لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۳
تصویری آرشیوی از عملیات نیروهای آمریکایی علیه مواضع حوثی‌ها
تصویری آرشیوی از عملیات نیروهای آمریکایی علیه مواضع حوثی‌ها

حوثی‌ها مسئولیت حمله به یک کشتی باری متعلق به بریتانیا در نزدیکی سواحل یمن را بر عهده گرفتند

۰۷:۳۳ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

سنتکام از انهدام یک موشک آماده پرتاب حوثی‌ها خبر داد

فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، از انهدام یک موشک دیگر حوثی‌ها که آماده پرتاب به سوی دریای سرخ بود خبر داد.

بر اساس گزارش سنتکام، نیروهای آمریکایی حدود ساعت چهار بامداد یکشنبه ۱۵ بهمن به وقت صنعا «یک موشک کروز ضد کشتی حوثی‌ها را که برای شلیک علیه کشتی‌ها در دریای سرخ آماده شده بود» منهدم کردند.

ارتش آمریکا این اقدام را دفاع از خود خوانده و اعلام کرده که این موشک تهدیدی قریب‌الوقوع برای کشتی‌های تجاری و نظامی در آب‌های منطقه تشخصیص داده شد.

سنتکام شامگاه شنبه نیز از انهدام شش موشک آماده پرتاب حوثی‌ها خبر داده بود.

انهدام این موشک‌ها در حالی صورت گرفت که آمریکا و بریتانیا با پشتیبانی شش کشور دیگر شامگاه شنبه حملات تازه‌ای علیه مواضع حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی انجام دادند.

بر اساس بیانیه مشترک این هشت کشور، در این حملات مجموعا به ۳۶ هدف در ۱۳ مکان در یمن حمله هوایی شد.

۰۷:۴۲ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

وزیر دفاع بریتانیا می‌گوید حملات هوایی تازه به معنی تشدید تنش نیست

گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا، با اشاره به دور تازه حملات آمریکا و این کشور به مواضع حوثی‌های مورد حمایت ایران گفت که این حملات به معنی «تشدید تنش» نیست.

آقای شاپس تاکید کرد که عملیات مشترک آمریکا و بریتانیا که با پشتیبانی شمار زیادی از شرکای بین‌المللی انجام شد «برای دفاع از خود و مطابق با قوانین بین‌المللی» بوده است.

او گفت هدف از این «حملات متناسب و هدفمند» کاستن از توانایی‌های حوثی‌ها بود.

این سومین حمله مشترک آمریکا و بریتانیا به مواضع حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی است.

دو عملیات مشترک پیشین آمریکا و بریتانیا علیه حوثی‌ها در ۲۲ دی‌ماه و دوم بهمن سال جاری انجام شد.

با این حال پس از دور دوم عملیات، یک نفتکش مرتبط به بریتانیا به نام «مارلین لوآندا» در پی اصابت موشک حوثی‌ها دچار آتش‌سوزی شد و اطفای این حریق پس از ساعت‌ها و با کمک نیروهای دریایی هند، آمریکا و فرانسه صورت گرفت.

۰۸:۵۸ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

سخنگوی حوثی‌های مورد حمایت ایران تهدید کرد حملات آمریکا و بریتانیا «بدون پاسخ و مجازات نخواهد بود»

یحیی سریع، سخنگوی شبه‌نظامیان حوثی، هشدار داد که این گروه حملات آمریکا و بریتانیا به مواضعی در یمن را «بدون پاسخ و مجازات نخواهد گذاشت».

او همچنین تهدید کرد که حملات این گروه «در حمایت از مردم غزه» ادامه خواهد یافت و حملات جدید آمریکا و بریتانیا آنها را «منصرف نخواهد کرد».

به نوشته سخنگوی شورشیان حوثی، هواپیماهای آمریکایی و بریتانیایی شامگاه شنبه «۴۸ حمله هوایی» به شش استان صنعا، تعز، حدیده، البیضا، الحجه و صعده انجام دادند.

این در حالی است که بنابر اعلام آمریکا، در عملیات شامگاه شنبه مجموعا به ۳۶ هدف در ۱۳ مکان در یمن حمله هوایی شد.

دولت آمریکا حدود دو سال پیش گروه «انصار الله»، بدنه اصلی حوثی‌های مورد حمایت ایران، را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کرد اما با حملات ماه‌های اخیر این گروه به کشتی‌های عبوری از دریای سرخ و خلیج عدن، وزارت خارجه آمریکا بار دیگر این گروه را تروریستی اعلام کرد.

۱۳:۳۴ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

سِر جرمی کوین، رئیس کمیته دفاع در مجلس عوام بریتانیا، حملات صورت‌گرفته مشترک کشورش و ایالات متحده علیه شورشی‌های حوثی در یمن را «پاسخی متناسب» توصیف کرد.

آقای کوین یکشنبه ۱۵ بهمن در گفت‌وگو با یکی از برنامه‌های شبکه جهانی بی‌بی‌سی هشدار داد که اگر بریتانیا می‌خواهد از بروز جنگ جلوگیری کند، باید برای آن هم آماده باشد.

کمیته دفاع مجلس عوام هشدار داده بود که نیروهای مسلح بریتانیا تا رفع مشکل کمبود پرسنل و تأمین تجهیزات بیشتر، برای جنگی سنگین آمادگی نخواهند داشت.

سر کوین گفت کشورش «باید برای هر احتمالی آماده باشد» زیرا «در دنیایی خطرناک‌تر (از گذشته) زندگی می‌کنیم».

این سیاستمدار ارشد بریتانیایی همچنین در اشاره به یورش روسیه به اوکراین که به‌زودی وارد سومین سال خود می‌شود، گفت «چشم‌انداز یک جنگ بزرگ بدون تردید افزایش یافته و نیاز به مقابله با این چالش داریم».

سر جرمی کوین اظهار داشت «صمیمانه امیدوار است و باور دارد» که بتوان از جنگی بزرگ اجتناب کرد.

۱۳:۴۳ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

وزارت خارجه ایران حملات به حوثی‌ها را «تهدیدی نگران‌کننده» خواند

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران حملات هوایی و موشکی تازه آمریکا و بریتانیا به مواضع حوثی‌ها را «به‌شدت» محکوم کرد و آن را «اقدامات خودسرانه، یک ماجراجویی آشکار و تهدیدی نگران‌کننده برای صلح و امنیت بین‌المللی» دانست.

او این حملات را که برای جلوگیری از حمله بیشتر حوثی‌های مورد حمایت ایران علیه کشتی‌های تجاری انجام شده «سیاست و رویکرد اشتباه، نقض مکرر حاکمیت و تمامیت ارضی یمن و نقض فاحش حقوق بین‌الملل» توصیف کرد.

ایالات متحده و بریتانیا روز شنبه در موج دوم حملات خود در یمن، به ۳۶ هدف حوثی‌ها حمله کردند.

ناصر کنعانی در مورد انتقاد کشورهای متعدد نسبت به تهدیدات جمهوری اسلامی برای ثبات منطقه توضیحی نداد.

۱۵:۳۶ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

حمله نیروهای آمریکایی علیه یک موشک کروز ضد کشتی حوثی‌ها

فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده روز یک‌شنبه خبر داد که تقریباً ساعت ۴ بامداد این روز به وقت صنعا، نیروهای آمریکایی «برای دفاع از خود علیه یک موشک کروز ضد کشتی حوثی‌ها که برای شلیک علیه کشتی‌ها در دریای سرخ آماده شده بود، حمله کردند.»

بیانیه ارتش آمریکا می‌افزاید که «نیروهای آمریکایی موشک کروز را در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در یمن شناسایی کرده و تشخیص دادند که این موشک تهدیدی قریب‌الوقوع برای کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا و کشتی‌های تجاری در منطقه است. این اقدام از آزادی ناوبری محافظت و آب‌های بین‌المللی را برای کشتی‌های نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا و کشتی‌های تجاری امن‌تر و مطمئ‌تر می‌کند.»

بیانیه فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده، سنتکام، ساعاتی پس از آن صادر شد که ایالات متحده و بریتانیا بیش از ۳۲ خدف از مواضع حوثی‌ها را در یمن هدف قرار دادند.

۱۷:۴۸ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

هشدار ارتش جمهوری اسلامی به آمریکا درباره احتمال هدف‌ قرار گرفتن کشتی‌ ایرانی در دریای سرخ

ارتش جمهوری اسلامی در مورد هدف قرار گرفتن احتمالی کشتی «بهشاد» در دریای سرخ به آمریکا هشدار داد و اعلام کرد «مخاطرات بعدی» بر عهدهٔ هر نیرویی است که به این کشتی‌ حمله کند.

این نهاد نظامی با انتشار ویدئویی اعلام کرد که این کشتی «با هماهنگی رسمی با سازمان بین‌المللی دریانوردی برای تأمین امنیت کشتی‌های ایرانی در برابر دزدان دریایی در دریای سرخ مستقر شده‌» است.

ارتش ایران اعلام کرد که پیش از این شناورهای «بهزاد» و «ساویز» و هم‌اکنون کشتی «بهشاد»، بر اساس «کنوانسیون سازمان ملل متحد به عنوان انبار و مرکز پشتیبانی در نواحی دور از ساحل مستقر شده‌اند».

این بیانیه پس از آغاز عملیات نظامی روزهای اخیر آمریکا در عراق، سوریه و یمن علیه شبه‌نظامیان مورد حمایت این حکومت منتشر شده است.

کشتی‌های «بهشاد» و «ساویز» در حالی به عنوان کشتی‌های باری تجاری در یک شرکت مستقر در تهران ثبت شده‌اند که وزارت خزانه‌داری آمریکا پیش از این آن‌ها را تحریم کرده است.

این دو کشتی سال‌ها است که در دریای سرخ و در نزدیکی‌ آب‌های یمن حضور دارند و مظنون به ارائهٔ خدمات جاسوسی به سپاه پاسداران هستند.

عربستان سعودی شش سال پیش ساویز را به عنوان یک پایگاه دریایی و وسیلهٔ انتقال سلاح برای سپاه توصیف کرد.

۱۸:۲۰ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

مشاور امنیت ملی کاخ سفید احتمال حمله به داخل ایران را «رد نکرد»

مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز یکشنبه با اشاره به این که آمریکا قصد دارد حملات بیشتری علیه گروه‌های مورد حمایت ایران در خاورمیانه انجام دهد، حاضر به رد کردن احتمال حمله آمریکا به داخل ایران نشد.

جیک سالیوان در گفت‌وگو با شبکه خبری ان بی‌سی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال عملیات نظامی آمریکا در داخل ایران در واکنش به کشته شدن سه نظامی این کشور گفت: «حالا در یک برنامه خبری نشسته‌ام و قرار نیست وارد رد یا تکذیب چیزی از منظر اقدامات نظامی شوم.»

او همچنین گفت حملات جمعه شب ایالات متحده به مواضع نیروی قذس سپاه پاسداران و گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت ایران در سوریه و عراق «آغاز پاسخ ما بود، نه پایان.»

او افزود: «قدم‌های بیشتری نیز برداشته خواهد شد که برخی از آنها نامشهود است.»

مشاور امنیت ملی جو بایدن در عین حال گفت که او این حملات را «عملیات بدون پایان» نمی‌داند.

جان کربی، سخنگوی این شورا نیز در مصاجبه جداگانه‌ای با فاکس نیوز خبر داد حملات جمعه شب علیه گروه‌های نیابتی ایران در سوریه و عراق تنها «دور اول» اقدامات بوده و حملات بیشتری در راه است.

ارتش آمریکا در واکنش به حمله هفته گذشته گروه‌های نیابتی ایران به پایگاه «برج ۲۲» که باعث کشته شدن سه عضو ارتش این کشور شد، جمعه شب حملاتی در عراق و سوریه انجام داد.

۲۰:۱۰ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

گزارش رسانه‌های نزدیک به سپاه از کشته شدن یک عضو «فاطمیون» در سوریه

رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران از کشته شدن یک «نیروی باسابقه لشکر فاطمیون» در سوریه در بامداد شنبه ۱۴ بهمن و همزمان با حملات آمریکا به مواضع نیروی قدس سپاه خبر دادند.

خبرگزاری فارس و صفحه توئیتری «ارتش سایبری سپاه» روز یکشنبه این فرد را «حمزه علوی» معرفی کردند که به گفته آنها متولد ایالت پروان افغانستان است.

خبرگزاری تسنیم، دیگر رسانه نزدیک به سپاه پاسداران، نیز محل کشته شدن این فرد را دیرالزور سوریه عنوان کرده و گفته است نهادهای امنیتی و نظامی ایران خبر کشته شدن او را به خانواده‌اش داده‌اند و قرار است مراسم دفن او در مشهد برگزار شود.

خبرگزاری فارس می‌نویسد او در جنگ هشت ساله ایران با عراق نیز حضور داشت.

هیچ کدام از منابع یاد شده اشاره‌ای به علت کشته شدن این عضو گروه نیابتی جمهوری اسلامی نکرده‌اند، اما ایالات متحده بامداد شنبه حملات گسترده‌ای به پایگاه‌های نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در سوریه و عراق انجام داد.

شبکه الجزیره روز شنبه به نقل از «مقامات ایرانی» گزارش داده بود که «هیچ سایتی از سپاه پاسداران و نیروی قدس آن» در عملیات آمریکا مورد هدف قرار نگرفته است.

«فاطمیون» شامل گروهی از شهروندان افغانستان است که سپاه پاسداران برای حمایت از دولت بشار اسد آموزش داده و راهی سوریه کرده است.

اذعان به کشته شدن این تبعه افغانستانی در حالی است که جمهوری اسلامی بارها مدعی شده هیچ گروه نیابتی در سوریه ندارد و تنها حضور مستشاری در این کشور دارد.

زهیر مجاهد، مسئول فرهنگی لشکر فاطمیون، پارسال گفته بود دو هزار عضو این گروه در سوریه کشته شده و هشت هزار نفر نیز زخمی شده‌اند.

۲۱:۲۹ ۱۵.۱۱.۱۴۰۲

نخست‌وزیر بریتانیا حملات جدید به حوثی‌ها را «موفقیت‌آمیز» خواند

نخست‌وزیر بریتانیا با تأیید مشارکت کشورش در عملیات نظامی شب گذشته با آمریکا علیه مواضع حوثی‌ها، گفت حملات این گروه مورد حمایت ایران در دریای سرخ علیه کشتی‌های بریتانیایی و بین‌المللی «غیرقابل قبول» است.

ریشی سوناک روز یکشنبه در پستی در شبکه ایکس (توئیتر سابق) عملیات جنگنده‌های تایفون بریتانیا علیه اهداف نظامی حوثی‌ها را «موفقیت‌آمیز» خواند و گفت که باعث تضعیف ظرفیت نظامی این گروه شده است.

این موضع نخست‌وزیر بریتانیا، در پی اظهارنظر دیوید کامرون، وزیر امور خارجه این کشور، منتشر شده که گفته بود عملیات مشترک ایالات متحده و بریتانیا بعد از «هشدارهای متعدد به حوثی‌ها» انجام شد.

وزیر دفاع بریتانیا نیز با اشاره به دور تازه حملات هوایی آمریکا و این کشور به مواضع حوثی‌های مورد حمایت ایران گفته بود که این حملات به معنی «تشدید تنش» نیست.

بیشتر

XS
SM
MD
LG