رادیوفردا مطلع شده که گروههای شبهنظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی از عراق و سوریه و لبنان و نیز گروههای فلسطینی و برخی فرماندهان نیروی قدس سپاه پاسداران در هفتههای اخیر جلساتی سری در تونلهای حزبالله در جنوب لبنان برگزار کردهاند.
محمدرضا زاهدی، فرمانده ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران که در حملهٔ اخیر اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق کشته شد، از جمله حاضران در برخی از این جلسات بوده است.
سه منبع متفاوت از گروههای شبهنظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی به رادیوفردا گفتند که نمایندگان برخی گروههای عراقی از جمله کتائب حزبالله، النجبا و بدر، و نمایندگانی از حوثیهای یمن در این نشستها حضور داشتهاند.
بهگفتهٔ این منابع، نمایندگان دو گروه افراطی حماس و جهاد اسلامی نیز در این جلسات شرکت کردند؛ دو گروهی که آمریکا و اتحادیهٔ اروپا آن را تروریستی میدانند.
دو منبع تأکید کردند که در برخی از جلسات مشترک، ابو عبیده، سخنگوی گروه حماس، نیز حضور یافته است.
این جلسات در حالی برگزار شده که زیاد نخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، هفته گذشته همزمان با سفر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس به تهران، برای گفتگو با مقامات جمهوری اسلامی و هماهنگی در مورد ادامهٔ جنگ غزه به ایران دعوت شده بود.
از ۱۵ مهر سال گذشته که جنگ میان اسرائیل و گروه حماس در نوار غزه آغاز شده و ارتش اسرائیل کنترل بسیاری از بخشهای غزه را در دست گرفته است، گروههای شبهنظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران نیز دست به اقدامات تلافیجویانه میزنند.
حزبالله لبنان مناطقی در شمال اسرائیل را هدف حملات راکتی و پهپادی قرار داده؛ حملاتی که واکنش اسرائیل را هم در پی داشته است. تا کنون بیش از ۳۰۰ تن از نیروهای حزبالله لبنان در این درگیریها کشته شدهاند.
برخی گروههای شبهنظامی عراقی نیز دهها حملهٔ راکتی و پهپادی علیه پایگاههای نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه انجام دادهاند که شدت گرفتن تنش و احتمال مداخلهٔ گستردهتر آمریکا باعث شد این حملات فعلاً متوقف شود.
حوثیهای یمن نیز کشتیهای تجاری را که بهگفتهٔ آنها با اسرائیل در ارتباط باشند یا به مقصد بنادر اسرائیل در حرکت باشند، در دریای سرخ هدف قرار میدهند. این حملات واکنش نظامی آمریکا و بریتانیا را در پی داشته و اتحادیهٔ اروپا نیز نیرویی برای حفاظت از حملونقل دریایی به دریای سرخ اعزام کرده است.
با وجود این تدابیر، حملونقل دریایی در آبراه مهم و راهبردی دریای سرخ مختل شده و بسیاری از شرکتهای کشتیرانی طی کردن مسیری طولانیتر و پرهزینهتر را جایگزین کردهاند.
در این میان جمهوری اسلامی ایران مدعی است که در هیچکدام از این حملات نقش نداشته و این گروهها خود برای اقداماتشان تصمیم میگیرند.