وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد سه شبکه تأمینکننده تجهیزات موشکی، دفاعی و هستهای برای جمهوری اسلامی در کشورهای روسیه، ترکیه، عمان و آلمان را تحریم کرده است.
بر اساس این گزارش که روز چهارشنبه اول فروردین در وبسایت این وزارتخانه منتشر شده است، شرکتهای فعال در تامین اقلامی مانند فیبر کربن، پلیمر اپوکسی و دیگر تجهیزات مورد استفاده در صنعت ساخت موشک و برنامه هستهای برای «سازمان جهاد خودکفایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی»، «وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» و شرکت «تکنولوژی سانتریفیوژ ایران» تحت تحریم قرار گرفتهاند.
برایان نلسون، معاون وزیر خزانه داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی در همین زمینه اعلام کرد که ایران از طریق شبکههای پیچیده تدارکات مخفی، به دنبال تامین سیستمهای تسلیحاتی با توسل به بازیگران «سرکش» در سراسر جهان است.
او در ادامه گفت که جمهوری اسلامی با تامین تجهیزات موشکی و دفاعی، به درگیریهای منطقه دامن میزند و جان غیرنظامیان بیشماری را به خطر میاندازد.
آقای نلسون در ادامه تصریح کرده است ایالات متحده به استفاده از ابزارهای خود برای مختل کردن این شبکهها و پاسخگویی کشورهایی که به تکثیر پهپادها و موشکهای ایران کمک میکنند، ادامه خواهد داد.
جزئیات تحریمهای جدید
جزئیات تحریمهای جدید نشان میدهد مازیار کریمی، شهروند دو تابعیتی ایران و آلمان، با توسل به شرکتهایش در آلمان و عمان خرید پلیمر اپوکسی و اقلام دیگر موشکی را برای سپاه پاسداران تسهیل کرده است.
او همچنین از طریق یک شرکت مستقر در ترکیه در خرید آنتنها برای سپاه مشارکت داشته است.
یک شرکت بینالمللی حمل و نقل مستقر در ترکیه نیز به خاطر حمل این مواد برای جمهوری اسلامی تحریم شده است.
در تحریمهای جدید نام ایلیا اندریوویچ و نیکلای الکساندرویچ از اتباع روسیه، محمود گوک، هدایت کاناوغلو شهروندان ترکیه به همراه مازیار کریمی، میترا اینانلو و رستم شهماری قوجه بیکلو شهروندان ایرانی دیده میشود.
همچنین شرکتهای «مهندسی مواد آلی البرز»، «پیشرو مبتکر پیوند» به همراه پنج شرکت مستقر در ترکیه، دو شرکت روسی، سه شرکت آلمانی و یک شرکت عمانی به تحریمهای جدید اداره کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (اوفک) اضافه شدهاند.
بر اساس تحریمهای جدید، داراییهای این افراد و نهادها یا شرکتهایی که بیش از ۵۰ درصد دارایی آنها متعلق به این افراد و نهادهای تحریم شده است، در آمریکا مسدود خواهد شد.
دولت آمریکا روز ۲۶ مهر سال گذشته با اقدامات جدیدی نشان داد که بهرغم انقضای تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل علیه برنامه موشکی ایران، تلاش برای مقابله با این برنامه و تولید پهپاد در ایران را تشدید خواهد کرد.
همچنین کاخ سفید روز نهم اسفند اعلام کرد از ابتدای فعالیت دولت جو بایدن، ایالات متحده ۵۵ تحریم جداگانه را علیه جمهوری اسلامی تصویب کرده و صدها فرد و نهاد به دلیل نقض حقوق بشر، گروگانگیری، تولید موشک و پهپاد، و برنامههای هستهای ایران تحریم شدهاند.