لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۰۲
عکس ماهواره‌ای از پایگاه هوایی در اصفهان
عکس ماهواره‌ای از پایگاه هوایی در اصفهان

ایران «امکان ردیابی موشک شلیک شده» از سوی اسرائیل به سمت اصفهان را نداشت

۰۹:۲۵ ۳۰.۱.۱۴۰۳

شرکت‌های ایر کانادا و یونایتد ایرلاینز تا خرداد پروازی به اسرائیل نخواهند داشت

شرکت‌های هوایی ایر کانادا و یونایتد ایرلاینز پروازهای خود به و از اسرائیل را تا دوره زمانی نسبتاً قابل توجهی لغو کردند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، درگیر شدن اسرائیل با حملات نظامی ناشی از جمهوری اسلامی و احتمال واکنش اسرائیل به ایران، این دو شرکت بزرگ هوایی غربی را که هزاران اسرائیلی را روزانه به غرب می‌رساندند، از برقراری پرواز به سوی اسرائیل بازداشته است.

ایرکانادا از آغاز حمله گروه افراطی حماس به خاک اسرائیل که به جنگ منجر شد، پرواز به اسرائیل و از مبدأ این کشور را متوقف کرد و از چند روز پیش پرواز در مسیر تل‌آویو- تورونتو را از سرگرفته بود.

ایرکانادا برای رساندن اسرائیلی‌ها به آمریکای شمالی غیر از کانادا نیز اهمیت زیادی دارد زیرا پروازهایی در مسیر شماری از شهرهای آمریکایی هم ارائه می‌دهد.

ایرکانادا در حالی که ده‌ها هزار اسرائیلی برای ماه‌های آتی نیز از این شرکت بلیت خریداری کرده بودند، روز ۲۹ فروردین با تعلیق فوری پروازها اعلام کرد ارائه خدمات پروازی به اسرائیل دستکم تا ماه ژوئن (خرداد) را متوقف می‌کند.

خطوط هوایی یونایتد ایرلاینز نیز که قرار بود از بعد از جنگ غزه، دوباره از اول اردیبهشت پروازهایش به اسرائیل را تجدید کند، اعلام کرده که پروازی در آینده نزدیک نخواهد داشت.

در حال حاضر تنها شرکت اسرائیلی العال و شرکت آمریکایی دلتا ایرلاینز در مسیر اسرائیل به سوی آمریکا و کانادا پرواز دارند اما بهای چند برابری بلیت‌های العال در این مسیرها، موجب شکایت مردم از این شرکت به دادگاه اسرائیل شده است.

به گزارش شبکه کان اسرائیل و هاآرتص، تصمیم ایرکانادا و یونایتدایرلاینز، در پی تصمیم مشابه شرکت بریتانیایی ایزی جت، ممکن است بر سایر شرکت‌های هوایی باقیمانده که هنوز در مسیر اسرائیل پرواز می‌کنند، اثر گذاشته و آن‌ها را نیز به تصمیم مشابه در لغو پروازها به اسرائیل بکشاند.

در شبی که جمهوری اسلامی ایران با صدها فروند موشک و پهپاد به اسرائیل حمله کرد، غیر از آسمان اسرائیل، حریم هوایی عراق، اردن و چند کشور دیگر منطقه از بیم احتمال ساقط شدن هواپیماهای مسافربری بسته شده بود. این نخستین بار بود که چنین شرایط امنیتی، آسمان بخش وسیعی از منطقه را از پروازهای مسافربری خالی کرد.

۱۰:۱۰ ۳۰.۱.۱۴۰۳

حماس هم در کنار طالبان و مالزی، حمله ایران به اسرائیل را «مشروع» خواند

بعد از گروه طالبان و دولت مالزی، گروه افراطی حماس نیز در بیانیه‌ای، حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی به اسرائیل را «مشروع» دانست. این در حالی است که این حمله با محکومیت‌های گسترده بین‌المللی مواجه شده است.

در بیانیه این گروه که از سوی آمریکا و اروپا به عنوان یک گروه تروریستی معرفی شده و در حال حاضر در درگیری شدید با اسرائیل به سر می‌برد، آمده که اسرائیل «مستحق» چنین اقدامی از سوی ایران بود.

حماس نوشته که حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل در واکنش به حمله منتسب به این کشور به ساختمانی در جنب کنسولگری ایران در دمشق که منجر به کشته‌شدن چند نیروی سپاه از جمله یک فرمانده بلندپایه شد، نشان داد «دورانی که این رژیم بدون مجازات می‌توانست دست به هر اقدامی بزند، به پایان رسیده است.»

جمهوری اسلامی نیمه‌شب ۲۶ فروردین ۱۷۰ پهپاد، ۳۰ موشک کروز و ۱۲۰ موشک بالستیک را به تلافی آنچه که دست داشتن اسرائیل در کشته‌شدن هفت فرمانده نظامی جمهوری اسلامی خواند، به خاک این کشور شلیک کرد.

اسرائیل می‌گوید ۹۹ درصد این پرتابه‌ها توسط سامانه دفاعی گنبد آهنین و همچنین مشارکت آمریکا، بریتانیا، فرانسه و اردن رهگیری و منهدم شدند.

وزرای خارجه گروه «جی ۷»، هفت کشور صنعتی جهان، اتحادیه اروپا و آمریکا اعلام کرده‌اند که به‌دلیل این حمله، به زودی تحریم‌های تازه‌ای را علیه ایران تصویب و اعمال خواهند کرد.

۱۰:۲۲ ۳۰.۱.۱۴۰۳

گزارشی از بررسی موضوع تحریم ایران توسط رهبران اروپا، استقبال اسرائیل

در پی حمله نظامی جمهوری اسلامی ایران با صدها فروند موشک و پهپاد به سوی اسرائیل، رهبران اتحادیه اروپا از برقراری تحریم‌های جدید علیه ایران حمایت و اسرائیل از این تصمیم استقبال کرد.

سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در نشست خود در روز چهارشنبه ۲۹ فروردین در مقر اتحادیه در بروکسل تأکید کردند که دور تازه تحریم‌ها علیه ایران با هدف منزوی کردن جمهوری اسلامی ایران، یک ضرورت است.

الکساندر دی کرو، نخست‌وزیر بلژیک در این نشست از برقراری تحریم علیه سپاه پاسداران که مجری حمله نظامی شنبه شب جمهوری اسلامی به اسرائیل بود، حمایت کرد اما اولاف شولتس، صدراعظم آلمان گفت چنین رویکردی مستلزم بررسی‌های قانونی بیشتر است.

با این حال، شارل میشل، رئیس اجلاس سران گفت انجام هر کاری برای منزوی کردن ایران «بسیار مهم» است. او افزود که تحریم‌های تازه عمدتاً شرکت‌های سازنده پهپاد و موشک ایران را هدف قرار خواهد داد.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در نشست بروکسل گفت باید تحریم‌ها علیه ایران گسترش یابد و ما حامی تحریم‌هایی هستیم که همه کسانی را هدف قرار دهد که در ساخت پهپادها و موشک‌هایی دخیل هستند که در حمله شنبه شب ایران به اسرائیل به کار رفت.

ایتالیا که در حال حاضر ریاست دوره‌ای گروه هفت کشور صنعتی را نیز در دست دارد، نیز در کاپری بر ضرورت تحریم عوامل تأمین کننده قطعات و تسلیحات مرتبط با حمله اخیر ایران به اسرائیل و تمامی عوامل پشت پرده حمایت از حوثی‌هایی که به کشتی‌ها در دریای سرخ حمله می‌کنند، تأکید کرد.

آنتونیو تاجانی، وزیر خارجه ایتالیا گفت برقراری تحریم علیه ایران یک اجماع است و عوامل مرتبط با حمله پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل و کسانی که به کشتی‌ها در آب‌های منطقه حمله می‌کنند، هدف قرار می‌گیرند.

به دنبال تصمیم کلی سران اتحادیه اروپا در خصوص برقراری دور تازه تحریم‌ها علیه ایران، قرار است جزییات آن روز دوشنبه در نشست وزیران خارجه این کشورها تعیین شود.

به نوشته رویترز، هدف از این تصمیم تشدید فشار بر جمهوری اسلامی ایران است تا هر گونه اقدام نظامی جدید علیه اسرائیل را متوقف و محدود کند.

همچنین آلمان، فرانسه و شمار دیگری از اعضای اتحادیه اروپا در حال کار به روی طرحی هستند که دست ایران را در تأمین پهپادهای تهاجمی به روسیه و تأمین موشک و سایر تسلیحات به نیروهای نیابتی‌اش در خاورمیانه ببندد.

برقراری تحریم‌های بیشتر علیه ایران در نشست گروه هفت نیز که در جزیره کاپری ایتالیا در جریان است، بررسی می‌شود.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا در بیانیه‌ای در آستانه نشست وزیران خارجه گروه هفت «هشدار» داد که اتخاذ «تصمیمات غیرسازنده» در قبال ایران و «همراهی غیرمسئولانه کشورهای غربی با اقدامات اسرائیل، موجب تشویق اسرائیل در استمرار شرارت و ماجراجویی، و به تبع آن، افزایش تنش در منطقه و جهان، خواهد شد».

از سوی دیگر، به گزارش روزنامه اسرائیلی معاریو، ییسرائل کاتس، وزیر خارجه این کشور با استقبال از تصمیمات کلی اتحادیه اروپا در «روند مثبت تصویب تحریم‌ها علیه ایران»، گفت ساز و کاری که سپاه پاسداران را نیز یک گروه تروریستی بداند، در اتحادیه اروپا بررسی خواهد شد.

به گفته آقای کاتس، پذیرش این اصول «دستاوردی بی‌سابقه» در راستای اهدافی است که اسرائیل از مدت‌ها قبل برای آن تلاش کرده بود.

۱۱:۰۱ ۳۰.۱.۱۴۰۳

پهپاد مورد استفاده در حمله حزب‌الله لبنان به اسرائیل، «ایرانی» بود

رسانه‌های اسرائیل اعلام کردند پهپاد تهاجمی که ظهر چهارشنبه از جنوب لبنان وارد حریم هوایی شمال اسرائیل شد و ۱۴ سرباز ارتش اسرائیل را زخمی کرد، از نوع ایرانی «ابابیل» بود که جمهوری اسلامی در اختیار حزب‌الله قرار داده و سامانه‌های دفاع هوایی اسرائیل این پهپاد را رهگیری نکرده بودند.

این حمله به مقر نظامیان اسرائیلی درگیری در این مرزها را تشدید کرده و ارتش اسرائیل از ظهر سه‌شنبه با آتش هوایی و زمینی خود نقاطی تا بیش از ۸۰ کیلومتری در خاک لبنان را هدف قرار داده است.

زخمی شدن این شمار از نظامیان درخواست‌ها در اسرائیل برای آغاز حمله وسیع ارتش اسرائیل به حزب‌الله را تشدید کرده و بسیاری از ژنرال‌های پیشین ارتش اسرائیل خواستند کشورشان به جای حمله به ایران در پاسخ به حمله نظامی شنبه شب جمهوری اسلامی به اسرائیل، حزب‌الله را که مهم‌ترین بازوی نیابتی ایران است، هدف حملات جدی‌تر قرار داده و علیه آن اعلان جنگ کند.

۱۱:۱۲ ۳۰.۱.۱۴۰۳

گزارش یک روزنامه قطری درباره مذاکره آمریکا و اسرائیل بر سر واکنش به ایران و حمله به رفح

روزنامه العربی الجدید، چاپ قطر و نزدیک به حاکمیت دوحه، پنجشنبه با استناد به یک منبع مصری نوشت آمریکا «موافقت» کرده که اگر اسرائیل حاضر شود در واکنش به حمله نظامی جمهوری اسلامی به اسرائیل، تنها پاسخی محدود به ایران بدهد، دست اسرائیل را در انجام عملیات نظامی در رفح، در بخش جنوبی باریکه غزه «باز» بگذارد.

ارتش اسرائیل این هفته اقدامات خود را برای آغاز احتمالی عملیات زمینی در رفح گسترش داد.

آمریکا از ماه‌ها قبل با ورود زمینی ارتش اسرائیل به رفح مخالفت کرده بود اما نخست‌وزیر و سایر مقامات ارشد سیاسی و نظامی اسرائیل انجام چنین عملیاتی را برای از بین بردن آخرین گردان‌های نظامی حماس ضروری می‌دانند.

مقام مصری که العربی الجدید به او استناد کرده، گفته است نظر به نزدیک بودن احتمال عملیات زمینی ارتش اسرائیل در رفح، ارتش مصر نیز تدابیر لازم را در آن سوی مرز خود سرعت داده است.

۱۱:۵۳ ۳۰.۱.۱۴۰۳

گمانه‌‌زنی درباره احتمال تعویق پاسخ اسرائیل به حمله ایران تا بعد از عید «پسح»

رسانه‌های اسرائیل و آمریکا احتمال داده‌اند که واکنش اسرائیل به حمله نظامی جمهوری اسلامی، به‌دلیل عید «پِسَح» و دادن این امکان به مردم اسرائیل که این عید مهم مذهبی خود را در آرامش سپری کنند، به تعویق بیفتد.

به گفته گزارشگران شبکه کان و ای‎‌بی‌سی‌نیوز با استناد به یک مقام آمریکایی، دولت و ارتش اسرائیل می‌خواهند که عید هشت روزه «پسح» دور از تنش سپری شود.

از رئیس ستاد ارتش اسرائیل نیز سخنانی در جمع نظامیان در شمال اسرائیل در روز چهارشنبه نقل شده بود که گفته است مردم کشورش بعد از هفت ماه جنگ غزه، حق دارند عید را در آرامش سپری کنند.

عید «پسح» یادآور خروج قوم بنی‌اسرائیل از سرزمین مصر در زمان فرعون، عید بهار و جشن فطیر نیز نامیده می‌شود که یکی از سه عید مهم مذهبی یهودیان است و باورمندان از خوردن نان عادی خودداری کرده و نان فطیر می‌خورند.

«پسح» از شامگاه دوشنبه سوم اردیبهشت آغاز و روز ۱۱ اردیبهشت با جشن دیگری که پایان این عید هشت روزه است، خاتمه می‌یابد.

ای‌بی‌سی نیوز با استناد به یک مقام آمریکایی گزارش داد که اسرائیل در طول برگزاری عید پسح به ایران واکنش نشان نخواهد داد با این حال این امر ممکن است تغییر کند.

سه منبع اسرائیلی نیز به این شبکه گفتند طیفی از گزینه‌ها در واکنش به ایران در کابینه جنگ اسرائیل بررسی شده اما پاسخی که از مدتی قبل به عنوان یک گزینه احتمالی آماده شده بود، باطل شد زیرا وضعیت تغییر کرده است.

۱۲:۲۲ ۳۰.۱.۱۴۰۳

نتانیاهو در دیدار با وزرای خارجه آلمان و بریتانیا: اسرائیل حق دارد از خود محافظت کند

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل در بیانیه‌ای در خصوص دیدارهای جداگانه وزیران خارجه بریتانیا و آلمان با بنیامین نتانیاهو در اورشلیم، نوشت نخست‌وزیر در این دیدارها «بر حق محافظت اسرائیل از خود» در پی حمله نظامی ایران به اسرائیل تأکید کرد.

دیوید کامرون و آنالنا بائربوک چهارشنبه در سفر به اسرائیل با آقای نتانیاهو دیدار کردند. هدف از سفر آن‌ها تلاش برای حفظ ائتلاف ایجاد شده کشورهای غربی و عربی در حمایت از اسرائیل و تشویق این کشور به خودداری از دست زدن به واکنش بیشتر نسبت به ایران بود.

بنیامین نتانیاهو بعد از این دیدارها گفت به مقامات یادشده گفته است که کشورش خود تصمیم خواهد گرفت.

دیوید کامرون نیز در جمع‌بندی مذاکراتی که در اسرائیل داشته، گفت بریتانیا متوجه شده که اسرائیل به حمله ایران پاسخ خواهد داد.

آقای کامرون اما افزود نگران «تشدید تنش» است و زمان آن فرارسیده که هر تصمیمی نه تنها از روی احساسات بلکه از روی عقل اتخاذ شود.

اسرائیل از نقش بریتانیا و آلمان در تشدید تحریم‌ها علیه ایران به عنوان مجازاتی پس از حمله نظامی به اسرائیل، استقبال کرده است.

۱۲:۲۷ ۳۰.۱.۱۴۰۳

فشار رهبران یهودی بر بانفوذترین سیاستمدار مذهبی اسرائیل برای جلوگیری از جنگ با ایران

آریه درعی، حاخام ارشد یهودیان شرقی‌تبار اسرائیل، که دبیرکل حزب مذهبی «شاس» و متحد ائتلاف دولت بنیامین نتانیاهو است، در مصاحبه با رسانه رسمی این حزب گفت رهبران مذهبی یهودی به او فشار آورده‌اند تا کابینه جنگ را از رفتن به مسیر جنگ با ایران باز دارد.

آقای درعی که در دولت‌های بنیامین نتانیاهو وزیر ارشد بود و اکنون عضو ناظر کابینه جنگ است، گفت او با موضع کابینه در خصوص واکنش به ایران در پاسخ به حمله نظامی شنبه شب ایران به اسرائیل، مخالف است و آن را در مقطع کنونی «یک خطر» می‌داند.

به نوشته معاریو و شبکه کان، شمار زیادی از حاخام‌های ارشد در جامعه یهودیان ارتدوکس ساکن اسرائیل در دیدار با حاخام درعی نظر به نفوذ او بر دولت و کابینه جنگ، گفته‌اند که اسرائیل به‌ویژه در مقطع کنونی که در چند جبهه دیگر درگیر است، نباید به ایران حمله کند.

حاخام درعی به نشریه حزب «شاس» گفت «کارزار نظامی در غزه را هنوز به پایان نبرده و باید بدانیم که در برابر حزب‌الله چه اقدامی انجام دهیم و لذا، اقدام ار درست این است که در حال حاضر عرصه‌های بیشتری را نگشوده و در پی تشدید اوضاع نباشیم زیرا این همان هدف دشمنان ما است».

حاخام درعی بانفوذترین سیاستمدار مذهبی در طول چند دهه در اسرائیل است.

او در اوایل دهه نود میلادی نیز که صدام حسین در زمان اشغال کویت از مبدأ عراق با موشک‌های اسکاد به اسرائیل حمله کرد، در بازداشتن اسحاق شامیر، نخست‌وزیر وقت اسرائیل در حمله متقابل به عراق، نقش مهمی ایفا کرد.

۱۳:۱۳ ۳۰.۱.۱۴۰۳

امیرعبداللهیان: قبل و بعد از حمله به اسرائیل، با آمریکایی‌ها در تماس بودیم

وزیر خارجه جمهوری اسلامی که برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده، پنجشنبه گفت ایران «تلاش کرده بود به طور روشن به آمریکا بگوید که به دنبال افزایش تنش در منطقه نیست».

حسین امیرعبداللیهان افزود که ایران «قبل و بعد از» حمله نظامی اخیر خود به اسرائیل، از طریق سفارت سوئیس در تهران که حافظ منافع آمریکا است، با آمریکایی‌ها در تماس بوده تا «درک درستی» از اقدام ایران ایجاد شود.

او گفت ما در این تماس‌ها تأکید کردیم که عملی کردن تصمیم حمله به اسرائیل برای «تنبیه» این کشور در واکنش به «حمله اسرائیل علیه کنسولگری ایران در دمشق»، باید پایان این روند تلقی شود.

حسین امیرعبداللهیان به خبرگزاری ایرنا در نیویورک گفت تهران پیش از آغاز حمله علیه اسرائیل، به آمریکا گفت که پایگاه‌ها و منافع آمریکایی هدف حمله نیست مگر این‌که آمریکا از اسرائیل «حمایت جنگی» ابراز کند.

او گفت بعد از حمله نیز بامداد یکشنبه در پیام دیگری به آمریکایی‌ها گفتیم دنبال «توسعه تنش» نیستیم.

ارتش اسرائیل اعلام کرده که برآوردهای جدید این کشور حاکی از شلیک حدود ۶۰۰ موشک و پهپاد از سوی ایران به اسرائیل در حمله شنبه شب تا بامداد یکشنبه بود و اگر اسرائیل و کشورهای متحد این حملات را خنثی نکرده بودند، می‌توانست جان بسیاری از مردم اسرائیل را به خطر بیندازد و موجب تلفات سنگین شود.

گیلعاد اِردان سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد پنجشنبه گفت اگر به حمله نظامی ایران به اسرائیل پاسخ داده نشود، نظر به پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران، حملات بعدی تهران ممکن است با موشک‌های حامل کلاهک هسته‌ای، انجام شود.

۱۴:۲۳ ۳۰.۱.۱۴۰۳

هلند از اتباع خود خواست به سرعت ایران را ترک کرده و به هیچ وجه به اسرائیل سفر نکنند

دولت هلند به شهروندان خود در ایران «قاطعانه» توصیه کرد که به «سرعت» این کشور را ترک کنند.

به گزارش رسانه‌های هلند، این درخواست در زمینه نگرانی از تشدید درگیری بین ایران و اسرائیل، در پی اولین حمله نظامی مستقیم این هفته از خاک و آسمان ایران علیه اسرائیل، منتشر شده است.

سفارت هلند در ایران در بیانیه خود کشور میزبان را در وضعیت کنونی جایی «بسیار خطرناک» نامید و به اتباع هلندی که در ایران هستند و هنوز راه خروج امن دارند، خواست از این کشور بروند.

هلند از پاییز دو سال پیش که ایران در اوج اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» بود، ایران را در فهرست هشدار قرمز برای سفر شهروندان خود قرار داد اما اکنون بر خروج فوری هلندی‌های احتمالی باقی مانده در ایران تا هنوز راهی باقی است، تأکید دارد.

هلند به شهروندان خود نیز توصیه کرده که تحت هیچ شرایطی در وضعیت جاری به اسرائیل سفر نکنند.

اخطار مشابه هلند به شهروندان این کشور در خصوص سه بخش از اقلیم کردستان عراق نیز داده شد.

هلند تأکید کرده که در صورت تشدید بحران قادر نخواهد بود پروازهایی برای تخلیه شهروندان خود در ایران و منطقه تدارک ببیند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG