در پی اعتراضات وسیع به نتیجه انتخابات پارلمانی در گرجستان که حزب حاکم «رویای گرجی» مدعی پیروزی در آن شده و گزارشهایی درباره تخلفات گسترده در این انتخابات، آمریکا، کانادا و سوئد از عملکرد تفلیس انتقاد کردند.
مخالفان حزب طرفدار روسیه «رویای گرجی» معتقدند که در این انتخابات تقلب شده و آرا دستکاری شدهاند.
کانادا و سوئد اعلام کردهاند که قصد دارند درباره روابط خود با دولت فعلی گرجستان به اقدامات مشخصی دست بزنند.
سوئد میگوید که به هر گونه همکاری مستقیم با دولت گرجستان پایان خواهد داد و کانادا از تجدیدنظر در روابط خود با مقامات تفلیس خبر داده است.
بنجامین دوسا، وزیر توسعه و تجارت خارجی سوئد با انتشار بیانیهای اعلام کرد که استکهلم از مدتها پیش از بابت تحولات سیاسی گرجستان نگران بوده و تخلفاتی که ناظران غربی انتخابات گرجستان گزارش دادهاند، مهر تاییدی بر این نگرانیها بوده است.
دوسا گفت: «دولت سوئد به همکاریهای مستقیم میان سوئد و گرجستان که هنوز در جریان است، از جمله همکاری با اداره مالیات گرجستان، پایان خواهد داد.»
او اضافه کرد که سوئد در عین حال، بودجهای معادل ۲.۳ میلیون دلار به جامعه مدنی گرجستان تخصیص خواهد داد.
این در حالی است که وزارت خارجه کانادا نیز با انتشار بیانیهای، در رابطه با آنچه «اقدامات گسترده برای ارعاب رایدهندگان، خرید آراء و دیگر تخلفات انتخاباتی» نامیده و در گزارشهای ناظران بینالمللی انتخابات گرجستان نیز ذکر شده، ابراز نگرانی کرده است.
در این بیانیه آمده است: «کانادا نیز هماهنگ با گروه ۷ و شرکای اروپایی خود و با توجه به عملکرد انتخاباتی گرجستان و نتایج آن، در روابط خود با رهبران آن کشور تجدید نظر خواهد کرد. کانادا تا زمانی که رهبران گرجستان به دموکراسی، حقوق بشر و حاکمیت قانون احترام بگذارند و ملاحظاتی را در رابطه با عدول اخیر خود از دموکراسی در نظر بگیرند، راه همکاری خود با آن کشور را باز میگذارد.»
بن کاردین، سناتور دموکرات ایالت مریلند آمریکا و رئیس کمیته قدرتمند روابط خارجی سنا نیز در این باره گفته است که تخلفات گزارش شده در انتخابات گرجستان، موجب «نگرانی و ناامیدی» بوده و در حالی اتفاق افتاده است که اروپا و آمریکا بارها در رابطه با عدول گرجستان از دموکراسی «هشدار» داده بودند.
موسس و رهبر حزب حاکم «رویای گرجی» بیدزینا ایوانیشویلی است؛ میلیاردری که ثروتش را در مسکو بهدست آورده است.
اپوزیسیون گرجستان نگران است که رهبری او به گرایش بیشتر این کشور به سمت روسیه و در نهایت دور شدن از مسیر اتحادیه اروپا بینجامد.
با این حال حزب «رویای گرجی» در کارزار انتخاباتی خود وعده صلح و ثبات داده است.