چهار کشتی نظامی آمریکا حامل قطعات فولادی و تجهیزات لازم برای ساخت اسکله موقت برای کمکرسانی به غزه، روز سهشنبه ۲۲ اسفند از یک پایگاه نظامی در ایالت ویرجینیا عازم شرق مدیترانه شدند.
ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، میگوید این چهار کشتی نظامی از پایگاه دریایی «لنگلی یوستس» سفر خود را آغاز کردند.
سنتکام عکسهایی را از خداحافظی سربازان با خانوادههایشان قبل از آغاز سفر این چهار کشتی ارتش آمریکا منتشر کرده است.
هنوز محل ایجاد این اسکله موقت و شناور در سواحل غزه مشخص نشده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، طبق طرح وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، ارتش ایالات متحده یک سکو و اسکله شناور بزرگ در نزدیکی سواحل غزه در دریا خواهد ساخت که از طریق آن کشتیهای باری قادر خواهند بود که کانتینرهای کمک را روی آن تخلیه کنند و سپس این کمکها با کامیون به ساحل منتقل خواهند شد.
طبق این گزارش، هنوز مشخص نیست که چه نیروهایی مسئولیت تخلیه کمکها و انتقال آنها به ساحل غزه را به عهده خواهد داشت.
جو بایدن پنجشنبه در سخنرانی سالانه خود در کنگره گفت هیچ نیروی آمریکایی در سواحل غزه پیاده نخواهد شد.
رئیس جمهور آمریکا در این سخنرانی ضمن تأکید مجدد بر حمایت از اسرائیل، از رهبری این کشور خواست اجازه دهد کمکهای بشردوستانه بیشتری وارد غزه شود. او گفت موضوع کمکرسانی به شهروندان غزه نباید امری ثانویه یا ابزاری برای چانهزنی باشد.
ژنرال پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون، نیز جمعه گذشته گفت: ایجاد بندر موقت در غزه برای تسریع کمکرسانی «احتمالاً ۶۰ روز طول می کشد تا تکمیل شود و حدود ۱۰۰۰ سرباز آمریکایی در آن مشارکت خواهند داشت.»
سازمان ملل با متهم کردن اسرائیل به اخلال در کار کمکرسانی، ارزیابی کرده که صدها هزار نفر از ۲.۳ میلیون تن ساکن غزه با تهدید گرسنگی روبهرو هستند. دبیرکل سازمان ملل ابراز نگرانی کرده که حمله احتمالی اسرائیل به رفح شرایطی «بدتر از جهنم» را برای مردم غزه رقم بزند.