سفر «قریبالوقوع» صدر اعظم آلمان به اسرائیل
صدر اعظم آلمان برای ابراز همبستگی با دولت و مردم اسرائیل، از این کشور دیدار خواهد کرد.
بر اساس برخی گزارشها، این دیدار ممکن است همین سهشنبه ۲۵ مهرماه انجام شود.
این نخستین سفر یک رهبر کشور به اسرائیل از زمان آغاز درگیریهای جاری خواهد بود.
جمعه گذشته آنالنا بئربوک وزیر خارجه آلمان هم برای دیدار از اسرائیل وارد این کشور شد.
هشدار دبیرکل اتحادیه عرب درباره تبعات ادامه محاصره غزه
دبیر کل اتحادیه عرب روز دوشنبه ۲۴ مهرماه خواستار توقف عملیات نظامی در نوار غزه شد و هشدار داد که محاصره این منطقه، «فلسطینیان را از شرایط انسانی محروم میکند.»
احمد ابوالغیط این موضوع را در نشست وزرای دادگستری اتحادیه عرب در بغداد مطرح کرد.
آقای ابوالغیط هشدار داد که ادامه محاصره کامل غزه، راه را برای یک «پاکسازی نژادی» هموار میکند.
آلمان به ایران هشدار داد آتش جنگ اسرائیل و حماس را شعلهور نکند
دولت آلمان پس از دیدار وزیر خارجه جمهوری اسلامی با عضو رهبری گروه حماس، به ایران هشدار داد تا آتش جنگ اسرائیل و حماس را شعلهور نکند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سباستیان فیشر، سخنگوی وزارت خارجه آلمان، در این باره اظهار داشت: «هر کس بخواهد در این شرایط با آتش بازی کند، بر روی آن نفت بریزد یا آن را به طریقی دیگر شعلهور کند، باید واقعاً در کار خود بازبینی کند، زیرا با یک نزاع بالقوه منطقهای رو به رو هستیم.»
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، پیشتر به شبکه خبری الجزیره گفته بود: «اگر اسرائیل وارد غزه شود و تلاشها برای عدم گسترش جنگ شکست بخورد، ایران نمیتواند تنها نظارهگر این وضعیت باقی بماند.»
در همین حال اعلام شد که صدراعظم آلمان قرار است هفته جاری برای مذاکره در مورد بحران خاورمیانه به اسرائیل و مصر سفر کند.
نشست اتحادیه اروپا برای مقابله با پیامدهای جنگ حماس و اسرائیل در اروپا
یک مقام ارشد اتحادیه اروپا اعلام کرد که روز سهشنبه نشستی با حضور رهبران این اتحادیه برای مقابله با پیامدهای جنگ اسرائیل و حماس در اروپا برگزار خواهد شد.
شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا روز دوشنبه به آسوشیتدپرس گفت که این نشست در پی آن برنامهریزی شده که نگرانیهایی دربارهٔ افزایش تنشها در اروپا و ورود پناهجویان بیشتر به این قاره در پی این جنگ وجود دارد.
آقای میشل گفت: «این درگیری پیامدهای بسیاری دارد، از جمله برای ما در اتحادیه اروپا. این درگیری میتواند پیامدهای امنیتی بزرگی برای جوامع ما داشته باشد.»
از زمانی که گروه فلسطینی حماس به جنوب اسرائیل حمله و جنگ غزه را آغاز کرد، فرانسه دستور ممنوعیت تظاهرات طرفداران فلسطینی را صادر کرد. همچنین تعداد اقدامات یهودستیزانه در فرانسه افزایش یافته است. اتحادیه اروپا شامل ۲۷ کشور و همچنین آمریکا حماس را یک سازمان تروریستی میدانند.
موزه لوور در پاریس و کاخ ورسای پس از دریافت تهدیدهای بمبگذاری در روزهای اخیر، بازدیدکنندگان و کارکنان خود را تخلیه کردند.
دولت فرانسه به دنبال حمله مرگبار با چاقو در یک مدرسه توسط یک افراطگرای اسلامی، هفت هزار سرباز را برای افزایش امنیت در سراسر کشور بسیج کرده است.
سازمان ملل: یک میلیون نفر از شمال غزه فرار کردهاند
هماهنگکننده کمکهای اضطراری سازمان ملل روز دوشنبه اعلام کرد که حدود یک میلیون نفر از مردم شمال غزه از بیم حملات زمینی اسرائیل، به جنوب این باریکه گریختهاند.
مارتین گریفیث افزود: «نگرانی اصلی من در حال حاضر... فرستادن کمک به غزه است».
او تصریح کرد کمک به مردمی که در حال عزیمت به جنوب هستند و کسانی که هم اکنون آنجا به سر میبرند، نهایت اهمیت را دارد «زیرا آنها نمیتوانند از این باریکه خارج شوند».
این مقام سازمان ملل قرار است روز سهشنبه به قاهره سفر کند تا با مقامهای ارشد این کشور برای بازگشایی گذرگاه رفح به منظور ارسال کمکهای انساندوستانه رایزنی کند.
آقای گریفیث میگوید که سازمان ملل «هر ساعت» با مقامهای اسرائیلی برای ارسال کمکها در حال مذاکره است.
اسرائیل بهدنبال حملات مرگبار گروه حماس به خاک این کشور که دستکم ۱۳۰۰ کشته برجا گذاشت، برق و آب نوار غزه را قطع و ورود مواد غذایی و دارو به این منطقه را ممنوع کرده است.
نتانیاهو به ایران و حزبالله لبنان: ما را در شمال اسرائیل امتحان نکنید
نخستوزیر اسرائیل روز دوشنبه به ایران و گروه حزبالله لبنان هشدار داد که ما را در شمال «امتحان نکنید».
اظهارات بنیامین نتانیاهو واکنشی است به تحرکات روزهای اخیر حزبالله لبنان که در حمایت از گروه حماس، با استفاده از تسلیحات مختلف به مواضع نیروهای اسرائیلی در شمال اسرائیل حمله کرده است.
ارتش اسرائیل میگوید که به این تحرکات واکنش نشان داده و شماری از نیروهای حزبالله را کشته است.
نخستوزیر اسرائیل که در پارلمان اسرائیل، کنست، سخنرانی میکرد گفت که جهان باید برای شکست حماس متحد شود.
او با مقایسه گروه حماس با نازیها تاکید کرد: «این جنگ شما نیز هست».
صدها شهروند دوتابعیتی ساکن غزه منتظر باز شدن گذرگاه رفح هستند
صدها شهروند دوتابعیتی ساکن نوار غزه منتظر باز شدن گذرگاه رفح در مرز با مصر برای فرار از محاصره این باریکه هستند.
خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه گزارش داد که گذرگاه رفح، تنها مرزی که اسرائیل آن را تحت محاصره و کنترل قرار نداده، کماکان مسدود است.
احمد القصاص، شهروند آلمانی-فلسطینی، به این خبرگزاری گفته که ما سه روز است در مرز منتظر هستیم و برخی دیگر نیز گفتهاند یک هفته است که در انتظار باز شدن مرز رفح برای ورود به مصر هستند.
پیشتر رسانههای فلسطینی گزارش داده بودند که این مرز از دوشنبه هفته گذشته بسته شده است.
بسته ماندن گذرگاه رفح در حالی است که مصر روز دوشنبه با اسرائیل و آمریکا توافق کرد که مرز خود را برای اتباع خارجی و دوتابعیتی باز کند.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه از محل گذرگاه رفح گزارش داده که صدها شهروند دوتابعیتی، از جمله کودکان، پشت درهای این گذرگاه منتظر هستند.
از زمان حملات حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر، ارتش اسرائیل نوار غزه را تحت محاصره قرار داده و دسترسی ساکنان آن به آب، برق و سوخت متوقف شده است.
انتقال آب به جنوب نوار غزه در روز یکشنبه از سر گرفته شد، اما بمباران مداوم این منطقه توسط نیروی هوایی اسرائیل و فرار یک میلیون ساکن غزه، وضعیت را دشوار کرده است.
ساکنان غزه پیشتر به صورت عادی اجازه گذر از گذرگاه رفح به مصر را داشتند، اما از دوشنبه هفته گذشته و بالا گرفتن درگیریها، این مرز مسدود شده است.
بیش از ۱۰۰۰ نفر در غزه زیر آوار ناشی از بمبارانهای اسرائیل هستند
امدادرسانان در نوار غزه میگویند که بیش از ۱۰۰۰ نفر زیر آوار ناشی از بمبارانهای اسرائیل قرار دارند.
یکی از مقامهای حماس هم روز دوشنبه این آمار را تایید کرد.
امدادرسانان در نوار غزه میگویند بهدلیل کمبود امکانات، عملیات خارج کردن افراد از زیر آوارها به کندی پیش میرود.