لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۵۱

پیام نرگس محمدی به والدین مهسا امینی: حصار استبداد، صدای ما را تاثیرگذارتر خواهد کرد


صالح نیکبخت، نفر اول از سمت راست به نمایندگی از والدین مهسا امینی جایزه ساخاروف را دریافت کرد
صالح نیکبخت، نفر اول از سمت راست به نمایندگی از والدین مهسا امینی جایزه ساخاروف را دریافت کرد

نرگس محمدی برنده جایزه صلح نوبل که در زندان اوین محبوس است، در پیامی برای پدر و مادر مهسا (ژینا) امینی، با اشاره به ممنوع‌الخروج شدن این دو از ایران، نوشت: «حصار استبداد، صدای ما را تاثیرگذارتر و قدرتمندتر خواهد کرد.»

خانم محمدی در این پیام که روز چهارشنبه، ۲۲ آذر منتشر شده، نوشته است: «رژیم نامشروع جمهوری اسلامی گمان می‌کند با ممنوع‌الخروج کردنتان برای حضور در مجامع بین‌المللی، درد بی‌درمان استیصال و وحشتش را علاج خواهد کرد، حال آنکه جهان شاهد است که نام مهسا- ژینای ایران، در کوچه‌خیابان‌های سراسر جهان، طنین‌انداز شده است.»

این فعال حقوق بشر افزود: «حصار دیوارها و مرزها توان ایستادن در مقابل موج فراگیر آزادی‌خواهی، برابری‌طلبی و دموکراسی‌خواهی مردم ایران را ندارد. این حصارها، صدای ما را قدرتمندتر و تاثیرگذارتر خواهد کرد.»

پیشتر امجد امینی، پدر مهسا امینی اعلام کرد او و خانواده‌اش که هنگام سفر برای دریافت جایزه حقوق بشر ساخاروف اتحادیه اروپا ممنوع‌الخروج شدند.

به گفته آقای امینی، بعد از آن که با وکیل خود به دادستانی تهران مراجعه کرد، مسئول دفتر معاون دادستان به آنها گفته است خانواده او به «درخواست ضابط، یعنی وزارت اطلاعات» ممنوع‌الخروج شده‌اند و شخص معاون دادستان نیز از دیدار با او خودداری کرده است.

اواخر مهرماه اعلام شد که پارلمان اروپا جایزه حقوق بشری اتحادیه اروپا را به مهسا امینی و جنبش «زن، زندگی، آزادی» در ایران اهدا می‌کند و روز سه‌شنبه، ۲۱ آذر وکیل خانواده مهسا (ژینا) امینی که توانست از ایران خارج شود به همراه افسون نجفی خواهر حدیث نجفی، از قربانیان اعتراضات ایران و مرسده شاهین‌کار از آسیب‌دیدگان چشمی اعتراضات با حضور در پارلمان اروپا جایزه ساخاروف را دریافت کردند.

روبرتا متسولا رئیس پارلمان اروپا در سخنانی پیش از اهدای جایزه، از اینکه جمهوری اسلامی مانع سفر خانواده مهسا امینی برای دریافت جایزه دخترشان شد، ابراز ناخشنودی کرد و گفت این چیزی است که مردم ایران به طور روزانه با آن مواجه می‌شوند.

خانم محمدی همچنین در پیام خود برای «امجد و مژگان [مادر مهسا امینی] عزیز» از اعطای «جایزه معتبر و مهم» ساخاروف به مهسا ابراز خوشحالی کرد.

او نوشت: «از روز جاودانه شدن مهسای عزیزم، در برخاستن هر موجی از مقاومت و مبارزه و پژواک طنین قدرتمند «زن، زندگی، آزادی»، نام مهسا- ژینا از اعماق وجودم بر می‌آید، می‌جوشد و امید و انگیزه را در درونم جان می‌بخشد.»

خانم محمدی افزود: «نام مهسا - ژینا در تاریخ مبارزات مستمر و شجاعانه مردم ایران علیه استبداد دینی جمهوری اسلامی جاودانه شد. این تمام ماجرا نیست. نام او شعله امید و انگیزه مقاومت و مبارزه و الهام برای ما شده است.»

مهسا (ژینا) امینی، زن جوان ۲۲ ساله اهل سقز روز ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ در بازداشت گشت ارشاد در تهران به کُما رفت و سه روز بعد در بیمارستان کسری در تهران جان باخت.

مرگ او آغازگر موجی از اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی شد که به دلیل شعار اصلی آن، جنبش «زن، زندگی، آزادی» نام گرفت.

بر اساس گزارش شبکه‌های اجتماعی و رادیو فردا؛ م.ت/ب.ب
XS
SM
MD
LG