دومین کاروان کمکهای بشردوستانه وارد بخش مصری گذرگاه رفح شد
دومین کاروان کمکهای بشردوستانه برای ساکنان غزه، وارد بخش مصری گذرگاه رفح شده است.
خبرگزاری رویترز روز یکشنبه ۳۰ مهرماه از قول منابع مصری و نهادهای بشردوستانه گزارش داده که این کاروان شامل ۱۹ کامیون اقلام ضروری از جمله دارو و مواد غذایی است.
ساعتی پیش از عبور این کاروان از گذرگاه رفح، چندین تانکر حامل سوخت هم که از نیازهای فوری ساکنان غزه است، وارد غزه شد. این تانکرها که حامل بنزین و گازوئیل هستند، قرار است محموله خود را در اولین پایانه نزدیک به گذرگاه تخلیه کنند.
اولین کاروان کمکهای بشردوستانه، شامل ۲۰ کامیون کمکهای انساندوستانه روز شنبه از مرز مصر وارد غزه شده بود.
مقامات سازمان ملل میگویند این حجم از کمکها بسیار کم است و روزانه باید دستکم ۱۰۰ کامیون کمکهای بشردوستانه وارد نوار غزه شود.
آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل این محمولهها را بازرسی و کنترل میکند، و مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه روز شنبه به رویترز گفته است اگر اسرائیل مایل باشد میتواند مستقیماً این محمولهها را بازرسی کند، اما این کشور باید اجازه ورود محمولههای بشردوستانه بیشتر به غزه را بدهد.
پیش از جنگ اسرائیل و حماس، روزانه چند صد کامیون اقلام وارداتی، از جمله مواد غذایی از مرز مصر وارد نوار غزه میشد.
اسرائیل در پی تهاجم نیروهای حماس به خاک این کشور در ۱۵ مهرماه، نوار غزه را به صورت کامل محاصره کرده و حملات هوایی به این منطقه را آغاز کرده است.
سیانان: آمریکا در تلاش برای به تأخیر انداختن ورود ارتش اسرائیل به غزه است
شبکه خبری سیانان روز یکشنبه ۳۰ مهر به نقل از «دو منبع آگاه» گزارش داد که دولت جو بایدن به اسرائیل فشار میآورد تا ورود زمینی نیروهای اسرائیلی به غزه را به تأخیر بیندازد.
این منابع که نامشان برده نشد، به سیانان گفتند فشار برای آزادی احتمالی گروگانهای بیشتری از دست حماس و امکان ورود کمکهای بشردوستانه بیشتر به نوار غزه است.
شورای امنیت ملی آمریکا به این گزارش واکنش نشان نداده است.
به نوشته روزنامه اسرائیلی هاآرتص، هنگامی که روز شنبه از آقای بایدن سؤال شد که آیا اسرائیل را تشویق میکند که ورود زمینی نیروهای خود به غزه را به تعویق بیندازد، رئیسجمهور آمریکا پاسخ داد: من با اسرائیلیها (در باره آن) صحبت میکنم.
با این حال، روزنامه یدیعوت آحرونوت درپی انتشار این گزارش سیانان، به نقل از «یک مقام ارشد دولتی» نوشت که «هیچ فشاری از سوی آمریکا وجود ندارد، و آمریکا حمایت میکند».
سرهنگ دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، روز یکشنبه برای دومین بار در کمتر از یک شبانه روز، گفت اسرائیل با فشاری روبهرو نیست بلکه میخواهد «در بهترین شرایط برای خود وارد غزه شود».
تأکید بایدن بر ضرورت اطمینان از تأمین نیازهای دفاعی اسرائیل
رئیسجمهور آمریکا روز یکشنبه ۳۰ مهر در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «اسرائیل حق دفاع از خود را دارد، و ما باید مطمئن شویم که امروز و همیشه آنچه را که برای محافظت از شهروندانش به آن نیازمند است، در اختیار دارد».
جو بایدن همچنین افزود که در مذاکراتش با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، تأکید کرده که اسرائیل باید مطابق با قوانین جنگی اقدام کند.
رئیسجمهور آمریکا اضافه کرد: این بدان معناست که باید از غیرنظامیان در طول این جنگ به بهترین شکل ممکن مراقبت شود.
آقای بایدن نوشت نمیتوان انسانهای فلسطینی بیگناهی را که تنها میخواهند زندگی مسالمتجویانه داشته باشند، نادیده گرفت، برای همین است که «من توافقی را برای ارسال نخستین محموله کمکهای بشردوستانه برای غیرنظامیان فلسطینی در غزه به دست آوردم».
رئیسجمهور آمریکا تأکید کرد که نمیتوان از راهکار دو کشوری (تشکیل کشور فلسطین در جوار اسرائیل) چشمپوشی کرد.
وزیر دفاع آمریکا: در صورت گسترش جنگ از ورود به اقدام نظامی دریغ نمیکنیم
وزیر دفاع آمریکا روز یکشنبه ۳۰ مهر گفت واشینگتن احتمال میدهد حملات به نیروهای آمریکایی در خاورمیانه به میزان «قابل توجهی» افزایش یابد.
لوید آستین به شبکه تلویزیونی آمریکایی ایبیسی گفت در صورت گسترش جنگ در منطقه، آمریکا در ورود به اقدام نظامی دریغ نخواهد کرد.
ژنرال آستین که در روزهای گذشته به اسرائیل سفر کرده بود، افزود ما حق دفاع از خود را محفوظ میدانیم و در انجام اقدامات مناسب، تردید نخواهیم کرد.
او افزود به هر گروه و کشوری که بخواهد این نزاع را گسترش دهد یا از این وضعیت تأسفباری که شاهد آن هستیم بهرهبرداری کند، میگوییم این کار را نکنید.
اظهارات وزیر دفاع آمریکا ساعاتی پس از آن بیان شد که پنتاگون اعلام کرد شمار بیشتری نیرو و سامانههای دفاعی پاتریوت و تاد در منطقه مستقر خواهد کرد.
همزمان با این سخنان ژنرال آستین، وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی انبیسی گفت نظر به اقدامات گروههای نیابتی ایران در منطقه، احتمال تشدید اوضاع در خاورمیانه وجود دارد.
به گزارش رویترز، آنتونی بلینکن گفت آمریکا علاقهای به تشدید تنش ندارد.
او در اشاره به آزادی دو تن از میان دستکم ۲۱۲ گروگان ربودهشده توسط حماس به غزه، ابراز امیدواری کرد که گروگانهای بیشتری آزاد شوند.
سناتور گراهام: به ایران میگویم شما را زیر نظر داریم
سناتور لینزی گراهام روز یکشنبه ۳۰ مهر با متهم کردن ایران به دست داشتن در حمله حماس در روز ۱۵ مهر که عملیات ارتش اسرائیل علیه حماس در غزه را درپی آورده، به تهران هشدار داد که هرگونه وخیم شدن این جنگ میتواند از ایران نیز هزینه بگیرد.
او خطاب به ایران گفت «اگر جنگ در اسرائیل گسترش یابد، به حیاط خلوت شما هم خواهد رسید».
سناتور جمهوریخواه که برای ابراز همبستگی با مردم اسرائیل به این کشور رفته، در تلآویو افزود: این ایده که «قتل عام مردم اسرائیل به دست حماس بدون دخالت ایران اتفاق افتاده باشد، مضحک است».
به گزارش رویترز و رسانههای اسرائیل، سناتور گراهام افزود: ما امروز اینجا هستیم تا به ایران بگوییم ما شما را زیر نظر داریم.
ابراز تأسف ارتش اسرائیل از شلیک «اشتباهی» به یک برج مراقبت مرزی مصر
ارتش اسرائیل شامگاه یکشنبه ۳۰ مهر اعلام کرد که از شلیک «اشتباهی» یک تانک اسرائیلی به یک موضع نظامی ارتش مصر در نزدیکی گذرگاه کرم شالوم، «متأسف» است و چرایی این رویداد را در دست بررسی دارد. مصر نیز اعلام کرد که به نوبه خود، این امر را بررسی میکند.
سخنگوی ارتش مصر نیز در فیسبوک نوشت که چند تن از نظامیان این کشور بر اثر شلیک یک تانک اسرائیلی به سوی برج مراقبت مرزی «به طور سطحی» زخمی شدند.
او افزود: طرف اسرائیلی بلافاصله از این رویداد ابراز تأسف کرد و آن را غیرعمدی نامید.
گذرگاه «کرم شالوم» از دههها پیش محلی برای نقلوانتقال کالاها و سوخت، هم از اسرائیل و هم از مصر، به غزه است. مصر و اسرائیل از چهار دهه و نیم پیش روابط کامل صلحآمیز دارند و همکاریهای نظامی میان ارتشهای آنها در مرزهای غزه در جریان است.
در این میان، سخنگوی گذرگاه الرفح در بخش مصری آن اعلام کرد که کامیونهای فلسطینی از غزه که قرار بود بار تخلیهشده از کامیونهای مصری را دوباره بارگیری کرده و وارد غزه کنند، ناچار شدند به داخل باریکه برگردند، بدون اینکه باری از کامیونهای مصری تخلیه شده باشد.
این درحالی است که ساعتی پیش از آن خبرگزاریها از ورود دومین کاروان کامیونهای حامل کمک برای غزه از بخش مصری الرفح خبر داده بودند.
حامیان اسرائیل و فلسطین در شهرهای مختلف دست به تظاهرات زدند
در سومین یکشنبه پس از آغاز جنگ حماس و اسرائیل، شهرهای متعددی در جهان شاهد تظاهرات حمایت از فلسطینیان یا اسرائیل بر سر جنگ جاری در منطقه بود.
در سارایوو، پایتخت بوسنی هرزهگوین در این روز هزاران نفر با پرچم فلسطین، خواهان قطع حملات اسرائیل به غزه شدند.
در لندن اما هزاران تن برای آزادی اسرائیلیها و سایر خارجیهای ربوده شده به دست حماس در غزه تجمع کردند. شرکتکنندگان در تجمع حمایت از اسرائیل در میدان ترافالگار لندن در حالی گرد آمدند که چند روز پیش این شهر شاهد راهپیمایی دهها هزار نفره در حمایت از فلسطینیان بود.
به گزارش آسوشیتدپرس، هزاران تن از مردم آلمان روز یکشنبه در برلین علیه یهودستیزی و در حمایت از اسرائیل راهپیمایی کردند. تصاویر اسرائیلیهای ربوده شده به غزه بر سر دست راهپیمایان در برلین بود. اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و فرانک والتر اشتاینمایر، رئیسجمهور آلمان روز یکشنبه افزایش موارد یهودستیزی را در پی جنگ جاری، محکوم کردند.
در این میان، دفتر نخستوزیری اسرائیل خبر داد که امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، روز سهشنبه برای بیان حمایت از اسرائیل وارد این کشور خواهد شد. پیش از آقای ماکرون، رهبران آلمان، آمریکا، ایتالیا، قبرس، یونان، رومانی و بریتانیا برای همدردی با مردم اسرائیل در روزهای گذشته به این کشور رفتند.
۲۰۰ هزار اسرائیلی به دلیل تهدیدهای حماس و حزبالله از خانههای خود تخلیه شدهاند
دفتر نخستوزیری اسرائیل میگوید نزدیک به ۲۰۰ هزار اسرائیلی به دلیل تهدیدهای حمله از سوی حماس با حزبالله، از خانههای خود تخلیه شدهاند.
این تعداد شامل بیش از ۲۰۰ گروه از جمله در شهرهای اسدروت در جنوب و کریاتشمونا در شمال اسرائیل میشود.
همچنین برآورد شده که یکصد هزار اسرائیلی به دلیل تهدیدهای موشکی، انتخاب کردهاند که خانه و کاشانه خود را رها کنند.
گزارشها از «تعویق حمله زمینی» به غزه با امید آزادی گروگانهای بیشتر
شامگاه یکشنبه در حالی که رئیسجمهور آمریکا و نخستوزیر اسرائیل بار دیگر درباره تحولات جنگ حماس و اسرائیل، تلفنی گفتوگو کردند، شبکههای عمده تلویزیونی اسرائیل خبر دادند که بنیامین نتانیاهو ورود زمینی نیروهای نظامی به غزه را برای دادن بخت موفقیت به احتمال آزادی شماری از گروگانهای ربوده شده به غزه، «به تعویق انداخته است».
شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل در این باره گفت هنوز معلوم نیست که چه شمار از گروگانها ممکن است آزاد شوند، اما احتمال آزادی نوزادان، کودکان و سالمندان مطرح است.
دفتر نخستوزیری اسرائیل هنوز در این باره واکنش نشان نداده است.
با موافقت اسرائیل، کاروان کمکهای بشردوستانه از مصر وارد غزه شده، و رسانههای اسرائیل گفتند این موافقت بخشی از تلاش برای آزاد شدن گروگانهای ربوده شده به غزه است.
اما یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، شامگاه یکشنبه در ستاد نیروی هوایی اسرائیل گفت: قبل از آنکه حماس نیروهای زمینی ما را ببیند، با بمبهای ما روبهرو میشود.
خبرنگاران اسرائیلی در این خصوص از دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل نیز در نشست توجیهی شامگاهی در پایان روز شانزدهم جنگ پرسش کردند.
او گفت آزادی گروگانها مانند اهداف دیگر یکی از خواستههای اسرائیل است و تحقق آن نیز در دستور کار است. او افزود ارتش آماده تحقق عملیات نظامی است و برای این امر دستور کادر سیاسی باید صادر شود.
شمار گروگانهای اسرائیلی در دست حماس که برخی از آنها تابعیت خارجی نیز دارند، دستکم ۲۱۲ نفر اعلام شده است.
کشته شدن یک سرباز اسرائیلی در جریان یک مأموریت تجسس در غزه
ارتش اسرائیل اعلام کرد در روز یکشنبه یک سرباز این کشور در یک مأموریت تجسس در داخل باریکه غزه کشته و سه سرباز دیگر زخمی شدهاند.
دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت سرباز جانباخته در جریان گردآوری اطلاعات در خصوص ناپدیدشدگان و ربودهشدگان به غزه، کشته شده است و سه تن دیگر هم در این عملیات آسیب دیدند.
ارتش اسرائیل از دو هفته پیش به موازات حملات هوایی علیه اهداف حماس در غزه، هر شب شماری از نیروهای ویژه خود را وارد غزه میکند که مأموریت آنها یافتن جسدهای احتمالی از اسرائیلیهایی است که شبهنظامیان حماس در راه بازگشت به غزه، رها کرده بودند.
مأموریت دیگر این نیروها جستجو برای یافتن اماکن اختفای ربودهشدگان به غزه است.
ارتش اسرائیل اعلام کرده که در این عملیات تا حال شماری جسد به دست آمده که دو جسد کشف شده هفته گذشته متعلق به یک دختر ۱۲ ساله ناتوان ذهنی به نام نویا مایا و مادربزرگ او، کارملا، بودند.
رسانههای اسرائیل خبر دادند که در یک عملیات آخر هفته گذشته در یک شب نیروهای ویژه با حدود ۹۰ جسد به اسرائیل بازگشتند، اما شواهد حاکی است که شمار زیادی از آن اجساد، شبهنظامیان فلسطینی بودند که در بمبارانهای اسرائیلی بعد از حملات اولیه دو هفته پیش از پا درآمده بودند.