گزارش واشینگتنپست از «نقش تهران» در تأمین نیازهای آموزشی و تسلیحاتی حماس
روزنامه آمریکایی «واشینگتنپست» بهنقل از «منابع رسمی» آمریکا گزارش داده است که حملۀ اخیر حماس به اسرائیل در میانه سال ۲۰۲۲، تقریباً یک سال پیش، طراحی شده بود و جمهوری اسلامی ایران با آموزش نیروهای حماس در خاک لبنان و تأمین تسلیحات به آن کمک کرده است.
در این گزارش که روز ۱۷ مهر منتشر شده، مقامات آمریکایی میگویند حملۀ حماس علیه اسرائیل تمامی «نشانههای حمایت ایران» را دارد و تهران به غیر از آموزش نظامی، پشتیبانی لجستیک و تسلیحاتی آن به ارزش میلیونها دلار را هم بر عهده داشته است.
دو منبع لبنانی: گروه حزبالله یک تانک اسرائیلی را با موشک نقطهزن هدف قرار داد
دو منبع امنیتی لبنان روز سهشنبه اعلام کردند که گروه حزبالله یک تانک اسرائیلی را با موشک نقطهزن هدف قرار داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، با این حال ارتش اسرائیل میگوید که یک هلیکوپتر این کشور یک پست دیدهبانی حزبالله را در واکنش به شلیک موشک ضدتانک از داخل خاک لبنان به سوی یک وسیله نقلیه نظامی در منطقه آویویم، مورد حمله قرار داد.
ارتش اسرائیل افزوده که هیچ تلفاتی گزارش نشده است.
روز دوشنبه نیز گزارش شد که ارتش اسرائیل در واکنش به ورود مردان مسلح از خاک لبنان به شمال این کشور، مناطقی را در جنوب لبنان هدف آتشباری خود قرار داد که در جریان آن چهار عضو گروه حزبالله کشته شدند.
بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و کشورهای حوزه خلیج فارس درباره جنگ اسرائیل و حماس
وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در بیانیهای مشترک ضمن درخواست برای مصون ماندن غیرنظامیان در جنگ میان اسرائیل و حماس گفتند که به پایان زودهنگام خشونتها امیدوارند.
این وزرا در بیانیه روز سهشنبه خود که پس از دو روز رایزنی مستمر منتشر شد، با تأکید بر راه حل تشکیل دو کشور اسرائیل و فلسطینی، از عربستان سعودی، اردن و مصر خواستند که به تلاشهای خود برای احیای صلح در خاورمیانه ادامه دهند.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، و چند وزیر خارجه شورای همکاری خلیج فارس به صورت مستقیم در مذاکرات شرکت داشتند و دیگر سیاستمداران از طریق کنفرانس ویدئویی با آنها در ارتباط بودند.
وزیران خارجه اتحادیه اروپا در این نشست همچنین در مورد کمکهای مالی به فلسطین گفتگو کردند که در این مورد تنها مشخص شد این کمکها باید ادامه یابند.
وزیر دفاع اسرائیل: آنچه که در غزه بوده، دیگر وجود نخواهد داشت
وزیر دفاع اسرائیل میگوید: «حماس تغییر میخواست و اکنون شاهد این تغییر خواهد بود. آنچه که در غزه بوده، دیگر وجود نخواهد داشت».
یووآ گالانت که روز سهشنبه در جمع سربازان این کشور در نزدیک نوار مرزی با غزه صحبت میکرد، افزود: «ما حملات را از راه هوا آغاز کردیم، بعد هم از راه زمین وارد میشویم».
او تصریح کرد: ارتش اسرائیل از روز دوم، این منطقه را به کنترل خود در آورده است «و در حال عملیات هستیم که تشدید خواهد شد».
جنگ اسرائیل و حماس وارد چهارمین روز خود شده است و بر اساس آخرین گزارشها، تعداد کشتههای طرف اسرائیلی که اکثر آنها غیرنظامی هستند به بیش از هزار نفر افزایش یافته است.
وزارت بهداشت غزه هم اعلام کرده که بهدنبال حملات هوایی اسرائیل به این باریکه، دستکم ۸۳۰ نفر کشته و چهار هزار و ۲۵۰ نفر زخمی شدهاند.
سازمان ملل هم اعلام کرده که بیش از ۱۸۰ هزار نفر از ساکنان نوار غزه بیخانمان شدهاند که یا آواره خیابانها شده و یا در مدارس ساکن شدهاند.
تخمین زده میشود که بیش از دو میلیون نفر در مساحت ۳۵۰ کیلومتری نوار غزه ساکن باشند.
وزارت خارجه دولت خودگردان فلسطینی هم اعلام کرده که حملات اسرائیل از روز شنبه موجب ویرانی ۲۲ هزار واحد مسکونی، ۱۰ مرکز درمانی و ۴۸ مدرسه شده است.
وال استریت جورنال: آمریکا استقرار ناو هواپیمابر دوم در اطراف اسرائیل را بررسی میکند
روزنامه «وال استریت جورنال» به نقل از مقامهای وزارت دفاع آمریکا خبر داد که واشینگتن ممکن است برای جلوگیری از پیوستن قدرتهای منطقهای دیگر به جنگ حماس و اسرائیل، ناو هواپیمابر دوم را نیز به آبهای اطراف این کشور اعزام کند.
این مقامها گفتهاند حرکت ناو یواساس دوایت آیزنهاور و ناوگان کشتیهای همراه آن که چند ماه پیش برنامهریزی شده بود، این هفته عازم خاورمیانه خواهد شد. انتظار میرود که ناو یادشده تا دو هفته دیگر به این منطقه برسد.
این در حالی است که ناو هواپیمابر جرالد فورد و ناوگان همراهش که برخی از آنها قابلیت هستهای دارند، تا اواخر روز سهشنبه به خاورمیانه میرسد.
مقامهای پنتاگون به وال استریت جورنال گفتهاند این وزارتخانه هنوز به شکل رسمی تصمیم نگرفته است که ناو آیزنهاور به ناو فورد کمک خواهد کرد یا هر دو در منطقه باقی میمانند.
آمریکا آخرین بار در سال ۲۰۲۰ دو ناو هواپیمابر در خاورمیانه داشت؛ زمانی که حملات مرگبار موشکی در عراق باعث کشته شدن دو سرباز آمریکایی و یک سرباز بریتانیایی شد.
جو بایدن: دستکم ۱۴ آمریکایی در حملات حماس به خاک اسرائیل کشته شدهاند
جو بایدن میگوید دستکم ۱۴ آمریکایی در حملات حماس به خاک اسرائیل کشته شدهاند.
رئیسجمهور آمریکا روز سهشنبه در یک سخنرانی که به طور زنده از شبکههای تلویزیونی پخش شد، گفت شماری دیگر از آمریکاییها در میان گروگانهای حماس هستند.
او حملات حماس که روز شنبه آغاز شد و صدها کشته در میان اسرائیلیها را برجا گذاشت، «اقدام شیطانی محض» خواند و گفت که اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند و آمریکا پشتیبان این کشور خواهد بود.
آقای بایدن تصریح کرد: «لحظاتی در این زندگی وجود دارد-منظورم به معنای واقعی کلمه است- که یک شر خالص به این جهان وارد میشود».
رئیسجمهور آمریکا با تاکید بر اینکه «کمکهای اضافی» در اختیار اسرائیل میگذارد تا با حملات حماس مقابله کند، گفت که واشینگتن حضور نظامی خود را در منطقه تقویت کرده است.
اشاره آقای بایدن به اعزام ناو هواپیمابر جرالد فورد به خاورمیانه است و گزارشها حاکی است که ایالات متحده اعزام ناو دوایت آیزنهاور به منطقه را نیز بررسی میکند.
رئیسجمهور آمریکا در ادامه گفت که نهادهای امنیتی این کشور در حال انجام دادن اقداماتی برای جلوگیری از هرگونه تهدید داخلی هستند که ممکن است پس از حملات حماس به خاک اسرائیل متوجه آمریکا شود.
پلیس فدرال آمریکا، افبیآی، پیشتر گفته بود که «از نزدیک تحولات را رصد میکند»، اما افزوده بود: «هیچ اطلاعات خاص یا معتبری مبنی بر تهدید ایالات متحده از ناحیه حملات حماس در خاک اسرائیل در اختیار ندارد».
جیک سالیوان: حداقل ۲۰ آمریکایی پس از حمله حماس ناپدید شدهاند
مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز سهشنبه گفت که در پی حمله حماس به اسرائیل که صدها کشته برجا گذاشت، حداقل ۲۰ شهروند آمریکایی مفقود شدهاند.
جیک سالیوان به خبرنگاران گفت که مشخص نیست چند نفر از شهروندان آمریکایی مفقودشده به عنوان گروگان نگهداری میشوند.
او تأکید کرد: «این به معنی آن نیست که ۲۰ شهروند آمریکایی یا بیشتر گروگان حماس هستند بلکه به این معنی است که این تعداد از شهروندان آمریکایی پس از این حملات ناپدید شدهاند.»
رئیسجمهوری ایالات متحده ساعتی پیش از این اظهارات گفت که دستکم ۱۴ شهروند آمریکایی در حمله حماس به اسرائیل کشته شدهاند و احتمالا برخی از شهروندان این کشور در بین گروگانهای گروه شبهنظامی حماس باشند.
درگیری نظامی میان اسرائیل و سوریه
ارتش اسرائیل اعلام کرد که در پاسخ به آتشبار سوریه، این کشور را هدف گلولهباران توپ و خمپاره قرار داده است.
اطلاعیه ارتش اسرائیل میگوید که سوریه تعدادی خمپاره به سوی شمال اسرائیل شلیک کرد و نظامیان اسرائیلی نیز در واکنش به این امر، محل شلیک خمپارهها را هدف قرار دادند.
تاکید نتانیاهو بر شروع کارزار نظامی قدرتمند و طولانی مدت
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، گفت که در مکالمهاش با جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، بر ضرورت به راه انداختن یک «کارزار نظامی قدرتمند و طولانی مدت» که در آن اسرائیل پیروز بشود، تاکید کرده است.
جو بایدن در سخنرانی روز چهارشنبه خود خاطرنشان ساخت که آمریکا پشتیبان اسرائیل در این جنگ خواهد بود و کمکهای اضافی در اختیار آن خواهد گذاشت.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل محاصره غزه توسط اسرائیل و گروگانگیری توسط حماس را محکوم کرد
فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، روز سهشنبه ۱۸ مهر گفت ارتش اسرائیل در حمله تلافی جویانه خود علیه حماس ساختمانهای مسکونی، مدارس و مراکز درمانی را در سراسر نوار غزه هدف گرفته است و «محاصره» غزه ناقض قوانین بینالمللی است.
آقای تورک ضمن محکوم کردن «کشتار گسترده و هولناک غیرنظامیان توسط پیکارجویان گروههای مسلح فلسطینی» افزود که ربودن گروگانها نیز برخلاف قوانین بینالمللی است.
دفتر کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه روز سهشنبه خود گفت اسرائیل در حملات هوایی روزهای اخیر که شدیدترین مورد طی ۷۵ سال درگیری با فلسطینیان است «به ساختمان اداره پناهجویان سازمان ملل در نوار غزه نیز حمله کرده است و تعداد کثیری از تلفات این حملات غیرنظامیان هستند.»
نمایندگی دیپلماتیک دولت اسرائیل در ژنو از بیانیه کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل انتقاد کرد. در بخشی از این بیانیه گفته میشود:«او حتی حاضر نشده افرادی که این حمله را انجام دادند (حماس) تروریست بنامد.»