گزارشها از هدف قرار گرفتن کارخانه سایپا در سوریه
رسانه دولتی سوریه و یک نهاد نظارتی میگویند اسرائیل سه کامیون حامل «مواد غذایی و دارو» به مقصد لبنان را در داخل کارخانه خودروسازی ایرانی سایپا در سوریه مورد هدف قرار داد.
دیدهبان حقوق بشر سوریه، مستقر در بریتانیا، گزارش داده است که در حمله روز یکشنبه ۱۵ مهر اسرائیل، سه مامور کمکرسانی زخمی شدند.
خبرگزاری رسمی سوریه نیز با تایید این حمله به کارخانه شرکت «سیویکو» که سایپا سهمی ۸۰ درصدی در آن دارد، مدعی شده است این حمله خسارات مالی نیز در پی داشته است.
درباره این اتفاق بیشتر بخوانید:
تیراندازی مرگبار در جنوب اسرائیل؛ مهاجم و یک زن کشته شدند
گزارشها حاکی از آن است که در حمله مسلحانه در شهر بئرشعبا در جنوب اسرائیل که روز یکشنبه ۱۵ مهر رخ داد، دستکم یک زن کشته و هشت تن دیگر زخمی شدند.
رسانههای اسرائیلی ساعتی بعد گفتند قربانی یک مأمور زن ۱۹ ساله پلیس بوده است که مورد اصابت گلوله مهاجم قرار گرفت.
این اتفاق که پلیس اسرائیل آن را «حمله تروریستی» توصیف کرده است، در ایستگاه اتوبوس مرکزی این شهر رخ داد و به گفته سرویس اورژانس و پلیس اسرائیل، مهاجم با شلیک نیروهای امنیتی کشته شد.
مجروحان این حادثه به بیمارستان منتقل شدهاند و اورژانس اسرائیل میگوید تعدادی از آنها زخم گلوله دارند. همچنین سه نفر دیگر که دچار شوک بودند و جراحت ندارند، مورد رسیدگی پزشکی قرار گرفتند.
هفته گذشته و دقایقی پیش از شروع حمله موشکی ایران به اسرائیل، در یک حمله مسلحانه دو نفر در شهر تلآویو هفت تن کشته شدند. گروه افراطی حماس که در فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد، مسئولیت آن حمله مرگبار را بر عهده گرفت.
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، از قول «یک منبع آگاه در نیروهای مسلح» گفت که «طرح پاسخ لازم به اقدام احتمالی» اسرائیل «کاملاً آماده است و در صورتی که اسرائیل اقدامی کند، تردیدی در عملیاتی شدن ضربه متقابل ایران وجود نخواهد داشت.»
این «منبع آگاه» که نام او ذکر نشده گفته است: «در طرح ایران، چند نوع ضربه متقابل و مشخص وجود دارد که بسته به نوع اقدام» اسرائیل، «دربارهٔ اجرایی شدن یک یا چند تا از آنها تصمیمگیری فوری خواهد شد.»
این فرد و این گزارش به جزئیات بیشتری اشاره نکردهاند.
ارتش اسرائیل هشدارهای جدیدی برای تخلیه مناطقی در جنوب لبنان صادر کرد
سخنگوی عربیزبان ارتش اسرائیل هشدارهای تخلیه جدیدی برای ساکنان حدود ۲۵ منطقه در جنوب لبنان صادر کرده و از آنها خواسته است که فوراً به سمت شمال رودخانه اولی (که در شمال شهر صیدا در جنوب لبنان است) حرکت کنند.
آویخای ادرعی گفت: «هرکس در نزدیکی اعضای حزبالله، تأسیسات یا سلاح باشد، جان خود را به خطر میاندازد». او گفت: «اهالی روستا، شما باید خانههای خود را تخلیه کنید.»
حولا، میس الجبل و بلیدا از جمله روستاهایی هستند که به آنها دستور تخلیه داده شده است. ادرعی افزود: زمان مناسب و ایمن برای بازگشت به منازل را به اطلاع شما خواهیم رساند.
وزیر دفاع اسرائیل: ایران به غزه و بیروت نگاه کند
وزیر دفاع اسرائیل روز یکشنبه ۱۵ مهر در بازدید از پایگاه هوایی «نِواتیم» به ایران توصیه کرد «به غزه و بیروت نگاه کند».
یوآو گالانت در بازدید از این پایگاه که مقر اسکادرانهای جنگندههای اف-۳۵ است و یکی از اهداف حملات موشکی ایران در روز ۱۰ مهر بود، گفت «ایرانیها به تواناییهای نیروی هوایی اسرائیل ضربه نزدند؛ نه یک هواپیما آسیب دید و نه یک اسکادران از کار افتاد».
او افزود «هر کس که فکر میکند تلاش برای حمله به ما، ما را از اقدام باز خواهد داشت، به غزه و بیروت نگاه کند».
دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، شامگاه ۱۴ مهر گفت «نواتیم» و «تلنوف» دو پایگاه نیروی هوایی، از اهداف حمله موشکی ایران در سهشنبه شب گذشته بود که آسیب جزئی به آنها وارد شد اما به خلبانان و کادر و هواپیماها آسیب نرسید و فعالیت نیروی هوایی بلافاصله پس از آن حمله از این پایگاه ادامه یافته است.
جمهوری اسلامی ایران در دومین حمله نظامی مستقیم خود به اسرائیل، با ۱۸۱ موشک بالستیک اسرائیل را هدف قرار داد. کسی در اسرائیل کشته یا زخمی نشد.
نخستوزیر اسرائیل شنبه شب تأکید کرد که واکنش کشورش به این «بزرگترین حمله موشکی تاریخ»، حق طبیعی است و هیچ کشوری در دنیا چنین حملهای را تحمل نمیکرد.
ارتش اسرائیل برای احتمال پرتاب راکتهای دوربرد در آستانه سالگرد حملات هفت اکتبر آماده میشود. به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، ارتش اسرائیل پیشبینی میکند که احتمال دارد از نوار غزه موشکهایی به سمت اسرائیل شلیک شود.
منابع نظامی به این روزنامه گفتهاند که اسرائیل در حال تقویت دفاعهای خود در امتداد مرز غزه و گذرگاه نتساریم در مرکز نوار غزه است؛ جایی که نیروهای ارتش اسرائیل در آن حضوری نیمهدائمی دارند.
ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که با پلیس و نهادهای خدمات پزشکی در شهرهای مرزی اسرائیل هماهنگیهای لازم را انجام داده است.
اگرچه بخش بزرگی از ساختار نظامی گروه افراطی حماس از بین رفته است، اما مقامات اسرائیلی گفتهاند که این گروه هنوز هم میتواند حملات موشکی انجام دهد. این گروه در فهرست تروریستی غرب قرار دارد.
اسرائیل «ممکن است با رفتن سنوار به سودان موافقت کند»
روزنامه هاآرتص به نقل از «مقامات اسرائیلی» که با این روزنامه گفتوگو کردهاند، نوشت این کشور در چارچوب یک طرح احتمالی برای آزادی ۱۰۱ گروگان اسرائیلی در دست گروه افراطی حماس در غزه، ممکن است با خروج یحیی سِنوار، رهبر پنهانشدهٔ حماس، از تونلهای غزه و رفتن او به سودان موافقت کند.
هاآرتص روز ۱۴ مهر افزود احتمال موافقت با خروج سایر نیروهای ارشد حماس به سودان نیز در چنین پیشنهادی مطرح است به این شرط که اسرائیل همه شهروندان ربودهشده خود را تحویل بگیرد.
به نوشته هاآرتص، چنین تحولی شامل لغو توقیف اموال حماس در سودان نیز که سه سال پیش اعلام شد، خواهد بود. حماس در فهرست تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد.
یحیی سنوار و برادرش، محمد، تنها فرماندهان ارشد داخلی حماس هستند که ممکن است هنوز زنده باشند. مرگ نخستوزیر دولت حماس و دو مهره ارشد دیگر این گروه در تونلی در شمال غزه، روز جمعه گذشته از سوی ارتش اسرائیل تأیید شد.
گزارش جدید حاکی است بنیامین نتانیاهو در نشستهای دوره اخیر گفته است که اصراری به کشتن سنوار و سران باقیمانده حماس ندارد و در چارچوب راهکاری برای پایان جنگ غزه ممکن است با خروج آنها و رفتنشان به یک کشور دیگر موافقت کند.
آخرین تماسهای یحیی سنوار در هفتههای قبل بوده است. منابع آمریکایی احتمال دادهاند که او بعد از کشته شدن شمار زیادی از رهبران گروههای همسو با حماس در عملیات اسرائیلی، تدابیر امنیتی را افزایش داده و با بسیاری از افراد نزدیک به خود قطع رابطه کرده است.
رسانههای اسرائیل شنبه ۱۴ مهر گفتند سنوار دهها تن از گروگانها را به عنوان سپر انسانی در تونلها در کنارش دارد. ارتش این کشور در تونلهایی که ارزیابی میکند گروگانها در آن هستند، عملیاتی انجام نمیدهد تا جان شهروندانش که یک سال است گروگان حماس هستند، در خطر قرار نگیرد.
به گفته رسانههای اسرائیل، یحیی سنوار موضع خود را سختتر کرده زیرا مطمئن است که سرانجام از این بحران «جان بدر نخواهد برد».
نخستوزیر بریتانیا خواستار آتشبس در خاورمیانه شد
کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، روز یکشنبه خواستار آتشبس در خاورمیانه و خویشتنداری همه طرفها شد و گفت که درگیری یک ساله اسرائیل و حماس بر روابط جوامع در بریتانیا تأثیر گذاشته است.
استارمر در آستانه سالگرد حمله بیسابقه گروه افراطی حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر که جرقه جنگ را زد، در روزنامه ساندی تایمز نوشت: «این جرقهها، آتش اختلافات را در جوامع خودمان در داخل کشور شعلهور میکند.»
حماس از گروههایی است که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا در شمار گروههای تروریستی قرار دارد.
نخستوزیر بریتانیا با اشاره به اینکه در کشورش «میلیونها نفر روابط خانوادگی با منطقه دارند»، گفت: «اسرائیل و خاورمیانه نه تنها از تاریخ ملت ما جداییناپذیرند، بلکه رابطه عمیقی با جامعه چندفرهنگی ما دارند.»
آقای استارمر با محکوم کردن افزایش «نفرت شنیع» علیه جوامع یهودی و مسلمان در بریتانیا در سال گذشته، گفت: «تفاوتها و تنوع ما باید ما را قویتر به هم پیوند دهد، نه اینکه ما را از هم جدا کند.»
در حالی که استارمر گفت بریتانیا «در مواجهه با تجاوز ایران در کنار اسرائیل خواهد ایستاد»، او همچنین هشدار داد که «آیندهای بهتر با آسیب رساندن، یتیم کردن و آواره کردن نسلی دیگر به دست نخواهد آمد.»
وی افزود: «سالگرد حملات ۷ اکتبر باید هزینه شکست سیاسی را به ما یادآوری کند. هیچ امنیتی در بیثباتی بیشتر یافت نمیشود.»