وزیر خارجه ترکیه: ایران و حماس از وجود همدیگر نفع میبرند
وزیر خارجه ترکیه با اشاره به حمایتهای جمهوری اسلامی از حماس گفته است به نظر میرسد آنها از وجود همدیگر نفع میبرند.
هاکان فیدان چهارشنبه ۲۶ مهرماه در دیدار با سردبیران برخی رسانههای محلی گفت طی سالهای گذشته تلاشهای جمهوری اسلامی برای انتقام از اسرائیل و چالش حماس برای آزادی (شکستن محاصره غزه)، با همدیگر تلاقی پیدا کرده و به نظر میرسد آنها از وجود همدیگر نفع دوجانبه میبرند.
او در ادامه گفت اولویت ترکیه جلوگیری از گسترش حوزه جغرافیایی جنگ در منطقه است.
هاکان فیدان همچنین تصریح کرد برخی در اسرائیل بر این باورند که با ورود ایران به جنگ، آمریکا خود به خود وارد درگیری خواهد شد، اما ایالات متحده خواهان جنگ نیست و امیدوار است چنین وضعیتی پیش نیاید.
او گفت موضوع ایران چه از بُعد سیاسی و چه نظامی مهم است. به گفته او اعزام ناوهای آمریکایی به نزدیکی آبهای اسرائیل نیز یک عامل بازدارنده برای گسترش حوزه جغرافیایی جنگ است.
بایدن: مصر گذرگاه رفح به غزه را برای ۲۰ کامیون کمکهای امدادی باز میکند
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، روز چهارشنبه گفت، مصر پذیرفته است که گذرگاه رفح به غزه را برای عبور ۲۰ کامیون کمکهای امدادی باز کند. کاخ سفید نیز اعلام کرد که جو بایدن روز پنجشنبه در یک برنامه تلویزیون در خصوص سفر خود به اسرائیل با مردم صحبت خواهد کرد.
طبق این گزارش، قرار است رئیس جمهور آمریکا ساعت هشت عصر به وقت محلی، از دفتر خود در کاخ سفید به طور زنده سخنرانی کند.
آقای بایدن روز چهارشنبه پس از ملاقات با مقامات اسرائیلی گفت که اسرائیل با ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه از طریق مصر موافقت کرده است.
رئیس جمهور آمریکا همچنین ساعاتی بعد اعلام کرد، عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر، پذیرفته است که گذرگاه رفح به غزه را برای ارسال کامیونهای حامل بشردوستانه باز کند.
جو بایدن در گفتوگو با خبرنگاران در هواپیمای «ایر فورس وان» به هنگام بازگشت به آمریکا گفت که ارسال این کمکها به غزه احتمالا از روز جمعه آغاز میشود زیرا مصر باید جاده این گذرگاه را تعمیر کند.
در همین حال، ریاستجمهوری مصر اعلام کرد که عبدالفتاح سیسی و جو بایدن در جریان تماس تلفنی خود در روز چهارشنبه درباره راههای تسریع ورود کمکهای بشردوستانه به غزه گفتوگو کردند.
تظاهرات در استانبول در مقابل کنسولگریهای آمریکا و اسرائیل
نخست وزیر بریتانیا روز پنجشنبه به اسرائیل و کشورهای دیگر منطقه سفر میکند
دفتر نخست وزیری بریتانیا اعلام کرد که ریشی سوناک با هدف کاهش تنشهای جنگ اسرائیل و حماس روز پنجشنبه به اسرائیل سفر میکند و پس از آن راهی کشورهای دیگر منطقه میشود.
آقای سوناک در بیانیهای گفت: «حمله به بیمارستان الاهلی باید نقطه عطفی برای رهبران منطقه و سراسر جهان باشد تا همراه یکدیگر مانع تشدید خطرناک این جنگ بشوند.»
وی افزود: «من اطمینان میدهم که بریتانیا در خط مقدم این تلاشها قرار دارد.»
نخست وزیر بریتانیا در ادامه این بیانیه تاکید کرده که جامعه بینالمللی «نباید اجازه دهد تروریسم وحشیانه حماس و بیاعتنایی آنها به جان انسانها به وسیلهای برای تشدید بیشتر درگیریها در منطقه تبدیل شود».
آقای سوناک صبح پنجشنبه در اسرائیل خواهد بود تا دیداری با بنیامین نتانیاهو و اسحاق هرتزوگ، نخست وزیر و رئیس جمهور اسرائیل داشته باشد.
طبق بیانیه دفتر نخست وزیری بریتانیا، جیمز کلورلی، وزیر خارجه این کشور نیز در همین راستا «طی روزهای آینده» از مصر، ترکیه و قطر بازدید خواهد کرد.
اسرائیل مواضع حزبالله در لبنان را هدف حمله قرار داد
نیروهای دفاعی اسرائیل بامداد پنجشنبه به وقت محلی در بیانیهای اعلام کرد که مواضع حزب الله را در لبنان هدف گرفته است.
شبکه تلویزیونی سیانان به نقل از یکی از خبرنگاران خود در جنوب لبنان گزارش داده که در همین ساعات صداهای انفجار شنیده است.
حزبالله روز چهارشنبه گفت که چندین پست نظامی اسرائیل در مرز لبنان را هدف حمله قرار داده است.
نیروهای دفاعی اسرائیل میگوید که جزییات بیشتری درباره حملات پنجشنبه ارائه خواهد کرد.
رئیس پلیس اسرائیل: حامیان غزه را با اتوبوس به همانجا میفرستیم
کوبی شبتای، رئیس پلیس اسرائیل، گفت که نیروهای تحت فرمان او تظاهرات در حمایت از حماس در این کشور را به هیچ وجه تحمل نخواهند کرد و تاکید کرد، کسانی که با غزه ابراز همبستگی میکنند، باید به همانجا بروند.
وی در ویدیویی که روز سهشنبه منتشر شده است، اظهار داشت: «هر کسی که میخواهد شهروند اسرائیل باشد، خوش آمده است.»
رئیس پلیس اسرائیل افزود: «هر کسی هم که بخواهد با غزه همذاتپنداری کند، خوش آمده است. آنها را سوار اتوبوسی میکنم تا به همانجا ببردشان. کمکشان میکنم که به آنجا بروند.»
این اظهارات اما روز چهارشنبه به طور گسترده در اسرائیل منتشر شد، اندکی پس از آن که پلیس این کشور یک تجمع در شهر حیفا را که در حمایت از غزه برگزار میشد، بر هم زد و شش نفر را دستگیر کرد.
کوبی شبتای در این ویدئوی کوتاه گفت که «هیچ گونه اقدام تحریکآمیزی تحمل نخواهد شد... هیچ مجوزی برای اعتراض وجود نخواهد داشت.»
وی افزود: «ما در شرایط جنگی قرار داریم... در وضعیتی نیستیم که اجازه بدهیم مردم بخواهند ما را آزمایش کنند.»
الی لوی، سخنگوی پلیس اسرائیل، روز چهارشنبه به «رادیو ارتش» گفت که از آغاز این جنگ تاکنون ۶۳ نفر در اسرائیل به اتهام حمایت از ترور یا تحریک به انجام آن بازداشت شده است.
یک سازمان غیردولتی: اسرائیل مواضع ارتش سوریه را هدف قرار داد
یک سازمان غیردولتی که جنگ سوریه را رصد میکند روز چهارشنبه گفت که دولت اسرائیل مواضع ارتش سوریه را در جنوب این کشور هدف حمله قرار داده است.
گروه ناظر حقوق بشر در سوریه که در بریتانیا مستقر است، اظهار داشت: «در پی حمله اسرائیل به مواضع ارتش سوریه، صدای انفجارها در استان قنیطره شنیده شد.»
این سازمان بدون اشاره به منابع خبری خود عنوان کرد که صدای انفجارها در بلندیهای جولان نیز شنیده شده است.
به گفته گروه ناظر حقوق بشر در سوریه،حمله به قنیطره خسارات مادی بر جای گذاشته است.
رسانههای رسمی سوریه اما گزارشی درباره این حمله احتمالی منتشر نکردهاند.
مصر انتقال اجباری فلسطینیها به شبهجزیره سینا را رد کرد؛ گفتوگوی سیسی و بایدن
عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر، روز چهارشنبه گفت که میلیونها مصری، انتقال اجباری فلسطینیها به صحرای سینا را رد میکنند و افزود که چنین اقدامی شبهجزیره سینا را به پایگاهی برای حملات علیه اسرائیل تبدیل خواهد کرد.
ساعاتی پس از آن سخنگوی کاخ سفید در پی تماس تلفنی سیسی و جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، گفت که در روزهای آینده حدود ۲۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه از شبه جزیره سینا مصر وارد غزه خواهد شد.
جان کربی، سخنگوی کاخ سفید گفت که این جاده در وهله اول نیاز به تعمیرات دارد و او امیدوار است کامیونهای بیشتری نیز روانه غزه بشوند.
مصر تلاش کرده است تا کمکهای بشردوستانه را از طریق گذرگاه رفح به غزه برساند، اما به خاطر بمبارانهای اسرائیل، این گذرگاه بسته شده است.
دفتر ریاست جمهوری مصر میگوید که در رابطه با استمرار ارسال کمکها به غزه از گذرگاه رفح توافق شده است.
مرز بین شبهجزیره سینا و نوار غزه تنها گذرگاه از خاک فلسطین است که اسرائیل آن را در اختیار ندارد.
عبدالفتاح سیسی گفت: «آنچه اکنون در غزه شاهدیم اقدام برای مجبور کردن ساکنان غیرنظامی به پناهندگی و مهاجرت به مصر است که نباید پذیرفته شود.»
وی پس تاکید کرد که مصر هر گونه تلاش برای حل مسئله فلسطین از راههای نظامی یا بیرون راندن اجباری فلسطینیها از سرزمین خود را که زیان کشورهای دیگر منطقه نیز میشود، رد میکند.
برلین میگوید چندین شهروند آلمانی در حمله حماس به اسرائیل کشته شدهاند
وزارت خارجه آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد که کمتر از ۱۰ شهروند آلمانی جزو کشتهشدگان حمله بیسابقه حماس به اسرائیل هستند.
یکی از سخنگوهای این وزارتخانه بدون اشاره به جزییات گفت که برلین اعتقاد دارد شماری از شهروندان این کشور که تعدادشان از ۱۰ نفر کمتر است، «قربانی ترور حماس شدهاند».
وی افزود که وزارت خارجه آلمان در تماس مدام با مقامات اسرائیل در این رابطه است. این مقام وزارت خارجه آلمان ادامه داد که دولت این کشور تنها زمانی میتواند مرگ این شهروندان را تایید کند که بستگانشان اطلاع یافته باشند.
گزارشها حاکی است که چندین شهروند آلمانی نیز در میان حدود دویست نفری هستند که حماس به گروگان گرفته است و تصور میشود همچنان در غزه باشند.
سازمان ملل: ۳ هزار تُن کمکهای بشردوستانه در مصر آماده ارسال به غزه است
دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد روز چهارشنبه اعلام کرد که حدود ۳ هزار تُن کمکهای بشردوستانه در مصر آماده ارسال به غزه است.
این نهاد میگوید که برآورد کرده حدود یک میلیون فلسطینی در داخل غزه آواره شدهاند که این آمار شامل ۳۵۲ هزار نفری میشود که در مدارس تحت نظارت آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (اونروا) در جنوب غزه و «در شرایط وخیم» پناه گرفتهاند.
به گفته دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، برق در غزه همچنان کاملا قطع است.