ارتش اسرائیل: اجازه انتقال سوخت به غزه داده نمیشود
دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، سهشنبه در واکنش به گزارشها در خصوص شرط حماس برای آزادی ۵۰ گروگان دو تابعیتی در ازای دریافت سوخت، گفت که اجازه انتقال سوخت به غزه داده نمیشود.
سخنگوی ارتش اسرائیل گفت: «سوخت وارد نوار غزه نخواهد شد. حماس برای زیرساختهای عملیاتی خود به آن نیاز دارد.»
پیشتر شبکه «ای ۲۴» گزارش داده بود که حماس درصدد است که ۵۰ گروگان دو تابعیتی خود را آزاد کند.
یک مقام دفتر نخست وزیر اسرائیل نیز در واکنش به این خبر گفته بود که دولت اسرائیل در فرایند آزادی «گزینشی» گروگانهای دارای پاسپورت خارجی مشارکت نخواهد کرد.
روزنامه «وال استریت جورنال»، روز گذشته به نقل از منابع اسرائیلی نوشت، مذاکرات با حماس برای آزادی ۵۰ گروگان به خاطر درخواست حماس برای سوخت، بینتیجه ماند.
گفته میشود حماس در جریان حمله ۱۵ مهرماه خود بیش از ۲۰۰ اسرائیلی را ربوده و به غزه منتقل کرده است. حماس تاکنون چهار نفر از این گروگانها را آزاد کرده است.
حمله پهپادی اسرائیل به کرانه باختری
ارتش اسرائیل گفت که نیروهای اسرائیلی بامداد چهارشنبه در حمله خود به کرانه باختری اشغالی توسط یک گروه فلسطینی زیر آتش قرار گرفتند، اما در نهایت یک پهاد ارتش آنها را هدف قرار داد.
واشینگتنپست: از آغاز جنگ غزه ۲۴ سرباز آمریکایی در منطقه مجروح شدهاند
روزنامه واشینگتنپست به نقل از مقامات ایالات متحده گزارش داد که طی هفته گذشته دستکم ۲۴ نفر از سربازان آمریکایی در جریان حملات به پایگاههای آمریکا عراق و سوریه مجروح شدهاند.
دولت بایدن طی روزهای اخیر با این که بارها گفته که با شروع جنگ اسرائیل و حماس، سربازان آمریکایی در خاورمیانه بیشتر از گذشته در معرض خطر هستند، اما تاکنون جزییاتی دراینباره فاش نکرده است.
واشینگتنپست بدون اشاره به نام منبع خبری خود نوشته که یکی از مهمترین حملات به نیروهای آمریکایی روز چهارشنبه گذشته رخ داد که در جریان آن پایگاه التنف، واقع در جنوب سوریه، هدف چندین حمله پهپادی قرار گرفت و بیست نفر از سربازان آمریکایی دچار جراحات سطحی شدند.
به گفته این منبع مطلع، همان روز چندین حمله پهپادی علیه نیروهای آمریکایی به پایگاه عین الاسد در غرب عراق نیز انجام شد که دستکم چهار نفر آسیب سطحی دیدند و به خدمت بازگشتند.
آمریکا گروههای نیابتی ایران را متهم کرده که قصد تشدید تنشها را دارند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، نیز روز سهشنبه هشدار داد که ایالات متحده بهدنبال درگیری با ایران نیست، اما این کشور به هرگونه حمله ایران یا گروههای نیابتی آن «سریع و قاطع» پاسخ میدهد.
درگیری ارتش اسرائیل با غواصان حماس
دانیل هگاری، سخنگوی وزارت دفاع اسرائیل، گفت که نیروهای اسرائیلی روز سهشنبه با گروهی از غواصان حماس در جنوب شهر اشکلون درگیر شدند.
به گفته او، شبهنظامیان حماس از طریق یک تونل دریایی در سواحل شمالی غزه به خاک اسرائیل نفوذ کرده بودند، اما سربازان نیروی دریایی اسرائیل این گروه را منهدم کردند.
وزارت دفاع اسرائیل نیز در پستی تلگرامی اعلام کرد که جنگندههای ارتش اسرائیل همچنین به یک پایگاه نظامی در نوار غزه که غواصان حماس از آنجا آمده بودند، حمله کردند.
از سوی دیگر، گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، گزارش داد که یکی از نیروهای حماس توانست از طریق دریا و خشکی به سواحل زیکیم در جنوب اشکلون نفوذ کند.
حمله هوایی اسرائیل به مواضعی در سوریه
ارتش اسرائیل در پاسخ به حملات توپخانهای از خاک سوریه، به چند موضع نظامی در این کشور حمله کرد.
در بیانیه این نهاد گفته شده که در ساعات اولیه صبح چهارشنبه جنگندههای نیروی هوایی اسرائیل زیرساختهای نظامی و خمپارهاندازهای متعلق به ارتش سوریه را هدف قرار داده اند.
خبرگزاری رسمی سوریه هم با تأیید این حمله، از کشته شدن هشت سرباز و زخمیشدن هفت تن دیگر خبر داده است.
اسرائیل برای ممانعت از گسترش نفوذ ایران، مرتب مواضعی را در خاک سوریه هدف قرار میداده؛ اما تواتر این دست حملات، از بیش از دو هفته پیش و بدنبال آغاز درگیری اسرائیل و حماس، به شدت بیشتر شده است.
نگاهی به تحولات چند ساعت گذشته
سازمان ملل متحد هشدار داده که ممکن است بدلیل تمامشدن سوخت، به ناچار همه فعالیتهایش در نوار غزه را متوقف کند.
در ساعات پایانی سهشنبه هم تعدادی کامیون حامل آب و غذا موفق شدند از مرز رفح وارد نوار غزه شوند.
سازمانهای امدادی درباره شرایط «فاجعهبار» غزه، بخصوص وضعیت بیمارستانها هشدار میدهند.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد درباره آنچه «نقض آشکار قوانین بشری بینالمللی از سوی اسرائیل» خواند، بهشدت ابراز نگرانی کرد؛ موضوعی که واکنش تند مقامهای اسرائیلی را در پی داشت. الی کوهن وزیر خارجه اسرائیل دیدار برنامهریزی شده خود با آقای گوترش را لغو کرد و نماینده اسرائیل در سازمان ملل متحد هم، خواستار کنارهگیری آقای گوترش شد.
جو بایدن رئیسجمهور آمریکا از «سرعت ناکافی» ورود کمکهای بشردوستانه به غزه ابراز نگرانی کرد. آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور هم، خواستار یک «وقفه بشردوستانه» در درگیریها شد.
با آزاد شدن دو گروگان مسن در روز سهشنبه، شمار گروگانهای آزادشده به چهار تن رسید. هنوز اما بیش از ۲۰۰ گروگان اسرائیلی در غزه و در اختیار حماس و جهاد اسلامی هستند.
بر اساس اعلام منابع فلسطینی، شمار قربانیان غیر نظامی در غزه تا عصر سهشنبه از ۵۸۰۰ تن عبور کرده بود.
در طول درگیریهایی که از ۱۵ مهرماه و بدنبال حمله غافلگیرکننده حماس به اسرائیل آغاز شده، بیش از ۱۴۰۰ اسرائیلی عمدتا غیر نظامی هم کشته شده اند.
بنیامین نتانیاهو و سایر مقامهای اسرائیل بارها از عزم این کشور برای نابودی کامل حماس سخن گفته اند.
بجز نوار غزه، درگیریهایی هم در کرانه غربی رود اردن و همچنین در نواحی مرزی اسرائیل با لبنان و سوریه رخ داده.
در تازهترین مورد جنگندههای اسرائیلی در پاسخ به حملات خمپارهای از داخل خاک سوریه، مناطقی را در این کشور بمباران کردند.
دهها کشته و مجروح در نتیجه حملات شبانه اسرائیل به نوار غزه
حکومت حماس در غزه میگوید در نتیجه حملات شبانه اسرائیل به این باریکه تحت محاصره، دستکم ۸۰ نفر دیگر کشته شده اند.
بر اساس بیانیه این گروه، این حملات صدها زخمی هم بهجا گذاشته اند.
کشتهشدن سه فلسطینی بدنبال حمله پهپادی اسرائیل در کرانه غربی
در جریان درگیری شبانه نیروهای اسرائیلی با شبهنظامیان فلسطینی در اردوگاه جنین در کرانه باختری، سه فلسطینی با شلیک یک پهپاد ارتش اسرائیل کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری رسمی تشکیلات فلسطینی، وفا، پهپاد اسرائیلی با شلیک دو راکت، دستکم ۲۰ فلسطینی دیگر را هم مجروح کرد.
به گفته منابع بیمارستانی کرانه باختری، از آغاز درگیریهای اخیر حماس و اسرائیل بیش از دو هفته پیش، دستکم یکصد فلسطینی هم در کرانه باختری کشتهشده اند.
واکنش آنتونیو گوترش به انتقاد مقامهای اسرائیل
بدنبال واکنش تند اسرائیل به سخنان دبیر کل سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش با انتشار مطلبی کوتاه به انتقادات پاسخ داد.
آقای گوترش در شبکه ایکس، توئیتر سابق، نوشت: «رنج و آلام مردم فلسطین، توجیهی برای حملات ترسناک حماس (علیه اسرائیل) محسوب نمیشود. آن حملات وحشتناک هم، نمیتواند تنبیه جمعی فلسطینیان (از سوی اسرائیل) را توجیه کند.»
پیشتر مقامهای اسرائیلی، بهشدت از آقای گوترش که اسرائیل را به «نقض آشکار قوانین بینالمللی و حقوق بشری» در حملات گستردهاش به غزه متهم کرده بود، انتقاد کرده و حتی خواستار کنارهگیریاش شده بودند.
تولد نوزادی که والدینش را در حمله هوایی اسرائیل از دست داده بود
پزشکان در غزه توانستند فرزند زن بارداری را که بر اثر حمله هوایی اسرائیل به شدت زخمی شده بود، نجات دهند.
پزشکان موفق شدند نوزاد را با جراحی سزارین بدنیا آورند، اما نتوانستند جان مادرش را نجات دهند.
پدر این نوزاد هم در جریان حمله هوایی اسرائیل به خانیونس کشته شده بود، اما امدادگران مادر باردار را که به شدت زخمی شده بود، به بیمارستان النصر منتقل کرده بودند.