بایدن: اسرائیل با کمک آمریکا تقریبا همه پهپادها و موشکهای ایران را رهگیری و منهدم کرد
جو بایدن، رئیس جمهور امریکا در بیانیهای حمله «بیسابقه» ایران و گروههای نیابتی این کشور در سوریه، عراق و یمن به تاسیسات نظامی اسرائیل را محکوم کرده است.
رئیس جمهور آمریکا تصریح کرد: «به دستور من و برای حمایت از دفاع از اسرائیل، ارتش ایالات متحده هواپیماها و ناوشکنهای دفاع موشکی بالستیک را در طول هفته گذشته به منطقه منتقل کرد. به لطف استقرار این نیروها و مهارت فوقالعاده سربازانمان، ما به اسرائیل کمک کردیم تا تقریباً همه پهپادها و موشکهای شلیک شده را رهگیری و منهدم کند.»
جو بایدن میگوید پس از این حمله با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، صحبت کرده است تا «بر تعهد آهنین آمریکا به امنیت اسرائیل تاکید» کند.
رئیس جمهور آمریکا تصریح کرد: «به ( بنیامین نتانیاهو) گفتم که اسرائیل توانایی قابل توجهی برای دفاع در برابر و شکست حملات بیسابقه از خود نشان داد و پیامی واضح به دشمنانش فرستاد که نمیتوانند امنیت اسرائیل را به طور مؤثر تهدید کنند.»
جو بایدن تاکید کرد که برای هماهنگی واکنش «دیپلماتیک واحد به حمله گستاخانه ایران به اسرائیل» با رهبران گروه ۷ فردا یکشنبه به وقت محلی تشکیل جلسه خواهد داد.
رئیس جمهور آمریکا تصریح کرد: «ما در تماس نزدیک با رهبران اسرائیل خواهیم بود. و در حالی که ما امروز شاهد حمله به نیروها یا پایگاههای خود نبودیم، اما در برابر همه تهدیدها هوشیار خواهیم بود و از انجام تمام اقدامات لازم برای محافظت از مردم خود دریغ نخواهیم کرد.»
سیانان: بایدن به نتانیاهو گفت که آمریکا در حمله تلافیجویانه به ایران شرکت نخواهد کرد
یک مقام ارشد دولت امریکا به سیانان اظهار داشت که جوبایدن، رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی خود با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفته است که ایالات متحده در هیچ عملیات تلافیجویانه علیه ایران مشارکت نخواهد کرد.
در همین زمینه، یک مقام ارشد کاخ سفید هم به اکسیوس گفت، جو بایدن در این تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو تاکید کرده است که ایالات متحده با هرگونه حمله تلافیجویانه اسرائیل علیه ایران مخالفت خواهد کرد.
سخنگوی ارتش اسرائیل: ۹۹ درصد از ۳۰۰ موشک و پهپاد ایران رهگیری شدند
دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، بامداد یکشنبه ۲۶ فروردین اعلام کرد که ۹۹ درصد از حدود ۳۰۰ پهپاد و موشک شلیک شده توسط ایران به اسرائیل توسط پدافند هوایی این کشور منهدم شدند.
سخنگوی ارتش اسرائیل می گوید ایران ۱۷۰ پهپاد به سمت اسرائیل پرتاب کرد و هیچ یک وارد حریم هوایی اسرائیل نشدند و همه آنها خارج از مرزهای کشور توسط اسرائیل و متحدانش سرنگون شدند.
دانیل هاگاری تصریح کرد ۳۰ موشک کروز پرتاب شد و حتی یک موشک هم وارد حریم هوایی اسرائیل نشد و ۲۵ موشک از این تعداد توسط نیروهای هوایی اسرائیل رهگیری و منهدم شد.
سخنگوی ارتش اسرائیل تاکید کرد، ایران ۱۲۰ موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کرد. برخی از این موشکها توانستند دفاع اسرائیل را دور بزنند و به پایگاه هوایی نواتیم در جنوب اسرائیل اصابت کنند.
دانیل هاگاری گفت که آسیب جزئی به زیرساختهای نواتیم وارد شده است، اما پایگاه هوایی به روال عادی در حال فعالیت است.
رضا پهلوی حکومت ایران را «دشمن مشترک» مردم ایران و اسرائیل نامید
رضا پهلوی، آخرین ولیعهد ایران، در پیامی در واکنش به حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل در شبکه ایکس حکومت ایران را «دشمن مشترک» مردم دو کشور دانست.
او نوشت: «این رژیم، تهدیدی وجودی علیه هر دو کشور ایران و اسرائیل است، و تا زمانی که در قدرت باقی بماند، این تهدید نیز ادامه خواهد داشت.»
پیام نانسی پلوسی در پاسخ به حملات ایران به اسرائیل
نانسی پلوسی، عضو مجلس نمایندگان آمریکا و رئیس سابق این مجلس، در پیامی ضمن محکوم کردن حملات «وحشتناک» ایران بر حمایت آمریکا از امنیت اسرائیل تأکید کرد.
خانم پلوسی نوشت: «تعهد ما به حمایت از مردم اسرائیل و حفاظت از آنها تزلزلناپذیر است.»
شلیک «بیش از ۱۲۰ موشک بالیستیک» توسط ایران
ارتش اسرائیل در حساب توییتری خود خبر داد که ایران «بیش از ۱۲۰» موشک بالیستیک به سوی اسرائیل شلیک کرده است.
به نوشته این حساب، تمام این موشکها رهگیری شده و «تعداد کمی از آنها به خاک اسرائیل نفوذ کرده» است.
تعدادی از این موشکها هم به «پایگاه نیروی هوایی در نباتیم اصابت کردند».
بنگویر: اکنون وقت یک حمله خردکننده به ایران است
بنیامین نتانیاهو ساعاتی پس از حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل در یک پیام کوتاه به مردم اسرائیل نوشت: رهگیری کردیم، مانع شدیم، ما با هم پیروز هستیم.
اسحاق هرتسوگ، رئیسجمهور اسرائیل در پیامی در شبکه ایکس از ارتش و نیروی هوایی اسرائیل تجلیل کرد و توان آن را در رهگیری و شکار موشکها و پهپادهای جمهوری اسلامی ایران در نتیجه توان نظامی و «صلابت فوقالعاده و پایبندی به دستورات» مایه افتخار نامید.
ایتامار بنگویر، وزیر امنیت ملی و رهبر جنبش «اقتدار ملی» در بیانیهای با تأکید بر «دفاع چشمگیر» اسرائیل از خود و مردمش نوشت «اکنون ما به یک حمله خردکننده (علیه ایران) نیاز داریم.»
به گفته رادیوی ارتش اسرائیل، ایتامار بنگویر یکی از دو وزیری بود که در نشست اضطراری شش ساعته کابینه اسرائیل در بامداد یکشنبه به دادن اختیار برای تصمیمگیری درباره پاسخ به ایران به نخستوزیر، وزیر دفاع و وزیر ارشد کابینه بنی گانتس رای منفی داد.
کابینه اسرائیل اختیار برای هر نوع پاسخ به حمله ایران را به بنیامین نتانیاهو، یوآو گالانت و بنی گانتس محول کرد.
دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت «ما در حال آمادهسازی طرحها برای ادامه هستیم؛... و هر اقدام لازم را برای حفاظت از شهروندان انجام خواهیم داد».
دریابان هگاری افزود: ارتش اسرائیل «از هر حیث برای مأموریتها آمادگی دارد».
رهگیری ۳۰ موشک در آسمان دیمونا
شهردار شهر دیمونا در اسرائیل، که محل تأسیسات هستهای در آن قرار دارد، به رسانههای کشورش گفت ۳۰ موشک در آسمان این شهر در پرواز بود و «حتی یک موشک اصابت نکرد و تمامی آن رهگیری شد».
بنی بیتون گفت مردم شهر او در «هراس» بودند و او پناهگاههای شهر را از ساعاتی قبل از آن به روی مردم باز کرده بود «ولی با وجود همه آمادگیها و رهنمودهایی که از قبل داشتیم، تصور وضعیتی که رخ داد، برای همه دشوار بود».
شهردار دیمونا افزود: اکنون در سراسر جهان در مورد شهر ما صحبت میکنند.
چین خواستار خویشتنداری طرفین شد
وزارت خارجه چین در واکنش به حملات نظامی جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل با استفاده از موشکهای بالیستیک، کروز و پهپاد، اعلام کرد که دولت پکن «ضمن توجه بسیار به روند وخامت اوضاع، از همه طرفها میخواهد برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنش، آرامش و خویشتنداری خود را حفظ کنند».
سخنگوی وزارت خارجه چین افزود: «این مرحله از تشدید تنش، آخرین جلوه از گسترش درگیریهای غزه در منطقه است و در این شرایط اولویت اصلی باید اجرای قطعنامه ۲۷۲۸ شورای امنیت سازمان ملل و آرام کردن هر چه سریعتر درگیری در غزه باشد».
اشاره وزارت خارجه چین به قطعنامهای است که به تازگی در شورای امنیت برای آتشبس فوری در جنگ میان ارتش اسرائیل و گروه افراطی حماس در باریکه غزه به تصویب رسید و چین به عنوان یکی از پنج عضو دایم شورای امنیت در کنار ۱۳ عضو دیگر دایم و غیر دایم شورا از آن حمایت کرد و آمریکا برخلاف خواسته اسرائیل قطعنامه را وتو نکرد.
وزارت خارجه چین از جامعه بینالملل بهویژه کشورهای صاحب نفوذ خواست در حفظ صلح و ثبات منطقه «نقش سازنده» داشته باشند.
اردن، عراق و لبنان حریم هوایی خود را باز کردند
خطوط هوایی فرانسه و کیالام پروازهای خود را از مبادی اسرائیل و به مقصد اسرائیل لغو کردهاند.
اتحادیهای که این دو شرکت هوایی زیرمجموعه آن است، بامداد یک شنبه اعلام کرد نظر به وضعیت امنیتی اسرائیل در شبانهروز گذشته، پروازهای تعیین شده ایرفرانس برای روزهای یک شنبه و دوشنبه لغو شده و کیالام فعلا پروازهای روز یک شنبه را باطل میکند.
با این حال، سازمان فرودگاههای اسرائیل اعلام کرد حریم هوایی را از ساعت ۷.۳۰ گشوده اما جدول کاری پروازها از فرودگاه بنگوریون ممکن است دستخوش تغییراتی شود و مسافران باید پیش از پرواز و رسیدن به فرودگاه از آخرین اطلاعیهها باخبر شوند. بنگوریون اصلیترین فرودگاه برای پروازهای بینالمللی اسرائیل است.
گزارش سازمان فرودگاههای اسرائیل حاکی است که پروازهای داخلی این کشور از جمله در مسیر تلآویو - ایلات از سر گرفته شد.
تلویزیون دولتی اردن نیز اعلام کرد که این کشور حریم هوایی خود را دوباره به روی پروازها گشوده است.
اردن از شنبه شب آسمان خود را بست و نیروی هوایی این کشور در مقابله با حملات موشکی و پهپادی ایران فعالانه ایفای نقش کرد.
عراق و لبنان نیز که حریم هوایی خود را از شنبه شب بسته بودند، از گشایش دوباره آسمان به روی پروازها خبر دادند.