فرماندهکل سابق سپاه: حمله اسرائیل به ایران «محدود و کوچک» خواهد بود
فرماندهکل سابق سپاه پاسداران مدعی شد که حمله احتمالی اسرائیل در پاسخ به حمله موشکی دهم مهر ایران «محدود و کوچک» خواهد بود.
به گزارش ایسنا، محمدعلی جعفری در حاشیه یک مراسم حکومتی به خبرنگاران گفت: «اسرائیل خیلی کوچکتر از آن است که بتواند به ایران حمله کند. البته ممکن است اسرائیل حمله مذبوحانه، محدود و کوچک برای اینکه بگوید که جواب دادم انجام بدهد، ولی حملهای که درخور وعده صادق ۲ باشد قطعا نمی تواند داشته باشد.»
مقامهای نظامی و سیاسی ایران حمله موشکی و پهپادی فروردین ماه به اسرائیل را «وعده صادق» و حمله روز دهم مهر را «وعده صادق ۲» لقب دادهاند.
او همچنین اعلام کرد که پاسخ ایران «بستگی به شدت حمله» اسرائیل دارد و به گفته او «اگر کار بزرگ و قابل توجهی انجام بدهد، قطعاً چند برابر پاسخ آن را میبیند».
این در حالی است که انتظار میرود اسرائیل در حال برنامهریزی برای حمله تلافیجویانه به ایران باشد.
محمدعلی (عزیز) جعفری طی سالهای ۸۶ تا ۹۸ فرماندهکل سپاه پاسداران بود و اکنون فرمانده «قرارگاه فرهنگی و اجتماعی بقیةالله» سپاه است.
افبیآی نیز درباره افشای اسناد محرمانه حمله اسرائیل به ایران تحقیق میکند
اداره تحقیقات فدرال آمریکا، افبیآی، روز سهشنبه اعلام کرد که حال تحقیق در مورد افشای عمومی دو سند بسیار محرمانه اطلاعاتی است که جزئیات آمادهسازیهای اسرائیل برای یک حمله تلافیجویانه به ایران را توصیف میکند.
بیانیه این نهاد از انجام تحقیقات درباره افشای این اسناد طبقهبندی شده و همکاری نزدیک با شرکای افبیآی در وزارت دفاع و جامعه اطلاعاتی آمریکا خبر داده است.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، نیز روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگاران گفت که دولت هنوز مطمئن نیست که آیا این اسناد محرمانه به صورت اتفاقی درز کرده یا از طریق هک منتشر شده است.
آقای کربی با بیان اینکه جو بایدن ر از نزدیک تحقیقات در این زمینه را زیرنظر دارد، گفت که رئیسجمهور آمریکا «عمیقاً نگران هرگونه نشت اطلاعات طبقهبندی شده به حوزه عمومی است.»
این اسناد به «آژانس اطلاعات جغرافیایی» و «آژانس امنیت ملی» ایالات متحده نسبت داده میشود و نشان میدهد که اسرائیل همچنان در حال انتقال نیروهای نظامی خود برای حمله به ایران در پاسخ به حمله موشکی جمهوری اسلامی است که در ۱۰ مهر ماه اتفاق افتاد.
اسناد یاد شده که بهصورت «فوق سری» نشانهگذاری شدهاند، در پیامرسان تلگرام منتشر شده و خبر درز آن ابتدا توسط شبکه سیانان و نشریه آکسیوس منتشر شد.
سرباز اسرائیلی در حمله راکتی حزبالله کشته شد
ارتش اسرائیل اعلام کرد یک سرباز ذخیره این کشور بر اثر حمله راکتی گروه حزبالله در روز سهشنبه یکم آبان کشته شده است.
این گروهبان ۲۷ ساله اهل تل آویو که عضو گردان توپخانه ارتش اسرائیل بود، در شمال اسرائیل جان خود را از دست داد و سه سرباز دیگر همین گردان نیز زخمی شدند.
ده راکتی که از سمت لبنان به منطقه «نیوت مردخای» در باریکه جلیل شلیک شده بود، باعث این تلفات شده است.
این در حالی است که ارتش اسرائیل در جنوب لبنان درگیر نبرد با نیروهای حزبالله است و حملات هوایی به ضاحیه در حومه جنوبی بیروت که محل اصلی استقرار این گروه است، ادامه دارد.
حزبالله رسما مسئولیت حمله به خانه نتانیاهو را بر عهده گرفت
حزبالله لبنان روز سهشنبه با اعلام اینکه در صورت ادامه درگیریها هیچ مذاکرهای با اسرائیل نخواهد داشت، به شکل رسمی مسئولیت حمله پهپادی به خانه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، را بر عهده گرفت.
محمد عفیف، رئیس دفتر رسانهای این گروه شبهنظامی مورد حمایت ایران، در یک کنفرانس خبری در حومه جنوبی بیروت گفت که این گروه «مسئولیت کامل و انحصاری» هدف قرار دادن خانه آقای نتانیاهو را بر عهده میگیرد.
او تهدید کرد حزبالله به تلاش برای کشتن نخستوزیر اسرائیل ادامه خواهد داد.
اسرائیل روز شنبه اعلام کرده بود که یک پهپاد به سمت خانه آقای نتانیاهو در شهر قیساریه پرتاب شده است. روز سهشنبه رسانههای اسرائیلی عکسی را منتشر کردهاند که نشان میدهد یکی از پنجرههای خانه نخستوزیر اسرائیل آسیب دیده است.
بنابر گزارشها نتانیاهو در آن زمان در محل حضور نداشت، اما این حمله را به عنوان تلاش برای ترور از سوی «گروه نیابتی ایران، حزبالله» توصیف کرد و آن را یک «اشتباه بزرگ» نامید.
محمد عفیف همچنین با انکار اینکه انجمن «قرضالحسن»، وابسته به حزبالله، در تأمین مالی حقوق یا تسلیحات حزبالله دخالتی داشته باشد، تاکید کرد که حتی پس از حملات اسرائیل، این انجمن تعهداتش را به مشتریان بهطور کامل اجرا کند.
اسرائیل و ایالات متحده میگویند انجمن قرضالحسن که دارای بیش از ۳۰ شعبه در سراسر لبنان است، توسط حزبالله برای پولشویی و تأمین مالی تروریسم استفاده میشود. اما حزبالله این اتهامات را رد میکند.
مذاکره درباره اتحاد اسرائیل و آمریکا در برابر ایران در دیدار بلینکن و نتانیاهو
دفتر بنیامین نتانیاهو روز سهشنبه اعلام کرد که نخستوزیر اسرائیل در دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، که به اسرائیل سفر کرده است، درباره پیوستن نیروهای دو کشور برای مقابله با تهدیدهای ایران گفتوگو کرده است.
بر اساس این بیانیه، در طول این دیدار، موضوع تهدید ایران و ضرورت اتحاد دو کشور برای مقابله با آن مطرح شده است.
این بیانیه تاکید میکند که آقای نتانیاهو با اشاره به گروههای مسلح همسو با ایران در منطقه از وزیر خارجه آمریکا بابت حمایت واشینگتن در مبارزه علیه «محور شرارت و ترور» ایران تشکر کرد.
از سوی دیگر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا خبر داد آنتونی بلیکن در دیدار با بنیامین نتانیاهو خواستار آن شد که اسرائیل از فرصت کشته شدن یحیی سنوار، رهبر گروه افراطی حماس، برای رسیدن به آتشبس در غزه و آزادی گروگانهای اسرائیلی بهره ببرد.
متیو میلر روز سهشنبه گفت که آقای بلینکن همچنین بر لزوم گامهای بیشتر اسرائیل برای افزایش جریان کمکهای بشردوستانه برای غیرنظامیان نوار غزه تأکید کرده است.
تأیید «حمله موشکی» اسرائیل به پایگاه هوایی اصفهان در فرودین ماه
محمدعلی جعفری، فرماندهکل سابق سپاه پاسداران، تأیید کرد که در پی حمله پهپادی و موشکی روز ۲۵ فروردین ایران به اسرائیل، پایگاه هوایی اصفهان هدف حمله موشکی اسرائیل قرار گرفت.
این نخستین بار است که یک مقام رسمی جمهوری اسلامی به این حمله اذعان میکند. روایت حکومت ایران پیشتر این بود که پدافند هوایی اصفهان چند «ریزپرنده و شیء مشکوک» را هدف قرار داد.
محمدعلی جعفری روز سهشنبه در جریان یک سخنرانی گفت که اسرائیل با استفاده از «هواپیماهای پیشرفته» آمریکایی «یکی دو موشک» به پایگاه اصفهان زد.
بیشتر بخوانید:
سازمان ملل: ۳۵۰ سال طول میکشد تا اقتصاد غزه به وضعیت پیش از جنگ بازگردد
بر اساس گزارشی که توسط کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل منتشر شده است، اگر جنگ غزه همین فردا پایان یابد «حدود ۳۵۰ سال» طول میکشد تا اقتصاد ویرانشده نوار غزه به وضعیت پیش از حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل در ۱۵ مهر ماه سال گذشته بازگردد.
بنابر این گزارش، جنگ تخریبی عظیم در محلهها، زیرساختها و اقتصاد غزه به بار آورده است و پیش از شروع هرگونه بازسازی، باید مناطق زیادی از آوار، اجساد در حال تجزیه و مهمات منفجر نشده پاکسازی شود.
این گزارش تصریح میکند که حتی اگر آتشبس برقرار شود و وضعیت به حالت قبل از اکتبر ۲۰۲۳ بازگردد، این وضعیت غزه را در مسیر بهبود و توسعه پایدار قرار نخواهد داد.
سازمان ملل تاکید میکند که اگر روند رشد اقتصادی بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۲ با نرخ متوسط ۰.۴ درصد در نظر گرفته شود، ۳۵۰ سال طول خواهد کشید تا غزه تنها به سطح تولید ناخالص داخلی سال ۲۰۲۲ برسد.
این پژوهش تاکید میکند که تولید ناخالص داخلی سرانه همچنان با افزایش جمعیت به طور «مداوم و شدید» کاهش خواهد یافت.
پیش از این جنگ، اقتصاد غزه تحت فشار محاصرهای بود که از سوی اسرائیل و مصر از زمان به قدرت رسیدن حماس در سال ۲۰۰۷ اعمال شده بود.
اسرائیل کشته شدن هاشم صفیالدین را تایید کرد
اسرائیل روز سهشنبه تأیید کرد که هاشم صفیالدین، جانشین احتمالی حسن نصرالله رهبر حزبالله، در حمله ارتش این کشور به گروه شبه نظامی حزبالله کشته شده است.
به گفته ارتش اسرائیل، این حمله سه هفته پیش به مقر زیرزمینی این گروه شبه نظامی در حومه بیروت صورت گرفت و در زمان حمله ۲۵ نفر از اعضای حزبالله در کنار هاشم صفیالدین بودند.
پیشتر ارتش اسرائیل اعلام کرده بود که احتمالا او در حملات هوایی این کشور از بین رفته اما امروز رسما مرگ او را تایید کرد.
هاشم صفیالدین ۶۰ ساله، پسرخاله حسن نصرالله، ۱۲ مهر ۱۴۰۳ یعنی تنها شش روز بعد از کشتهشدن دبیرکل حزبالله هدف یک حمله هوایی دیگر اسرائیل قرار گرفت و از آن زمان، از سرنوشتش اطلاعی در دست نبود.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز ۱۷ مهرماه بدون نام بردن از هاشم صفیالدین گفته بود که اسرائیل «جانشین حسن نصرالله» را کشته است.
رئیس آژانس سازمان ملل خواستار آتشبس موقت در شمال غزه شد
آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (اونروا) خواستار آتشبس موقت در نوار غزه شد تا فلسطینیانی که اکنون در مناطق شمالی غزه بهسرمیبرند، بتوانند از این مناطق خارج شوند.
فیلیپه لازارینی، رئیس اونروا، روز سهشنبه هشدار داد که شرایط انسانی در شمال غزه به مرحله بسیار وخیمی رسیده به طوری که جنازهها کنار جادهها رها شدهاند یا همچنان زیر آوار ماندهاند.
وی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مردم در شمال غزه صرفا منتظر مرگ هستند. آنها احساس بیپناهی، ناامیدی و تنهایی میکنند.»
این مقام سازمان ملل متحد افزود: «من درخواست یک آتشبس موقت، ولو برای چند ساعت، دارم تا مسیر امنی برای خانوادههایی که قصد خروج از این منطقه و رسیدن به اماکنی امنتر را دارند، فراهم شود.»
این درخواست در حالی مطرح شده که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده که به خاورمیانه سفر کرده است از رهبران اسرائیل خواسته تا از کشته شدن یحیی سنوار، رهبر حماس، به عنوان امکانی برای پایان دادن به جنگ ویرانکننده یک ساله بهره ببرند.
مقامات وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل گروه افراطی حماس است، روز سهشنبه اعلام کردند که بیش از ۷۰ نفر توسط نیروهای اسرائیلی کشته شدهاند که دستکم ۵۷ نفر آنها در شمال نوار غزه بودند.
به گفته آنها، اجساد دهها نفر در کنار جادهها و زیر آوار رها شدهاند که به دلیل حملات مداوم اسرائیل امکان انتقال و دفن آنها وجود ندارد.
«مخالفت» اسرائیل با انتقال تصویربرداران مجروح الجزیره به خارج از غزه
شبکه تلویزیونی سیانان روز سهشنبه به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد که مقامات اسرائیلی درخواستهای مربوط به انتقال دو تصویربردار این شبکه را که به شدت در غزه زخمی شدهاند رد کردهاند.
الجزیره اعلام کرد که فادی الوحیدی و علی العطار که در حملات ارتش اسرائیل نزدیک به دو هفته پیش زخمی شدهاند در شرایط وخیمی بهسر میبرند.
فادی الوحیدی روز ۹ اکتبر در حملهای به اردوگاه پناهندگان جبالیا در شمال غزه از ناحیه گردن مورد اصابت گلوله قرار گرفت و این جراحت باعث فلج شدن و ایجاد مشکلات شدید تنفسی و عصبی در او شده است.
دو روز پیش از این حمله، علی العطار در اثر ترکشهای ناشی از یک حمله هوایی در دیر البلح، واقع در مرکز غزه، به شدت زخمی و دچار خونریزی مغزی شد که بر اثر این جراحات سیستم عصبی او شدت آسیب دیده و دچار تشنجهای مدام میشود.
این شبکه تلویزیونی با اشاره به فروپاشی تاسیسات پزشکی در غزه تاکید میکند که امکان مراقبتهای پزشکی لازم در غزه وجود ندارد.
الجزیره همچنین مدعی شد که تیمهای پزشکی حاضر در غزه درخواست کردهاند تا این خبرنگاران «بهطور اضطراری» از نوار غزه خارج شوند تا از این طریق مانع بحرانیتر شدن وضعیت آنها و فوت احتمالیشان شوند.
الجزیره افزود که رد این درخواستها توسط مقامات اسرائیلی «تهدید مستقیمی» برای جان این تصویربرداران محسوب میشود و در صورت مرگ آنها، میتواند «قتل عمد» تلقی شود.