بیانیه طالبان افغانستان در مورد «وضعیت زنان و کودکان» فلسطینی
حکومت طالبان با انتشار بیانیهای از جامعه جهانی و سازمان همکاری اسلامی خواست در مورد «وضعیت زنان، کودکان و افراد مسن فلسطین» واکنش نشان دهد.
به گزارش رادیو آزادی، بخش افغانستانی رادیو اروپای آزاد، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، در صفحه کاربری خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) از جامعه جهانی انتقاد کرده که «در ارتباط با حقوق بشر کشورهای دیگر مداخله میکند اما برای زنان و کودکانی که در حملات هوایی اسرائیل در فلسطین کشته میشوند، صدای خود را بلند نمیکنند».
شماری از کنشگران حقوق زنان افغانستانی با ابراز شگفتی از بیانیه طالبان، به رادیو آزادی گفتند این بیانیه در مورد اسرائیل و فلسطین را طالبان در حالی منتشر کرده که حکومت خود آنها حقوق اساسی زنان و کودکان کشور افغانستان را زیرپا میگذارد.
خانم قمر نیازی به رادیو آزادی گفت: «طالبان اول به حقوق بشر در کشور خود توجه کرده و سر خود را به امور افغانستان مشغول کند.»
خانم شکریه بارکزی، یکی از سفیران پیشین افغانستان در زمان حکومت قبلی، به رادیو آزادی گفت که «طالبان اقدام اسرائیل را محکوم میکند اما باید پرسید که خود کدام حقوق اساسی کودکان، زنان و مردم افغانستان را در نظر گرفته است؟»
احتمال آغاز عملیات زمینی اسرائیل در غزه
افسران ارشد ارتش اسرائیل که نخواستهاند نامشان برده شود، به نیویورک تایمز گفتند دهها هزار مرد اسرائیلی از نیروهای ذخیره در عملیات زمینی که به زودی در غزه آغاز خواهد شد مشارکت خواهند کرد «تا حکومت حماس در غزه را با فروپاشی روبهرو کنند.»
رونن برگمن، نویسنده امور نظامی و جاسوسی اسرائیلی نیز یکی از نویسندگان مقاله یادشده در روزنامه نیویورک تایمز است.
مقاله نیویورک تایمز یادآوری کرده که از زمان خروج اسرائیل از نوار غزه (در سال ۲۰۰۵ میلادی براساس تصمیم نخستوزیر وقت، آریل شارون)، این نخستین بار خواهد بود که ارتش اسرائیل در صدد تسلط دوباره بر بخشهایی از غزه برآمده است.
در زمان جنگی در سال ۲۰۰۸ و سپس در سال ۲۰۱۴ نیروهای اسرائیل زمانی کوتاه وارد غزه شدند. اما برنامهای برای کنترل دوباره آن مطرح نبود.
سرهنگ یوناتان کانکریکوس، که مسئولیت تماس با رسانههای خارجی در نهاد سخنگویی ارتش اسرائیل را در دست دارد، بامداد یکشنبه ۲۳ مهر به شبکه سیانان گفت در مهلتی که به مردم غزه برای ترک بخش شمالی این باریکه دادیم، «بسیار سخاوتمند بودیم، وقتی این بخش از غیرنظامیان تخلیه شود، عملیات نظامی مهم را شروع خواهیم کرد».
او با گفتن اینکه «به اندازه کافی هشدار دادیم»، دوباره تأکید کرد که مردم در بخش شمالی غزه هر چه زودتر خود از این منطقه بروند.
این در حالی است که گزارشهایی از بمباران اهالی غزه در جریان فرار آنها از نیمه شمالی نوار غزه و پیش از پایان مهلت اعلامشده، منتشر شده است. گزارشها حکایت از این دارد که در جریان بمباران این آوارگان، دستکم ۱۲ نفر، ازجمله کودکان، کشته و زخمی شدهاند.
وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه به عربستان میرود
در بحبوحه جنگ حماس و اسرائیل که براساس گزارش خبرگزاریهای فرانسه و رویترز منجر به تعلیق مذاکرات پیشبرد عادیسازی رابطه میان اسرائیل با عربستان سعودی شده، وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه ۲۳ مهر برای گفتوگو با سران سعودی به ریاض میرسد.
به گزارش رویترز، آنتونی بلینکن با محمد بنسلمان دیدار میکند. ولیعهد عربستان ماه گذشته برای نخستین بار به صراحت به شبکه فاکس نیوز گفت کشورش و اسرائیل در مذاکرات عادیسازی مناسبات، «هر روز بیشتر به یکدیگر نزدیک میشوند».
پس از آن اظهارات، دو وزیر اسرائیلی به فاصله کمتر از یک هفته به عربستان سفر کردند و قرار بود عیدیت سیلمن، وزیر محیط زیست اسرائیل نیز به عنوان سومین وزیر هفته گذشته راهی عربستان شود اما کشورش درگیر جنگ با حماس شد.
وزیر خارجه آمریکا که از هفته گذشته در منطقه است و از اسرائیل، اردن و قطر دیدار کرده، پس از عربستان راهی مصر خواهد شد تا درباره بحران جاری منطقه، با عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهور مصر گفتوگو کند.
ارتش اسرائیل میگوید فرمانده «نیروی نخبه» گردانهای عزالدین قسام خان یونس را کشته است
ارتش اسرائیل و شباک، سازمان امنیت داخلی اسرائیل، بامداد یکشنبه ۲۳ مهر در نهمین روز از جنگ کشورشان با حماس اعلام کردند که فرمانده نیروی «نخبه» در گردانهای عزالدین قسام در بخش خان یونس در جنوب باریکه غزه را از پای درآوردهاند.
براساس بیانیه ارتش، بلال القدره، مسئول حمله مرگبار به کیبوتصهای نیریم و نیرعوز در روز نخست حمله حماس به اسرائیل بود.
دهها اسرائیلی در این مناطق در خانههای خود بدست حماس تیرباران شده، خانههای آنها سوزانده شد، اموال زیادی غارت و شماری از ساکنین نیز به غزه ربوده شدند.
به گزارش یدیعوت آحرونوت، کشتن این فرمانده میدانی حماس بخشی از حملات «هدفمند» اسرائیل به مقامات ارشد و نیروهای نظامی حماس در جنگ «شمشیرهای آهنین» است.
گزارشهای رسانههای اسرائیل حاکی است که ارتش اسرائیل همچنین بامداد یکشنبه فرمانده بخش راکتی وابسته به سازمان جهاد اسلامی فلسطین در بخش شمالی غزه را هدف قرار داد و او «کشته شد».
ارتش اسرائیل تا «یک بعد از ظهر» به وقت محلی به ساکنان نیمه شمالی غزه مهلت داد
ارتش اسرائیل روز یکشنبه ۲۳ مهر به ساکنان بخش شمالی غزه گفت که تا ساعت یک بعدازظهر این روز به وقت محلی فرصت دارند خود را به بخش جنوبی این باریکه برسانند.
آویخای ادری، مسئول تماس با رسانههای عربزبان دنیا در نهاد سخنگویی ارتش اسرائیل، گفت فوریت دارد که مردم از شهر غزه و بخشهای شمالیتر آن، برای حفظ امنیت خود به جنوب غزه بروند.
او گفت جادههایی که تعیین شده، تا ساعت یک بعدازظهر (۱۳:۳۰ به وقت ایران) هدف قرار نخواهد گرفت تا مردم خود را به خان یونس در بخش جنوبی نوار غزه برسانند.
حماس از ساکنین غزه خواسته بود از ترک شهر و بخشهای شمالی غزه خودداری کنند. اما گزارش خبرگزاریها حاکی است از روز جمعه که این خواسته ارتش اسرائیل اعلام شد، صدها هزار تن به سوی بخش جنوبی غزه روان شدهاند.
اسرائیل روز شنبه نیز مورد مشابهی از «مهلت» دادن به غیرنظامیان را اعلام کرده بود، اما پس از آن بیبیسی جهانی گزارش داد که دستکم دوازده فلسطینی آوارهشده، از جمله کودکان خردسال، در نتیجه حمله موشکی به مسیری که امن اعلام شده بود، کشته شدند.
ارتش اسرائیل از روز جمعه، ۱.۱ میلیون نفر از ساکنان شمال نوار غزه را به ترک این منطقه فراخوانده است. در ابتدا به آنها ۲۴ ساعت برای ترک منطقه فرصت داده شد، اما این ضربالاجل بعداً تمدید شد.
به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، عملیات ارتش اسرائیل در غزه قرار بود از آخر هفته گذشته آغاز شود اما از جمله به دلیل شرایط آبوهوایی و بارندگی به تعویق افتاد زیرا عملیات هوایی را برای پهپادها و جنگندههایی که قرار است نیروهای زمینی را حمایت کنند دشوار کرد.
ارتش اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد که یک روستای این کشور در نزدیکی مرز با جنوب لبنان هدف حمله با خمپاره ضد تانک قرار گرفته که واکنش ارتش اسرائیل علیه بخشهایی از جنوب لبنان را در پی آورده است.
یک منبع حزبالله در گفتوگو با شبکه الجزیره با پذیرش مسئولیت این حمله، آن را واکنش به کشته شدن یک خبرنگار محلی خبرگزاری رویترز در هفته گذشته نامید.
به گزارش هاآرتص و شبکه کان، در نتیجه حمله روز یکشنبه به شمال اسرائیل، یک مرد ۴۰ ساله اسرائیلی در روستای «شطولا» در بخش غربی گالیل (جلیله غربی) کشته شد و سه تن دیگر زخمی شدند.
از آغاز حملات حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر که به جنگ منجر شد، بخش مرزی شمال اسرائیل نیز هر روز شاهد مواردی از حملات از آن سوی مرز بوده و واکنش ارتش اسرائیل را در پی داشته است.
«بهترین» بسته کمک مالی آمریکا برای اسرائیل در راه است
در ادامه دیدارهای مقامات ارشد آمریکایی از اسرائیل برای ابراز پشتیبانی از این کشور در جنگ در برابر حماس، رهبر اکثریت مجلس سنای آمریکا که به اسرائیل سفر کرده، شنبه شب در تلآویو گفت کنگره در روزهای آینده «بهترین بسته کمک مالی برای اسرائیل را که میتواند به هدف نابودی حماس کمک کند، تصویب خواهد کرد».
سناتور شومر تأکید کرد که هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه از تصویب قطعنامهای نیز در حمایت از اسرائیل و محکوم کردن حماس اتفاق نظر دارند. او گفت کنگره حامی کوششهای جنگی اسرائیل است.
سناتور چاک شومر که دموکرات است، همراه با هیئتی از سناتورهای حزب خود و نیز از حزب جمهوریخواه برای دیدار با رئیسجمهور، نخستوزیر و شمار دیگری از مقامات اسرائیلی به این کشور رفته است.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در سفر روز جمعه خود و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در دیدار روز پنجشنبه از اسرائیل، بر حمایت «بیدریغ» از این کشور متحد خود تأکید کردند.
شرایط انسانی در نوار غزه هر لحظه بحرانیتر میشود. بمباران این منطقه توسط ارتش اسرائیل با هدف از میان بردن حماس ادامه دارد؛ این عملیات اما جان شمار زیادی از غیر نظامیان را میگیرد. شمار زیاد زخمیها از ظرفیت بیمارستانها بیشتر است و علاوه بر آن نوار غزه از کمبود شدید غذا، دارو و سوخت رنج میبرد. امیر حروده روزنامهنگار فلسطینی ساکن غزه در گفتوگو با رادیو فردا گزارشی از وضعیت این منطقه ارائه داده است:
دیدار وزیر خارجه آمریکا با ولیعهد عربستان
بنسلمان، ولیعهد عربستان، روز یکشنبه ۲۳ مهر در دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، که به ریاض سفر کرده، گفت عربستان برای رفع حصر غزه تلاش میکند. او آسیب به جان غیرنظامیان و زیرساختها را نکوهش کرد.
با افزایش شمار قربانیان بمبارانهای اسرائیل در غزه، آژانس امدادرسانی سازمان ملل روز یکشنبه به شبکه بیبیسی جهانی گفت که «غزه در حال رانده شدن به درون پرتگاه است.»
در همین حال، آقای بلینکن مذاکرات روز یکشنبه خود با ولیعهد عربستان را سازنده توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاریها، وزیر خارجه آمریکا خواهان تلاش سعودی برای فشار بر حماس برای آزاد کردن اسرائیلیها و سایر مردم ربودهشده به غزه شد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت آقای بلینکن در این رشتهسفرها در منطقه بر لزوم توقف حملات حماس، تضمین آزادی همه گروگانها و جلوگیری از گسترش بحران متمرکز است.
گزارش تصویری رویترز از غزه (هشدار: حاوی تصاویر ناراحتکننده)
افزایش شمار کشتهها در غزه، حدود ۱۰ هزار نفر زخمی شدهاند
براساس گزارش وزارت بهداشت فلسطینی تا حوالی ظهر یکشنبه ۲۳ مهر در نهمین روز از جنگ حماس و اسرائیل، ۲ هزار و ۳۲۹ تن در غزه کشته و ۹ هزار و ۷۱۴ تن زخمی شدند.
همزمان با بحران میان اسرائیل و غزه، در بخشهای کرانه باختری نیز درگیری میان ساکنان فلسطینی با نیروهای اسرائیل افزایش یافتهاست.
رویترز با استناد به منابع فلسطینی نوشت، از آغاز جنگ اسرائیل و حماس در روز ۱۵ مهر، ۵۴ فلسطینی در کرانه باختری کشته و یک هزار و ۱۰۰ تن زخمی شدهاند.
رسانههای اسرائیل در یک هفته اخیر گزارش دادند شماری از فلسطینیانی که در ناآرامیهای روزهای گذشته در کرانه باختری شرکت داشتند، از سوی ارتش و سایر نیروهای امنیتی اسرائیلی بازداشت شدهاند.