دبیرکل سازمان ملل: حمله به صلحبانان «ممکن است جنایت جنگی باشد»
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، هشدار داد که حمله به نیروهای حافظ صلح «ممکن است جنایت جنگی باشد».
اظهارات آقا گوترش ساعاتی پس از آن بیان میشد که ماموریت سازمان ملل برای حفاظت از صلح در لبنان، یونیفل، اعلام کرد که بامداد یکشنبه دو تانک اسرائیلی پس از منهدم کردن ورودی اصلی پایگاه صلح بانان در جنوب لبنان، وارد آن شدند و پس از خروج از این مقر، اقدام به شلیک گلولههایی کردند که دودی را در پایگاه متصاعد کرد.
ارتش اسرائیل در روایت خود از این ماجرا گفته است شبهنظامیان حزبالله با شلیک موشکهای ضدتانک به سوی نیروهای اسرائیلی ۲۵ تن از آنها را مجروح کردند و این حمله بسیار نزدیک به یک پست یونیفل بود. بنابر این گزارش، یک تانک اسرائیلی که به تخلیه مجروحان زیر آتش کمک میکرد به پست یونیفل بازگشت.
نداو شوشانی، سخنگوی بینالمللی ارتش اسرائیل، به خبرنگاران گفت: «این حمله به یک پایگاه نیست؛ این تلاش برای ورود به یک پایگاه نیست؛ یک تانک در زیر آتش سنگین و تلفات بالا در حال کسب پشتیبانی برای رهایی از آسیب بود».
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، ساعاتی پیشتر خطاب به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، گفته بود: زمان آن است که یونیفل را از پایگاههای حزبالله و از مناطق جنگی خارج کنید.
پس از آن استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد، اعلام کرد که دبیرکل این سازمان به صلحبانان یونیفل که در پستهای خود باقی میمانند ادای احترام میکند و «پرچم سازمان ملل به اهتزاز ادامه میدهد».
آتشسوزی در چادرهای اطراف بیمارستان دیر البلح در پی حمله اسرائیل
خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار ویدئویی گزارش داد که در پی حمله هوایی در شامگاه یکشنبه، چادرهای آوارگان فلسطینی در داخل بیمارستانی در دیر البلح، واقع در مرکز غزه، دچار آتشسوزی شد.
منابع فلسطینی از سه کشته و دهها زخمی در این حمله خبر دادهاند.
ارتش اسرائیل میگوید شبهنظامیان حماس را که از یک مرکز فرماندهی در این محوطه حمله میکردند هدف قرار داده است.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی شناخته میشود.
ساعاتی پیشتر در شامگاه یکشنبه خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از منابع بیمارستانی خبر داده بود که حملات هوایی اسرائیل به اردوگاه نصیرات به کشته شدن دستکم ۲۰ نفر در یک مدرسه که به پناهگاه آوارگان تبدیل شده بود منجر شد.
در همین حال خبرگزاری رویترز گزارش داده است که پس از گذشت حدود ۹ روز از دور جدید عملیات اسرائیل در غزه، تانکهای اسرائیلی به شمال شهر غزه رسیدهاند و تشدید حملات باعث فرار خانوادههای بیشتری شده است.
کشته شدن چهار سرباز اسرائیلی در حمله پهپادی حزبالله به شمال اسرائیل
ارتش اسرائیل بامداد دوشنبه اعلام کرد چهار تن از سربازانش بر اثر حمله پهپادی به یک پایگاه نظامی در مجاورت شهر بنیامینا در شمال این کشور کشته شدند.
بنابر اعلام ارتش اسرائیل، در این حمله ۵۱ سرباز مجروح شدند که جراحات هفت تن از آنها شدید است.
ساعتی پیشتر سرویس اورژانس اسرائیل از زخمی شدن دستکم ۶۷ نفر در پی حمله پهپادی از لبنان به شهر بنیامینا خبر داده و گفته بودند حال چهار نفر از مجروحان وخیم است.
حزبالله لبنان با انتشار بیانیهای مسئولیت این حمله را برعهده گرفته و اعلام کرده است که با پهپاد به پایگاهی نظامی در جنوب حیفا حمله کرده است.
حزبالله، گروه مورد حمایت ایران، همچنین تهدید به حملات بیشتری در خاک اسرائیل در صورت تداوم حملات این کشور به لبنان کرده است.
ارتش اسرائیل هنوز جزییاتی درباره حمله پهپادی به این پایگاه نظامی ارائه نکرده است؛ با این حال به گزارش رسانههای اسرائیلی، تحقیقات اولیه نشان میدهد که دو پهپاد حزبالله از دریا وارد حریم هوایی اسرائیل شدند و یکی از آنها در سواحل شمال حیفا سرنگون شد.
بنابر این گزارشها، پس از گم شدن رد پهپاد دوم از رادار، فرض گرفته شد که این پهپاد سقوط کرده است.
مکرون در گفتوگو با پزشکیان خواستار اقدام ایران برای کاهش تنش شد
دفتر ریاست جمهوری فرانسه خبر داد که امانوئل مکرون، در گفتوگوی تلفنی با مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران خواستار «کاهش تنش گسترده» در نوار غزه و لبنان شده است.
آقای مکرون روز یکشنبه ۲۲ مهرماه در این گفتوگوی تلفنی بر «مسئولیت ایران در حمایت از کاهش تنش گسترده و استفاده از نفوذ خود در این راستا بر بازیگران بیثباتکننده که از حمایت تهران برخوردارند» تأکید کرده است.
پایگاه اطلاع رسانی ریاستجمهوری ایران نیز با انتشار خبر گفتوگوی تلفنی روسای جمهوری دو کشور اعلام کرد که مسعود پزشکیان در جریان مکالمه با امانوئل مکرون خواستار پایان دادن به «جنایات» اسرائیل در لبنان و غزه شده است.
این وبسایت همچنین نوشته که در این گفتوگو دو طرف راههای برقراری «آتشبس بین حزبالله و اسرائیل» را نیز بررسی کردهاند و رئیس جمهوری ایران از همتای فرانسوی خود خواسته است تا با همکاری سایر کشورهای اروپایی، اسرائیل را مجبور کنند به حملات خود در غزه و لبنان پایان دهد.
خسارت به بیش از هزار واحد مسکونی در اسرائیل طی حمله موشکی ایران
بلومبرگ بر اساس دادههای سازمان مالیاتی اسرائیل میگوید در جریان حمله گسترده موشکی ایران به اسرائیل در شامگاه ۱۰ مهرماه، بیش از هزار واحد مسکونی آسیب دیده است.
در این گزارش که روز یکشنبه ۲۲ مهر منتشر شد، آمده است تاکنون ۲۵۰۰ شکایت خسارت ناشی از حمله موشکی ایران از طرف شهروندان ثبت شده که نیمی از آن مربوط به واحدهای مسکونی و تجاری در شمال تلآویو بوده است.
جمهوری اسلامی مدعی است که حمله موشکی یاد شده صرفا اهداف نظامی را شامل میشده، اما بلومبرگ با اشاره به عدم تلفات جانی این حمله، آن را به پناه گرفتن خیل عظیمی از مردم اسرائیل در پناهگاهها نسبت داده است.
زخمی شدن ۶۷ نفر در شمال اسرائیل در پی حمله پهپادی حزبالله
سرویس اورژانس اسرائیل و امدادگران از زخمی شدن دستکم ۶۷ نفر در پی حمله پهپادی از لبنان به شهر بنیامینا در شمال اسرائیل خبر میدهند.
از این تعداد، حال چهار نفر وخیم است و ۱۲ نفر دچار جراحتهای جدی و متوسط شدهاند و سایرین زخمهای سطحی برداشتهاند.
حزبالله لبنان با انتشار بیانیهای مسئولیت این حمله را برعهده گرفت و اعلام کرد به پایگاهی نظامی در جنوب حیفا با پهپاد حمله کرده است.
ارتش اسرائیل میگوید در حال تحقیق است که چرا آژیرهای خطر به کار نیفتادند و این پهپاد که از لبنان شلیک شده بود، توسط پدافند رهگیری نشده است.
در همین حال گروه حزبالله لبنان به «شهرکنشینان» اسرائیلی هشدار داده است تا اطلاع ثانوی در نزدیکی پایگاههای نظامی اسرائیل در شمال این کشور مستقر نشوند.
همزمان با تداوم حملات هوایی و زمینی اسرائیل به مناطق محتلف لبنان و هدف قرار دادن اهداف حزبالله، این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی روزانه دهها راکت و پهپاد به سمت اسرائیل شلیک کرده است.
بایدن و پنتاگون از استقرار سامانه ضدموشکی «تاد» در اسرائیل خبر دادند
جو بایدن روز یکشنبه اعلام کرد که ایالات متحده برای «دفاع از اسرائیل» سامانه پیشرفته دفاع ضدموشکی «تاد» به اسرائیل اعزام میکند.
همچنین وزارت دفاع آمریکا تأیید کرد که سامانه «تاد» و خدمه نظامی آن را در اسرائیل مستقر میکند.
پت رایدر، سخنگوی پنتاگون، روز یکشنبه گفت با دستور رئیسجمهور آمریکا، وزیر دفاع این کشور اجازه استقرار یک سامانه ضدموشکی تاد (پدافند هوایی مرحله پایانی ارتفاع بالا) و نیروهای لازم برای عملکرد آن را صادر کرده است.
او گفت این اقدام به منظور «تقویت دفاع هوایی اسرائیل در پی حمله بیسابقه ایران به اسرائیل در روزهای سیزدهم آوریل و اول اکتبر» انجام میشود.
«تاد» از پیشرفتهترین سامانههای ضد موشکهای بالستیک است و فعالیت هر بخش از آن، شامل پرتابگرها و همچنین تجهیزات رادیویی و راداری، به ۹۵ سرباز نیاز دارد.
پیش از این رسانههای اسرائیلی و آمریکایی از استقرار این سامانه ضدموشکی در اسرائیل خبر داده بودند و به دنبال این گزارشها، وزیر امور خارجه ایران گفت که به باور او، آمریکا «اکنون جان نیروهای را با اعزام آنها برای هدایت سامانههای موشکی آمریکایی در اسرائیل در معرض خطر میدهد».
ترامپ میگوید اخیرا با نخستوزیر اسرائیل گفتوگو کرده است
دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق ایالات متحده و نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری این کشور، میگوید که حدود دو روز پیش با نخستوزیر اسرائیل گفتوگو کرده است.
او در گفتوگویی با شبکه فاکسنیوز که روز یکشنبه ۲۲ مهرماه پخش شد گفت که «حدود دو روز پیش» با بنیامین نتانیاهو صحبت کرده و سپس به دیدار با او در اقامتگاه خود در فلوریدا اشاره کرد که در ماه ژوئیه انجام شد.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، هفته گذشته در بحبوحه تنش بین اسرائیل و ایران با بنیامین نتانیاهو تلفنی گفتوگو کرد و مکالمه پیشین بین این دو رهبر در ماه اوت انجام گرفته بود.
آقای ترامپ فاصله زمانی بین دو مکالمه جو بایدن و بنیامین نتانیاهو را اسفبار خواند و در عین حال گفت: «میتوانم بگویم که بیبی (نتانیاهو) بسیار قوی بوده است. او به حرف بایدن گوش نمیدهد».
روابط بین جو بایدن و بنیامین نتانیاهو اخیرا پرتنش بوده و رهبران دو کشور در مورد نحوه مدیریت جنگ در غزه و درگیری اسرائیل با حزبالله اختلاف نظرهایی دارند.
نتانیاهو از سازمان ملل خواست صلحبانان را از «مناطق خطرناک» لبنان خارج کند
نخستوزیر اسرائیل، از دبیرکل سازمان ملل خواست که نیروهای حافظ صلح مستقر در جنوب لبنان را از «مناطق خطرناک» خارج کند و ادعا کرد که حزبالله از این نیروها به عنوان «سپر انسانی» استفاده میکند.
بنیامین نتانیاهو، در پیامی ویدئویی که دفتر او روز یکشنبه ۲۲ مهرماه منتشر کرد، گفت: «آقای دبیرکل، نیروهای یونیفیل را از مناطق خطرناک خارج کنید. اینکار باید فوراً انجام شود».
او که پیش از نشست کابینه صحبت میکرد، افزود: اسرائیل بارها این درخواست را تکرار کرده، اما یونیفیل «با رد مکرر این درخواست» به «تروریستهای حزبالله» این فرصت را داده که از این نیروها به عنوان «سپر انسانی» استفاده کند.
بنیامین نتانیاهو گفت: «امتناع شما از تخلیه نیروهای یونیفیل موجب شده آنها گروگان حزبالله شوند که هم جان خودشان و هم جان سربازان ما را به خطر میاندازد».
نخستوزیر اسرائیل سپس با ابراز تاسف از آسیب دیدن نیروهای یونیفیل افزود که این کشور نهایت تلاش خود را برای جلوگیری از این آسیب به کار میبرد اما مشخصا سادهترین راه برای اطمینان از این امر، این است که آنها را از منطقه خطرناک خارج کنیم.
نیروهای صلحبان سازمان ملل متحد در لبنان که به اختصار «یونیفیل» نامیده میشوند حدود ۹,۵۰۰ سرباز از ملیتهای مختلف هستند. این گروه از نظامیان حافظ صلح از پس از حمله اسرائیل به لبنان در سال ۱۹۷۸ به منطقه اعزام شدند.
در حال حاضر، یونیفیل وظیفه نظارت بر آتشبسی را دارد که به جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ بین اسرائیل و حزبالله پایان داد.
در چند روز گذشته پنج عضو یونیفیل در حمله اسرائیل به لبنان زخمی شدهاند با این حال یونیفیل از ترک مواضع خود در جنوب لبنان خودداری کرده است.
پیشتر بارها مقامات اسرائیلی از جمله یوآو گالانت، وزیر دفاع و دنی دانون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد، خواستار جابهجایی نیروهای یونیفیل دستکم به میزان پنج کیلومتر به سمت شمالِ مواضع فعلی شدند.
اما یونیفیل با اشاره به ماهیت مأموریت قانونیاش، درخواستهای مکرر اسرائیل برای نقلمکان به جایی دیگر را رد کرده است.
آندریا تننتی، سخنگوی یونیفیل، به خبرگزاری فرانسه گفته است: «به اتفاق آرا تصمیمی برای ماندن اتخاذ شد، زیرا مهم است که پرچم سازمان ملل همچنان در این منطقه به اهتزاز درآید و بتوانیم به شورای امنیت گزارش دهیم».
او گفت که اسرائیل از یونیفیل خواسته بود تا مواضع خود را تا فاصله پنج کیلومتری از خط آبی که مرز دو کشور را جدا میکند، ترک کند، که شامل ۲۹ موضع یونیفیل در جنوب لبنان میشد، اما نیروهای حافظ صلح این درخواست را رد کردند.
کشورهای عضو یونیفیل روز شنبه «حملات اخیر» به نیروهای حافظ صلح را به شدت محکوم کردند و ۳۴ کشور از مجموع کشورهای عضو نیز با امضای بیانیه مشترکی خواستار احترام به مأموریت یونیفیل و تضمین امنیت پرسنل آن شدند.
بنیامین نتانیاهو اما در واکنش، انتقادات به اسرائیل را نادرست دانسته و گفته که باید انتقادات متوجه حزبالله باشد.
مخالفت بغداد با استفاده از آسمان عراق برای حمله به ایران
وزیر خارجه عراق همزمان با نگرانیها از حمله تلافیجویانه اسرائیل به ایران میگوید استفاده از آسمان عراق برای این حمله غیر قابل قبول است.
فواد حسین روز یکشنبه ۲۲ مهر ماه، در یک کنفرانس مطبوعاتی با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود، در بغداد گفت: «توسعه دامنه جنگ در منطقه به طرف جمهوری اسلامی ایران و استفاده از فضای حریم هوایی عراق مورد پذیرش نیست و کاملا با آن مخالف هستیم.»
او در ادامه هشدار داد که وقوع جنگ بر کریدورهای منطقهای، تنگه هرمز و بر موضوع صادرات انرژی اثر منفی میگذارد و در روند انرژی و اقتصاد جهان نیز بحران ایجاد میکند و از کشورهای موثر خواست که برای جلوگیری از جنگ و آتشبس در غزه و لبنان تلاش کنند.
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، نیز در این کنفرانس خبری تأیید کرد که وضعیت خاورمیانه «در منطقه هشدار» است و افزود: «ما دنبال جنگ نیستم، خواهان جنگ نیستم، خواهان صلح هستیم؛ البته برای جنگ هم آماده هستیم، برای صلح هم آماده هستیم.»