لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۲۳

شلیک پلیس به یک زن در ایستگاه راه‌آهن در پاریس

۱۹:۲۴ ۲۷.۷.۱۴۰۲

فاطمه سپهری دوباره توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به زندان منتقل شد

برادر فاطمه سپهری، فعال سیاسی، روز پنجشنبه خبر داد که ماموران امنیتی جمهوری اسلامی خواهرش را در منزل بازداشت و به زندان وکیل آباد مشهد منتقل کردند.

اصغر سپهری در پیامی در شبکه ایکس (توئيتر سابق) تاکید کرده که «هر اتفاقی برای خواهرم و برادرانم بیافتد، شخص علی‌خامنه‌ای مسئول است».

دو برادر خانم سپهری نیز در حال حاضر در بازداشت هستند.

اصغر سپهری ساعاتی پیش از بازداشت مجدد خواهرش، در پیام دیگری نوشته بود که «از شعبه ۲۱ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی تاجری با فاطمه سپهری تماس گرفتند و گفتند که یک هفته مرخصی او تمام شده و باید خود را به زندان معرفی کند!»

خانم سپهری لحظاتی پیش از بازداشت در یک پیام صوتی گفته بود که «الان ساعت ۵:۱۰ دقیقه بعدازظهر ۲۷ مهر است و الان ماموران جمهوری اسلامی آمده‌اند دنبالم و دم در ایستاده‌اند. من دارم لباس می‌پوشم که بروم. امیدوارم به زودی ایران را آزاد ببینم».

او بامداد پنجشنبه هم در ویدئویی گفته بود که با پای خود به زندان نمی‌رود و «یک هفته استراحت برای عمل قلب باز توهین به خود جمهوری اسلامی است. من ۲۴ ساعت بیشتر نیست که به خانه آمده‌ام. هر اتفاقی برای من بیافتد شخص خود علی خامنه‌ای و عمال تحت امرش باید پاسخ دهند».

بازداشت دوباره خانم سپهری در حالی است که او روز چهارشنبه پس از انجام امور درمانی در بیمارستان قائم مشهد، به خانه رفته بود. این فعال سیاسی روز هفتم مهر مورد عمل جراحی قلب باز قرار گرفته ولی بعد دوباره به زندان منتقل شده بود.

فاطمه سپهری روز ۲۴ مهر دوباره به بیمارستان اعزام شد که آن‌جا در ویدئویی با «محکوم کردن» حمله حماس به اسرائیل، گفت: «با صدای رسا می‌گویم ملت ایران در کنار ملت اسرائیل هستند و عمال رژیم اسلامی بیت‌المال را صرف خرج گلوله می‌کنند».

خانم سپهری از جمله امضاکنندگان نامه درخواست استعفای رهبر جمهوری اسلامی است. او ۳۰ شهریور پارسال و در ابتدای اعتراضات سراسری ایران توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد.

شعبه یک دادگاه انقلاب مشهد، فاطمه سپهری را به اتهام «همکاری با دول متخاصم»، «اجتماع و تبانی»، «توهین به رهبری» و «تبلیغ علیه نظام» به ۱۸ سال حبس محکوم کرده است.

این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر عینا تایید شده است. ولی براساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ده سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود.

۱۵:۲۸ ۲۷.۷.۱۴۰۲

اعلام جرم دادستانی علیه مدیرمسئول سایت «منتشرکننده خبر کذب» درباره قتل مهرجویی و همسرش

دادستان تهران روز پنج‌شنبه علیه مدیرمسئول سایتی اعلام جرم کرد که خبری درباره مشارکت «باجناق‌های» داریوش مهرجویی در قتل او منتشر کرده بود.

خبرگزاری ایسنا به نقل از دادستان تهران نوشت: «با توجه به کذب بودن خبر منتشره در برخی رسانه‌ها در مورد نقش باجناق مرحوم مهرجویی در پرونده قتل تشکیل شده در این مورد مدیرمسئول سایت منتشرکننده خبر، احضار و علیه این رسانه از سوی دادستانی تهران اعلام جرم شد.»

نیروی انتظامی جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه خبر داد که «قاتل اصلی» داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر، زوج هنرمندی که در خانه خود به قتل رسیدند، جزو بازداشت‌شدگان این پرونده بوده و اکنون شناسایی شده است.


۱۵:۰۹ ۲۷.۷.۱۴۰۲

حکومت طالبان قصد دارد رسماً به طرح «کمربند و جاده» چین بپیوندد 

سرپرست وزارت بازرگانی افغانستان روز پنج‌شنبه گفت که دولت طالبان می‌خواهد به‌طور رسمی به طرح زیرساختی بزرگ «کمربند و جاده» چین بپیوندد و برای گفت‌وگو در این باره، یک تیم فنی را نیز به پکن خواهد فرستاد.

حاجی نورالدین عزیزی در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز گفت که «ما از چین درخواست کردیم به ما اجازه دهد بخشی از کریدور اقتصادی چین و پاکستان و ابتکار کمربند و جاده باشیم… و امروز دربارهٔ مسائل فنی بحث می‌کنیم.»

چین طی سال‌های گذشته مسیر آسیای میانه، قفقاز و ترکیه را برای ترانزیت کالاها در قالب طرح «ابتکار کمربند و جاده» انتخاب کرده و در ادامه این طرح، سرمایه‌گذاری‌های عظیمی نیز در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس انجام داده است.

درحالی که حکومت طالبان افغانستان از سوی هیچ دولت خارجی دیگری به‌رسمیت شناخته نشده، پکن به‌دنبال توسعه روابط خود با طالبان بوده و ماه گذشته، چین اولین کشوری بود که سفیر جدیدی نیز به کابل فرستاد.

افغانستان دارای منابع معدنی قابل توجهی از فلزات خاص است و در حال حاضر چندین شرکت چینی در این معادن سرمایه‌گذاری کرده‌اند. پکن طرح‌هایی برای توسعه یک معدن بالقوه عظیم مس در افغانستان نیز دارد.

۱۴:۳۲ ۲۷.۷.۱۴۰۲

پکن تحریم‌های جدید آمریکا در ارتباط با ایران را محکوم کرد 

یک روز پس از اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه افراد و نهادهای دخیل در برنامه‌های موشکی و پهپادی ایران، به‌ویژه شماری از نهادهای مستقر در چین و هنگ‌کنگ، پکن این تحریم‌ها را «غیرقانونی» نامیده و محکوم کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز چهارشنبه ۲۶ مهر خبر داد که ۱۱ فرد، هشت شرکت و مؤسسه و یک کشتی مستقر در ایران، هنگ‌کنگ، چین و ونزوئلا را به‌دلیل کمک به جمهوری اسلامی برای «تولید موشک‌های بالیستیک و پهپاد» تحریم کرده است.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در پاسخ به درخواست برای پاسخ به این اقدامات، گفت که چین «همیشه با تحریم‌های غیرقانونی یکجانبه اعمال‌شده از سوی ایالات متحده مخالفت جدی دارد.»

او افزود که «ما قاطعانه از حقوق و منافع مشروع شرکت‌ها و شهروندان چینی محافظت خواهیم کرد.»

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی آمریکا در زمان اعلام این تحریم در بیانیه‌ای گفته بود که «ادامه تکثیر پهپادهای مخرب و سایر تسلیحات» از سوی ایران، «درگیری‌های متعدد در مناطق مختلف سراسر جهان را طولانی می‌کند.»

۱۳:۱۰ ۲۷.۷.۱۴۰۲

انتشار ویدئوی انتقادآمیز پس گرفتن تجهیزات از یک روستا پس از بازدید وزیر

فیلمی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد تجهیزات یک «خانه پزشک» در روستای تیزاب در شهرستان داراب استان فارس، پس از بازدید وزیر بهداشت از این شبکه، برای انتقال به انبار جمع‌آوری می‌شود.

رسانه‌های ایران هفته گذشته گزارش داده بودند که بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، «هفت طرح بهداشتی و درمانی» را در شهرستان داراب برای بهره‌برداری افتتاح کرد.

اما این فیلم نشان می‌دهد که بهره‌برداری از دست‌کم یکی از این طرح‌ها مورد تردید واقع شده است. ساکنان روستا در این ویدئو انتقاد می‌کنند که چرا واقعیتِ کمبودها به وزیر نشان داده نشده است.

در پی انتشار این فیلم، رئیس شبکه بهداشت و درمان داراب در خبرگزاری ایسنا مدعی شد که جمع‌آوری تجهیزات از این مکان پس از «اعلام پزشک مبنی بر عدم نیاز به خانه پزشک روستا» صورت گرفته است.

سجاد رضایی روز ۲۵ مهرماه انتشاردهندگان این فیلم را به «عدم آگاهی صحیح از علت موضوع» متهم کرد.

در سال‌های اخیر گزارش‌های مختلفی از کمبود امکانات درمانی و دارو در مناطق مختلف ایران منتشر شده و روند مهاجرت کادر درمان به خارج از کشور نیز افزایش یافته است.

۱۲:۰۳ ۲۷.۷.۱۴۰۲

جنجال در فرانسه پس از متهم شدن کریم بِنزِما به «ارتباط با اخوان‌المسلمین»

ژرال دارمَنن، وزیر کشور فرانسه، با متهم کردن کریم بنزما، ستاره دنیای فوتبال و دارنده «توپ طلا»، به داشتن «ارتباط آشکار» با گروه اسلامگرای اخوان‌المسلمین، موجی از واکنش را در شبکه‌های اجتماعی برانگیخت و وکیل آقای بنزما به شدت این اتهام را رد کرد.

‌هوگ ویژیه وکیل مدافع بنزما در واکنش به اظهارات وزیر کشور فرانسه در بیانیه‌ای گفت: «این دروغ است! کریم بنزما هرگز کوچک‌ترین رابطه‌ای با این سازمان نداشته است.»

آقای دارمنن شامگاه دوشنبه به یک شبکه تلویزیونی فرانسه گفته بود: «کریم بنزما پیوندهای آشکار با اخوان‌المسلمین دارد. همه آن را می‌دانند.»

این اظهارات وزیر کشور فرانسه پس از آن صورت گرفت که بنزما در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس برای مردم غزه که «یک بار دیگر قربانی بمبارانی هستند که نه از زنان و نه از کودکان دریغ می‌شود»، دعا کرده بود.

وکیل بنزما در توضیح این پیام گفت که دعای موکلش آشکارا نه «تبلیغ برای حماس»، نه «همدستی در تروریسم و نه اقدام برای همکاری» است.

هنوز پیگرد قضایی در فرانسه علیه کریم بنزما صورت نگرفته، اما اطرافیان وزیر کشور به خبرگزاری فرانسه گفتند: «چند سال است که ما متوجه تغییر موضع‌های کریم بنزما به سمت یک اسلام خشن و سختگیر شده‌ایم که مشخصه ایدئولوژی اخوان‌المسلمین است، شامل انتشار هنجارهای اسلامی در فضاهای مختلف جامعه، به ویژه در ورزش.»

«نخواندن سرود ملی فرانسه در جریان مسابقات ورزشی، تبلیغ مناسک مذهبی مثل روزه و نماز و زیارت مکه در شبکه‌های اجتماعی و نفرت‌پراکنی پس از انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام در نشریات فرانسه» از جمله اقدامات بنزما در سال‌های اخیر است که اطرافیان وزیر کشور به آنها اشاره کرده‌اند.

کریم بنزما، متولد شهر لیون و ۳۵ ساله، یکی از بهترین مهاجمان فوتبال در میان نسل خود محسوب می‌شود.

او اکنون به باشگاه الاتحاد عربستان سعودی پیوسته است.

۱۱:۳۴ ۲۷.۷.۱۴۰۲

آغاز ثبت‌نام نهایی از داوطلبان انتخابات مجلس با طرح «سوالات جدید»

در حالی که ثبت‌نام نهایی از داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از روز پنج‌شنبه، ۲۷ مهر، آغاز شده، رئیس ستاد انتخابات کشور گفت که در این مرحله «سوالات جدیدی از داوطلبان پرسیده شده» است.

محمدتقی شاهچراغی در یک نشست خبری درباره موضوع این سوالات جزئیاتی ارائه نکرد اما تاکید کرد که لازم است داوطلبان به آنها «برابر قانون و با دقت» پاسخ دهند.

مهلت ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات مجلس تا روز سوم آبان ۱۴۰۲ ادامه خواهد داشت.

افرادی می‌توانند در ثبت‌نام اصلی شرکت کنند که در پیش‌ثبت‌نام شرکت کرده و کد پیگیری برای آن‌ها ارسال شده باشد.

بر اساس آمار وزارت کشور جمهوری اسلامی، در مرحله پیش‌ثبت‌نام حدود ۴۹ هزار نفر ثبت‌نام کرده بودند.

برگزاری انتخابات پیش‌ِ رو در حالی است که در انتخابات پیشین مجلس در ایران، بر اساس آمار رسمی، بیش از نیمی از واجدان شرکت در انتخابات، در آن شرکت نکردند.

۱۱:۲۳ ۲۷.۷.۱۴۰۲

تخلیه هشت فرودگاه در فرانسه در یک روز به دلیل «تهدید امنیتی»

شبکه خبری سی‌ان‌ان از تخلیه هشت فرودگاه در فرانسه در یک روز به دلیل «تهدید امنیتی» خبر داد.

روز چهارشنبه، ۲۶ مهرماه، هشت فرودگاه از جمله در بیاریتز، تولوز، بووِه در نزدیکی پاریس و استراسبورگ به دلیل تهدید «از طرف فرد ناشناس» یا «تهدید بمب» تخلیه شدند.

بعد از حمله روز جمعه در هفته گذشته که با چاقو به مدرسه‌ای در شهر آراس در شمال فرانسه انجام شد و به مرگ یک معلم و زخمی شدن سه تن دیگر انجامید، مقام‌های این کشور بالاترین درجه هشدار امنیتی را اعلام کرده‌اند.

همزمان با افزایش تدابیر امنیتی در این کشور در پی حمله حماس به اسرائیل، موزه لوور در شهر پاریس هم روز شنبه «به دلایل امنیتی» تخلیه شد و بازدیدکنندگان مجبور شدند محل را ترک کنند.

به نوشته سی‌ان‌ان، کاخ‌موزه ورسای در نزدیکی پایتخت فرانسه در کمتر از یک هفته سه بار مجبور به تخلیه تمام توریست‌ها شده است.

تخلیه فرودگاه تولوز:

۱۰:۱۶ ۲۷.۷.۱۴۰۲

معاون ابراهیم رئیسی: نرخ مهاجرت نخبگان دو برابر شده است

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ابراهیم رئیسی اعلام کرد که «خروج نخبگان از کشور دربرخی از حوزه‌ها» دو برابر شده است.

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در گفت‌وگو با روزنامه دنیای‌اقتصاد اذعان کرد که به نخبگان «در سال‌های اخیر توجه کافی نشده و این قشر با دریافت حقوق چند برابری به کشورهای دیگر می‌روند».

او همچنین به کاهش جمعیت و تعداد دانشجویان در ایران اشاره کرد و گفت: «نیروی انسانی ما در حال کاهش است.»

این مقام ارشد دولتی از سیاست‌های جمهوری اسلامی در این زمینه انتقاد کرد و «عدم تخصیص نیم‌درصد از بودجه عمومی کشور به صندوق نوآوری و شکوفایی، مهاجرت نخبگان» را از عوامل این وضعیت دانست.

پیشتر یک سند «محرمانه» درز کرده از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی نشان می‌داد، مسئولان حکومت ایران به دنبال جلوگیری از «مهاجرت گروه‌های علمی و نخبگی» هستند.

بر اساس این نامه که گروه «قیام تا سرنگونی»، نزدیک به سازمان مجاهدین خلق، روز ۱۵ مرداد امسال منتشر کرد، دستیار وزیر اطلاعات گفته که مهاجرت نخبگان از ایران «تنها محدود به حوزهٔ بهداشت و درمان» نبوده و علت آن «تشدید مشکلات اقتصادی و معیشتی در کشور» است.

۰۹:۱۸ ۲۷.۷.۱۴۰۲

بازداشت خبرنگار رادیو اروپای آزاد در شهر کازانِ روسیه

در پی بازداشت یک خبرنگار رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در شهر کازانِ روسیه، کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران ضمن ابراز نگرانی از این اقدام، خواهان آزادی او شد.

آلسو کورماشِوا، از خبرنگاران بخش تاتار رادیو اروپای آزاد که شهروند آمریکا نیز هست، روز چهارشنبه، ۲۶ مهرماه، در شهر کازان، مرکز تاتارستان در جنوب غربی روسیه، بازداشت شد.

خانم کورماشوا که برای دیدار با خانواده‌اش از پراگ به روسیه سفر کرده بود توسط مقامات این کشور متهم شده است که نام خود را به عنوان «عامل خارجی» ثبت نکرده است.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران در نیویورک این اتهام را بی‌پایه و کذب خوانده و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط این روزنامه‌نگار شده است.

پیشتر جفری گدمین، مدیرکل رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، نیز در بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری این خبرنگار شده بود.

بیشتر

XS
SM
MD
LG