اسرائیل دو فرودگاه دمشق و حلب را موشک باران کرد
تلویزیون سوریه روز پنجشنبه خبر داد که اسرائیل دو فرودگاه اصلی دمشق و حلب را موشک باران کرد. این نخستین حمله اسرائیل به نقاطی در سوریه پس از حمله حماس به شهرها و شهرکهای اسرائیلی در روز ۱۵ مهر است.
به گزارش خبرگزاریها، تلویزیون سوریه در بیانیهای که در شبکه تلگرام آن منتشر شد نوشت: «متجاوز اسرائیلی، فرودگاههای دمشق و حلب را هدف قرار داد».
این تلویزیون جزئیات دیگری در این زمینه بیان نکرده است. در همین حال، خبرگزاری دولتی سوریه گزارش داد که فعالیت فرودگاههای دمشق و حلب در پی این بمباران متوقف شده است.
یک منبع نظامی سوریه به خبرگزاری دولتی این کشور گفته که اسرائیل این دو فرودگاه را با «بارانی از موشک» مورد حمله قرار داد «تا اذهان جهانیان را جنگ خود با حماس منحرف کند».
گزارشهای تایید نشده در شبکههای اجتماعی حاکی است که همزمان با این موشک باران، یک هواپیمای ایرباس متعلق به ماهان ایر به شماره پرواز «آیآرام ۱۴۶» از تهران در حال عزیمت به فرودگاه دمشق بود که در میانه راه ناچار به بازگشت به فرودگاه مقصد شد.
حملات اسرائیل به فرودگاههای دمشق و حلب در گذشته نیز بارها موجب توقف فعالیت آنها شده بود. این دو فرودگاه در کنترل حکومت بشار اسد است.
حمله روز پنجشنبه به سوریه در ششمین روز از جنگ شدید بین اسرائیل و گروه شبهنظامی حماس صورت میگیرد. مواضع حماس که بر نوار غزه سلطه دارد در روزهای گذشته هدف بمبارانهای شدید جنگندههای اسرائیلی قرار گرفته است.
وزیر دفاع اسرائیل «ویدئوهای سانسورنشده از قساوتهای حماس» را نشان داد
دیپلماتهای غربی روز پنجشنبه اعلام کردند که وزیران دفاع کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، وقتی ویدئوهای «وحشتناک» حملات حماس به اسرائیل را مشاهده کردند، شوکه شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این ویدئوها را یووآ گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، در نشست اینترنتی یک ساعته با این وزیران که در بروکسل برگزار شد، به نمایش گذاشت.
روزنامه تایمز اسرائیل نوشته که آنها «ویدئوهای سانسورنشده از قساوتهای حماس» در حمله روز ۱۵ مهر به اسرائیل بودهاند.
یک دیپلمات غربی گفته است: «وحشتناک بود. اینکه چه اتفاقی افتاده است را پیش چشم همه آورد».
یک منبع دیگر از «تصاویر شوکهکننده» سخن گفت و تاکید کرد که کشورهای عضو ناتو در حمایت از اسرائیل متحد هستند.
کشتار گروه حماس پس از آن مشخص شد که ارتش اسرائیل کنترل کامل شهرها و کیبوتصها را که مورد حمله شبهنظامیان این گروه قرار گرفت به دست گرفت، و خانههای اسرائیلی را پر از اجساد یافت. ارتش میگوید زنانی را یافته است که به آنها تجاوز شده و سپس به قتل رسیده بودند، و کودکانی که تیر خورده و سپس سوزانده شده بودند.
وزیر دفاع اسرائیل روز چهارشنبه گفته بود که «گروه حماس را از روی زمین محو میکنیم». بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، هم تاکید کرد که رهبران حماس خود را «مرده» بدانند.
فرانسه: هیچ شواهد مستقیمی از دخالت ایران در حمله حماس به اسرائیل وجود ندارد
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه میگوید پاریس هیچ نشانه رسمی که بیانگر دخالت مستقیم ایران در حملات حماس به اسرائیل باشد در اختیار ندارد.
آن ماری لگندره روز پنجشنبه همچنین گفت فرانسه پیامهایی به بازیگران منطقهای فرستاده و به آنها هشدار داده است که از بحران جاری بهرهبرداری نکنند.
او اظهار داشت: «در حال حاضر... هیچ نشانه رسمی از نقش مستقیم ایران وجود ندارد».
این مقام فرانسوی در عین حال گفت که ارتباطات روشنی بین تهران و حماس وجود دارد.
خانم لگندره تصریح کرد: «پیامی که ما دادیم روشن است. تاکید داریم که هیچ بازیگر متخاصمی نسبت به اسرائیل نباید تلاش کند که از این حملات بهرهبرداری کند».
فرانسه دارای بزرگترین جامعه یهودی در اروپاست و هزاران شهروند دوتابعیتی در اسرائیل دارد.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت که در جریان حملات روز ۱۵ مهر حماس به اسرائیل، ۱۲ شهروند فرانسوی کشته و ۱۷ نفر دیگر از جمله کودکان مفقود شدهاند که احتمال میرود به غزه برده باشند.
یک سخنگوی ارتش: اسرائیل بهدنبال نابودی تواناییهای نظامی و سیاسی حماس است
یک سخنگوی ارتش اسرائیل در گفتگو با ایلیا جزایری از رادیوفردا تاکید کرد که جنگ جاری علیه حماس محدویت زمانی ندارد و شاید ماهها طول بکشد چرا که «اسرائیل بهدنبال نابودی تواناییهای نظامی و سیاسی حماس» است.
او همچنین از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از گروههای فلسطینی انتقاد کرد.
شمار کشتهها در نوار غزه به بالای ۱۴۰۰ نفر رسید
شمار کشتههای حملات هوایی اسرائیل به غزه تا عصر روز پنجشنبه به هزار و ۴۱۷ نفر رسید.
وزارت بهداشت غزه در گزارشی اعلام کرد که ۴۴۷ نفر از قربانیان این حملات کودکان بودهاند.
در این گزارش آمده که تاکنون شش هزار و ۲۶۸ نفر از ساکنان این منطقه نیز زخمی شدهاند.
اسرائیل از زمان تهاجم نظامی حماس به این کشور در روز ۱۵ مهر، نوار غزه را محاصره و برق آن را قطع کرده است. همزمان ورود غذا و دارو به این باریکه متوقف شده است.
اسرائیل میگوید محاصره غزه تا زمان آزادی دهها شهروند اسرائیلی گروگان گرفته شده توسط حماس ادامه خواهد داشت.
از زمان درگیریهای نظامی، حدود ۱۳۰۰ شهروند اسرائیلی نیز کشته و سه هزار نفر زخمی شدهاند.
ارتش اسرائیل میگوید «شش هزار بمب» بر روی نوار غزه انداخته است
ارتش اسرائیل میگوید از روز ۱۵ مهر که گروه حماس حملات خود را به خاک این کشور آغاز کرد، نوار غزه را با تقریبا «شش هزار بمب» بمباران کرده است.
ارتش اسرائیل روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد: «تقریبا شش هزار بمب با خرج چهار هزار تُن مواد منفجره روی نوار غزه انداخته شده است».
حماس نیز در شش روز گذشته هزاران راکت به مناطق مسکونی اسرائیل پرتاب کرده است.
حملات حماس به شهرها و شهرکهای اسرائیلی دستکم ۱۳۰۰ کشته برجا گذاشته است. در حملات اسرائیل به نوار غزه نیز که در واکنش به تهاجم حماس صورت گرفت، تاکنون بیش از ۱۴۰۰ نفر کشته شدهاند.
اسرائیل در روزهای گذشته نوار غزه را به محاصره کامل خود در آورده، برق آن را قطع و ورود دارو و آذوقه به این باریکه را ممنوع کرده است. این کشور تاکید کرده که تا زمان آزادی گروگانها توسط حماس به این سیاست خود ادامه میدهد.
رهبران اسرائیل گفتهاند که گروه حماس را از روی زمین محو خواهند کرد و مقامات این گروه باید خود را «مرده» بدانند.
ایرنا: هواپیمای بازگشته از میانه راه دمشق حامل امیرعبداللهیان نبوده است
خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، حضور وزیر خارجه ایران در پرواز هواپیمایی ماهان که در مسیر حرکت به دمشق بهدلیل موشک باران فرودگاه این شهر تغییر مسیر داد، را تکذیب کرد.
برخی منابع گزارش داده بودند هواپیمای پرواز «آیآرام ۱۴۶» که از تهران در حال عزیمت به فرودگاه دمشق بود و بعد از هدف قرار گرفتن فرودگاه توسط اسرائیل در میانه راه ناچار به بازگشت شد، حامل حسین امیرعبداللهیان بوده است.
خبرگزاری ایرنا با رد این خبر اعلام کرد مقصد اول امیرعبداللهیان بغداد بود و هواپیمای حامل وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در فرودگاه بغداد به زمین نشست و او با استقبال مشاور امنیت ملی عراق در فرودگاه بغداد وارد این کشور شد.
تلویزیون سوریه روز پنجشنبه خبر داد که اسرائیل دو فرودگاه اصلی دمشق و حلب را موشکباران کرد. این نخستین حمله اسرائیل به نقاطی در سوریه پس از حمله حماس به شهرها و شهرکهای اسرائیلی در روز ۱۵ مهر است.
شبکه اجتماعی «ایکس» صدها حساب کاربری مربوط به حماس را حذف کرد
شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) میگوید از زمان تهاجم نظامی حماس به اسرائیل، صدها حساب کاربری مربوط به این گروه شبهنظامی را حدف کرده است.
لیندا یاکارینو، مدیر اجرایی شبکه ایکس، روز پنجشنبه ۲۰ مهر همچنین اعلام کرد که از زمان تهاجم نظامی حماس به اسرائیل، دهها هزار محتوای منتشر شده در فضای مجازی را حذف یا برچسبزنی کرده است.
تییری برتون، کمیسر اتحادیه اروپا در امور بازارهای داخلی، روز سهشنبه در نامهای خطاب به ایلان ماسک، مالک شبکه ایکس، پیرامون «گردش اطلاعات نادرست» درباره جنگ حماس و اسرائیل در این شبکه اجتماعی هشدار داده و از او خواسته بود که در یک بازه زمانی ۲۴ ساعته در این باره توضیح دهد.
ترکیه به دنبال چیست؛ حمایت از حماس یا میانجیگری برای پایان جنگ؟
هفتم اکتبر، روز آغاز جنگ میان نیروهای حماس و اسرائیل، فیلمی از سجدۀ شکر رهبران حماس منتشر شد. در دیوار روبهروی دوربین، پشت سر اسماعیل هنیه و در قسمت فوقانی کمد، دو پرچم کوچک قرار داشت. یکی از آنها پرچم ترکیه بود؛ کشوری که گفته میشود یکی از حامیان حماس در این جنگ بوده است.
بعد از آغاز جنگ توسط حماس و غافلگیری نیروهای اسرائیلی، بسیاری بر سر این که حماس ادوات نظامی و مهمات خود را از کجا بهدست آورده، گمانهزنی کردند. یکی از کشورهایی که انگشت اتهام به سوی آن نشانه رفته، ترکیه است.
عدهای میگویند آنکارا برخی از مواد مورد نیاز این گروه را تأمین کرده است، اما برخی بر این باورند که ترکیه نه تنها چنین کاری نکرده بلکه امروز تنها بهدنبال برقراری صلح در منطقه است.
سیبیاسنیوز: آمریکا برای آزاد نکردن شش میلیارد دلار ایران، با قطر به تفاهم رسیده است
خبرنگار شبکه تلویزیونی «سیبیاس نیوز» در کاخ سفید میگوید ایالات متحده آمریکا با قطر به یک «تفاهم بیسروصدا» رسیده است تا دوحه شش میلیارد دلار پول نفت ایران را آزاد نکند.
این مبلغ ماه گذشته از حسابهای ایران در کره جنوبی و در ازای آزادی پنج آمریکایی در زندانهای جمهوری اسلامی به قطر منتقل شده بود.
نانسی کوردس در توئیت خود نوشته است: این تحول پس از آن صورت میگیرد که آمریکا و اسرائیل بهدنبال بررسی نقش ایران در تامین مالی و آموزش نیروهای حماس هستند.
مقامات دولت ایالات متحده و قطر هنوز به این خبر واکنش نشان ندادهاند.
خبرنگار سیبیاس نیوز افزوده است: والی آدیمو، معاون وزیر خزانهداری آمریکا، صبح روز پنجشنبه خبر این توافق «بیسروصدا» را در نشست دمکراتهای مجلس نمایندگان که پشت درهای بسته برگزار شد، فاش کرد.
آقای آدیمو گفته است این پول «به این زودی جایی نمیرود».
روزنامه «واشینگتنپست» نیز در گزارش مشابهی نوشت که والی آدیمو در جلسهای با قانونگذاران حزب دمکرات در کنگره گفته است مقامات آمریکا و قطر توافق کردهاند که مانع دسترسی ایران به شش میلیارد دلار منابع منتقل شده جمهوری اسلامی از کره جنوبی به قطر برای خرید اقلام انساندوستانه شوند.
این روزنامه آمریکایی با استناد به دو منبع رسمی و یک منبع در کنگره که نخواستند نامشان فاش شود، نوشته است: آقای آدیمو به قانونگذاران آمریکایی قول داده است که این مبالغ «به این زودیها» در دسترس ایران قرار نخواهد گرفت.
بهدنبال حملات گروه حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر که صدها کشته برجای گذاشته است، مخالفان دولت جو بایدن به شدت از انتقال این شش میلیارد دلار به قطر انتقاد کردهاند.
برخی از سناتورهای آمریکایی در روزهای گذشته با اشاره به تامین مالی حماس توسط جمهوری اسلامی، آزادسازی داراییهای مسدود شده ایران را یکی از دلایل این حمله عنوان کردهاند.
مقامات جو بایدن به کرات گفتهاند که منابع منتقل شده به قطر «دستنخورده» باقی مانده و ایران تنها مجاز به استفاده از این منابع برای واردات کالاهای انساندوستانه و تحت نظارت دولت آمریکا است.
با این حال، منتقدان میگویند حکومت جمهوری اسلامی از منابع دیگر برای تامین منابع مالی گروههای نیابتی خود استفاده کرده، و سپس داراییهای خود در قطر را جایگزین آن میکند.