لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۵۸

صحرایی: تغییر ۲۰ هزار مدیر مدرسه «طبیعی» است؛ استخدام‌های جدید بر اساس «خلق‌وخوی معلمی»


وزیر آموزش و پرورش ایران روز یکشنبه ۱۴ آبان درباره تغییر ۲۰ هزار مدیر مدرسه ادعا کرد که این کار در راستای «خالص‌سازی» نیست و از سوی دیگر، از طرحی خبر داد که بر اساس آن بدون شرکت در آزمون می‌توان معلم استخدام کرد.

رضامراد صحرایی روز ۳۰ شهریور و در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید خبر داده بود که امسال نزدیک به ۲۰ هزار مدیر مدرسه تغییر کردند تا به گفته او «در مدارس تحول ایجاد کنند.» اما در موضع‌گیری جدیدش گفته این تغییرات و جابجایی‌ها «طبیعی» است و هرسال انجام می‌شود.

او در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا با اشاره به این که برخی مدیران، بازنشسته می‌شوند و مدیران جدید به جای آن‌ها روی کار می‌آیند، بحث «خالص‌سازی» را «توطئه» خواند.

این در حالی است که جلال محمودزاده، نماینده اهل سنت مهاباد در مجلس، روز ۷ آبان با انتقاد از «خالص‌سازی»‌ در دولت سیزدهم گفته بود که در کمتر از پنج ماه اخیر «۱۵ تا ۲۰ هزار» مدیر مدرسه در ایران به «دلایل سیاسی و اعتقادی» کنار گذاشته شده‌اند.

از سوی دیگر طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش، ستاد ملی تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای موسوم به «کشف استعدادهای معلمی» داشته است که طبق آن دانش‌آموزانی که «خلق و خوی معلمی» دارند می‌توانند به استخدام این وزارتخانه درآیند.

آقای صحرایی در این زمینه به خبرگزاری ایسنا گفت بعد از نهایی شدن این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانش‌آموزان دارای صلاحیت، بدون شرکت در آزمون دانشگاه فرهنگیان می‌توانند معلم شوند.

مسئولان آموزش و پرورش در مورد معیارهای «داشتن خلق و خوی معلمی» توضیحی نداده‌اند.

وزیر آموزش و پرورش درباره نحوه «کشف استعدادهای معلمی» توضیح داد و گفت دانش‌آموزانی که دارای مقام یا مدال ملی در «حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، هنری، تربیت بدنی، قرآنی» داشته باشند، می‌توانند ثبت نام کنند و بدون آزمون معلم شوند.

ایران از ابتدای سال تحصیلی جدید با بحران کمبود معلم مواجه است و نمایندگان مجلس در چند نوبت درباره خالی ماندن کلاس‌های درس تذکر داده‌اند و رئیس مجلس شورای اسلامی هم این مشکل را تأیید کرده است.

رسانه‌های ایران هم به مواردی مانند استفاده از والدین دانش‌آموزان به جای آموزگاران اشاره کرده‌اند. یک عضو کمیسیون آموزش مجلس هم گفته است که «۱۰۰ هزار» کلاس درس در مدارس ایران بدون معلم مانده است.

درباره میزان کمبود معلم در هفته‌های گذشته آمارهای متفاوتی منتشر شده که بین ۲۰۰ هزار تا ۲۶۰ هزار معلم در نوسان بوده و مقام‌های مختلف به ارقامی در همین حدود اشاره کرده‌اند.

کمیسیون آموزش مجلس روز ۳۰ مهر در گزارشی «ضعف مدیریت و عدم پیش بینی مسئله» در وزارت آموزش و پرورش و «تعلل و تأخیر سازمان اداری و استخدامی» در صدور مجوز استخدام و پرداخت نشدن منظم حق‌التدریس شاغلان و بازنشسته‌های آموزش و پرورش را ازجمله دلایل کمبود آموزگار در ایران دانست.

این کمیسیون همچنین خبر داد در سه سال گذشته حدود ۱۶۰ هزار نفر از وزارت آموزش و پرورش بازنشسته شده‌اند و در رشته‌های مختلف فرهنگیان، «حداقل به ۳۰۰ هزار نیروی انسانی» نیاز است.

وزیر آموزش و پرورش ایران روز ۵ آبان از صدور مجوز برای «استخدام بیش از ۵۰ هزار معلم» خبر داد و گفت ۲۵ هزار نفر از دانشگاه فرهنگیان به بدنه آموزش و پرورش می‌پیوندند.

این در حالی است که روز اول آبان رسانه‌های ایران نوشتند بر اساس بخشنامه وزارت آموزش و پروش، پذیرفته‌شدگان در آزمون استخدام معلم این وزارتخانه باید برای آغاز کار «مدرک روخوانی و روان‌خوانی قرآن» ارائه کنند و همچنین اگر در گزینش رد شوند، حق پیگیری برای استخدام ندارند.

بر اساس گزارش‌های خبرگزاری ایلنا، ایسنا، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران و رادیو فردا؛ ع.م/ پ.پ
XS
SM
MD
LG