افزایش تدابیر امنیتی نزدیک اماکن مذهبی یهودیان در نیویورک
با توجه به احتمال اثرگذاری جنگ اسرائیل و حماس بر نیویورک، پلیس این شهر بزرگ آمریکایی شامگاه شنبه اعلام کرد که تدابیر امنیتی را در اطراف برخی اماکن عبادت یهودیان و برخی نقاط دیگر افزایش میدهد.
بیانیه پلیس نیویورک تأکید کرد که بخش ضد تروریسم و اطلاعات پلیس این شهر با هوشیاری بالا هرگونه رویدادهای احتمالی و هشدارهای مرتبط را بررسی میکنند.
بیش از سه میلیون تن از ساکنین نیویورک آمریکاییهای یهودی هستند و دهها کنیسه در این شهر وجود دارد.
رسانههای اسرائیلی: احتمالاً بیش از ۲۰۰ نفر در نوار غزه کشته شدهاند
رسانههای اسرائیل اعلام کردند که ارزیابی ارتش این است که در پاسخ این کشور به حملات حماس در روز شنبه تا حدود ۱۱ ساعت پس از آغاز درگیریها، بیش از ۲۰۰ فلسطینی در غزه کشته و حدود یک هزار و ۶۰۰ فلسطینی دیگر از ساکنان این باریکه زخمی شدهاند.
«برج فلسطین» یکی از ساختمانهای مرتفع شهر غزه فرو ریخته و ارتش اسرائیل اعلام کرده که مقامات ارشد حماس از این ساختمان برای «عملیات تروریستی» استفاده میکردند. ارتش حمله خود به «دو زیرساخت» در مرکز شهر غزه و از جمله «برج فلسطین» را تأیید کرده است.
حماس نیز به اسرائیل هشدار داد که «منتظر پاسخ به این رویداد باشد». حماس به حمله احتمالی به برجهای بلند در تلآویو اشاره تلویحی کرده است.
استقبال سخنگوی دولت و مشاور بینالملل خامنهای از حمله حماس به اسرائیل
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی، در شبکه ایکس نوشت که حمله امروز حماس به اسرائیل، «پاسخ مقتدرانه جوانان فلسطینی به اقدامات نظامی» اسرائیل بود.
او در توئیت خود از هشتگ «اسب بازنده» که پیش از این علی خامنهای در مخالفت با عادیسازی روابط کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی با اسرائیل مطرح کرده بود، استفاده کرد.
علیاکبر ولایتی، مشاور امور بینالملل علی خامنه ای نیز حمله شبهنظامیان حماس به اسرائیل را «عملیاتی پیروزمندانه» نامید.
او افزود که این عملیات، «قطعاً روند فروپاشی رژیم صهیونیستی را تسهیل و تسریع خواهد کرد».
رضا پهلوی حملات حماس به اسرائیل را محکوم کرد
شاهزاده رضا پهلوی، حملات حماس به اسرائیل را محکوم کرد و در شبکههای اجتماعی خود نوشت که این کشور «بار دیگر زیر هجوم تروریستهایی با ایدئولوژی آدمکُشانه قرار دارد. این نیروهای شر و حامیانشان باید متوقف شوند.»
او افزوده که «اسرائیل امروز هدف هجوم همان نیروهای افراطی و اندیشههای زهرآگینی قرار دارد که کشور ما را که زمانی پیشرفته و پیشرو بوده، به عصر تاریکی بازگرداندهاند.»
آقای پهلوی افزوده «حمایت جمهوری اسلامی از حماس، جهاد اسلامی فلسطین و گروههای تروریستی دیگر غیرقابل انکار است. شادی مقامات این رژیم در تهران از اخبار تلخ امروز بار دیگر نشان داد که آنها در حمایت از ترور و خشونت علیه مردم عادی لحظهای تردید نمیکنند.»
مقامهای رسمی جمهوری اسلامی از نخستین ساعات انتشار خبر حمله حماس به اسرائیل، با انتشار ویدئوهای برخوردهای خشونتآمیز شبهنظامیان با مردم عادی، به شادمانی پرداختهاند.
موج دوم حملات راکتی حماس به اسرائیل؛ شهرهایی با فاصله ۷۰ کیلومتری از غزه نیز هدف قرار گرفتند
در موج دوم حملات راکتی از غزه علیه شهرهای مختلف اسرائیل، شماری از شهرکهای نزدیک به مرز غزه تا شهرهایی در مرکز اسرائیل که در فاصله ۷۰ کیلومتری از غزه نیز هستند، هدف قرار گرفتند.
حماس اعلام کرد که در ساعات شامگاهی ۱۵۰ راکت را به سوی مرکز اسرائیل شلیک کرده است. رسانههای اسرائیل خبر دادند در شهر ریشون لتصیون در حومه تلآویو افرادی در خانههای خود زخمی شده و خسارات مالی به بار آمده است. شهر ساحلی اشدود در فاصله نزدیک به غزه نیز هدف حمله راکتی واقع شد.
نیروهای آتشنشانی از اصابت راکت به تلآویو، خولون، گیوعاتاییم و بتیام، سه شهر بزرگ اطراف تلآویو در فاصله حدود ۷۰ تا ۸۰ کیلومتری غزه خبر دادند.
خبرنگار شبکه سیانان که برای پوشش جنگ اسرائیل- حماس به اسرائیل اعزام و شامگاه شنبه وارد فرودگاه بنگوریون در تلآویو شده، در حالی که تازه همراه با مسافران از هواپیما پیاده شده در محوطه فرودگاه شاهد حملات راکتی به سوی مرکز اسرائیل شد. او از همان لحظه گزارش خود را شروع میکند.
وزارت بهداشت اسرائیل نیز خبر داد که در طول روز شنبه، یکهزار و ۱۰۴ زخمی ناشی از درگیری کنونی در بیمارستانها پذیرش شدند. شبکههای عمده تلویزیونی اسرائیل شمار کشتهها (تا ساعت ۲۱:۱۵ به وقت ایران) را دستکم ۲۰۰ تن اعلام کردند.
ارتش اسرائیل تلفات زیاد را تأیید کرده، اما افزوده که شمار دقیق را بعد از بررسیهای جامع اعلام خواهد کرد.
اسرائیل برق نوار غزه را قطع کرد
برق غزه که جریان آن به اسرائیل وابستگی دارد، از شامگاه شنبه قطع شد. به گزارش رسانههای اسرائیل فرمان قطع برق غزه از سوی ییسرائل کاتز، وزیر انرژی اسرائیل امضا شد.
در پی این فرمان، شرکت برق اسرائیل به تشکیلات خودگردان فلسطینی اطلاع داده است که خود را ملزم به تأمین برق باریکه غزه نمیداند.
آقای کاتز در شبکه ایکس نوشت: فرمان را امضا کردم. چیزی که وجود داشت، دیگر نخواهد بود.
نتانیاهو و رهبران اپوزیسیون از تشکیل دولت اضطراری سخن میگویند
در پی حملات حماس به اسرائیل، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و برخی از سران اصلی اپوزیسیون این کشور از تشکیل دولت اضطراری سخن گفتند.
بنی گانتس، یکی از رهبران اپوزیسیون اعلام کرد احتمال ورود به دولت اضطراری را بررسی میکند. یائیر لاپید، رهبر اصلی اپوزیسیون شامگاه شنبه در دیدار با بنیامین نتانیاهو از او خواسته بود تشکیل دولت وحدت ملی در شرایط جاری را لحاظ کند.
مخالفان طرح تغییرات قضایی نیز اعتراضها علیه دولت را قطع کرده و حمایت خود را از تصمیمات کابینه در جنگ جدید اعلام کردهاند.
نظامیان پیشین دوره ذخیره ارتش که مخالف این طرح بوده و در ماههای گذشته هشدار داده بودند که ممکن است از مشارکت در عملیات ارتش خودداری کنند، نیز به صفوف ارتش پیوستهاند. صدها خلبان دوره ذخیره در میان این نظامیان پیشین هستند.
تأکید جو بایدن بر حمایت «تزلزلناپذیر» آمریکا از اسرائیل
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، شامگاه شنبه در کاخ سفید، مقابل دوربینها گفت: «اسرائیل زیر حملات سازمان تروریستی حماس قرار دارد. آمریکا در کنار اسرائیل میایستد و هرگز به این کشور پشت نخواهد کرد». او گفت حمایت واشینگتن از «امنیت اسرائیل مستحکم و تزلزلناپذیر است».
آقای بایدن که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه نیز در کنار او بود، پیامدهای حمله حماس را یک «فاجعه هولناک» نامید. رئیسجمهور آمریکا اظهار داشت که «حمله وحشتناک حماس» محکوم است و اسرائیل محق است از خود و مردمش دفاع کند.
او گفت: «هزاران راکت به شهرهای اسرائیل شلیک شده و غیرنظامیان در خانهها و خیابانها کشته و زخمی شدند و اعضای برخی خانوادهها تماماً از سوی حماس گروگان گرفته شدهاند.»
جو بایدن تصریح کرد: «تروریسم هیچ توجیهی ندارد... اطمینان حاصل خواهیم کرد که اسرائیل همه کمک لازم را برای دفاع از خود و مردمش داشته باشد.»
آقای بایدن به عوامل دیگری که با اسرائیل ضدیت دارند، هشدار داد که «در صدد سوء استفاده از وضعیت جاری و مداخله در این جنگ نباشند.»
رئیسجمهور آمریکا گفت با ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن و همچنین با اعضای کنگره صحبت کرده و از مشاورانش خواسته است تا با همتایان خود در نهادهای امنیتی اسرائیل در تماس باشند تا مطمئن شوند که اسرائیل همه تجهیزات لازم برای دفاع از خود را دارد.
آقای بایدن در پایان بار دیگر تصریح کرد: «اشتباه نشود؛ آمریکا در کنار اسرائیل است و اولین کشوری بود که پس از تأسیس این کشور، آن را به رسمیت شناخت.»
جو بایدن ساعاتی پیش از این حضور رسانهای، با بنیامین نتانیاهو نیز تلفنی گفتوگو کرده بود.
شمار کشتهشدگان در نوار غزه به ۲۸۵ تن رسید
وزارت بهداشت فلسطینی اعلام کرد در نتیجه حملات اسرائیل به باریکه غزه، تا کنون ۲۸۵ فلسطینی کشته شدهاند.
پیش از این گزارشهایی مبنی بر ترک منازل مسکونی شماری از شهروندان ساکن غزه که در مجاورت مقرهای حماس قرار داشته، از بیم حملات تلافیجویانه اسرائیل به این مراکز منتشر شده بود.
نتانیاهو: ساکنان غزه آنجا را ترک کنند، شهر ویران خواهد شد
بنیامین نتانیاهو ۱۸ ساعت پس از آغاز بحران امنیتی جدید کشورش و حماس، در برابر دوربینها خطاب به مردم اسرائیل گفت: «انتقام این روز سیاه را خواهیم گرفت».
آقای نتانیاهو گفت: «انتقام کودکانی که در خون خود غلتیدند، سخت خواهد بود» و افزود: «رویدادی را تجربه کردیم که تا حال آن را نشناخته بودیم.»
وی افزود: «آشیانههای حماس را به ویرانه تبدیل خواهیم کرد. شهر شر (غزه) شهر ویرانهها خواهد شد.» بنیامین نتانیاهو اضافه کرد که از ساکنان غزه میخواهم «از آنجا بروند؛ همین الان آنجا را ترک کنید». نخستوزیر اسرائیل با این حال نگفت که مردم در باریکه محصور غزه باید به کجا بروند و چگونه.
او گفت به ارتش فرمان داده تمامی قوای خود را برای نابود کردن قابلیتهای حماس به کار گیرد و از مردم اسرائیل خواست «صبور باشند زیرا این جنگ سخت و طولانی خواهد بود.»
او از جو بایدن و رهبران شمار زیادی از کشورهای غربی متحد اسرائیل که در تماس با او یا در بیانیههایی حمایت خود را از اسرائیل ابراز داشتهاند، قدردانی کرد.
شبکههای کان، ۱۲ و ۱۳ تلویزیون اسرائیل (در ساعت ۲۳ به وقت ایران) اعلام کردند شمار کشتههای اسرائیلی به ۲۵۰ تن رسیده و شمار زخمیها حدود یک هزار و ۵۰۰ تن است.