لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۲۳

شکایت وزارت راه از خبرنگاری که ساختمان این وزارتخانه را برای فروش گذاشت


ساختمان وزارت راه و شهرسازی در تهران
ساختمان وزارت راه و شهرسازی در تهران

وزارت راه و شهرسازی ایران از خبرنگاری که برای اثبات اشکالات سامانه ملی املاک و اسکان، ساختمان این وزارتخانه را به نام خود ثبت و در فروشگاه‌های آنلاین داخلی برای فروش آگهی کرده بود، شکایت کرد.

اقدام این خبرنگار که با هویت اختصاری «م. ع.» معرفی شده، نشان می‌دهد سامانه ملی املاک و اسکان وزارت راه به بانک اطلاعات سازمان ثبت اسناد متصل نیست و امکان کلاهبرداری را به راحتی فراهم می‌کند.

این خبرنگار رسانه «اقتصادآنلاین» برای اثبات و گوشزد کردن این روزنهٔ کلاهبرداری به مسئولان مربوطه، پس از به نام زدن ساختمان وزارت، آن را در فروشگاه‌های آنلاین شیپور و دیوار آگهی کرده و آگهی‌های او نیز از سوی این دو فروشگاه تأیید شده بود.

اقتصادآنلاین، در گزارش تحقیقی خود که روز ۳۰ مرداد با عنوان «حفرهٔ بزرگ سامانه املاک و اسکان»، منتشر شد نوشت: در حالی که مهرداد بذرپاش، وزیر راه مدعی شده بود که «فقط مالکان می‌توانند با احزار هویت در سامانه املاک، آگهی ملکی منتشر کنند»، ما «ساختمان وزارت راه را در این سامانه به نام خود ثبت کردیم و آن را در دیوار و شیپور با علامت تایید سامانه املاک برای فروش گذاشتیم.»

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی دولت ابراهیم رئیسی بود.

این گزارش افزود: «ما با هدف راستی‌آزمایی اطلاعات این سامانه، ساختمان مرکزی وزارت راه و شهرسازی در اراضی عباس‌آباد را با کد ملی یکی از همکاران خودمان در آن ثبت کردیم و در کمال تعجب این سامانه تطبیق کد ملی و کد پستی ملک را تایید کرد.»

بررسی‌های اقتصادآنلاین نشان می‌دهد سامانه املاک و اسکان وزارت راه و شهرسازی «پر از ایرادات فاحش و اطلاعات اشتباه است، به شکلی که هر کس با هر کد پستی و کد ملی می‌تواند هر ملکی را در هر نقطه‌ای به نام خود ثبت کند و از این سامانه نیز علامت تأیید احراز هویت دریافت کند.»

بر اساس این گزارش، این «حفرهٔ بزرگ» در این سامانه در شرایطی وجود دارد که «مسئولان وزارت راه ثبت اطلاعات ملکی مردم در این سامانه را اجباری کرده و ارائه خدمات آموزشی، مسکن و دسته چک تنها را منوط به ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان کرده است.»

با این حال وزارت راه به جای پذیرفتن این نقص، از این خبرنگار به اتهام «جعل سند دولتی، کلاهبرداری، تصرف مال غیر، و فروش مال غیر» شکایت کرده است. این وزارتخانه به اشکالات سامانه هیچ اشاره‌ای نکرده است.

این اتفاق در شرایطی رخ داده که در بسیاری از کشورهای جهان، خبرنگاران با به خطر انداختن جان خود، با هویتی دیگر اطلاعاتی بسیار مهم کسب می‌کنند،‌اقدامی که بارها در جهان خبرساز شده است.

روزنامه‌نگاری تحقیقی در کشورهایی چون ایران با دشواری‌های بسیاری روبه‌رو است، و علاوه بر عدم دسترسی به اطلاعات، تلاش خبرنگاران به روش‌های مختلف برای کسب اطلاعات و حقیقت، با برخوردهای قضایی و امنیتی مواجه می‌شود.

با استفاده از گزارش‌های شبکه‌های اجتماعی و اقتصادآنلاین/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG