خامنهای مدعی شد اسرائیل «شکست خورده است»
رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه در یک سخنرانی مدعی شد که اسرائیل «شکست خورده است».
علی خامنهای در دیدار با برگزارکنندگان کنگرهای در استان فارس گفت که از نظر او اسرائیل «شکست خورد، اما شکست بزرگتر از آن فرهنگ، تمدن و سیاستمداران غرب است».
او در ادامه مدعی شد که به باور او، شبکهٔ گروههای مورد حمایت جمهوری اسلامی که در ادبیات حکومتی به آن «جبهه مقاومت» گفته میشود، پیروز خواهد شد.
به ادعای رهبر جمهوری اسلامی، «در صفآرایی جبهه مقاومت در مقابل جبهه شرارت، پیروزی از آنِ مقاومت است».
این اظهارات درحالی بیان میشود که ارتش اسرائیل در ماههای اخیر ضربات شدیدی به گروههای نیابتی جمهوری اسلامی ایران زده است، بهطوری که بسیاری از رهبران و کادر فرماندهی آنها کشته شدهاند.
هشدار آلمان در مورد «بیثباتی کامل» لبنان
آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان هنگام ورود به بیروت، هشدار داد که درگیری بین اسرائیل و گروه حزبالله میتواند منجر به «بیثباتی کامل» لبنان و پیامدهای خطرناکی برای کل خاورمیانه شود.
بائربوک که روز چهارشنبه پیش از گفتوگو با سیاستمداران و سازمانهای امدادی لبنانی، در بیروت سخن میگفت، افزود: «بیثباتی کامل لبنان به عنوان متنوعترین جامعه از نظر مذهبی در خاورمیانه، برای خود این کشور و کل منطقه مرگبار خواهد بود.»
او در عین حال اضافه کرد که اسرائیل در هفتههای اخیر، با موج حملات به اهدافی در بیروت و حمله زمینی به جنوب لبنان، «در تضعیف قابل توجه سازمان تروریستی حزبالله موفق شده است».
بائربوک تأکید کرد که زمان یافتن راهحلی دیپلماتیک و عملی که حامی امنیت اسرائیل و منافع لبنان باشد، فرارسیده و برلین با شرکای خود در ایالات متحده، اروپا و جهان عرب برای یافتن آن تلاش میکند.
وزیر خارجه آلمان از شبهنظامیان حزبالله خواست بر اساس قطعنامهٔ صلح ۱۷۰۱ شورای امنیت، از جنوب لبنان خارج شوند تا امنیت ساکنان شمال اسرائیل تأمین شود.
او با اشاره به وخامت وضعیت غیرنظامیان در لبنان با تشدید تنشها میان اسرائیل و حزبالله، از اسرائیل خواست به قوانین بشردوستانه بینالمللی احترام بگذارد و از افراد بی گناه محافظت کند، اما همزمان گفت که «تروریستها بهطور غیرمسئولانهای پشت غیرنظامیان پنهان میشوند و به شلیک موشک به اسرائیل ادامه میدهند.»
وزیر خارجه آلمان بر محافظت از نیروهای حافظ صلح سازمان ملل تأکید کرد و هشدار داد: «هر گونه حمله عمدی به نیروهای حافظ صلح سازمان ملل نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه است.»
شماری از حملات به این نیروها در هفتههای اخیر به اسرائیل نسبت داده شده که از سوی بسیاری از کشورها و سازمان ملل محکوم شده است.
حملات اسرائیل به شهر بندری تاریخی صور در لبنان «آغاز شد»
شاهدان عینی روز چهارشنبه به خبرگزاری رویترز گفتند که اسرائیل حملات خود را به شهر بندری تاریخی صور در لبنان آغاز کرده است.
رسانههای دولتی لبنان نیز گزارش دادند که یک پهپاد اسرائیلی روز چهارشنبه به خیابانی در شهر صور حمله کرد و تصاویری که این رسانهها منتشر کردهاند نشاندهنده ستون دود سیاه غلیظی بود که از این شهر بلند میشد.
اسرائیل روز چهارشنبه هشدارهای تخلیه خود را به چندین محله مرکزی در شهر بندری صور در جنوب لبنان گسترش داد و به اهالی هشدار داد تا مناطق وسیعی از شهر را تخلیه کنند.
ارتش اسرائیل اعلام کرده که ساکنان باید فوراً به شمال رودخانه اولی حرکت کنند و بنابر گزارشها، فرار مردم محل از بامداد چهارشنبه آغاز شده است.
در مدت اخیر هزاران نفر از افراد بیخانمان نیز در این شهر سکونت داشتند و مرتضی مهنا، رئیس واحد مدیریت بحران صور، روز چهارشنبه اعلام کرد که اوضاع بسیار وخیم است و تخلیه مردم در حال انجام است.
دولت لبنان روز سهشنبه اعلام کرد که حملات اسرائیل دستکم ۱.۲ میلیون لبنانی را از خانههای خود بیرون رانده و ۲۵۳۰ نفر را کشته است.
اظهارات پزشکیان در مورد «پاسخ غیرقابل باور» به اسرائیل
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران روز چهارشنبه در دیداری که با آبی احمد، نخستوزیر اتیوپی داشت علیه حمله اسرائیل به اهدافی در ایران هشدار داد.
او گفت که اگر اسرائیل «دست از پا خطا کند و اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران مرتکب شود، پاسخ قاطعانه و غیرقابل باوری دریافت خواهد کرد.»
مسعود پزشکیان در ادامه مدعی شد که «ما به هیچ وجه مایل به گسترش درگیری و تنش در منطقه نیستیم و از هر اقدامی در راستای صلح و آرامش استقبال میکنیم». او از کشورهای غربی خواست تا دولت اسرائیل را «کنترل کنند.»
اظهارات مسعود پزشکیان در مورد عدم تمایل جمهوری اسلامی به گسترش درگیری و تنش در منطقه در حالی بیان میشود که مقامات جمهوری اسلامی همواره هجوم هفتم اکتبر افراد گروه افراطی حماس به جنوب اسرائیل که کشته شدن ۱۲۰۰ غیرنظامی را در بر داشت ستوده و از این نوع اقدامات حمایت کردهاند.
گروه حماس در فهرست تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد و واکنش اسرائیل به حمله هفتم اکتبر این گروه به شهروندان اسرائیلی، حملات موشکی گروههای تحت حمایت جمهوری اسلامی به اسرائیل و درپی آن تشدید تنش در منطقه را به دنبال داشته است.
تعلیق پروازهای ترکیش ایرلاینز به ایران، تمدید تعلیق پروازهای لوفتهانزا
در واکنش به افزایش نگرانیها در مورد درگیریهای احتمالی بیشتر در منطقه، خطوط هوایی ترکیش ایرلاینز و پگاسوس ایرلاینز طبق گزارشها تمام پروازهای خود به ایران را تا اول نوامبر لغو کردهاند.
به نوشته رسانههای ترکیه، هر دو شرکت هواپیمایی ترکیه به دلیل تشدید تنشها و حمله مورد انتظار اسرائیل به ایران تصمیم به تعلیق عملیات خود گرفتند.
شرکت هواپیمایی لوفتهانزا نیز روز چهارشنبه اعلام کرد، تعلیق پروازهای خود به تهران، را نیز تا پایان ژانویه برابر با ۱۲ بهمن ماه، تمدید کرده است.
همچنین این شرکت هواپیمایی تعلیق پروازها به بیروت را تا پایان ماه فوریه برابر با ۱۰ اسفندماه، تمدید کرد.
شدت گرفتن درگیریها بین اسرائیل، حزبالله لبنان و ایران و احتمال گسترده شدن جنگ در خاورمیانه، خطوط هوایی بینالمللی را بر آن داشته تا پروازهای خود به منطقه خاورمیانه از جمله ایران، بیروت و اسرائیل را لغو کنند.
همچنین با اعمال تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه ایرانایر، تمامی پروازهای شرکت هواپیمایی هما، به کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز لغو شده است.
بلینکن: اسرائیل به شکلی واکنش نشان دهد که منجر به تشدید تنش نشود
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه در تلآویو گفت که «اکنون زمان» پایان دادن به جنگ در غزه فرا رسیده است و از اسرائیل خواست که از تشدید درگیری با ایران جلوگیری کند.
اسرائیل در حال جنگ با گروه افراطی حماس در غزه و حزبالله در لبنان است و قول داده به حمله موشکی یکم اکتبر ایران پاسخ دهد.
بلینکن دربارهٔ پاسخ اسرائیل به حمله موشکی ایران تأکید کرد که «بسیار مهم است که اسرائیل به شکلی واکنش نشان دهد که منجر به تشدید بیشتر نشود.»
سفر آنتونی بلینکن به منطقه، یازدهمین سفر او از زمان شروع جنگ غزه و اولین سفرش از زمان تشدید خشونتها بین اسرائیل و حزبالله تا رسیدن به جنگ تمامعیار در اواخر ماه گذشته است.
آنتونی بلینکن روز چهارشنبه گفت: «از ۷ اکتبر سال گذشته، اسرائیل بیشتر اهداف راهبردی خود را در غزه محقق کرده است… اکنون زمان آن رسیده است که این موفقیتها به دستاوردهای پایدار و استراتژیک تبدیل شوند.»
او پس از دیدار با بنیامین نتانیاهو و دیگر مقامات ارشد، این اظهارات را هنگام ترک اسرائیل بیان کرد.
در مورد کمک به غزه، بلینکن گفت که «پیشرفتهایی حاصل شده، اما پیشرفت بیشتری باید صورت گیرد و این روند باید ادامه یابد.»
بعد از اسرائیل، بلینکن به عربستان سعودی سفر خواهد کرد؛ کشوری که مذاکرات برای عادیسازی روابط با اسرائیل را تا ایجاد یک دولت فلسطینی متوقف کرده است.
این دیپلمات آمریکایی از اسرائیل خواست تا از آنچه که به عنوان «فرصتی فوقالعاده» برای توافق با عربستان توصیف کرد، استفاده کند.
تلاشهای قبلی آمریکا برای پایان دادن به جنگ غزه و کنترل پیامدهای منطقهای ناکام مانده است، همانطور که تلاشهایی که به رهبری جو بایدن و امانوئل مکرون برای ایجاد آتشبس موقت در لبنان صورت گرفت، نیز شکست خوردهاند.
ورود دلار به کانال ۶۷ هزار تومان
بامداد چهارشنبه بهای دلار با گذر از مرز ۶۷ هزار تومان به قیمت ۶۷ هزار و ۱۰۰ تومان نیز معامله شد.
در روزهای اخیر احتمال پاسخ نظامی اسرائیل به حمله دهم مهر ایران، در بازارهای مالی نوسانساز شده است. علاوه بر این سخنان تازهٔ مسعود پزشکیان در مورد بودجه سال آینده گمانهزنیها در مورد احتمال افزایش نرخ بنزین را افزایش داده است.
بر همین اساس نرخ دلار طی این دو روز افزایش بیشتر و نوسان شدیدتری را تجربه کرده است.
مرتضی محمودی، نماینده تهران، در جلسه علنی چهارشنبه مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: «گرانیها، پلکانی رشد میکند و وضعیت قیمتها اسفناک شده است. چرا قیمت دلار صدایی از کسی بلند نمیکند؟»
ارتش اسرائیل از کشته شدن سه فرمانده دیگر حزبالله خبر میدهد
ارتش اسرائیل اعلام کرد که طی ۴۸ ساعت گذشته، سه فرمانده حزبالله و حدود ۷۰ نیروی این گروه را در جنوب لبنان کشته است.
این خبر یک روز پس از تأیید کشته شدن هاشم صفیالدین، جانشین احتمالی رهبری این گروه شبهنظامی، منتشر شد.
ارتش اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد که نیروهایش به «حملات محدود و موضعی» علیه زیرساختهای حزبالله ادامه میدهند و تاکنون حدود ۷۰ عضو حزبالله را در حملات زمینی و هوایی از بین بردهاند.
حزبالله میگوید به پایگاه اطلاعات نظامی اسرائیل حمله کرده است
گروه حزبالله لبنان روز چهارشنبه گفت که موشکهایی به سمت پایگاه اطلاعات نظامی اسرائیل در حومه تلآویو شلیک کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز این حمله پس از حملات شبانه به مناطق تحت کنترل حزبالله در جنوب بیروت انجام شده است. حزبالله در بیانیهای گفت که این حمله «در پاسخ به حملات و کشتارهای انجامشده» توسط اسرائیل بوده است.
خبر حمله به پایگاه اطلاعات نظامی اسرائیل از سوی منابع مستقل تأیید نشده است.
اما همزمان خبر رسید که نیروی هوایی اسرائیل روز چهارشنبه دو موشک پرتاب شده از لبنان را که آژیرهای حمله هوایی را در تلآویو به صدا درآوردند، سرنگون کرد.
این رویداد همزمان با بازدید آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا از این شهر رخ داد. برخی از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا و خبرنگاران حاضر در هتلِ بلینکن به پناهگاه پناه بردند.
ساعاتی پیش از آن، نیروهای اسرائیلی دو پهپاد را که از شرق به سمت بندر ایلات هدایت شده بودند، رهگیری کردند. هیچ گزارشی از تلفات در حملات موشکی و پهپادی منتشر نشده است.
شاهزاده رضا پهلوی: جنگ جاری در منطقه، جنگ مردم ایران نیست
شاهزاده رضا پهلوی در مراسم دریافت جایزه «معمار صلح» بنیاد نیکسون، دربارهٔ درگیریهای اخیر منطقه میان اسرائیل، گروه افراطی حماس و حزبالله لبنان، گفت: «این جنگ مردم ایران نیست.»
او افزوده که «این جنگ علی خامنهای دیکتاتور است که از تفرقه و آشوب تغذیه میکند.»
این جایزه شامگاه سهشنبه اول آبانماه طی مراسمی که در ساختمان کتابخانه و موزه بنیاد ریچارد نیکسون برگزار شد، برای فعالیتهای رضا پهلوی در راه «آزادی مذهب، دستیابی به حکومت دموکراتیک بر مبنای رای مردم و جلب توجه بینالمللی به نقض حقوق بشر در ایران» به او اهدا شد.
آقای پهلوی ۲۵ مهرماه نیز در یک مصاحبه گفته بود که فلسطینیها «قربانی اقدامات جمهوری اسلامی هستند که از آنها به عنوان سپرانسانی برای سیاستهای خود سوء استفاده میکند».
او افزوده بود که «مردم ایران بارها به شیوههای مختلف نشان دادهاند که از سیاستهای خامنهای عذاب میکشند و شعارهایی مانند «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» سر دادهاند که نشان میدهد بر این باورند که نباید منابع و زندگی آنها برای لبنان یا غزه قربانی شود».