با وجود گذشت چندین روز از جاری شدن سیلابها در جنوب سیستان و بلوچستان منابع بلوچ از تداوم آبگرفتگی خانهها و مسدود بودن برخی راهها خبر دادهاند.
محمدحسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خبر میدهد که تاکنون ۱۹۴۷ روستا درگیر سیلاب و خسارت شدهاند که چابهار با ۴۸۰ و نیکشهر با ۳۳۰ روستا بیشترین میزان درگیری را داشتند.
به گفته او شهرستانهای نیکشهر، قصرقند، دشتیاری، چابهار، کنارک، خاش، سیب و سوران، فنوج، ایرانشهر، میرجاوه، دلگان، سراوان، زاهدان، نیمروز، سرباز و مهرستان درگیر سیل شده و خسارت دیدهاند.
به گفته آقای نامی، بیش از ۲۵ جاده اصلی و فرعی استان نیز مسدود شده است.
در همین حال مدیرعامل آب منطقهای سیستان و بلوچستان روز یکشنبه ۱۳ اسفند گفت درپی بارشهای اخیر چهار سد در این استان سرریز شدند.محمدامین بارانی به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت بارشهای اخیر باعث آبگیری و سرریز سد «پیشین» در شهرستان سرباز با حجم ۱۷۵ میلیون متر مکعب، سد «زیردان» در منطقه دشتیاری با حجم ۲۰۷ میلیون متر مکعب، سد «شی کلک» در چابهار با حجم ۱۰ میلیون متر مکعب، و سد «خیرآباد» در نیکشهر با حجم ۲۷ میلیون متر مکعب شد.
کمپین فعالین بلوچ نیز با اشاره به پیشبینی هواشناسی درباره سرما و بارشهای جدید از روز سهشنبه، هشدار داد که سیلزدگان نیاز فوری و ضروری به وسایل گرمایشی دارند.
در روزهای گذشته برخی رسانههای بلوچ از عدم کمکرسانی دولتی به سیلزدگان و تمرکز حکومتی بر انتخابات انتقاد کرده بودند.
با این حال روز شنبه معاون اول ابراهیم با استاندار سیستان و بلوچستان تلفنی گفتوگو کرد و وزیر کشور نیز راهی این استان شد.
احمدی وحیدی، وزیر کشور، در توییتی نوشت که به استاندار تاکید کرده است «در سریعترین زمان ممکن آب از روستاهای باقیمانده باید تخلیه شود».
او همچنین باز شدن راهها را «جزو اولویتها» دانست.
به گفته ایوب کرد، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان، سیلابهای اخیر به راههای زیر پوشش این اداره کل ۳۰ میلیارد تومان خسارت زد.
منابع بلوچ از جمله حالوش و کمپین فعالین بلوچ، گزارش دادهاند که کمکهای مردمی از سایر شهرهای استان به سمت مناطق سیلزده ادامه دارد.