کمیته برگزاری بازیهای پارا آسیایی هانگژو اعلام کرد که مدالهای طلا و نقره هاشمیه متقیان و زینب مرادی، دو ورزشکار زن ایرانی، در پرتاب نیزه زنان، به آنها تعلق نمیگیرد.
با حذف متقیان و مرادی، مدال طلای این ماده به چین میرسد.
«تاخیر چند دقیقهای» ورزشکاران ایرانی برای حضور در محل موسوم به کالروم»، دلیل حذف این دو نماینده ایران عنوان شده است.
رسانههای ایران در پوشش خبر، از پس گرفتن مدالهای طلا و نقره نوشتهاند. این در حالی است که به دلیل تاخیر در رسیدن این دو ورزشکار، مراسم اهدای مدال لغو شد و مدالی به آنها داده نشد.
معاونت کمیته پارالمپیک ایران میگوید: «اگر تخلفی صورت گرفته، چطور سرداور اجازه حضور نمایندگان ایران را در محل برگزاری مسابقه داد؟ ورزشکاران ما احکام قهرمانی را هم دریافت کردهاند.»
مریم کاظمیپور معاون زنان وزارت ورزش گفت: «این استدلال مطرح شده که ورزشکاران ما دیر حاضر شدهاند. در جلسات حضوری با مسئولان بازیها و همچنین در مکاتباتی که داشتیم، گفتیم وقتی مسابقه برگزار شده، یعنی روال قانونی طی شده است.»
متقیان و مرادی اولین ورزشکاران ایرانی نیستند که با اشتباهاتی دور از انتظار، از جدول مسابقات خط میخورند.
در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا زهرا نعمتی در رقابتهای تیروکمان به دلیل حضور در رستوران برای صرف ناهار، از انجام مسابقه بازماند و حذف شد.
مسعود جوکار در بازیهای آسیایی ۲۰۰۲ بوسان نیز هنگامی که باید روی تشک مسابقه حاضر میشد، در سالن حضور نداشت و از دور رقابتها کنار رفت.
این سهلانگاریها در شرایطی رخ میدهد که تعداد زیادی از همراهان و مسئولان ورزشی کاروانهای اعزامی را همراهی میکنند.
در این میان شروین اسبقیان، سرپرست تیم پارا دوومیدانی، چین را به «سرقت ورزشی» متهم کرده است.
او روز سهشنبه، دوم آبان، مدعی شد: «نفوذ چین باعث شد که یک سرقت ورزشی صورت بگیرد و مدالهای طلا و نقره متقیان و مرادی در پرتاب نیزه کلاس F56 بانوان پس گرفته شود.»
آقای اسبقیان علاوه بر مدیریت در تربیت بدنی چند استان از جمله اردبیل و تهران، سابقه نامزدی در انتخابات فدراسیون پینگپنگ، چوگان، دوومیدانی و ژیمناستیک را دارد، اما در هیچ یک از این مجامع انتخاباتی پیروز نشد.
او مدتی هم رئیس فدراسیون قایقرانی بود اما برای دوره دوم این فدراسیون هم دوام نیاورد.