آخرین تلفات در نوار غزه؛ حدود سه هزار کشته و بیش از ۱۲ هزار زخمی
وزارت بهداشت فلسطین روز سهشنبه اعلام کرد که از آغاز جنگ میان حماس و اسرائیل در ۱۵ مهرماه حدود سههزار فلسطینی در نوار غزه کشته و ۱۲ هزار و پانصد نفر زخمی شدهاند.
این وزارتخانه افزود که در همین مدت ۶۱ فلسطینی نیز در کرانه باختری کشته و ۱۲۵۰ نفر زخمی شدهاند.
اسرائیل از زمان یورش گسترده شبهنظامیان حماس به مناطق مختلف این کشور که بیش از ۱۴۰۰ کشته و چهار هزار زخمی برجای گذاشته است، هر روز به شدت نوار غزه را بمباران میکند.
شماری از مردم اسرائیل روز سهشنبه در مراسم خاکسپاری پنج عضو یک خانواده اسرائیلی که در حمله هفته گذشته حماس کشته شدند، شرکت کردند.
این پنج عضو خانواده که در میان آنها نوجوانان ۱۵ و ۱۷ سال هم بودهاند، در حمله روز ۱۵ مهر به کیبوتص کفار عزا در جنوب اسرائیل کشته شدند.
نتانیاهو: جهان برای شکست دادن حماس باید متحد پشت سر اسرائیل بایستد
نخستوزیر اسرائیل روز سهشنبه گفت: «جهان برای شکست دادن حماس باید متحد پشت سر اسرائیل بایستد».
بنیامین نتانیاهو که در کنار اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، در جریان دیدار او از اسرائیل صحبت میکرد، گفت: «آن وحشیگری که ما شاهد بودیم آدمکشهای حماس از نوار غزه انجام دادند، بدترین جنایت علیه یهودیان از زمان هولوکاست به شمار میرود».
صدراعظم آلمان یکی از معدود سیاستمداران بلندپایه جهان است که از آغاز حملات حماس به خاک اسرائیل در روز ۱۵ مهر از این کشور دیدار میکند.
در جریان این حملات بیش از ۱۴۰۰ اسرائیلی کشته و حدود چهار هزار نفر نیز زخمی شدند. بمبارانهای نوار غزه از سوی ارتش اسرائیل نیز حدود سه هزار کشته از طرف فلسطینی برجا گذاشته است.
دهها نفر هم از سوی حماس و سایر گروههای شبهنظامی فلسطینی از داخل خاک اسرائیل ربوده و به نوار غزه و سایر سرزمینهای فلسطینی برده شدهاند.
مشاور امنیت ملی اسرائیل: اگر ایران و حزبالله درگیر جنگ شوند، آمریکا وارد خواهد شد
مشاور امنیت ملی اسرائیل روز سهشنبه پیشبینی کرد اگر جنگ غزه وارد مرحلهای شود که ایران و حزبالله لبنان به حمایت از حماس درگیر آن شوند، ایالات متحده آمریکا «وارد خواهد شد».
تساخی هانگبی در یک اظهارنظر تلویزیونی دلیل این پیشبینی خود را حمایت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، از جمله اعزام ناوهای آمریکایی به دریای مدیترانه و هشدار علنی به گروههای لبنانی و تهران برای دور ماندن از درگیریها، عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این مقام اسرائیلی گفت: «او (بایدن) برای دشمنان ما روشن ساخت که آنها حتی اگر تصور تهاجم به شهروندان اسرائیلی را به مخیله خود راه دهند، آمریکا وارد خواهد شد».
آقای هانگبی بدون اشاره به جزئیات گفت: «اسرائیل تنها نخواهد بود... نیروی ایالات متحده اینجاست و آماده».
مقامهای جمهوری اسلامی ایران در روزهای اخیر بارها اعلام کردهاند که در صورت تداوم حملات اسرائیل علیه غزه، احتمال باز شدن جبهههای جدیدی در این جنگ وجود دارد.
گزارشها حاکی است که مقامهای آمریکایی و اروپایی از کانالهای مختلف به تهران و حزبالله لبنان هشدار دادهاند که وارد جنگ اسرائیل با حماس نشوند.
خاکسپاری ۱۱ عضو یک خانواده فلسطینی در نوار غزه
فلسطینیان روز سهشنبه پیکر ۱۱ نفر از اعضای یک خانواده فلسطینی را که در حملات هوایی اسرائیل به شهر غزه کشته شدند، به خاک سپردند.
وزارت بهداشت فلسطین میگوید که از آغاز جنگ میان حماس و اسرائیل در ۱۵ مهرماه، حدود سه هزار فلسطینی در نوار غزه کشته و ۱۲ هزار و پانصد نفر زخمی شدهاند.
اسرائیل از زمان یورش گسترده شبهنظامیان حماس به مناطق مختلف این کشور که بیش از ۱۴۰۰ کشته و چهار هزار زخمی برجای گذاشته است، هر روز به شدت نوار غزه را بمباران میکند.
فرمانده اسرائیلی: حزبالله دست از پا خطا کند، نابود میشود
ارتش اسرائیل روز سهشنبه ویدئویی از یگانهای خود در مرز شمالی این کشور با لبنان منتشر کرده است که در آن رئیس ستاد جبهه شمالی میگوید: «این جنگ برای وطن است. اگر حزبالله دست از پا خطا کند، نابود خواهد شد».
بر اساس توئیت دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، رئیس ستاد کل مشترک این نیرو روز سهشنبه با فرماندهان نظامی این کشور در جبهه شمالی و همچنین فرماندهی تشکیلات نظامی گالیل (جلیله) دیدار و گفتگو کرده است.
مرز اسرائیل با لبنان در یازده روزی که از حمله حماس به شهرها و شهرکهای اسرائیلی میگذرد، صحنه درگیریهای پراکنده بین گروه حزبالله و شبهنظامیان فلسطینی با ارتش اسرائیل بوده که بر اساس آخرین گزارشها، تا کنون باعث کشته شدن ۱۰ عضو حزبالله شده است.
وزارت بهداشت غزه: صدها نفر در حمله هوایی اسرائیل به یک بیمارستان کشته شدند
وزارت بهداشت نوار غزه که تحت کنترل گروه حماس است، میگوید در جریان یک انفجار در بیمارستان الاهلی العربی این باریکه دستکم ۵۰۰ نفر کشته و مجروح شدند. رئیس دفاع مدنی فلسطینی به تلویزیون الجزیره گفته که دستکم ۳۰۰ نفر کشته شدهاند.
به گزارش خبرگزاریهای بینالمللی، وزارت بهداشت نوار غزه روز سهشنبه تاکید کرد که این انفجار ناشی از حمله هوایی اسرائیل بوده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس میگوید اگر این خبر تایید شود، حمله یاد شده مرگبارترین از نوع خود در پنج جنگ اسرائیل از سال ۲۰۰۸ است.
اسرائیل میگوید در حال بررسی این گزارش است.
دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، در این زمینه گفت که هنوز جزئیاتی در مورد تلفات بیمارستان وجود ندارد: «ما جزئیات را دریافت و به اطلاع عموم میرسانیم. نمیدانم آیا این ناشی از حمله اسرائیل بوده یا نه».
بر اساس آخرین خبر، ارتش اسرائیل اعلام کرد که گروه جهاد اسلامی فلسطین مسئول حمله به بیمارستان است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این ارتش در بیانیهای گفت: «انحراف راکتهای پرتابی از نوار غزه به سمت اسرائیل باعث اصابت آن به بیمارستان شد».
تصاویر منتشر شده از بیمارستان، آتشسوزی در راهروهای آن، شیشههای شکسته و اجسادی را نشان میدهد که در اطراف پراکنده شدهاند. رادیوفردا به طور مستقل قادر به تایید یا تکذیب این تصاویر نیست.
وزارت بهداشت غزه گفته که هنوز صدها قربانی زیر آوار هستند.
دفتر مطبوعاتی حکومت حماس این حمله را «جنایت جنگی» خوانده است.
در بیانیه این دفتر آمده است: «این بیمارستان مامن صدها بیمار و مجروح و مردمی بود که به زور از خانههای خود بیرون رانده شده بودند».
در همین حال، خبرگزاریها به نقل از یک بیانیه سازمان آزادیبخش فلسطین خبر دادند که محمود عباس برای این حادثه سه روز عزای عمومی اعلام کرده است.
این بیانیه میافزاید: «آنچه که رخ داده، نسلکشی است. ما از جامعه جهانی میخواهیم که فورا برای توقف این کشتار مداخله کند. سکوت دیگر قابل قبول نیست».
یک مقام تشکیلات خودگردان فلسطینی هم گفته که محمود عباس دیدار روز چهارشنبه خود با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، را لغو کرده است. آقای عباس قرار بود در این روز در یک نشست چهارجانبه در اردن با حضور رئیسجمهور آمریکا، پادشاه اردن و رئیسجمهور مصر برا بررسی تحولات غزه شرکت کند.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، نیز این حمله را محکوم کرده و گفته که «از تمام بشریت میخواهم تا برای توقف این ظلم بیسابقه در غزه دست به اقدام بزند».
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران هم بلافاصله به «حمله اسرائیل» واکنش نشان داد و آن را «جنایت» خواند، و اسرائیل را متهم کرد که «کوچکترین پایبندی به اصول و قواعد حقوق بینالملل در زمان جنگ ندارد».
تدروس آدهانوم، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، نیز در پیامی در شبکه ایکس (توئیتر سابق) «قویا این حمله را محکوم کرد» و خواستار محافظت فوری از شهروندان و امور درمانی در نوار غزه شد.
احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب، هم در توئیتی از رهبران جهان خواست تا «فورا این تراژدی را متوقف کنند».
شارل میشل، رئیس اتحادیه اروپا، نیز هدف قرار دادن زیرساختهای غیرنظامی را نقض قوانین بینالمللی دانست.
در یازده روزی که از حملات حماس به خاک اسرائیل میگذرد و متعاقب آن بمبارانهای شدید اسرائیل، چندین بیمارستان واقع در نوار غزه پناهگاه ساکنان این منطقه شده است.
ارتش اسرائیل پیشتر به مردم نوار غزه دستور داده بود که شمال این باریکه را ترک کرده و به جنوب بروند تا از حملات آتی در امان بمانند.
مقامهای وزارت بهداشت حماس عصر سهشنبه اعلام کردند که در حملات اسرائیل به نوار غزه در یازده روز گذشته، حدود سه هزار فلسطینی کشته شدند.
حملات مرگبار گروه حماس به شهرها و شهرکهای اسرائیلی در روز ۱۵ مهر که به جنگ جاری بین این گروه و اسرائیل دامن زد، دستکم ۱۴۰۰ کشته از طرف اسرائیلی برجا گذاشته است.
ارتش اسرائیل: راکت پرتابی گروه جهاد اسلامی فلسطین به بیمارستان غزه اصابت کرد
ارتش اسرائیل شامگاه سهشنبه گروه جهاد اسلامی فلسطین را مسئول حمله به بیمارستان الاهلی العربی در نوار غزه دانست که در جریان صدها نفر کشته و زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک سخنگوی این ارتش در بیانیهای گفت: «اطلاعات نظامی نشان میدهد که این بیمارستان مورد اصابت یک راکت منحرفشده قرار گرفته است که از سوی گروه جهاد اسلامی فلسطین در نوار غزه شلیک شده بود».
در این بیانیه آمده است: «یک تحلیل سامانه دفاعی ارتش اسرائیل بیانگر شلیک راکتها از سوی تروریستها در نوار غزه است که در زمان هدف قرار گرفتن بیمارستان، از نزدیکترین فاصله از آن عبور کرد».
ارتش اسرائیل افزوده است: «اطلاعات دریافتی از منابع مختلف که ما در اختیار داریم نشان میدهد که گروه جهاد اسلامی مسئول شلیک اشتباهی راکتی است که به بیمارستان اصابت کرد».
سازمان جهانی بهداشت خواستار دسترسی فوری به غزه برای کمکرسانی شد
سازمان جهانی بهداشت روز سهشنبه ضمن هشدار درباره بحران انسانی طولانی مدت در نوار غزه گفت که دسترسی فوری به این منطقه برای تحویل کمکهای بشردوستانه و تجهیزات درمانی، ضرورت دارد.
ریچارد برنان، مدیر اورژانس منطقهای دفتر شرق مدیترانه سازمان بهداشت جهانی، گفت که این نهاد روز سهشنبه با «تصمیمگیرندگان» نشستی دارد تا امکان دسترسی به غزه هر چه زودتر فراهم شود.
وی با اشاره به گذرگاه رفح واقع در مرز مصر، گفت که «ما کمکهایی را در مرز رفح گردآوردهایم که منتظریم بتوانیم آن را به غزه برسانیم».
گذرگاه رفح مسیر حیاتی ارسال کمکهای انساندوستانه به غزه است. سازمان جهانی بهداشت میگوید که کمکهایش از سه روز پیش در این گذرگاه آماده ارسال به غزه بودهاند، اما کارکنان این نهاد امکان انتقال کمکها را نداشتهاند.