لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۵۴

مذاکرات نخست‌وزیر اسرائیل با ترامپ درباره «تهدیدهای ایران»

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه پنجم نوامبر برگزار شد که در آن دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان، موفق شد کامالا هریس رقیب دموکرات خود را شکست بدهد.

خلاصه رویدادها:

  • آسوشیتدپرس از پیروزی دونالد ترامپ در آریزونا خبر داد و به این ترتیب مجموع آرای الکترال او به ۳۱۲ رای در برابر ۲۲۶ رای کامالا هریس رسید
  • جو بایدن و دونالد ترامپ روز چهارشنبه در کاخ سفید دیدار می‌کنند
  • ترامپ اعلام کرد در دولت جدید او نیکی هیلی و مایک پومپئو حضور نخواهند داشت
  • محمدجواد ظریف خواستار تجدید نظر ترامپ در سیاست «فشار حداکثری» به ایران شد
  • استراتژیست حزب جمهوریخواه می‌گوید سیاست ترامپ درباره جنگ اوکراین «اولویت قرار دادن صلح به جای پس گرفتن زمین‌ها» است
  • ترامپ در اولین حکم انتصاب خود، سوزان وایلز را به عنوان رئیس کارکنان کاخ سفید منصوب کرد
  • برایان هوک: هدف ترامپ انزوای دیپلماتیک و تضعیف اقتصاد رژیم ایران خواهد بود

۰۳:۰۲ ۱۸.۸.۱۴۰۳

سوزان وایلز به عنوان رئیس کارکنان کاخ سفید در دولت ترامپ منصوب شد

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، شامگاه پنجشنبه اعلام کرد که سوزی وایلز را به عنوان رئیس کارکنان کاخ سفید در دولت جدید خود منصوب کرده است.

خانم وایلز یکی از دو مدیر ستاد انتخاباتی آقای ترامپ بود و رئیس جمهور منتخب آمریکا در بیانیه خود از او به عنوان کسی یاد کرده است که «به من کمک کرد تا به یکی از بزرگترین پیروزی‌های سیاسی در تاریخ آمریکا برسم».

سوزان وایلز اولین انتصاب مهم در کابینه جدید دونالد ترامپ است و نخستین زنی خواهد بود که ریاست کارکنان کاخ سفید را برعهده خواهد داشت.

در دوره قبلی ریاست جمهوری دونالد ترامپ مجموعا چهار نفر به عنوان رئیس کارکنان کاخ سفید منصوب شدند که یکی از آنها به مدت یک سال با عنوان سرپرست (رئیس موقت) در این مقام بود.

در همین حال خبرگزاری رویترز به نقل از چهار منبع گزارش داده که آقای ترامپ دو روز گذشته را در فلوریدا و در حال بررسی نامزدهای مختلف برای تصدی سمت‌های ارشد در دولت آینده خود گذرانده است.

به نوشته رویترز، بسیاری از نامزدها «چهره‌های آشنا» در دوران ریاست جمهوری قبلی او هستند.

۰۲:۲۱ ۱۸.۸.۱۴۰۳

ترامپ می‌گوید تقویت مرزها از اولویت‌هایش خواهد بود؛ نظرسنجی تازه درباره «اولویت پس از تحلیف»

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، روز پنجشنبه به شبکه خبری ان‌بی‌سی گفت که یکی از نخستین اولویت‌های او پس از ورود به کاخ سفید، تقویت مرزهای آمریکا خواهد بود.

به گزارش ان‌بی‌سی نیوز، آقای ترامپ در گفت‌وگوی تلفنی با خبرنگار این شبکه با بیان اینکه «بدیهی است که باید مرزها را قوی و قدرتمند کنیم» بار دیگر بر اجرای طرح اخراج انبوه مهاجران غیرقانونی تاکید کرد و گفت: «مساله هزینه آن نیست، واقعا چاره‌ای نداریم».

به گزارش ان‌بی‌سی نیوز، رئیس جمهور منتخب آمریکا یکی از دلایل پیروزی‌اش را پیام خود در مورد مهاجران غیرقانونی دانست و با اشاره به شهروندان ایالات متحده گفت: «آنها می‌خواهند مرز داشته باشند، دوست دارند مردم وارد شوند اما باید با عشق به کشور وارد شوند، قانونی وارد شوند».

در همین حال رویترز نتایج تازه‌ترین نظرسنجی این خبرگزاری به همراه موسسه ایپسوس را منتشر کرد که مصاحبه‌شوندگان آمریکایی مهم‌ترین موضوعی را که دونالد ترامپ باید در صد روز نخست ریاست جمهوری خود به آن رسیدگی کند ذکر کرده‌اند.

بر اساس این نظرسنجی دو روزه که پس از پایان رای‌گیری تا روز پنجشنبه انجام شد، ۲۵ درصد از پاسخ‌دهندگان اولویت نخست دونالد ترامپ پس از تحلیف را «مهاجرت» ذکر کرده‌اند، حدود ۱۴ درصد موضوع نابرابری درآمد را موضوع مهم دانسته و ۱۲ درصد هم به موضوعاتی از قبیل مالیات، بیمه‌های درمانی، جرم و جنایت، مشاغل و محیط زیست اشاره کرده‌اند.

همچنین حدود ۸۲ درصد از پاسخ‌دهندگان به این نظرسنجی احتمال داده‌اند که دونالد ترامپ دستور «اخراج دسته‌جمعی» صادر کند.

آمار دقیقی از تعداد مهاجران غیرقانونی در خاک آمریکا اعلام نشده اما رسانه‌ها این عدد را بیش از یک میلیون نفر برآورد می‌کنند.

چند ماه پیش پاتریک لشلایتنر، سرپرست اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده، گفته بود که اخراج انبوه «یک چالش بزرگ» مالی و لجستیکی خواهد بود.

۰۱:۴۱ ۱۸.۸.۱۴۰۳

زلنسکی: از طرح دونالد ترامپ درباره پایان سریع جنگ اوکراین اطلاعی ندارم

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، روز پنجشنبه گفت که از جزئیات طرح دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، برای پایان دادن سریع به جنگ اوکراین اطلاعی ندارد.

آقای زلنسکی در نشست خبری خود در حاشیه نشست رهبران اروپا در بوداپست گفت معتقد است دونالد ترامپ قصد دارد جنگ روسیه علیه کشورش را «به سرعت پایان دهد»، اما او اطلاعی از جزئیات این طرح خبر ندارد و با آقای ترامپ در این باره صحبت نکرده است.

او افزود: «معتقدم که پرزیدنت ترامپ واقعا یک تصمیم سریع می‌خواهد. می‌خواهد، به این معنی نیست که چنین خواهد شد».

ولودیمیر زلنسکی از جمله نخستین رهبرانی بود که در تماس تلفنی با دونالد ترامپ، پیروزی او در انتخابات را تبریک گفت و پس از آن نیز گفت‌وگوی خود را «عالی» توصیف کرد.

آقای ترامپ در مبارزات انتخاباتی بارها از حمایت گسترده نظامی و مالی ایالات متحده از کی‌یف انتقاد کرد و بدون ارائه جزئیات، قول داد که جنگ بین روسیه و اوکراین را به سرعت پایان دهد.

۰۱:۱۶ ۱۸.۸.۱۴۰۳

علی لاریجانی: «در بعضی حرف‌های ترامپ نشانه‌هایی بود»

علی لاریجانی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی و رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی، می‌گوید ایران نباید کار خود را با دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، «پیوند بزند».

او با اشاره به اظهارات دونالد ترامپ شامگاه پنجشنبه به شبکه خبر تلویزیون جمهوری اسلامی گفت: «در بعضی حرف‌هایش نشانه‌هایی بود، مثلا نزدیک رای دادن گفت من نمی‌خواهم با ایران بجنگم، می‌خواهم مسئله هسته‌ای ایران به سمت سلاح نرود».

دونالد ترامپ روز سه‌شنبه ۱۵ آبان پس از آنکه در فلوریدا رای خود را به صندوق انداخت به خبرنگاران گفت به دنبال «آسیب رساندن به ایران» نیست اما تهران «نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد».

او همچنین گفت شرایطی «بسیار آسان» در قبال ایران دارد و دوست دار که ایران «کشوری بسیار موفق» باشد.

علی لاریجانی در ادامه اظهارات خود درباره دونالد ترامپ افزود: «نمی‌دانیم، باید کمی جلوتر برود ببینیم چگونه است، چون دفعه قبل رفتار عاقلانه‌ای نداشت».

مشاور رهبر جمهوری اسلامی همچنین تحریم‌ها را «مانند سنگی جلوی حرکت توسعه» ایران خواند و گفت: «این سنگ را باید برداریم، حالا ممکن است دیر شود ولی نباید عزا بگیریم».

در همین حال برایان هوک، نماینده آمریکا در امور ایران، با تاکید بر اینکه ایران عامل بی‌ثباتی در منطقه است، روز پنجشنبه به سی‌ان‌ان گفت: هدف آقای ترامپ تغییر رژیم جمهوری اسلامی نیست، چرا که مردم ایران باید در رابطه با آینده خود تصمیم بگیرند».

۲۳:۵۰ ۱۷.۸.۱۴۰۳

پوتین می‌گوید «آماده» گفت‌وگو با ترامپ است

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز پنج‌شنبه گفت که «آماده» است با دونالد ترامپ «شجاع» گفت‌وگو کند، و پیروزی او در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده را تبریک گفت.

هنگامی که از او در نشستی در شهر سوچی روسیه پرسیده شد آیا برای گفت‌وگو با ترامپ آماده است، رهبر روسیه پاسخ داد: «آماده‌ام.»

پیش از انتخابات آمریکا، زمانی که از او پرسیده شد کدام نامزد ممکن است برای روسیه بهتر باشد، پوتین علناً گفته بود ترجیح می‌دهد جو بایدن و سپس کامالا هریس را در کاخ سفید ببیند.

رهبر کرملین اما روز پنج‌شنبه گفت که تحت تأثیر نحوه واکنش ترامپ در هنگام تلاش برای ترور او در یک گردهمایی اوایل امسال قرار گرفته است.

پوتین گفت: «او ثابت کرد که فردی شجاع است.»

دونالد ترامپ که هنگام سخنرانی در یک تجمع فضای باز، پس از تیراندازی یک فرد مسلح توسط مأموران سرویس مخفی به زمین کشیده شد، دوباره ایستاد و با مشت گره‌کرده فریاد زد: «مبارزه! مبارزه! مبارزه!» این جمله تبدیل به شعار اصلی تجمعات او در کارزار موفقیت‌آمیزش برای بازگشت به ریاست‌جمهوری شد.

ترامپ نیز روز پنج شنبه در مصاحبه‌ای با شبکه خبری ان‌بی‌سی، هنگامی که صحبت از ارتباطات او با رهبران جهان پس از اعلام پیروزی‌اش شد در مورد گفت‌وگو با ولادیمیر پوتین گفت که او نیز برای نوعی مکالمه آماده است و گفت: «فکر می‌کنم صحبت خواهیم کرد.»

آقای ترامپ گفت از صبح چهارشنبه تا به حال با حدود ۷۰ رهبر جهان صحبت کرده، اما فاش کرد که هنوز با پوتین گفت‌وگویی نداشته است.

۲۳:۰۹ ۱۷.۸.۱۴۰۳

رکورد تاریخی افزایش ثروت چند میلیاردر همزمان با پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا

شاخص میلیاردرهای بلومبرگ نشان می‌دهد با اعلام نتایج انتخابات ایالات متحده آمریکا، ثروت ۱۰ فرد ثروتمند جهان نیز در رکوردی تاریخی افزایش یافت.

ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد جهان و مالک شرکت‌هایی چون تسلا و اسپیس‌ایکس، که از حامیان پرشور و صریح دونالد ترامپ است، بزرگ‌ترین برنده این روز بود که ثروتش با ۲۶.۵ میلیارد دلار افزایش به ۲۹۰ میلیارد دلار رسید.

در این روز، جف بزوس، مدیر و مالک شرکت آمازون، از حامیان دونالد ترامپ ۷.۱ میلیارد دلار به ثروتش افزوده شد و لری الیسون، از بنیان‌گذاران اوراکل از دیگر حامیان رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، شاهد افزایش ۵.۵ میلیارد دلاری دارایی خود بود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در مجموع در روز چهارشنبه و با اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، در مجموع ۶۴ میلیارد دلار به ثروت ۱۰ فرد ثروتمند جهان افزوده شد.

بیل گیتس و استیو بالمر، مدیران سابق مایکروسافت، لری پِیج و سِرگِی برین، مدیران سابق گوگل و وارن بافت، مدیرعامل شرکت چند ملیتی برکشایر هاتاوی، سایر افرادی بودند که در این روز ثروتمندتر شدند.

هرچند که هیچ‌کدام از این افراد در این دوره انتخابات آمریکا از هیچ نامزدی حمایت نکردند، اما در گذشته پشتیبان نامزدها و اهداف دموکرات‌ها بودند.

بلومبرگ می‌گوید، این «بزرگ‌ترین روند افزایش روزانه» ثروت است که از زمان آغاز شاخص میلیاردرها در سال ۲۰۱۲ مشاهده شده است.

۲۲:۱۸ ۱۷.۸.۱۴۰۳

برایان هوک: هدف ترامپ انزوای دیپلماتیک جمهوری اسلامی و تضعیف اقتصاد آن خواهد بود

شبکه سی‌ان‌ان از قول منابع آگاه گزارش داده است که برایان هوک، نماینده آمریکا در امور ایران در دوران قبلی ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، احتمالاً رئیس تیم انتقالی در وزارت خارجه دولت جدید ترامپ خواهد بود.

آقای هوک روز چهارشنبه در گفت‌وگو با این شبکه آمریکایی گفت که هدف آقای ترامپ «انزوای دیپلماتیک جمهوری اسلامی و تضعیف اقتصاد آن در راستای ناتوان کردن ایران برای تأمین مالی گروه‌های نیابتی مانند حوثی‌ها، حماس، حزب‌الله، حشد الشعبی و جهاد اسلامی فلسطین» خواهد بود «که ثبات منطقه، شرکای خاورمیانه‌ای ما و اسرائیل را به هم می‌زنند.»

برایان هوک در ادامه تصریح کرده است «هدف آقای ترامپ تغییر رژیم جمهوری اسلامی نیست، چرا که مردم ایران باید در رابطه با آینده خود تصمیم بگیرند.»

او گفت: «رئیس‌جمهور منتخب می‌داند که خاورمیانه هم‌اکنون یکی از پویاترین مناطق جهان برای توسعه فرهنگی و اقتصادی است و افراط گرایی و صدور ایدئولوژی جمهوری اسلامی مانعی در این راه است.»

او گفت: «خاورمیانه در خط مقدم سیاست تجاوزگرایانه جمهوری اسلامی است و به باور شخصی من، در صورت مقابله آمریکا با ایران، کشورهای منطقه نیز تمام تلاش خود را برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران خواهند کرد.»

۱۹:۵۸ ۱۷.۸.۱۴۰۳

بایدن: انتقال قدرت «آرام و منظم» خواهد بود

رئیس‌جمهور ایالات متحده در سخنرانی خود پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات گفت که انتقال «آرام و منظم» قدرت به ترامپ را تضمین خواهد کرد.

جو بایدن روز پنجشنبه گفت کامالا هریس کارزاری «الهام‌بخش» داشت و او انتقال آرام قدرت را تضمین خواهد کرد.

آقای بایدن در این سخنرانی خود پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات، از آمریکایی‌ها خواست تا «از حرارات کاسته» و اختلافات را کاهش دهند و به دموکرات‌های نگران دلگرمی داد. بایدن تأکید کرد که شکست انتخاباتی کامالا هریس به معنای پایان مبارزه نیست و بر درستی سیستم انتخاباتی تأکید کرد. وی وعده داد که بر انتقال منظم قدرت نظارت خواهد کرد.

ترامپ به دعوت بایدن برای دیدار در کاخ سفید پاسخ مثبت داده و تیمی برای دولت آینده‌اش تشکیل خواهد داد. جو بایدن و دونالد ترامپ دیروز تلفنی با یکدیگر صحبت و توافق کردند که به زودی برای بحث در مورد انتقال بین دولت‌ها ملاقات کنند. تاریخ این دیدار هنوز مشخص نشده است.

کامالا هریس نیز از دموکرات‌ها خواسته است به تلاش برای آرمان‌های خود ادامه دهند.

۱۹:۳۲ ۱۷.۸.۱۴۰۳

رهبر حوثی‌ها: ترامپ نخواهد توانست به درگیری‌های خاورمیانه پایان دهد

رهبر شورشیان حوثی یمن روز پنج‌شنبه از دونالد ترامپ به دلیل حمایت از اسرائیل انتقاد کرد و گفت که به نظر او، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده در دومین دوره‌اش نخواهد توانست به درگیری‌های خاورمیانه پایان دهد.

عبدالمالک حوثی که گروهش با ایران هم‌پیمان است، بیان کرد که توافق‌های عادی‌سازی روابط میان کشورهای عربی و اسرائیل که توسط دولت ترامپ در دوره اول وی تسهیل شده بودند، کمکی به پایان درگیری‌ها نکرده‌اند. او در سخنرانی هفتگی‌اش گفت: «ترامپ در پروژه 'معامله قرن' ... شکست خورد و این بار هم شکست خواهد خورد.»

ترامپ، کاندیدای جمهوری‌خواه در انتخابات روز سه‌شنبه توانست کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور دموکرات، را شکست دهد و قرار است در ژانویه به دفتر ریاست‌جمهوری بازگردد؛ این پیروزی در حالی رقم خورد که خاورمیانه پس از آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ و حمله بی‌سابقه گروه افراطی حماس که از سوی ایران حمایت می‌شود، به اسرائیل، دچار آشوب شده است.

حوثی‌ها که از سال ۲۰۱۴ کنترل پایتخت یمن، صنعا، را در دست دارند، در دریای سرخ و خلیج عدن به کشتی‌های تجاری حمله کرده و در همبستگی با حماس به اسرائیل نیز حملاتی انجام داده‌اند. حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته می‌شود.

ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش شاهد برقراری روابط دیپلماتیک میان اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس، از جمله امارات متحده عربی و بحرین، و همچنین مراکش بود. وی همچنین از شهرک‌سازی‌های اسرائیلی در کرانه باختری که طبق قوانین بین‌المللی غیرقانونی است، حمایت کرد و سفارت آمریکا را از تل‌آویو به اورشلیم منتقل کرد؛ شهری که هم اسرائیلی‌ها و هم فلسطینی‌ها آن را به عنوان پایتخت خود ادعا می‌کنند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، تضمین کرده است که واشینگتن همچنان مهم‌ترین حامی نظامی اسرائیل در جنگ جاری در غزه باقی بماند؛ جنگی که با گسترش خود به درگیر شدن حزب‌الله لبنان و خود ایران منجر شده است.

رهبر شورشیان یمنی در سخنرانی روز پنج‌شنبه خود مدعی شد که روسای جمهور آمریکا «در رقابت هستند که کدام یک خدمات بیشتری به دشمن اسرائیلی ارائه خواهد داد.» وی گفت: «خود ترامپ نیز یک دوره ریاست‌جمهوری داشته و در آن دوره مشتاق بود دستاوردهایی برای اسرائیلی‌ها فراهم کند.»

۱۷:۱۰ ۱۷.۸.۱۴۰۳

درخواست حزب‌الله لبنان از ترامپ

حزب‌الله لبنان از آمریکا درخواست کرد «به جای حرف زدن اقدام کند» و مسئولیت بیشتری در قبال درگیری‌های منطقه به عهده بگیرد.

به نوشته خبرگزاری رویترز، ابراهیم الموسوی، نماینده حزب‌الله، در واکنش به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، گفت هرچند ممکن است در حزب حاکم ایالات متحده تغییراتی ایجاد شود، «اما سیاست آمریکا در قبال اسرائیل تقریباً ثابت است و حزب‌الله خواهان تصمیمات عملی است.»

درگیری بین اسرائیل و حزب‌الله از بیش از یک سال پیش آغاز شده، اما از اواخر سپتامبر شدت یافته و به بمباران جنوب و شرق لبنان توسط نیروهای اسرائیلی و پیشروی آن‌ها به روستاهای مرزی منجر شده است. حزب‌الله و مقامات لبنانی افزایش تلفات و تخریب‌های گسترده را نشانه‌ای از هدف قرار دادن غیرنظامیان توسط اسرائیل می‌دانند، در حالی که اسرائیل تأکید دارد که زیرساخت‌های نظامی حزب‌الله را هدف می‌گیرد.

تلاش‌های دیپلماتیک آمریکا برای آتش‌بس ۶۰ روزه بین اسرائیل و حزب‌الله پیش از انتخابات ناکام ماند و الموسوی با اشاره به تخریب‌های شدید در جنوب لبنان گفت که آمریکا می‌تواند از نفوذ خود برای پایان این تخریب‌ها استفاده کند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG