاش از حمله به نیروها و تاسیسات آمریکایی انجام شد.
مناطقی در اسرائیل بار دیگر هدف حملات راکتی حماس قرار گرفت
شامگاه یکشنبه همزمان با آغاز سال نو میلادی گروه افراطی حماس بیش از ۲۰ راکت به سمت جنوب و مرکز اسرائیل شلیک کرد.
این گروه که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی شناخته میشود در بیانیهای مسئولیت شلیک این راکتها را برعهده گرفت.
به گزارش رسانههای اسرائیلی، اکثر این راکتها توسط سامانه گنبد آهنین رهگیری و منهدم شدند.
در تحولی دیگر؛ ارتش اسرائیل از سرنگون کردن دو پهپاد که از مرزهای شرقی به سوی این کشور در حرکت بودند خبر داد.
بنابر این گزارش، یکی از این پهپادها از سمت سوریه وارد حریم هوایی اسرائیل شده بود و پهپاد دوم پیش از ورود به آسمان اسرائیل منهدم شد.
ساعاتی پیشتر گروه موسوم به «مقاومت اسلامی عراق» مورد حمایت جمهوری اسلامی، مدعی شده بود اسرائیل را هدف قرار داده است.
گزارشها: ناو آمریکایی جرالد فورد خاورمیانه را ترک میکند
شبکه خبری ایبیسی به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد که ناو هواپیمابر جرالد فورد در روزهای آینده خاورمیانه را ترک میکند.
مقامهای وزارت دفاع آمریکا هنوز واکنشی به این خبر نشان ندادهاند.
این ناو هواپیمابر حدود دو ماه پیش و با هدف جلوگیری از گسترش درگیریها، به شرق دریای مدیترانه و نزدیک سواحل اسرائیل اعزام شد.
با این حال شبکه خبری ایبیسی گزارش داده ناوگروه آیزنهاور که در حال حاضر برای مقابله با حملات حوثیها در خلیج عدن مستقر است در خاورمیانه باقی خواهد ماند.
پس از آغاز جنگ اسرائیل و گروه افراطی حماس که آمریکا و بیشتر کشورهای غربی آن را تروریستی میدانند، واشینگتن برای بازدارندگی از گسترش جنگ چندین ناو به خاورمیانه اعزام کرد.
وزیر اسرائیلی بار دیگر از فلسطینیان خواست که غزه را ترک کنند
یکی از وزرای ارشد دولت ائتلافی و راستگرای بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز یکشنبه از ساکنان فلسطینی غزه خواست تا این باریکه محاصرهشده را ترک کنند و راه را برای اسرائیلیهایی که میتوانند «بیابان را شکوفا کنند» بگشایند.
اظهارات بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل که از همان آغاز جنگ کنونی غزه از کابینه جنگ کنار گذاشته شده است، میتواند بر نگرانی کشورهای عربی دامن بزند که این احتمال را میدهند که اسرائیل بخواهد فلسطینیها را از نوار غزه بیرون براند.
اسموتریچ به رادیو ارتش گفت: «آنچه باید در نوار غزه انجام شود تشویق به مهاجرت است. اگر به جای دو میلیون عرب، فقط ۱۰۰ هزار یا ۲۰۰ هزار عرب در غزه باشند، کل بحث تغییر خواهد کرد.»
وی افزود که اگر این جمعیت ۲.۳ میلیون نفری دیگر آنجا نباشند که «آرزوی نابودی اسرائیل را بکنند»، آن وقت مورد غزه برای اسرائیل متفاوت خواهد بود.
او ادامه داد: «بیشتر مردم اسرائیل میگویند چرا که نه، اینجا جای خوبی است، بیایید بیابان را شکوفا کنیم، این به ضرر هیچ کسی تمام نمیشود.»
اسموتریچ که حزب راستگرای صهیونیسم مذهبی او از گسترش جامعه شهرکنشینان اسرائیل حمایت میکند، پیش از این نیز اظهارات مشابهی داشته که با واکنش منفی ایالات متحده روبهرو شده است. اما دیدگاههای او موضع رسمی دولت نتانیاهو را منعکس نمیکند که میگوید که فلسطینیهای غزه پس از جنگ اسرائیل با گروه افراطی حماس میتوانند به خانههای خود بازگردند.
ایالات متحده و اغلب کشورهای غربی، گروه حماس را تروریستی میدانند.
پیشبینی سخنگوی ارتش اسرائیل از ادامه جنگ با حماس در سراسر سال ۲۰۲۴
سخنگوی ارتش اسرائیل ساعتی پیش از آغاز سال ۲۰۲۴ پیشبینی کرد جنگ این کشور با گروه افراطی حماس در کل سال جدید به طول بیانجامد.
حماس از سوی آمریکا و اروپا به عنوان سازمان تروریستی شناخته میشود.
دانیل هگاری گفت اهداف این جنگ به «نبردهای طولانی» نیاز دارد و اسرائیل برای این کار آماده است.
او همچنین از تطبیق نیروهای نظامی اسرائیل با شرایط و آماده شدن برای سال جدید خبر داد و گفت: «ارتش برای آینده به نقشه نیاز دارد، چون این درک وجود دارد که برای ماموریتهای اضافه و نبرد ادامهدار در تمامی سال پیش رو، حضور ما ضروری است.»
سخنگوی ارتش اسرائیل همچنین از کشته شدن تعدادی از نیروهای گردان «نخبه» حماس در روز یکشنبه در شهر خان یونس خبر داد و افزود تعدادی از آنها در حمله روز ۱۵ مهر این گروه به خاک اسرائیل که به کشته شدن بیش از ۱۲۰۰ تن انجامید، مشارکت داشتند.
دانیل هگاری همچنین از بازگشت تعدادی از نیروهای دخیره ارتش اسرائیل نزد خانوادههای خود در این هفته خبر داد.
۱.۴ میلیون تن از مردم آواره غزه در اماکن و اردوگاههای «اونروا» ساکن شدهاند
سخنگوی آژانس سازمان ملل برای امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (اونروا) میگوید حدود ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تن از ساکنان نوار غزه که به دلیل حملات اسرائیل آواره شدهاند، در اردوگاهها و اقامتگاههای این آژانس زندگی میکنند.
جولیت توما روز یکشنبه گفت که اردوگاههای اونروا در شمال غزه هر ساعت شلوغتر میشوند و مردم هنوز به آنها مراجعه میکنند.
او افزود اردوگاههای این آژانس در شمال غزه کاملا پر شدهاند و به همین دلیل تعدادی از فلسطینیها در مکانهایی مانند «پارکها و فضای باز» پناه گرفتهاند و بسیاری در خودروهای خود میخوابند.
خانم توما همچنین خبر داد از آغاز جنگ اسرائیل با گروه افراطی حماس، ۱۸۰ حمله اسرائیل به تاسیسات و امکامن متعلق به اونروا ثبت شده است.
حماس از سوی آمریکا و اروپا به عنوان سازمان تروریستی شناخته میشود.
او اعلام کرد تعدادی از حملات اسرائیل به اماکن اونروا «مستقیم» بوده و در نتیجه آن، دستکم ۳۰۰ غیرنظامی که در این اردوگاهها و ساختمانها پناه گرفته بودند، کشته شدند.
اسرائیل آماده شکستن محاصره دریایی غزه است
وزیر امور خارجه اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد این کشور آماده است به کشتیهای خارجی اجازه دهد کمکهای بشردوستانه را از طریق قبرس به سواحل نوار غزه برسانند.
الی کوهن گفت به رادیو تل آویو گفت این اتفاق «میتواند بلافاصله آغاز شود.»
بر اساس توافق میان اسرائیل و قبرس، کشتیهای حامل کمکها در بند لارناکا قبرس مورد بررسی امنیتی قرار میگیرند و سپس به ساحل غزه در ۳۷۰ کیلومتری این بندر میروند.
اگر این توافق اجرا شود، نخستین بار است که اسرائیل محاصره دریایی نوار غزه را که از سال ۲۰۰۷ آغاز شده است، میشکند.
الی کوهن گفت کشتیهای بریتانیا، فرانسه، یونان و هلند میتوانند مستقیم به سواحل غزه بروند و کمکها را به فلسطینیها برسانند.
او در توضیح بیشتر گفت: «آنها از ما خواستند کمکها را از طریق بندر اشدود [در اسرائیل] برسانیم. جواب ما منفی است. از راه اسرائیل چیزی عبور نمیکند.»
الی کوهن در حالی این موضع را اعلام کرده که قرار است بر اساس توافق در کابینه این کشور جای خود را در وزارت خارجه به اسرائیل کاتز بدهد و به عنوان وزیر انرژی دولت اسرائیل به فعالیت ادامه دهد.
وزیر پیشین دولت فلسطین در حملات اسرائیل کشته شد
خبرگزاری رسمی فلسطین، وفا، به نقل از وزارت بهداشت غزه اعلام کرد یوسف سلامه، وزیر پیشین دولت خودگردان فلسطینی، در حملات اسرائیل به نوار غزه کشته شده است.
غزه و نهادهای دولتی آن از دیرباز زیر نظر گروه افراطی حماس اداره میشود که آمریکا و اروپا آن را یک سازمان تروریستی میشناسند.
یوسف سلامه در دولت خودگردان قلسطین وزیر امور دینی بود و روز یکشنبه در جریان انفجار خانهاش در اردوگاه پناهندگان المغازی در مرکز غزه کشته شده است.
او که چهرهای نزدیک به جنبش فتح به رهبری محمود عباس به شمار میآمد، از فوریه ۲۰۰۵ تا مارس ۲۰۰۶ وزیر امور مذهبی بود و به عنوان واعظ مسجد الااقصی در اورشلیم نیز فعالیت کرده بود.
در حالی که عملیات نظامی اسرائیل در مرکز و جنوب غزه بهشدت ادامه دارد، ارتش این کشور درباره خبر کشته شدن یوسف سلامه توضیحی نداده است.