لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۵۴
عکس ماهواره‌ای از پایگاه هوایی در اصفهان
عکس ماهواره‌ای از پایگاه هوایی در اصفهان

ایران «امکان ردیابی موشک شلیک شده» از سوی اسرائیل به سمت اصفهان را نداشت

۱۹:۰۸ ۳۱.۱.۱۴۰۳

انتقاد خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی از تمرکز نتانیاهو بر ایران به جای آزادی آنها

رسانه‌های اسرائیل گزارش می‌دهند پس از چند هفته که توجه افکار عمومی این کشور به دنبال عملیات منتسب به اسرائیل در دمشق و کشته شدن هفت افسر ارشد سپاه پاسداران، متوجه بحران اسرائیل و ایران شده و معضل باقی ماندن ۱۳۳ گروگان اسرائیلی در دست حماس در غزه از کانون توجه اسرائیلی‌ها به گوشه رانده شده بود، خانواده‌های این شهروندان اسرائیلی شامگاه جمعه ۳۱ فروردین دوباره یک تجمع اعتراضی در تل‌آویو برگزار کردند.

مشارکت‌کنندگان در این تجمع آتش روشن کرده و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر را متهم کردند که از برداشتن گام‌های لازم برای رسیدن به معامله با حماس «پا پس کشیده است».

اقدامات اعتراضی خانواده‌های اسرائیلی در آستانه عید «پسح» که از آیین‌های مهم مذهبی یهودیان اسرائیل است، تشدید شده است.

برخی از سخنگویان این خانواده‌ها در روزهای اخیر گفته بودند بنیامین نتانیاهو بر ماجرای حمله نظامی ایران به اسرائیل «موج‌سواری» کرد و عامل ناکامی مذاکرات با وساطت مصر و قطر، شخص نخست‌وزیر اسرائیل بود.

موساد اسرائیل در بیانیه‌ای تأکید کرده بود که تلاش لازم را برای موفقیت مذاکرات انجام داد اما حماس آخرین پیشنهادهای میانجی‌گران را رد کرد.

کاخ سفید پنجشنبه شب گفت اسرائیل نگرانی‌ها در خصوص اقدام نظامی در رفح را در نظر خواهد گرفت.

رسانه‌های اسرائیل گفته‌اند کابینه جنگ با بهره بردن از حمایتی که آمریکا و ائتلاف منطقه‌ای و غربی از اسرائیل در برابر حمله ایران علیه اسرائیل نشان دادند، توانسته به آمریکا بقبولاند عملیات زمینی ارتش در رفح را به زودی آغاز کند. رئیس ستاد ارتش اسرائیل این هفته گفت عملیات در رفح برای آزاد کردن گروگان‌های اسرائیلی اهمیت دارد.

۱۸:۵۱ ۳۱.۱.۱۴۰۳

گوترش: انتقام‌جویی خاورمیانه را به خطر می‌اندازد

دبیر کل سازمان ملل متحد روز جمعه در پیامی در شبکه ایکس نوشت «تسلسل انتقام‌جویی، خاورمیانه را به خطر می‌اندازد و زمان توقف آن فرا رسیده است».

آنتونیو گوترش در واکنش به حمله منتسب به اسرائیل در ایران، خواهان «جلوگیری از تشدید بیشتر اوضاع منطقه» شد.

او نوشت جامعه جهانی برای جلوگیری از هر گونه بحرانی‌تر شدن اوضاع که می‌تواند پیامدهای ویرانگری برای کل منطقه و فراتر از آن داشته باشد، با یکدیگر همکاری کنند.

آقای گوترش در پی حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل در شنبه شب نیز گفته بود منطقه به لبه پرتگاه رسیده و باید از آن عقب نشست.

مقامات اسرائیلی از آقای گوترش انتقاد کرده و گفته بودند که او به صراحت حمله نظامی ایران به اسرائیل را محکوم نکرد.

مناسبات همیشه لرزان میان اسرائیل و آقای گوترش در پی حمله گروه افراطی حماس به خاک اسرائیل متزلزل‌تر شد زیرا او گفته بود که حمله حماس به اسرائیل در «خلاء رخ نداد».

۱۸:۱۲ ۳۱.۱.۱۴۰۳

تفسیر یک مفسر ارتش اسرائیل درباره «پیام» اقدام این کشور در ایران

امیر بوخبوط، یک مفسر نظامی اسرائیلی جمعه در مقاله‌ای در سایت والانیوز نوشت عاملی که به ایران حمله کرده، با کاربرد یک دهم از تسلیحاتی که ایران در حمله شنبه شب به اسرائیل استفاده کرد، توانست این پیام را به جمهوری اسلامی منتقل کند که دفعه بعدی در صورتی که ایران اسرائیل را هدف قرار دهد، تأسیسات هسته‌ای ایران «به سهولت مورد ضربه قرار خواهد گرفت».

این تفسیر افزوده است در حمله منتسب به اسرائیل در خاورمیانه، از جمله ایران، سامانه‌های امنیتی اسرائیل «توانمندی بالا، انحصاری و پیچیده خود را، هم در دفاع و هم در تهاجم» نشان دادند و هر چه که محور ایران-روسیه-چین- کره شمالی تقویت شود، این درک بدست آمده نظامی مورد کاربرد بیشتری برای اسرائیل و متحدین آن قرار خواهد گرفت.

والانیوز افزود روسیه نیز باید از خود بپرسد که چرا سامانه دفاع هوایی اس ۳۰۰ آن که در اختیار ایران است، نتوانسته تهدیدی را که بامداد جمعه متوجه ایران شد، برطرف کند. آقای بوخبوط احتمال داده که عامل حمله روز جمعه موفق به «انهدام» سامانه دفاع اس ۳۰۰ در منطقه‌ای در ایران شده باشد که مهاجم آن را به عنوان هدف خود انتخاب کرده بود.

این تفسیر افزوده که هر نوع اقدام تهاجمی اسرائیل در واکنش به ایران، اگر حاوی ابتکار کمتری می‌بود،‎‌ باتوجه به فشارهای آمریکا و متحدین، می‌توانست هم این کشورهای متحد و هم اسرائیل را با خطر روبه‌رو کند و حتی به جنگ جاری اسرائیل با حماس با هدف رسیدن به ۱۳۳ گروگان اسرائیلی اسیر در دست حماس لطمه بزند.

آقای بوخبوط افزود اما وضعیت امنیتی ایجاد شده برای اسرائیل و حفظ اتحادی که در حمایت از این کشور شکل گرفته، اکنون دست ارتش این کشور را در آغاز عملیات زمینی در رفح باز کرده است.

۱۷:۴۳ ۳۱.۱.۱۴۰۳

بقایای موشک‌های اسرائیلی در عراق چه چیزی را در مورد حمله به ایران نشان می‌دهند؟

انتشار تصاویری از بقایای موشک‌های اسرائیلی در مناطقی از عراق توسط صابرین‌نیوز، رسانه نزدیک به حشدالشعبی، به گمانه‌زنی‌های دیگری در مورد ماهیت حمله اسرائیل به ایران دامن زد.

فابین هینتس، محقق انستیتوی بین‌المللی مطالعات استراتژیک، در پاسخ به رادیوفردا درباره تصاویر منتشرشده از بوستر موشکی در نزدیکی بغداد می‌گوید: «بیشتر به نظر می‌آید این تصاویر مربوط به موشک هوا به زمینی باشد که اسرائیل نمونه‌های زیادی هم از آن دارد».

به گفته آقای هینتس، «این سلاح می‌تواند بیرون از محوطه دفاع هوایی ایران شلیک شود، و اگر برد کافی باشد حتی می‌تواند بیرون از آسمان ایران شلیک شود که سیستم‌های بزرگتر این برد لازم را دارند».

او اضافه می‌کند حالا اسرائیل می‌توانید بگوید که شما بالیستیک یا کروز استفاده کردید، من هم از این موشک‌ها استفاده کردم و در نتیجه از منظر یک تلافی هم قابل توضیح است.

آقای هینتس می‌گوید «به نظر به احتمال زیاد این چیزی است که اسرائیل استفاده کرده است. آنها از از آسمان عراق، موشک هوا به زمین شلیک کردند، بوستر موشک در عراق افتاده و بخشی که باید فرود می‌آمده به هدف خود در داخل ایران اصابت کرده است.

از زمان حمله بامداد جمعه اسرائیل به ایران، رسانه‌ها صحنه جنگ روایت‌ها در مورد منشأ و ماهیت این حمله بوده‌اند و در حالی که مقام‌های مطلع آمریکایی، از ابتدا این حمله را موشکی توصیف کردند، در ایران، این حمله با استفاده از ریزپرنده‌ها و پهپادها معرفی شده است.

پیشتر فرزین ندیمی، تحلیلگر امور دفاعی و امنیتی در مؤسسه واشینگتن، به رادیوفردا گفته بود که این حمله می‌تواند توسط نیروی هوایی اسرائیل و از جایی خارج از محدوده پدافندی اصفهان انجام شده باشد.

به گفته آقای ندیمی، «نیروی هوایی اسرائیل موشک‌هایی دارند که از هواپیماها شلیک می‌شود و برد ۱۵۰ کیلومتر دارد و این موشک‌ها را می‌توانند بدون ورود به حوزه پدافندی اصفهان، از مناطقی از شمال کوه‌های کوهرنگ شلیک کنند. موشک‌هایی که بر دماغه‌اش دوربین دارد و می‌تواند بررسی هدف انجام دهد و مطمئن شود که به هدف مورد نظر برخورد کرده است».

۱۷:۴۰ ۳۱.۱.۱۴۰۳

انتقاد مقام حزب‌الله از همکاری چند کشور عربی با ائتلاف حامی اسرائیل در جریان حمله ایران به این کشور

معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان گفت گروه او تصور نمی‌کرد که درگیری‌ با ارتش اسرائیل تا این اندازه طولانی ادامه یابد.

نعیم قاسم در گفت‌وگو با شبکه ان‌بی‌سی نیوز گفت حزب‌الله تصمیم دارد تا حملات از مرز جنوبی به اسرائیل را کاهش دهد «اما به هر گونه تشدید تنش از اسرائیل پاسخ خواهد داد».

او از کشورهای عرب منطقه، شامل عربستان سعودی، اردن و امارات متحده عربی که در جریان حمله شنبه شب ایران به اسرائیل با ائتلاف غربی حامی اسرائیل همکاری اطلاعاتی و نظامی کردند، انتقاد کرد و عملکرد آن‌ها را توجیه‌پذیر ندانست.

گفت‌وگوی ان‌بی‌سی نیوز با نعیم قاسم پیش از حمله منتسب به اسرائیل در ایران در روز جمعه انجام شده بود.

رسانه‌های اسرائیل احتمال داده بودند که این کشور در واکنش به حمله نظامی شنبه شب ایران به اسرائیل، عملیات وسیع جنگی علیه حزب‌الله را برای رفع خطرات ناشی از این گروه تشدید کند. شماری از سیاستمداران و کارشناسان نظامی اسرائیل به کابینه جنگ اسرائیل توصیه کرده بودند پیش از نشان دادن واکنش به ایران، کار حزب‌الله را یکسره کند.‎‌

حزب‌الله از روز ۱۶ مهر، یک روز پس از حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل که به جنگ ارتش این کشور با حماس در غزه منجر شد و کماکان ادامه دارد، تحرکات ایذایی خود علیه اسرائیل را به صورت پرتاب انواع خمپاره و پهپاد به سوی شمال اسرائیل آغاز کرد.

در جریان حمله پهپاد انتحاری حزب‌الله در روز چهارشنبه که رسانه‌های اسرائیل پهپاد را از نوع ایرانی «ابابیل» دانستند، ۱۴ نظامی اسرائیلی زخمی شدند. حمله ظهر چهارشنبه واکنش شدید هوایی اسرائیل را در پی داشت و جنگنده‌های این کشور تا منطقه بعبلک در فاصله حدود ۸۰ تا ۱۰۰ کیلومتری از مرز جنوبی لبنان را با نیت ضربه زدن به اهداف حزب‌الله بمباران کردند.

اسرائیل این هفته سه فرمانده مهم میدانی حزب‌الله را که در حملات شش ماه و نیم اخیر به اسرائیل دخیل بودند، از پای درآورد.

تشدید حملات اسرائیل به حزب‌الله پس از آن بود که این گروه در شب حمله نظامی بی‌سابقه ایران به اسرائیل، حدود ۱۵۰ فروند راکت و خمپاره به سوی اسرائیل شلیک کرده بود. ‌‎

حزب‌الله جمعه تأیید کرد که یک عضو دیگر خود را از دست داده که بر اساس داده‌های این گروه، دویست و هشتاد و دومین شبه‌نظامی این گروه است که در دوره اخیر کشته شد.

حملات حزب‌الله به اسرائیل مرگ ده‌ها تن دیگر در لبنان را نیز در پی آورده و همچنین سبب تخلیه شمار زیادی از شهرک‌ها و روستاهای جنوب لبنان شده و دست‌کم صد هزار تن در داخل لبنان آواره شده‌اند.

۱۷:۳۳ ۳۱.۱.۱۴۰۳

گروه افراطی حماس، حمله اسرائیل به ایران را محکوم کرد

گروه افراطی حماس که متحد جمهوری اسلامی در اراضی فلسطینی‌نشین و منطقه محسوب می‌شود، آن‌چه را که «تجاوزگری اسرائیل» به ایران نامید، به عنوان عامل تشدید در منطقه محکوم کرد.

این گروه از سوی آمریکا و اروپا به عنوان یک گروه تروریستی معرفی می‌شود.

به گزارش رویترز، سامی ابوزهری، از سخنگویان حماس، در واکنش به حمله منسوب به اسرائیل در ایران در روز جمعه، گفت گروه حماس خواهان «گسترش دامنه درگیری علیه اشغالگری» در پاسخ به جنگی است که «نسل‌کشی در غزه» نام دارد.

به نظر می‌رسد که اظهارات این سخنگوی حماس درخواست تلویحی این گروه از ایران و سایر متحدین برای گسترش حملات به اسرائیل باشد.

حماس حملات نظامی شنبه شب ایران به اسرائیل را مورد تجلیل قرار داده بود.

۱۶:۳۶ ۳۱.۱.۱۴۰۳

شرکت هواپیماییِ لهستانیِ «لوت» هم پروازها به اسرائیل و لبنان را لغو کرد

پس از حمله منسوب به اسرائیل در ایران در بامداد جمعه، شرکت پروازهای لهستان، «لوت»، اعلام کرد پروازهای خود به اسرائیل و لبنان را در طول امروز لغو کرده است.

سخنگوی این شرکت به خبرگزاری رسمی لهستان گفت تصمیم در مورد پروازهای روزهای بعدی در مسیرهای تل‌آویو و بیروت به لهستان در ادامه اتخاذ خواهد شد.

ایرکانادا و یونایتد ایرلاینز دو روز پیش اعلام کردند پروازهای خود از اسرائیل و به مقصد اسرائیل را تا آینده نامعلوم متوقف می‌کنند. ده‌ها هزار بلیتی که مردم از این دو شرکت برای ماه‌های آینده خریداری کرده بودند، لغو شده است.

ایرکانادا از آغاز وضعیت امنیتی در اسرائیل در پی حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل پروازهای خود به این کشور را متوقف کرده و تازه چند روز بود که پروازهایی را در مسیر تل‌آویو- تورونتو اجرایی کرده بود.

ایرکانادا با قطع پروازهایی که قرار بود از این هفته در سایر مسیرهای اسرائیل به سایر شهرها در آمریکای شمالی از سرگرفته شود، اعلام کرده که دست‌کم تا ماه ژوئن پروازی به اسرائیل و از این کشور نخواهد داشت.

ایزی‌جت، شرکت پروازهای مسافربری ارزان بریتانیایی گفته است پروازهایش را تا اواسط پاییز به اسرائیل متوقف می‌کند.

۱۶:۳۳ ۳۱.۱.۱۴۰۳

ادعای یک رسانه نزدیک به شبه‌نظامیان شیعه متحد ایران درباره یافتن «لاشه» دو موشک در نزدیکی بغداد

کانال تلگرامی صابرین نیوز که رسانه گروه‌های مسلح شیعی متحد ایران در عراق محسوب می‌شود، تصاویر و فیلم‌هایی را منتشر کرده که به گفته این کانال، قطعاتی از لاشه دو موشک پرتاب شده از هواپیماهای جنگی «اسرائیل» در حمله بامدادی جمعه به ایران بوده است.

این کانال مدعی شده که این مهمات در نزدیکی شهر بغداد مشاهده شده و نیروهای امنیتی برای بردن آن به محل رسیدند.

رون بن‌ییشای، مفسر نظامی روزنامه یدیعوت آحرونوت نوشت قطعاتی که در تصویر صابرین نیوز دیده می‌شود، الزاما موشک رها‌شده از جنگنده نیست.

برخی تحلیلگران نظامی دیگر اسرائیل گفتند قطعات یافت شده در خاک عراق می‌تواند مخزن سوخت برای افزایش برد هواپیماها باشد.

روزنامه جروزالم پست نوشته است که حمله منتسب به اسرائیل با هواپیماهای جنگی دورپرواز صورت گرفته است.


ادعای حمله با جنگنده و رها کردن موشک از آن در حالی است که عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش ایران از برخورد سامانه دفاع هوایی ایران در اصفهان با «شئ مشکوک» خبر داده و وزیر خارجه ایتالیا نیز در این روز در نشست همتایان خود در جزیره کاپری، از «عملیات پهپادی» اسرائیل در ایران سخن گفت.

شبکه کان اسرائیل جمعه گزارش داده بود که همزمان با حمله منسوب به این کشور در ایران، حملاتی نیز به سوریه و اقلیم کردستان عراق انجام شد تا سامانه‌های رهگیری در این مناطق که ممکن بود اطلاعات آن‌ها به ایران برسد، انجام دادند تا رهگیری‌ها را «کور کنند». سوریه انجام حملات در این کشور را تأیید کرده است.

دولت عراق پس از حمله نظامی شنبه شب ایران به اسرائیل گفته بود که از خاک آن کشور حمله‌ای متوجه اسرائیل نشده است.

محمد شیاع سودانی، نخست‌وزیر عراق، که در نخستین سفر خود به آمریکا پس از احراز این پست در ۱۹ ماه اخیر در روزهای گذشته با جو بایدن در واشینگتن دیدار کرد، در مقاله‌ای در روزنامه فارین افرز تأکید کرده بود که عراق دیگر نمی‌خواهد صحنه تسویه حساب میان ایران و آمریکا یا ایران و اسرائیل باشد.

۱۵:۴۷ ۳۱.۱.۱۴۰۳

بلینکن: آمریکا در هیچ اقدام تهاجمی دخالت نداشت

وزیر خارجه آمریکا که در نشست همتایان خود در گروه کشورهای صنعتی در جزیره کاپری ایتالیا شرکت کرده، در نخستین واکنش به حمله منسوب به اسرائیل در ایران گفت ایالات متحده در هیچ اقدام تهاجمی دخالت نداشته است.

آنتونی بلینکن افزود واشینگتن به امنیت اسرائیل و جلوگیری از تشدید تنش متعهد است و در این مسیر تلاش می‌کند.

او افزود اسرائیل از سوی ایران مورد حمله‌ای بی‌سابقه قرار گرفته بود و ما بر تضمین توانایی اسرائیل در دفاع از خود ضمن خودداری از رویارویی بیشتر تمرکز کردیم.

آنتونیو تاجانی، وزیر خارجه ایتالیا، که میزبان اجلاس کاپری بود، از «عملیات پهپادی» اسرائیل در ایران سخن گفته و افزوده بود که اسرائیل آمریکا را «در آخرین لحظات» از این قصد خود آگاه کرد.

۱۵:۴۲ ۳۱.۱.۱۴۰۳

فرمانده پیشین امنیتی اسرائیل: هدف ما تنها رساندن یک پیام به ایران بود

عاموس یادلین، فرمانده اسبق سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل، ظهر جمعه به شبکه کان گفت در حالی که ایران صدها فروند موشک و پهپاد در حمله شنبه شب خود به اسرائیل گسیل کرد، حمله منتسب به اسرائیل در ایران در بامداد جمعه، «تنها رساندن یک پیام» بوده است.

ژنرال ذخیره یادلین یادآور شد براساس منابع غربی، اسرائیل تنها پرتابه‌های محدودی به کار برده تا پیام خود را برساند.

او این را نیز گفت که گسترش درگیری در مقطع فعلی و ایجاد جنگ چندعرصه‌ای در شرایطی که اسرائیل درگیر جنگ غزه است، «تنها در راستای منافع یحیی سنوار، رهبر داخلی و پنهان شده حماس در غزه است».

گروه افراطی حماس از سوی آمریکا و اروپا به عنوان یک گروه تروریستی معرفی می‌شود.

به گفته ژنرال ذخیره یادلین، استفاده محدود از تسلیحات در حمله منسوب به اسرائیل و پاسخ رد حماس به معامله‌ای که آمریکا، مصر و قطر در مذاکرات اخیر دوحه و قاهره پیشنهاد کردند، اکنون به اسرائیل برای گرفتن حمایت آمریکا جهت آغاز حمله زمینی به رفح در جنوب غزه کمک می‌کند.

همچنین ژنرال ذخیره گیورا آیلند که مشاور اسبق امنیت ملی اسرائیل بوده، جمعه به شبکه کان گفت چیزی که جمهوری اسلامی ایران را «هراسان» می‌کند، نه واکنش نظامی، که تشکیل ائتلاف بین‌المللی و منطقه‌ای علیه آن است که در حال شکل‌گیری است.

آقای آیلند افزود حمله منسوب به اسرائیل در ایران «به‌شدت حداقلی» بوده و توان اصلی «بازدارندگی» اسرائیل رهگیری چشم‌گیر اکثریت موشک‌های بالیستیک و تمامی پهپادهای گسیل شده ایران در حمله شنبه شب بود.

به گفته گیورا آیلند، ورود کشورهایی مانند اردن و عربستان به ائتلاف منطقه‌ای پا به پای تشدید تحریم‌های جهانی علیه تهران، نشان انزوای بیشتر عملی جمهوری اسلامی است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG