گزارشها حاکی است که اداره مهاجرت کانادا فرایند اخراج پنج مقام احتمالی جمهوری اسلامی را که در این کشور زندگی میکنند، آغاز کرده است.
آژانس خدمات مرزی کانادا میگوید این پنج نفر در حکومت جمهوری اسلامی پستهای بلندپایهای داشتهاند و به همین دلیل از سازمان مهاجرت و پناهندگی خواسته است که جلسات رسیدگی به این پرونده را برگزار کند.
سازمان مهاجرت و پناهندگی کانادا یا دادگاه مهاجرت، «یک دادگاه اداری مستقل است که تصمیمات الزامی قانونی اتخاذ میکند.»
پرونده این پنج مقام ارشد احتمالی جمهوری اسلامی در چارچوب تحریمهای تصویب شده در سال ۲۰۲۲ از کانادا بررسی خواهد شد.
پس از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و سرکوب اعتراضات در ایران دولت کانادا، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان رژیمی درگیر «تروریسم و نقض سیستماتیک و فاحش حقوق بشر» معرفی کرد.
دولت کانادا همچنین آن زمان اعلام کرد که مقامات جمهوری اسلامی را از این کشور اخراج میکند.
دادگاه مهاجرت کانادا پیشتر حکم اخراج سلمان سامانی، قائممقام سابق وزیر کشور ایران، و مجید ایرانمنش، مشاور فناوری معاون رئیس جمهور ایران را صادر کرده بود.
گزارش رسانههای کانادا حاکی است که رسیدگی به پرونده این پنج نفر برخلاف پرونده سلمان سامانی و مجید ایرانمنش، به صورت غیرعلنی برگزار میشود و نام این افراد نیز منتشر نشده است.
طبق این گزارشها، جلسات رسیدگی به اخراج افراد به صورت علنی برگزار میشود، مگر اینکه فرد مورد نظر در خواست پناهندگی داشته باشد.
گلوبال نیوز میگوید از دادگاه خواستهاست تا جلسات رسیدگی به پرونده این مقامات پیشین جمهوری اسلامی برای عموم آزاد باشد.
مارک میلر، وزیر مهاجرت کانادا اسفند ماه پارسال در پستی در شبکههای اجتماعی اعلام کرد که دولت این کشور درخواست اقامت دائم اسحاق قالیباف، فرزند محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران و از فرماندهان ارشد سابق سپاه پاسداران را رد کرده است.
دولت کانادا در تازهترین اقدام خود در قبال جمهوری اسلامی، در ۳۰ خرداد سال جاری سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد.