در ادامه واکنشها به رای منفی آمریکا به پیشنویس قطعنامه مربوط به آتشبس موقت در جنگ غزه، چین و عربستان سعودی از این اقدام آمریکا انتقاد کردند و آن را مایه تاسف خواندند.
به نوشته خبرگزاری دولتی شینهوا، ژانگ جون، نماینده چین در سازمان ملل، شامگاه سهشنبه اول اسفند گفت: «چین ناامیدی شدید و نارضایتی خود را از وتوی ایالات متحده ابراز میکند».
او با بیان اینکه «مخالفت با آتشبس در غزه هیچ تفاوتی با نشان دادن چراغ سبز برای ادامه کشتار غزه ندارد» گفت که این وتو «پیام اشتباه» ارسال میکند و وضعیت غزه را «به سمت خطرناکتر شدن سوق میدهد».
قطعنامه پیشنهادی الجزایر درباره آتشبس بشردوستانه فوری در غزه روز سهشنبه در شورای امنیت سازمان ملل به رای گذاشته شد که ۱۳ رای موفق به دست آورد، بریتانیا به آن رای ممتنع داد و با رای منفی آمریکا وتو شد.
ایالات متحده گفته است این پیشنویس میتواند مذاکرات حساس برای آزادی گروگانها و توقف درگیریها را به خطر بیندازد.
در همین حال عربستان سعودی نیز بدون نام بردن از آمریکا، تصویب نشدن پیشنویس قطعنامه آتشبس را موجب تاسف خواند.
وزارت خارجه این کشور با ابراز تاسف از وتوی پیشنویس الجزایر، در بیانیهای تاکید کرد: «بیش از هر زمان دیگری به اصلاح شورای امنیت و انجام معتبر مسئولیتهای آن در حفظ صلح و امنیت بینالمللی و بدون استانداردهای دوگانه نیاز است».
عربستان همچنین نسبت به وخامت اوضاع انسانی در نوار غزه هشدار داد و بدون نام بردن از اسرائیل، نوشت که تشدید عملیات نظامی تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی است و کمکی به تلاشها برای گفتوگو و راهحل مسالمتآمیز نمیکند.
در واکنشی دیگر، دولت مصر از تصویب نشدن قطعنامه شورای امنیت ابراز تاسف کرد و آن را «غیرقابل پذیرش» خواند.
این سومین پیشنویس ارائه شده به شورای امنیت درباره آتشبس موقت در غزه بود که آمریکا آن را وتو کرد.
با این حال رسانهها از جمله خبرگزاری رویترز گزارش دادهاند که ایالات متحده پیشنویس قطعنامهای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده که در آن خواستار آتشبس موقت در جنگ غزه شده و با حمله زمینی اسرائیل به رفح هم مخالفت میکند.
دستکم ۶۷ نفر در حملات شبانه اسرائیل به نوار غزه کشته شدند
به گفته مقامهای بهداشتی فلسطینی، حملات اسرائیل به نوار غزه در طول شب گذشته و صبح چهارشنبه، دستکم ۶۷ کشته برجا گذاشته است.
مقامهای بیمارستان شهدای الاقصی در «دیرالبلح» میگویند پس از چندین حمله پیاپی اسرائیل به نواحی مرکزی نوار غزه، ۴۴ جسد به این بیمارستان منتقل شده است.
سازمان «پزشکان بدون مرز» هم از کشته شدن دو نفر، در اثر حمله اسرائیل به خانهای که تعدادی از کارکنان این نهاد در آن پناه گرفته بودند، خبر داد.
حملات اسرائیل به نوار غزه از نیمه مهرماه تاکنون، بیش از ۲۹ هزار کشته به جا گذاشته است.
درخواست برای تحقیق در مورد اتهامات «خشونت» نیروهای اسرائیلی علیه زنان فلسطینی
کارشناسان سازمان ملل خواهان تحقیق در خصوص «اتهامات موثق در ارتباط با نقض فاحش حقوق بشر» از سوی نیروهای اسرائیلی علیه زنان و دختران فلسطینی در باریکه غزه و کرانه باختری شدند؛ امری که با تکذیب اسرائیل روبهرو شد.
به نوشته شبکه خبری سیانان، بر اساس بیانیه دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل که روز دوشنبه منتشر شد، این اتهامات شامل «قتل غیرقانونی، بازداشت خودسرانه، رفتار تحقیرآمیز، تجاوز جنسی و خشونت جنسی» است.
جزئیاتی در مورد چگونگی روند صحتیابی این اتهامات ارائه نشده است، اما متهمکنندگان به عکسهایی استناد میکنند که از زنانی گرفته شده که گفته میشود در بازداشت سربازان اسرائیلی «در شرایط تحقیرآمیز» نگهداری میشوند.
کارشناسان سازمان ملل گفتند از این گزارشها یا رویدادهای دیگری مانند «برهنه شدن» با هدف بررسی بدنی از سوی افسران مرد اسرائیلی ناراحت هستند.
ارتش اسرائیل با تأکید بر پایبندی به قوانین بینالملل، در بیانیهای به شبکه سیانان گفت بررسی عمقی این اتهامات بدون ارائه جزئیات دقیق، امکانپذیر نیست.
هیئت نمایندگی اسرائیل در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو نیز «مدعیات نفرتانگیز و بیاساس» مطرح شده در بیانیه کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل را رد کرد اما افزود اسرائیل آماده بررسی هر ادعای مشخص در خصوص سوء رفتار نیروهای امنیتی در صورت ارائه شواهد معتبر است.
همزمان، به گزارش روزنامه یدیعوت آحرونوت و رادیوی ارتش اسرائیل در روز دوم اسفند، اسرائیل گزارش رسمی در مورد قربانیان تجاوز جنسی در میان دختران و پسران اسرائیلی در جریان «حمله تروریستی حماس به مردم اسرائیل» در روز ۱۵ مهر را آماده کرده است.
دبیرکل سازمان ملل متحد به تازگی هیئتی را برای گردآوری شواهد در خصوص تجاوز اعضای گروه افراطی حماس به شهروندان اسرائیلی راهی این کشور کرده بود، اما گزارش این هیئت ظاهراً هنوز تدوین نشده است.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی بهشمار میآید.