لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۱۱

محرومیت تکواندوکار افغان از حضور در المپیک به دلیل عدم تأیید مدارک در ایران


علیرضا عباسی، تکواندوکار افغان
علیرضا عباسی، تکواندوکار افغان

تکواندوکار افغان که به رقابت‌های المپیک راه یافته است، به دلیل عدم تأیید مدارکش در ایران، از حضور در این مسابقات محروم شد.

علیرضا عباسی در ایران زندگی می‌کند و با پرچم تیم پناهجویان فدراسیون جهانی، در مسابقات گزینشی آسیا موفق به کسب سهمیه المپیک شده است، اما کمیته بین‌المللی المپیک، تکواندوکاری از هنگ‌کنگ را جایگزین او کرده است.

فریبرز عسکری، سرمربی سابق ایران و مربی عباسی می‌گوید: «آی‌اوسی استعلام ثانویه برای تأیید مدارک عباسی را به اداره امور اتباع و مهاجرین ایران ارسال می‌کند که ظاهراً در آن مقطع به این نامه جواب داده نشده.»

عباسی در وزن ۶۸ کیلوگرم از هیئت گزینشی المپیک به میزبانی چین، سهمیه المپیک را دریافت کرد.

او با غلبه بر رقبای خود از سوریه، فیلیپین و هنگ کنگ، توانست همراه با توبتیم‌دانگ (تایلند) که قهرمان بازی‌های آسیایی هانگژو و نایب قهرمان ۲۰۲۳ دنیاست، جواز شرکت در المپیک را بگیرد.

فریبرز عسکری نایب قهرمان ۱۹۹۵ جهان در مصاحبه با روزنامه «اعتماد»، علاوه بر عباسی، نگرانی خود را دربارهٔ نماینده فلسطین نیز ابراز کرده و می‌گوید: «حق تکواندوکار فلسطینی است نه هنگ کنگی. این مطلب را هم ما اعلام کردیم اما گوش نکردند.»

پیگیری برای «احقاق حق» نماینده یک کشور دیگر، در فدراسیون‌های جهانی کم‌سابقه است.

مطابق مقررات، حق بازی در المپیک به عباسی تعلق دارد که سهمیه گرفته است. اما عدم همکاری اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی ایران، رؤیای او برای بازی در المپیک را نقش بر آب کرده است.

از سویی طبق قوانین، نمایندگان هنگ کنگ و فلسطین با هم مسابقه داده و احمد بهلول در هر دو دور باخته است. مشخص نیست چرا فدراسیون ایران، ورزشکار بازنده را شایسته‌تر از فرد پیروز می‌داند.

فدراسیون تکواندوی ایران دربارهٔ اهمال در پاسخگویی به آی‌اوسی، کم‌کاری را به خود این نهاد نسبت داده. همچنین دفتر کمیساریای پناهندگان در ژنو و دفتر سازمان ملل در تهران را مقصر قلمداد کرده است.

صادق هاشمی، رئیس کمیته امور مهاجرین این فدراسیون می‌گوید: «فکر می‌کنم داستان مقداری سیاسی شد. در فکرشان نمی‌گنجد بازیکنی از ایران به عنوان پناهنده شرکت کند، چون حدود ۸، ۹ تا از بازیکنان پناهنده در المپیک از ایران هستند.»

آقای هاشمی مطلع نیست که ۱۴ عضو تیم پناهندگان المپیک پاریس، ایرانی‌اند.

فرضیه او دربارهٔ سیاسی بودن حذف عباسی، فقط از سمت جمهوری اسلامی ایران ممکن است صحت داده باشد؛ زیرا عدم پاسخگویی‌شان در مهلت مقرر به آی‌اوسی، تنها دلیل حذف عباسی عنوان شده است.

به همین دلیل، به رغم بازماندن غیر فنی عباسی از پاریس، بورسیه‌اش را تا المپیک ۲۰۲۸ تمدید کرده‌اند.

علیرضا عباسی در مصاحبه با «اعتماد»، دلیل حذف خود را کم‌کاری اداره اتباع دانسته است.

با این حال هاشمی نظر او را رد کرده و می‌گوید: «ما با خبرگزاری‌های بین‌المللی در تماس نبودیم و به لحاظ زبان انگلیسی هم مشکلاتی دخیل بود. آی‌اوسی نظر نهایی را داده. تا حدودی ما هم خسته شدیم و دیگر نمی‌شود ادامه داد.»

XS
SM
MD
LG