کشتهشدن چهار نفر در مرز اسرائیل و لبنان
اسرائیل میگوید چهار شبهنظامی که از لبنان قصد نفوذ به اسرائیل داشتهاند را کشته است.
ارتش اسرائیل میگوید این چهار نفر قصد داشتند با عبور از موانع مرزی، یک وسیله انفجاری را به خاک اسرائیل منتقل کنند.
گلولهباران «سنگین» در مناطق جنوبی نوار غزه
منابع فلسطینی در غزه از گلولهباران سنگین اسرائیل در نزدیکی خانیونس و رفح خبر میدهند.
به گفته ساکنان محلی، این حملات، مناطقی در غرب رفح و خانیونس، و همینطور جنوب شرقی خانیونس را هدف قرار دادهاند.
هزاران فلسطینی ساکن نواحی شمالی نوار غزه، بهدستور اسرائیل خانههای خود را ترک کرده و در مناطق جنوبی، و به شکل عمده در شهرهای خانیونس و رفح پناه گرفتهاند.
به گفته یکی از مقامهای نوار غزه، بر اثر بمبارانهای شبانه اسرائیل علیه خانیونس و رفح، دستکم ۴۹ فلسطینی کشته شده اند.
عصر دوشنبه هم، اصابت بمب به بخشی از گذرگاه مرزی رفح، مانع از بازگشایی آن شد.
استقرار ۲۰۰۰ تفنگدار دریایی آمریکا در آبهای ساحلی اسرائیل
یک ناوچه نیروی دریایی آمریکا حامل ۲۰۰۰ نیروی واکنش سریع، راهی آبهای ساحلی اسرائیل شد.
وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، با هدف ممانعت از گسترش درگیریهای حماس و اسرائیل به سایر نواحی منطقه، دو ناو هواپیمابر را هم در نزدیکی اسرائیل مستقر کرده است.
دو مقام نظامی پنتاگون هدف از ارسال این ۲۰۰۰ تفنگدار دریایی را، ارسال پیامی برای ایران و حزبالله لبنان برشمرده اند.
یکشنبه گذشته لوید آستین وزیر دفاع آمریکا، همزمان با صدور فرمان استقرار این نیروهای تازهنفس در آبهای منطقه، از احتمال شرکت این نیروها در عملیاتی همچون امداد پزشکی و حمایت لجستیکی سخن گفته بود.
تأیید ادامه حضور ۱۰۰ هزار فلسطینی در مناطق شمالی نوار غزه
سخنگوی ارتش اسرائیل میگوید تاکنون ۶۰۰ هزار نفر از ساکنان شمال غزه، راهی جنوب شده اند.
جاناتان کونریکوس اما تأیید کرد که هنوز یکصدهزار نفر در مناطق شمالی حضور دارند، که به گفته او، «باید از آنجا بروند».
این سخنگوی ارتش اسرائیل، با ادعای «نقش بازدارنده حماس در روند خروج غیر نظامیان از شمال نوار غزه»، گفت کسانی که این نواحی را ترک کرده اند، با جدی گرفتن هشدار اسرائیل درباره یک عملیات زمینی، تصمیمی هوشمندانه گرفتهاند.
هشدار صدر اعظم آلمان به ایران و حزبالله لبنان درباره دخالت در درگیریهای خاورمیانه
اولاف شولتز صدر اعظم آلمان در آستانه ورود به اسرائیل با ملک عبدالله پادشاه اردن دیدار و گفتوگو کرد.
آقای شولتز با تأکید بر ضرورت ممانعت از گسترش درگیریها در خاورمیانه، به ایران و حزبالله لبنان در مورد مداخله در مناقشات جاری هشدار داد.
هشدار پادشاه اردن درباره هرگونه تلاش برای اسکان آوارگان فلسطینی در اردن یا مصر
پادشاه اردن درباره هرگونه تلاش برای اسکان آوارگان فلسطینی در اردن یا مصر هشدار داد.
ملک عبدالله تاکید کرد که باید به وضعیت فلسطینیها، در داخل غزه و کرانه باختری رسیدگی شود.
پادشاه اردن، که پس از دیدار با صدر اعظم آلمان سخن میگفت، تاکید کرد که: «این خط قرمز ماست، چراکه معتقدم عدهای بدنبال راههای جایگزین هستند.»
در طول دهههای اخیر، اردن میزبان تعداد قابل توجهی از آوارگان فلسطینی بوده؛ موضوعی که در مواردی، منجر به تنش و درگیری هم شده است.
مخالفت مشاور حقوقی دولت نتانیاهو با بستن دفاتر الجزیره
رسانههای اسرائیل گزارش دادند که مشاور حقوقی دولت اسرائیل در نشست دوشنبهشب کابینه، درخواست وزیر ارتباطات برای بستن دفاتر شبکه الجزیره در اسرائیل در وضعیت جنگی را رد کرده است.
شلومو قرعی، وزیر ارتباطات، خواستار تعلیق کار دفاتر شبکه تلویزیونی خبری الجزیره در اسرائیل با استناد به مقررات اضطراری شده بود.
به نوشته یدیعوت آحرونوت، نظر به مخالفت مشاور حقوقی دولت، این درخواست به رأیگیری اعضای کابینه سیاسی- امنیتی گذاشته نشد.
اما مقرر گردید نهادهای امنیتی اسرائیل نظرات خود را در خصوص کار الجزیره در این کشور ارائه کنند تا بعدا در این زمینه بحث و
احتمالا رأیگیری لازم در کابینه انجام شود.
الجزیره از آغاز برپایی خود دارای دفاتر دائمی در اسرائیل بوده است. دهها شبکه تلویزیونی و رسانه خارجی در اسرائیل حضور دارند
که برای پوشش جنگ جاری شمار بیشتری خبرنگار راهی اسرائیل کردهاند.
ابراز نگرانی دوباره سازمان ملل از «اخراج اجباری» مردم غزه
سازمان ملل متحد روز سهشنبه ابراز نگرانی کرد که حصر غزه همراه با تخلیه ساکنان بخش شمالی این باریکه، «اخراج اجباری» مردم غیرنظامی این منطقه و در ردیف نقض قوانین بینالمللی است.
راوینا شمداسانی، سخنگوی دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر ملل متحد در گفتوگو با خبرنگاران در ژنو اظهار داشت که این امر ممکن است برخلاف قوانین بینالمللی بوده و نتوان آن را «به عنوان یک تخلیه موقت قانونی تعریف کرد».
صدراعظم آلمان به اسرائیل رسید، مکرون سفر به اسرائیل را قطعی کرد
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، روز سهشنبه در یازدهمین روز از جنگ حماس و اسرائیل، برای ابراز همبستگی با مردم اسرائیل وارد این کشور شد.
به گزارش رسانههای اسرائیل، صدراعظم شولتس با رئیسجمهور، نخستوزیر و همچنین با بنی گانتس، وزیر تازهپیوسته به دولت بنیامین نتانیاهو دیدار میکند.
آقای شولتس با خانواده چند آلمانی- اسرائیلی ربوده شده توسط حماس به غزه دیدار میکند و به بازدید از برخی از شهرکهایی که روز ۱۵ مهر در آغاز حمله حماس، مردم آن کشته و خانههای بسیاری در آن سوزانده و غارت شدند، خواهد رفت.
آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، چند روز پیش برای همدردی با مردم اسرائیل به این کشور رفته بود.
شمار رهبران اروپایی که در راه رفتن به اسرائیل هستند افزایش یافته است.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه نیز اعلام کرد که به اسرائیل سفر میکند. او در اظهارات خود حماس را به دلیل اقداماتی که علیه مردم اسرائیل مرتکب شده، و از جمله در پی کشتن و ربودن چند تن که تابعیت فرانسه را نیز دارند، محکوم کرد.
«گفتوگوی ترکیه با حماس» برای آزاد کردن گروگانها
هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه روز سهشنبه گفت که کشورش برای آزاد شدن خارجیها، شهروندان و کودکانی که به گروگان حماس درآمدهاند، با این گروه به گفتوگو پرداخته است.
آقای فیدان که برای بررسی تحولات منطقه به بیروت رفته، در کنار همتای لبنانی خود در یک نشست خبری گفت کشورهای بسیاری درخواستهایی را به ترکیه ارسال کردهاند تا آزادی شهروندان خود را که در دست حماس هستند، «تضمین کنند».
به گزارش رویترز، یک منبع وزارت خارجه ترکیه گفته بود که آقای فیدان روز ۲۴ مهر با اسماعیل هنیه، رئیس حماس ساکن قطر، درخصوص این موضوع گفتوگو کرد.
ترکیه و رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور این کشور با سران حماس از دو دهه پیش ارتباطات نزدیکی دارند. شمار زیادی از مهرههای اصلی حماس سالها ساکن ترکیه بودهاند.