لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۴۸
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنج‌شنبه سوم آبان در دوحه قطر
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنج‌شنبه سوم آبان در دوحه قطر

بلینکن: ایران با هرگونه حملهٔ بیشتر به اسرائیل منافع خود را به خطر می‌اندازد

خلاصه رویدادها:

  • روزنامهٔ تایمز می‌گوید حمله اسرائیل به ایران به‌دلیل افشای اسناد به تأخیر افتاده
  • اسرائیل و حزب‌الله کشته شدن هاشم صفی‌الدین را تأیید کردند
  • وزیر دفاع اسرائیل می‌گوید بعد از حمله به ایران، جهان میزان آمادگی ما را درک خواهد کرد
  • پلیس اسرائیل هفت نفر را به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت کرد
  • قیمت دلار به ۶۹ هزار تومان نزدیک شد
  • حزب‌الله لبنان اسارت تعدادی از اعضایش به دست اسرائیل را تأیید کرد
  • نشست کابینه امنیتی اسرائیل برگزار شد و سخنگوی بنیامین نتانیاهو از مطرح شدن ایده‌های جدید در این نشست خبر داد

۰۹:۴۲ ۲۲.۷.۱۴۰۳

ادامهٔ راهپیمایی‌های خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی

خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی شامگاه شنبه ۲۱ مهر در پایان یوم کیپور با برگزاری راهپیمایی در تل‌آویو خواستار توافقی برای آزادی گروگان‌ها شدند.

به گزارش رویترز خانواده‌های گروگان‌های باقی مانده در غزه همزمان با پایان یوم کیپور، عید غفران، مقدس‌ترین جشن مذهبی یهودیان بزرگراه تل‌آویو را مسدود کردند و خواستار اقدام فوری برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی شدند که از زمان حملات ۷ اکتبر توسط گروه افراطی حماس بازداشت شده‌اند. ایالات متحده حماس را یک سازمان تروریستی می‌داند.

بنا بر این گزارش خانواده‌های اسرائیلی در حالی که بنرها و پلاکاردهایی با تصاویر گروگان‌ها در دست داشتند، شعار می‌دادند و خواستار بازگشت فوری گروگان‌ها به خانه شدند.

به گفته مقامات اسرائیلی، گروه افراطی حماس در تاریخ هفتم اکتبر سال گذشته حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۵۰ گروگان را به غزه بردند.

شامگاه پنج‌شنبه ۱۹ مهر هم زنان و خانواده‌ها در تل‌آویو راهپیمایی کردند و خواستار آزادی گروگان‌هایی شدند که هنوز در اسارت حماس هستند.

۰۶:۰۶ ۲۲.۷.۱۴۰۳

وزارت بهداشت لبنان شمار کشته‌های حملات یکشنبه اسرائیل را دست‌کم ۱۳ تن اعلام کرد

وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد که حملات هوایی اسرائیل به نقاط مختلف این کشور در روز شنبه در مجموع ۱۳ کشته و بیش از ۴۰ مجروح برجای گذاشت.

بنابر این گزارش، حملات هوایی به روستای معیسره در نزدیکی شهر کسروان در استان جبل ۹ کشته و ۱۵ زخمی برجای گذاشت.

همچنین حمله هوایی به بَرجا در همین استان چهار کشته و ۱۸ زخمی برجای گذاشت.

بنابر گزارش‌های وزارت بهداشت لبنان، سایر زخمی‌ها مربوط به نزدیکی بعلبک و همچنین نبطیه است.

حومه جنوبی بیروت، معروف به ضاحیه، در ۴۸ ساعت گذشته شاهد حمله هوایی نبوده است.

به گفته وزارت بهداشت لبنان، شمار تلفات درگیری‌های یک سال گذشته بین اسرائیل و لبنان به دو هزار و ۲۵۵ کشته و بیش از ۱۰ هزار زخمی رسیده است. بیش از ۱۴۰۰ تن از جانباختگان مربوط به یک ماه اخیر است.

۰۳:۵۰ ۲۲.۷.۱۴۰۳

ابراز نگرانی ایالات متحده از گزارش‌ها درباره شلیک به صلح‌بانان سازمان ملل

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، در تماس با همتای اسرائیلی خود، یوآو گالانت، از گزارش‌های مربوط به شلیک نیروهای اسرائیلی به مواضع نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در لبنان عمیقا ابراز نگرانی کرد.

بر اساس بیانیه پنتاگون، وزیر دفاع ایالات متحده در این گفت‌وگو خواستار تامین ایمنی و امنیت ماموریت صلح‌بانی سازمان ملل در لبنان، موسوم به یونیفل، و نیروهای مسلح لبنان شد.

یونیفل روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک صلح‌بان دیگر نیز یک شب پیشتر در مقر این نهاد در ناقوره، در جنوب لبنان، مجروح شد.

شلیک‌های نیروهای اسرائیلی به صلح‌بانان با واکنش‌های اعتراضی چند کشور اروپایی و همچنین سازمان ملل روبه‌رو شده است.

ارتش اسرائیل که در حال انجام عملیات زمینی در برخی مناطق جنوب لبنان است به جابه‌جایی مقر یونیفل توصیه کرده است.

تعداد صلح‌بانان سازمان ملل در جنوب لبنان حدود ۱۰ هزار نفر از ۵۰ کشور مختلف است و این نیروها از سال ۱۹۷۸ در امتداد مرز رسمی لبنان و اسرائیل، معروف به «خط آبی»، گشت‌زنی می‌کنند.

۰۲:۵۳ ۲۲.۷.۱۴۰۳

ایران: با عملیات هفتم اکتبر ارتباط نداشتیم

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در واکنش به گزارش‌های نیویورک تایمز و وال‌‌استریت جورنال اعلام کرد که هر ادعایی درباره «ارتباط جزئی یا کلی ایران و حزب‌الله» با حملات حماس در هفتم اکتبر «فاقد اعتبار بوده و سندسازی تلقی می‌گردد».

این دو رسانه روز شنبه گزارش دادند اسنادی که ارتش اسرائیل از جلسات گروه افراطی حماس کشف کرده نشان می‌دهد که این گروه دست‌کم یک سال زودتر قصد حمله بزرگ به اسرائیل را داشته اما به دنبال کسب حمایت ایران و حزب‌الله بوده است.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی شناخته می‌شود.

نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل همچنین مدعی شده است که مسئولان حماس مستقر در دوحه «اعلام کرده‌اند که آن‌ها هم اطلاعی از این عملیات نداشته‌اند و طراحی، تصمیم و مدیریت عملیات مزبور صرفا بر عهده شاخه نظامی حماس مستقر در غزه بوده است».

۰۲:۲۵ ۲۲.۷.۱۴۰۳

ایالات متحده درباره استقرار سامانه تاد در اسرائیل «هنوز تصمیم نگرفته است»

سامانهٔ تاد
سامانهٔ تاد

وبسایت «تایمز اسرائیل» به نقل از یک مقام آمریکایی که نام او را فاش نکرده است گزارش داد که ایالات متحده درباره استقرار سامانه تاد در اسرائیل «هنوز تصمیمی نگرفته» اما در حال بررسی این موضوع است.

پیشتر باراک راوید، خبرنگار وبسایت اکسیوس، نیز به نقل از یک منبع دفاعی آمریکا گزارش داده بود که درباره انتقال سیستم تاد به اسرائیل «هنوز تصمیمی گرفته نشده است».

خبر انتقال احتمالی سامانه موشکی ضدبالستیک تاد به اسرائیل عصر شنبه از سوی برخی رسانه‌های اسرائیلی از جمله کانال ۱۲ تلویزیون این کشور گزارش شد.

بنابر این گزارش‌ها، استقرار این سامانه بخشی از آماده‌سازی اسرائیل در راستای پاسخ به حمله موشکی اخیر ایران خواهد بود.

هنوز هیچ مقام آمریکایی یا اسرائیلی در این باره اظهار نظر رسمی نکرده است.

سامانه ضدموشکی تاد (پدافند هوایی مرحله پایانی ارتفاع بالا) از پیشرفته‌ترین سامانه‌های ضد موشک‌های بالستیک است و فعالیت هر بخش از آن، شامل پرتابگر‌ها و همچنین تجهیزات رادیویی و راداری، به ۹۵ سرباز نیاز دارد.

۰۱:۱۸ ۲۲.۷.۱۴۰۳

افزایش تعداد کشته‌ها پس از حملات هوایی جدید اسرائیل به جبالیا

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های پزشکی زیر نظر حماس از افزایش تعداد قربانیان حملات هوایی اسرائیل به اردوگاه آوارگان جبالیا، در شمال نوار غزه، خبر داد.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته می‌شود و آمار ارائه شده بدون تفکیک شبه‌نظامیان و دیگران است.

به نوشته آسوشیتدپرس، حملات هوایی اسرائیل به این اردوگاه در روز جمعه به کشته شدن ۲۲ نفر، از جمله چند کودک و زن، منجر شد.

بنابر این گزارش، ۲۰ تن از این افراد در حمله هوایی شامگاه جمعه که به تخریب کامل یک ساختمان منجر شد جان باختند، و در حمله‌ای جداگانه نیز یک زوج کشته شدند و نوزاد آنها جراحاتی برداشت.

بنابر گزارش‌ها، حملات هوایی اسرائیل در روزهای اخیر به این اردوگاه تاکنون بیش از ۱۵۰ کشته برجای گذاشته است.

ارتش اسرائیل می‌گوید در حال مقابله با تجدید قوای گروه افراطی حماس در این اردوگاه است و در روزهای اخیر دست‌کم ۵۰ شبه‌نظامی در جبالیا کشته شده‌اند.

ارتش اسرائیل برای ساکنان بخش دیگری از جنوب جبالیا نیز دستور تخلیه صادر کرده است.

۰۰:۴۹ ۲۲.۷.۱۴۰۳

گزارش‌های نیویورک تایمز و وال‌استریت جورنال از جلسات حماس پیش از هفتم اکتبر

روزنامه نیویورک تایمز می‌گوید صورتجلسه‌های چندین دیدار بین رهبران گروه افراطی حماس پیش از حمله هفتم اکتبر را که پیش از این به دست ارتش اسرائیل افتاده بود مشاهده کرده است.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته می‌شود.

به نوشته نیویورک تایمز صورتجلسات ۱۰ دیدار بین حلقه کوچکی از رهبران حماس که بالغ بر ۳۰ صفحه می‌شود اواخر ژانویه امسال در کامپیوتری یافت شد که سربازان اسرائیلی آن را هنگام جست‌وجوی یک مرکز فرماندهی زیرزمینی حماس در خان یونس، در جنوب غزه، کشف کردند. رهبران حماس پیشتر از این محل گریخته بودند.

به نوشته نیویورک تایمز، مفاد این صورتجلسه‌ها نشان می‌دهد که گروه افراطی حماس ابتدا قصد داشته حمله خود را یک سال زودتر انجام دهد اما برای متقاعد کردن ایران و حزب‌الله به مشارکت مستقیم در آن، این حمله را تا اکتبر ۲۰۲۳ به تعویق انداخت.

نیویورک تایمز با اشاره به صحت اسناد به دست آمده و تایید ارتش اسرائیل درباره اعتبار آنها، گزارش داده است که حماس سرانجام در ژوئیه ۲۰۲۳ (حدود سه ماه پیش از حمله هفتم اکتبر) یک مقام ارشد را به لبنان اعزام کرد و او در آنجا «در دیدار با یک فرمانده ارشد ایرانی» خواستار کمک ایران و «حمله به مکان‌های حساس در آغاز حمله» شد.

به نوشته نیویورک تایمز، این فرمانده ارشد ایرانی در پاسخ گفته است ایران و حزب‌الله به طور اصولی حمایت می‌کنند اما برای آماده شدن به زمان بیشتری نیاز دارند.

بنابر این گزارش، مشخص نیست که مقام حماس تا چه حد از جزییات طرح حمله هفتم اکتبر را در این جلسه مطرح کرده باشد.

به نوشته نیویورک تایمز، در دیدارهایی که صورتجلسات آنها به دست آمده یحیی سنوار حضور داشته و از برخی حاضران نیز با اسامی مستعار یاد شده است.

گزارش وال‌استریت جورنال

همزمان، روزنامه وال‌استریت جورنال نیز گزارش داده است که ارتش اسرائیل اسنادی را در اختیار این روزنامه و برخی رسانه‌های دیگر قرار داده است و می‌گوید سربازانش ۳۱ ژانویه امسال در خان‌یونس کشف کرده‌اند.

وال‌استریت جورنال با تاکید بر اینکه قادر به تایید مستقل صحت این اسناد نیست گفته است این مدارک حمایت‌های مالی و نظامی ایران از گروه افراطی حماس قبل از حمله هفتم اکتبر را نشان می‌دهد.

بنابر این گزارش، ایران در یکی از نامه‌های که به زبان عربی است از اختصاص ۱۰ میلیون دلار به شاخ نظامی حماس خبر داده اما یحیی سنوار چند هفته بعد در نامه‌ای از ایران خواسته است که مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار را به طور ماهانه ۲۰ میلیون دلار طی دو سال در اختیار این گروه بگذارد.

وال‌استریت جورنال یادآور شده است که مشخص نیست چرا این اسناد اکنون در اختیار رسانه‌ها گذاشته شده و مقام‌های ارائه کننده اسرائیلی نیز حاضر به پاسخ درباره آن نشدند.

۲۲:۱۵ ۲۱.۷.۱۴۰۳

گزارش‌ها درباره استقرار سامانه ضدموشکی آمریکا در اسرائیل

رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند آمریکا قرار است یک سامانه دفاع ضد موشک بالستیک در اسرائیل مستقر کند.

به گزارش هاآرتص، این اقدام به عنوان بخشی از آمادگی برای حمله احتمالی اسرائیل به ایران و حمله تلافی‌جویانه بعدی ایران انجام می‌شود.

بر اساس این گزارش و به گفته یک منبع، زمان استقرار این سامانه مشخص نیست.

کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل نیز بدون اشاره به جزئیات بیشتر از استقرار سامانه دفاعی آمریکایی در اسرائیل خبر داده است.

برخی منابع اسرائیلی گفته‌اند آمریکا سامانه ضدموشکی «تاد» در اسرائیل مستقر خواهد کرد.

با این حال، باراک راوید، خبرنگار وب‌سایت اکسیوس دقایقی بعد به نقل از یک منبع دفاعی آمریکا اعلام کرد درباره انتقال سیستم «تاد» به اسرائیل «هنوز تصمیم گرفته نشده است».

پس از حمله موشکی ایران در روز ۱۰ مهر به اسرائیل، مقام‌های اسرائیلی به دفعات وعده پاسخ به این حمله داده‌اند.

ساعاتی پیش‌تر، شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از چند منبع آگاه گزارش داد که جمهوری اسلامی با نگرانی شدید از پاسخ تلافی‌جویانه اسرائیل به حمله موشکی تهران، در حال رایزنی‌های فوری با کشورهای خاورمیانه است تا ارزیابی کند که آیا آنها می‌توانند مقیاس پاسخ اسرائیل را کاهش دهند یا حاضر به حفاظت از تهران هستند.

۲۱:۴۷ ۲۱.۷.۱۴۰۳

شلیک ۳۲۰ پرتابه به اسرائیل در یوم کیپور

ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که گروه حزب‌الله در یوم کیپور، عید غفران، مقدس‌ترین جشن مذهبی یهودیان حدود ۳۲۰ پرتابه را از لبنان به سمت اسرائیل شلیک کرده است.

همچنین بر اساس بیانیه‌ دیگری که ارتش در روز شنبه ۲۱ مهرماه منتشر کرده، دو پرتابه نیز از شمال غزه، جایی که اسرائیل با گروه افراطی حماس در حال جنگ است، ره‌گیری شده‌اند که به سمت شهر اشکلون شلیک شده بودند اما در منطقه‌ای غیرمسکونی سقوط کرده‌اند.

یک منبع امنیتی و یک منبع دفاع مدنی، که هویت آنها فاش نشده به رویترز گفته‌اند که در حملات اسرائیل به سه منطقه مختلف در لبنان، دست کم پنج نفر کشته و ۱۵ نفر زخمی شده‌اند.

یکی از مکان‌های هدف قرار گرفته‌شده، «دیر بلا» در البترون واقع در استان شمالی لبنان است که پیش از این مورد حمله قرار نگرفته بود.

همچنین روز شنبه، ارتش اسرائیل به ساکنان ۲۳ روستای جنوبی لبنان دستور داد که این روستاها را ترک و به مناطق شمالی رودخانه اولی بروند؛ رودی که در جنوب لبنان قرار دارد و از بخش غربی دره بقاع به سمت مدیترانه در جریان است.

این دستور از طریق بیانیه‌ای نظامی اعلام شد و به روستاهایی در جنوب لبنان اشاره داشت که به تازگی هدف حملات اسرائیل قرار گرفته‌اند و بسیاری از آنها تقریبا خالی از سکنه شده‌اند.

ارتش اسرائیل می‌گوید که تخلیه‌ این مناطق برای ایمنی ساکنان و در پی افزایش فعالیت‌های حزب‌الله ضروری است و ادعا می‌کند که این گروه از این مناطق برای پنهان کردن سلاح‌ها و حمله به اسرائیل استفاده می‌کند.

حزب‌الله در مقابل مدعی است که از مناطق سکونت غیرنظامیان برای پنهان کردن سلاح‌ بهره نمی‌برد.

۲۰:۰۲ ۲۱.۷.۱۴۰۳

ان‌بی‌سی: احتمال حمله اسرائیل به «زیرساخت‌های نظامی و انرژی» ایران

شبکه ان‌بی‌سی نیوز در گزارشی اعلام کرد مقامات آمریکایی بر این باورند که اسرائیل برای پاسخ به حمله ایران، اهداف احتمالی خود را به «زیرساخت‌های نظامی و انرژی» ایران محدود کرده است.

بر اساس گزارشی که این شبکه آمریکایی روز شنبه ۲۱ مهرماه منتشر شده، هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که اسرائیل قصد حمله به «تأسیسات هسته‌ای یا انجام ترور» داشته باشد. مقامات آمریکایی نیز می‌گویند احتمال دارد اسرائیل هنوز در مورد چگونگی و زمان اقدام خود، تصمیم نهایی نگرفته‌ باشد.

خاورمیانه در حال آماده‌باش برای پاسخ اسرائیل به حمله موشکی ایران به این کشور است؛ حمله‌ای که هفتم مهرماه انجام شد و اگرچه خسارت کمی به دنبال داشت اما جمهوری اسلامی ایران آن را در پاسخ به تهاجم اسرائیل به لبنان و ترور متحدانش از جمله اسماعیل هنیه، رهبر حماس در تهران و حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله در بیروت قلمداد کرد.

مقامات آمریکایی که در گزارش ان‌بی‌سی نامی از آنها برده نشده به این شبکه گفته‌اند که نمی‌دانند پاسخ اسرائیل چه زمانی خواهد بود اما تأکید کرده‌اند ارتش اسرائیل آماده است و هر زمان که دستور صادر شود، اقدام می‌کند.

مقامات آمریکایی تأکید کردند که اطلاعاتی مبنی بر اینکه پاسخ چه زمانی انجام می‌گیرد ندارند و اسرائیل نیز هنوز زمان‌بندی مشخصی را به آنها اعلام نکرده است. به گفته مقامات آمریکایی مشخص نیست که آیا مقامات اسرائیلی حتی درباره زمان این پاسخ به توافق رسیده‌اند یا خیر.

ان‌بی‌سی همچنین در گزارش خود به نقل از مقامات آمریکایی و اسرائیلی نوشته که ممکن است این پاسخ در طول تعطیلات یوم کیپور، عید غفران، انجام شود. عید غفران که تعطیلات آن از ۲۰ مهر آغاز و ۲۱ مهرماه به پایان می‌رسد مهم‌ترین جشن مذهبی یهودیان به شمار می‌آید و مقدس‌ترین رویداد در گاه‌شمار عبری است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG