روسیه میگوید هیچ متنی به شورای امنیت در رابطه با ایران ارائه نشده است
سفیر روسیه در سازمان ملل متحد گفت که تاکنون هیچ متنی به شورای امنیت سازمان ملل متحد در رابطه با حمله ایران به اسرائیل ارائه نشده است.
واسیلی نبنزیا پس از نشست شورای امنیت به خبرنگاران گفت: «در حال حاضر از چنین چیزی خبر ندارم.»
ونسا فریزر، سفیر کشور مالت در سازمان ملل متحد که ریاست دورهای شورای امنیت را بر عهده دارد، به خبرنگاران گفته است که تا این لحظه یک کشور ابراز آمادگی کرده که متنی را در رابطه با ایران آماده کند.
نبنزیا پیشتر گفته بود که کشورهای غربی مانع تصویب قطعنامه پیشنهادی روسیه در محکومیت حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق شده بودند.
سنتکام: نیروهای آمریکایی ۸۰ پهپاد و ۶ موشک شلیکشده از ایران و یمن را منهدم کردند
فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، روز دوشنبه اعلام کرد که نیروهای آمریکایی با حمایت ناوشکنهای فرماندهی اروپایی ایالات متحده شامگاه شنبه و بامداد یکشنبه بیش از ۸۰ فروند پهپاد تهاجمی ایران و دستکم ۶ فروند موشک بالستیک این کشور را که از ایران و یمن به اسرائیل شلیک شده بودند، منهدم کردند.
اطلاعیهای که سنتکام در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده است، میگوید این آمار شامل یک فروند موشک بالستیک و ۷ هفت فروند پهپاد در نواحی تحت کنترل حوثیهای یمن میشود که پیش از پرتاب، با حمله نیروهای آمریکایی منهدم شدند.
گزارشها حاکی از آن است که ایران در حمله خود به اسرائیل از بیش از ۳۰۰ فروند موشک و پهپاد استفاده کرد که اکثر آنها از داخل ایران پرتاب شدند یا به پرواز درآمدند. ایالات متحده پیش از این اعلام کرده بود که در راستای تعهد خود به اسرائیل دهها فروند از این موشکها و پهپادها را رهگیری و منهدم کرده است.
آمریکا در نشست شورای امنیت ایران را به نقض قوانین بینالمللی متهم کرد
معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت که به درخواست اسرائيل درباره حملات شب گذشته تهران به اسرائیل صورت گرفته به شدیدترین وجه حملات جمهوری اسلامی و گروههای نیابتی آن را محکوم کرد.
رابرت وود با اشاره به حملات شب گذشته ایران در استفاده از پهپادها و موشکهای بالستیک گفت: «ایران نه تنها تهدیدی برای مردم اسرائیل به شمار میرود بلکه تهدیدی برای اعضای دیگر سازمان ملل در منطقه همچون اردن و عراق است.»
سفیر آمریکا در سازمان ملل با اشاره به اینکه ایران قوانین بینالمللی را با این حملات نقض کردهاست گفت: «ایران با مسلح کردن حزب الله لبنان قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت را نقض کردهاست.»
رابرت وود همچنین با اشاره به حمایتهای نظامی و مستشاری ایران از حوثیهای یمن، ایران را به نقض قوانین بینالمللی متهم کرد.
او با اشاره به ارسال پهپادهای شاهد ایران به روسیه که شب گذشته نیز در حمله به اسرائیل از آن استفاده شد، ارسال این پهپادها را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دانست.
سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت: «در سالهای اخیر ایران با نقض قوانین بینالمللی، علیه کشتیها و نفتکشها درآبهای بینالمللی در خلیج فارس و آبهای اطراف آن عمل کردهاست.»
او سپس به توقیف کشتی پرتغالی توسط ایران در روز ۲۵ فروردین ماه در آبهای تنگه هرمز و بازداشت خدمه آن اشاره کرد.
آقای وود همچنین ایران را به حمایت مالی و معنوی از گروه افراطی حماس متهم کرد و گفت این حمایتها در حال حاضر نیز ادامه دارد .
وی از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا اقدام ایران را محکوم کند و از این کشور و گروههای نیابتی آن نیز خواست تا حملات خود را متوقف کنند .
معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل ضمن تاکید بر حق دفاع اسرائیل از امنیت خود گفت :«بهترین راه برای جلوگیری از تشدید خشونت، محکومیت صریح حمله بیسابقه و گسترده ایران و درخواست صریح از تهران و گروههای نیابتیاش برای پرهیز از خشونت بیشتر است.»
زلنسکی حملات ایران به اسرائیل را محکوم کرد؛ «اوکراین هم مانند اسرائیل به کمک نیاز دارد»
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روز یکشنبه حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل را محکوم کرد و گفت کشورش مانند اسرائیل به کمک متحدانش برای دفاع از خود در برابر حملات هوایی نیاز دارد.
آقای زلنسکی بار دیگر از کنگره ایالات متحده خواست که لایحه کمکهای نظامی به اوکراین را که جمهوریخواهان ماههاست مانع تصویب آن شدهاند، سرانجام تصویب کند.
وی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اقدامات ایران تمام منطقه و جهان را تهدید میکند همانطور که اقدامات روسیه خطر گسترش جنگ را دارد و همکاری آشکار این دو رژیم در اشاعه وحشت باید با واکنش مصممانه و متحد جهان مواجه شود.»
زلنسکی سپس در نطق ویدیویی شبانه خود گفت که جهان شاهد بود «اسرائیل در دفاع از خود تنها نبود، و متحدانش نیز آن تهدیدهای هوایی را از بین بردند.»
وی افزود: «وقتی که اوکراین میگوید متحدانش نمیتوانند چشم بر روی موشکها و پهپادهای روسیه ببندند، این یعنی که باید دست به اقدام بزنند و قاطعانه اقدام کنند. آسمان اوکراین با حرف محافظت نمیشود.»
ایالات متحده اعلام کرده که در حمله هوایی ایران به اسرائیل به یاری متحد خود شتافته و دهها پهپاد و موشک ایرانی را رهگیری کرده است.
ایران در نشست شورای امنیت حمله به اسرائیل را «دفاع از خود» خواند
سفیر ایران در سازمان ملل روز یکشنبه ۲۶ فروردین ماه در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل گفت: «حمله شب گذشته تهران مطابق قوانین بینالمللی در استفاده از حق دفاع از خود در پی حمله روز ۱۳ فروردین ماه به کنسولگری ایران در دمشق بودهاست.»
امیرسعید ایروانی با انتقاد از فرانسه، بریتانیا و آمریکا درباره وضعیت جنگ غزه، این کشورها را مسبب وضعیت کنونی دانست .
سفیر ایران با متهم کردن اسرائیل به نقض قوانین بینالمللی در حمله به کنسولگری ایران در دمشق گفت: « ایران تا کنون حداکثر خویشتنداری را خود نشان داده اما حال زمان پاسخگویی و اقدام از سوی تهران است.»
امیر سعید ایروانی اسرائیل را عامل بیثباتی در منطقه عنوان کرد و آمریکا را شریک آن خواند.
آقای ایروانی با بیان اینکه ایران قصد هیچگونه درگیری با ایالات متحده را در منطقه ندارد گفت: «ما تعهد خود را به صلح با خویشتنداری نسبت به مشارکت واشینگتن در رهگیری پهپادها و موشکهای ایرانی به سمت اهداف نظامی در اسرائيل از خود نشان دادیم.»
سفیر ایران تهدید کرد که اگر ایالات متحده عملیات نظامی علیه ایران، مردم ایران و امنیت و منافع ایران از خود نشان دهد جمهوری اسلامی «از حق خود برای پاسخگویی»استفاده خواهد کرد.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل شب گذشته در نامهای به شورای امنیت اعلام کرد که در صورتی که اسرائیل در پاسخ به حمله جمهوری اسلامی دست به حمله نظامی تلافیجویانه بزند، ایران پاسخی مطمئناً قویتر و قاطعتر خواهد داد.
امیر سعید ایروانی در نامه خود تاکید کرده بود اقدام نظامی در اجرای حق ذاتی جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از خود که ذیل ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد به صراحت آمده، اتخاذ شده است.
گوترش: خاورمیانه بر لبه پرتگاه است
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز یکشنبه در نشست شورای امنیت نسبت به گسترش درگیریها در منطقه به دنبال حمله ایران به اسرائیل هشدار داد و گفت که «خاورمیانه بر لبه پرتگاه است و خطر واقعی ویرانی ناشی از یک جنگ تمام عیار آن را تهدید میکند».
وی با اشاره به حمله ایران به اسرائیل یادآوری کرد که اقدامات تلافی جویانه شامل استفاده از زور بر اساس قوانین بین ممنوع است.
ایران بامداد یکشنبه در واکنش به حمله هوایی اسرائیل به کنسولگری این کشور در دمشق، اسرائیل را هدف حملات پهپادی و موشکی خود قرار داد.
آقای گوترش سپس با محکوم کردن حمله ایران به اسرائیل به کشورهای عضو گفت که منشور سازمان ملل استفاده از زور علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر کشوری را ممنوع میکند.
دبیرکل سازمان ملل متحد در نهایت خواستار کاهش تنشها و خویشتنداری طرفین شد.
اسرائیل در شورای امنیت خواستار اعمال «تمام تحریمهای ممکن» علیه ایران شد
سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد از شورای امنیت خواست که «تمام تحریمهای ممکن» را علیه ایران اعمال کند.
گیلعاد اردان در ابتدا با به نمایش در آوردن ویدئویی از پرواز موشکهای ایران بر فراز اورشلیم/بیت المقدس گفت: «شب گذشته ایران با شلیک صدها موشک و پهپاد بیش از ۷۰۰ تن مواد منفجره و بمب به سمت خاک اسرائیل شلیک کرده است.»
سفیر اسرائیل با بیان اینکه اقدام ایران «ناقض قوانین بینالمللی و مصوبات شورای امنیت» است به مواردی چون حمله ایران به آرامکوی عربستان، انفجارهای منتسب به ایران در آرژانتین و حتی سرکوب معترضان به حجاب اجباری در ایران اشاره کرد و حکومت ایران را «رژیمی قاتل و تروریست» خواند.
وی به شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: «امروز این شورا باید دست به اقدام بزند و ایران را به خاطر اقدامات تروریستی آن محکوم کند.»
آقای اردان سپس از کشورها خواست «پیش از آن که خیلی دیر بشود تمام تحریمهای ممکن» را علیه ایران اعمال کنند.
گیلعاد اردان با اشاره به اینکه ایران در حال غنیسازی اورانیوم است گفت:«حالا تصور کنید که خامنهای دیشب دستور شلیک بمب اتمی را میداد .»
نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست اسرائیل در واکنش به حمله هوایی ایران به اسرائیل عصر یکشنبه برگزار شده است.
وزیر خارجه آلمان خواستار تشدید تحریمهای ایران شد
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، پس از حمله هوایی بیسابقه ایران به اسرائیل خواستار تحریمهای شدیدتر ایران شد.
وی اظهار داشت: «تحریمها در رابطه با پهپادهای مورداستفاده روسیه در جنگ اوکراین هماکنون برقرار است. من کاملا موافق تعمیم این تحریمها به ایران هستم چرا که میبینیم اقدامات آن در شرایط کنونی چقدر خطرناک است.»
اظهارات این مقام دولت آلمان پس از آن بیان شده است که اورسولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، گفت بروکسل درباره تشدید تحریمهای ایران تصمیم میگیرد، به ویژه تحریمهای مربوط به پهپادها و برنامه موشکی ایران.
اتحادیه اروپا در ماه دسامبر تحریمهایی را علیه ایران با هدف ممانعت از تولید پهپادهایی که مسکو در جنگ خود علیه اوکراین به کار میگیرد، تصویب کرده بود.
نشست اضطراری وزرای خارجه اتحادیه اروپا درباره حمله ایران به اسرائیل
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرد وزرای خارجه کشورهای عضو این اتحادیه روز سهشنبه در یک نشست اضطراری که به صورت ویدیویی انجام خواهد شد به موضوع حمله ایران به اسرائیل میپردازند.
آقای بورل با اعلام این خبر در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که هدف اتحادیه اروپا کاهش تنشها و تامین امنیت منطقه است.
جوزپ بورل ساعتی پس از حمله هوایی ایران به اسرائیل این اقدام را به شدت محکوم کرده و آن را تهدیدی جدی علیه امنیت منطقه دانسته بود.
این مقام اتحادیه اروپا روز یکشنبه همچنین از تماس تلفنی خود با حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، خبر داد و گفت که در این پیام موضع اتحادیه اروپا را به اطلاع آقای امیرعبداللهیان رسانده و از ایران خواسته است که از هر اقدامی که به تنشها دامن بزند، خودداری کند.
ارتش اسرائیل: ایران ۶۰ تُن مواد منفجره به سمت ما شلیک کرد
سخنگوی ارتش اسرائیل شامگاه یکشنبه گفت ایران با شلیک حدود ۳۵۰ پرتابه، شامل انواع موشک و پهپاد، بیش از ۶۰ تُن مواد منفجره را به سوی اسرائیل فرستاده بود که اگر رهگیری و منهدم نشده بود، میتوانست خسارت زیادی وارد کند.
دانیل هگاری گفت ایران میخواست زیرساختهای راهبردی را هدف قرار دهد اما در نقشه خود شکست خورد و تنها شمار بسیار کمی موشک به آسمان اسرائیل رخنه کرد که خسارات «بسیار جزئی» داشت.
سخنگوی ارتش تصویری از «آسیب سطحی» به پایگاه هوایی نواتیم در جنوب اسرائیل را منتشر کرد و در کنار آن فیلمهایی را نشان داد که حاکی از ادامه پروازهای عملیاتی جتهای جنگی اسرائیل در این پایگاه بود. او گفت نواتیم در فعالیت کامل خود قرار دارد.
به گفته دانیل هگاری، ایران و گروههای نیابتیاش با حملات خود تمامی خاورمیانه را به خطر انداختند و موجب بسته شدن حریم هوایی کشورهای منطقه شدند.
ارتش اسرائیل پیشتر تأکید کرده بود که اکثریت قریب به اتفاق موشکهای زمین به زمین و کروز که ایران در حمله شنبه شب به سوی اسرائیل گسیل کرد، در خارج از حریم هوایی اسرائیل توسط جنگندههای اسرائیلی یا پدافند این کشور و همچنین با یاری شرکای راهبردی شامل آمریکا و بریتانیا رهگیری شد.
به گفته دانیل هگاری، این نخستین بار است که ائتلافی از کشورهای منطقه و جهان برای خنثی کردن تهدیدات ایران در خاورمیانه فعالیت کرد.
سخنگوی ارتش این را نیز گفت که ارتش در طول یکشنبه «طرحهای دفاعی و تهاجمی» را تصویب کرد.