لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۵۲

مذاکرات نخست‌وزیر اسرائیل با ترامپ درباره «تهدیدهای ایران»

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه پنجم نوامبر برگزار شد که در آن دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان، موفق شد کامالا هریس رقیب دموکرات خود را شکست بدهد.

خلاصه رویدادها:

  • آسوشیتدپرس از پیروزی دونالد ترامپ در آریزونا خبر داد و به این ترتیب مجموع آرای الکترال او به ۳۱۲ رای در برابر ۲۲۶ رای کامالا هریس رسید
  • جو بایدن و دونالد ترامپ روز چهارشنبه در کاخ سفید دیدار می‌کنند
  • ترامپ اعلام کرد در دولت جدید او نیکی هیلی و مایک پومپئو حضور نخواهند داشت
  • محمدجواد ظریف خواستار تجدید نظر ترامپ در سیاست «فشار حداکثری» به ایران شد
  • استراتژیست حزب جمهوریخواه می‌گوید سیاست ترامپ درباره جنگ اوکراین «اولویت قرار دادن صلح به جای پس گرفتن زمین‌ها» است
  • ترامپ در اولین حکم انتصاب خود، سوزان وایلز را به عنوان رئیس کارکنان کاخ سفید منصوب کرد
  • برایان هوک: هدف ترامپ انزوای دیپلماتیک و تضعیف اقتصاد رژیم ایران خواهد بود

۰۷:۱۰ ۱۹.۸.۱۴۰۳

جک اسمیت، دادستان ویژه پرونده ترامپ، روند به تعویق انداختن این پرونده را آغاز کرد

جک اسمیت، دادستان ویژه آمریکا که دونالد ترامپ را به اتهاماتی در ارتباط با تلاش برای لغو نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ متهم کرده است، روند به تعویق انداختن رسیدگی به این پرونده را آغاز کرد.

پرونده معروف به «ششم ژانویه» را جک اسمیت، دادستان ویژه، دنبال می‌کرد اما دیوان عالی آمریکا چند ماه پیش حکم داد که دونالد ترامپ از تعقیب کیفری به خاطر اموری که در دوره ریاست جمهوری انجام داده مصون است.

با صدور این حکم، و همچنین پیروزی آقای ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، این پرونده از نظر حقوقی در وضعیت بلاتکلیفی قرار گرفته بود و انتظار می‌رفت با مذاکرات کنار گذاشته شود.

جک اسمیت درخواست تعویق رسیدگی به این پرونده تا دوم دسامبر را روز جمعه به دادگاه واشینگتن ارائه داد و تانیا چوتکان، قاضی پرونده، فورا با آن موافقت کرد.

افزون بر این پرونده، دونالد ترامپ به چندین مورد اتهام مدنی یا کیفری دیگر نیز متهم شده، و در ۳۴ مورد اتهامی پرونده پرداخت حق‌السکوت به یک بازیگر پورن نیز مقصر شناخته و محکوم شده است.

۰۹:۴۳ ۱۹.۸.۱۴۰۳

آمریکا فرد «مرتبط با سپاه» را به توطئه برای قتل ترامپ متهم کرد؛ تکذیب ایران

دادگستری ایالات متحده علیه فردی به نام فرهاد شاکری و دو همدست او به اتهام ارتباط با طرح‌های سپاه پاسداران برای به‌ قتل رساندن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، و توطئه‌های دیگر اعلام جرم کرد؛ وزارت خارجه ایران این اتهام را رد کرد.

براساس شکوائیه‌ای کیفری که روز جمعه ۱۸ آبان از سوی یک دادگاه فدرال در منهتن نیویورک منتشر شد، یک مقام سپاه پاسداران که نام او فاش نشده، از فرهاد شاکری خواسته بود برنامه‌ای را برای زیر نظر گرفتن و در نهایت به قتل رساندن دونالد ترامپ آماده کند.

کاملِ گزارش را در لینک زیر بخوانید:

۰۹:۴۷ ۱۹.۸.۱۴۰۳

چالشِ هسته‌ای پیش‌رویِ ترامپ: تصمیم احتمالی ایران به ساخت سلاح هسته‌ای

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، زمانی که در ژانویه به قدرت برسد، وارث چالش‌های امنیت ملی از جمله جنگ‌های بزرگ در اوکراین و خاورمیانه خواهد بود.

اما در مورد تهدیدات هسته‌ای فزاینده‌ای که ایالات متحده با آن مواجه است، از جمله روسیه، چین و ایران کمتر بحث شده است.

خبرگزاری رویترز، پنج چالش مهم تسلیحات هسته‌ای پیش روی ترامپ را در مورد روسیه، چین، ایران، کره شمالی و دربارهٔ خود آمریکا مورد بررسی قرار داده است.

این خبرگزاری دربارهٔ ایران نوشته جمهوری اسلامی ممکن است پس از حملات موشکی اخیر به دشمن سرسخت خود اسرائیل و شکست بایدن در احیای مذاکرات قدرت‌های جهانی با ایران برای بازگرداندن محدودیت‌های برنامه هسته‌ای خود، تصمیم به ساخت سلاح هسته‌ای بگیرد.

بر اساس این تحلیل، اکتبر سال آینده که قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که اجازه «بازگشت سریع» تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را می‌دهد، به پایان برسد، واشینگتن و متحدان اروپایی‌اش اهرم‌های کنترل خود را بر تهران از دست خواهند داد.

با آنکه ایران پیشنهاد آغاز دوبارهٔ مذاکرات هسته‌ای را داده، اما حملات اسرائیل می‌تواند تهران را وادار کند برنامه هسته‌ای خود را احیا کند.

پس از حملهٔ اسرائیل به شماری از مواضع نظامی در ایران، یک مقام ارشد جمهوری اسلامی گفته بود که تهران احتمالاً می‌تواند توسعه سلاح‌های هسته‌ای را که خود به صورت خودخواسته ممنوع کرده است، بازبینی کند.

در سال ۲۰۱۵ بر اساس توافق برجام، برخی تحریم‌ها در ازای پذیرش محدودیت‌های سخت‌گیرانه بر برنامه‌ هسته‌ای ایران، برداشته شد.

با این حال ترامپ در سال ۲۰۱۸ ایالات متحده را از این پیمان خارج کرد و در واکنش، ایران هم محدودیت‌های خود را زیر پا گذاشت.

مقامات آمریکایی می‌گویند در حال حاضر زمانی که ایران برای تولید اورانیوم غنی‌شده کافی برای یک کلاهک نیاز دارد، از یک سال به چند هفته یا چند روز کاهش یافته است، اگرچه تهران به زمان بیشتری برای ساخت یک بمب واقعی نیاز دارد.

۱۲:۲۶ ۱۹.۸.۱۴۰۳

ادعای روسیه: مسکو و واشینگتن در حال تبادل سیگنال دربارهٔ اوکراین هستند

سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجهٔ روسیه ادعا کرد مسکو و واشینگتن از طریق کانال‌های بسته در سطوح نظامی و سیاسی «در حال تبادل سیگنال در مورد اوکراین» هستند.

شبکه اینترفاکس که روز شنبه، ۱۹ آبان این خبر را گزارش کرده، جزئیات بیشتری در این زمینه ارائه نکرده است.

دونالد ترامپ در کارزار انتخاباتی خود از هزینه‌های کلان نظامی آمریکا در حمایت از اوکراین به‌شدت انتقاد می‌کرد و بر لزوم حمایت بیشتر کشورهای قوی اتحادیه اروپا از اوکراین تأکید داشت.

آقای ترامپ همچنین تأکید کرده که پس از آغاز به کار دولت خود خواهد توانست در زمانی بسیار کوتاه جنگ روسیه در اوکراین را پایان دهد.

دیدار دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین در اجلاس ۲۰ کشور صنعتی جهان در سال ۲۰۱۷ در هامبورگ
دیدار دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین در اجلاس ۲۰ کشور صنعتی جهان در سال ۲۰۱۷ در هامبورگ

این در حالی است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین پس از پیروزی ترامپ، هشدار داده که «تسلیم شدن» به رئیس‌جمهور روسیه برای قاره اروپا به‌منزلهٔ «خودکشی» است و درخواست برای حمایت بیشتر غرب و اتحادیه اروپا از کارزار دفاعی اوکراین در برابر تهاجم نظامی روسیه را بار دیگر تکرار کرده است.

ریابکوف در عین حال گفته که وزارت خارجه این کشور در حال حاضر هیچ زمینه‌ای برای گفت‌وگو دربارهٔ از سرگیری مذاکرات پیرامون ثبات استراتژیک و کنترل تسلیحات با ایالات متحده نمی‌بیند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، از ماه ژانویه باید سخت‌ترین تنش‌ها را با مسکو در بیش از ۶۰ سال گذشته مدیریت کند که بخشی از آن ناشی از تهدیدات ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه برای استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در جنگ علیه اوکراین و توسعه سیستم‌های تسلیحاتی جدید این کشور است.

ناظران بزرگ‌ترینِ زرادخانه هسته‌ای جهان می‌گویند پوتین در حال مدرن‌سازی تجهیزات هسته‌ای خود بوده و مذاکرات با واشینگتن دربارهٔ جایگزین پیمان استارت، آخرین پیمان محدودسازی تسلیحاتی ایالات متحده و روسیه را که در ۵ فوریه ۲۰۲۶ منقضی می‌شود، رد کرده است.

با این حال مقامات آمریکایی معتقدند پوتین علیرغم «تعلیق» پیمانی که در سال ۲۰۲۳ روسیه و ایالات متحده را برای استقرار ۱۵۵۰ کلاهک هسته ای راهبردی روی ۷۰۰ موشک بالستیک قاره پیما، زیردریایی و بمب افکن محدود می‌کند، همچنان در محدودهٔ تعیین شده در این معاهده باقی می‌ماند.

جو بایدن و ولادیمیر پوتین با تمدید این قرارداد در سال ۲۰۲۱ موافقت کردند، اما این پیمان دیگر نمی‌تواند بیشتر از این تمدید شود. ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود با تمدید آن مخالفت کرد و در عوض خواستار یک معاهدهٔ جدید بود که شامل چین نیز می‌شد.

پوتین در دوران ریاست‌جمهوری بایدن، به‌دلیل حمایت واشینگتن از اوکراین و شرط بایدن مبنی بر گفت‌وگوهای بی‌قید و شرط برای جایگزینی پیمان استارت، مذاکره با رئیس‌جمهور فعلی آمریکا را رد کرده بود.

۱۹:۳۴ ۱۹.۸.۱۴۰۳

ظریف خواستار تجدیدنظر ترامپ در سیاست «فشار حداکثری» به ایران شد

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور ایران، می‌گوید که رئیس جمهور منتخب آمریکا باید نشان بدهد که سیاست‌های پیشین را در قبال ایران دنبال نمی‌کند.

سخنان او روز شنبه ۱۹ آبان و در حالی مطرح شده که واشینگتن تنها ساعاتی پیش‌تر ایران را به مشارکت در توطئه‌ای برای ترور دونالد ترامپ متهم کرده است.

محمدجواد ظریف در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو به سیاست «فشار حداکثری» دونالد ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری او اشاره کرد و گفت که این سیاست باعث شد که «ایران غنی‌سازی‌اش از ۳.۵ درصد به ۶۰ درصد برسد و تعداد سانتریفیوژها نیز افزایش پیدا کند».

آقای ظریف در ادامه گفت که دونالد ترامپ اهل محاسبه است و «باید چرتکه بیانداز و ببیند سود و زیان این سیاست چیست و آیا کماکان می‌خواهد آن سیاست زیان‌بار را ادامه دهد یا باید عوض کند.»

دونالد ترامپ در نخستین دورهٔ ریاست‌جمهوری خود، از توافق برجام که پس از سال‌ها تلاش‌های دیپلماتیک بین‌المللی حاصل شده بود، به‌طور یک‌طرفه خارج شد و سیاست فشار حداکثری در قبال جمهوری اسلامی را در پیش گرفت.

۲۰:۱۳ ۱۹.۸.۱۴۰۳

بایدن و ترامپ چهارشنبه در کاخ سفید دیدار می‌کنند

کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب این کشور، روز چهارشنبه این هفته دیدار می‌کنند.

بر اساس بیانیه منتشر شده، آقای ترامپ در این روز به کاخ سفید خواهد رفت و ساعت ۱۱ صبح به وقت شرق آمریکا در دفتر رئیس‌جمهور با آقای بایدن دیدار خواهد کرد.

جو بایدن روز بعد از برگزاری انتخابات و محرز شدن پیروزی دونالد ترامپ گفت که در تماس با او ضمن تبریک انتخابش، از او دعوت کرده به کاخ سفید برود و درباره انتقال قدرت صحبت کنند.

دیدار روسای جمهور مستقر و منتخب ایالات متحده بعد از انتخابات یک سنت است، اما در سال ۲۰۲۰ دونالد ترامپ بعد از شکست از جو بایدن، حاضر به میزبانی از او نشده بود.

۲۱:۱۵ ۱۹.۸.۱۴۰۳

عراقچی: ایران به انتخاب مردم آمریکا احترام می‌گذارد

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های مجازی با اشاره به سیاستی مبتنی بر آنچه «آموزه‌های اسلامی و محاسباتی» خواند اعلام کرد که جمهوری اسلامی «به دنبال سلاح‌های هسته‌ای نیست، تمام!»

عباس عراقچی همچنین با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا نوشته است که ایران به حق مردم این کشور برای انتخاب رئیس جمهور مورد نظرشان «احترام می‌گذارد.»

او با اشاره غیرمستقیم به سیاست‌های دونالد ترامپ گفت: «مسیر پیش رو نیز یک «انتخاب» است. و این انتخاب با «احترام» شروع می‌شود.»

وزیر حارجه ایران در عین حال خطاب به ایالات متحده تاکید کرد که اعتمادسازی باید دو طرفه باشد.

آقای عراقچی در این متن که همزمان در کانال تلگرام خود به فارسی و در حساب کاربری شبکه اجتماعی ایکس به انگلیسی منتشر شد، به متهم شدن ایران در مشارکت برای توطئه‌ ترور دونالد ترامپ توسط واشینگتن نیز اشاره کرد.

او نوشت: « کدام عقل سلیمی می‌تواند باور کند که یک قاتل فرضی در ایران نشسته و با FBI آنلاین صحبت می‌کند؟»

وزارت دادگستری آمریکا روز جمعه علیه فردی به نام فرهاد شاکری و دو همدست او به اتهام ارتباط با طرح‌های سپاه پاسداران برای به‌ قتل رساندن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، و توطئه‌های دیگر اعلام جرم کرد.

۲۳:۲۹ ۱۹.۸.۱۴۰۳

ایلان ماسک: آمریکا از ایرانیان مستعد بهره برده است

ایلان ماسک، بنیانگذار و مدیرعامل اسپیس‌ایکس و مالک شبکه‌ اجتماعی ایکس، در و اکنش به ابراز نظر یک شهروند ایرانی‌تبار مقیم آمریکا به انتخابات این کشور و انتخاب دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب نوشته که آمریکا از ایرانیان بااستعداد بهره برده است.

ایلان ماسک در واکنش به نوشته فرزاد مصباحی و ارزیابی او از دومین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا چنین اظهارنظری کرده است.

آقای مصباحی در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته که از پدر و مادری ایرانی در اسپانیا به دنیا آمده اما در دو سالگی به آمریکا مهاجرت کرده‌اند و طی سال‌ها همه چیز خود را به دلیل بحران مالی از دست داده‌اند.

او با شرح زندگی خانوادگی خود نوشته که پس از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، برای نخستین بار إحساس می‌کند که جهان می‌تواند جای بهتری باشد، نادرستی‌ها می‌توانند اصلاح شوند و رفاه می‌تواند نه فقط برای معدودی، بلکه برای بسیاری ممکن شود.

ایلان ماسک نیز که در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از حامیان پر سر و صدای دونالد ترامپ بود، به این نوشته واکنش نشان داده و نوشته است که «آمریکا از ورود ایرانیان بسیار بااستعداد بهره‌مند شده است».

۰۳:۴۰ ۲۰.۸.۱۴۰۳

اظهارات استراتژیست جمهوریخواهان درباره سیاست ترامپ در قبال اوکراین؛ واکنش تیم انتقال دولت

برایان لانزا، استراتژیست سرشناس حزب جمهوریخواه، سیاست دولت جدید ترامپ در قبال جنگ اوکراین را «اولویت قرار دادن صلح به جای پس گرفتن مناطق» عنوان کرد.

با این حال پس از انتشار این اظهارات، سخنگوی تیم انتقال در دولت ترامپ گفت که این استراتژیست از طرف رئیس جمهور منتخب حرف نمی‌زند.

به گزارش رویترز، این سخنگو که نام خود را اعلام نکرد افزود: برایان لانزا با ستاد انتخاباتی همکاری داشت «اما برای رئیس جمهور ترامپ کار نمی‌کند و از طرف او حرف نمی‌زند».

برایان لانزا روز شنبه در مصاحبه با شبکه بی‌بی‌سی گفت که دولت ترامپ از ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، خواهد خواست که «دیدگاه واقع‌بینانه‌ای برای صلح» ارائه کند.

آقای لانزا که بی‌بی‌سی از او با عنوان یکی از مشاوران ارشد دونالد ترامپ یاد کرده است همچنین گفت که اولویت دولت جدید آمریکا «برقراری صلح در اوکراین» خواهد بود و نه «بازگرداندن زمین‌های از دست رفته مانند کریمه».

او افزود: «اگر زلنسکی پای میز مذاکره بیاید و بگوید فقط در صورتی می‌توان صلح داشت که کریمه را داشته باشیم، نشان خواهد داد که جدی نیست؛ کریمه از دست رفته است».

آقای ترامپ در دوران کارزار انتخاباتی خود بارها از میزان حمایت‌های مالی و تسلیحاتی آمریکا به اوکراین انتقاد کرده و بدون جزئیات گفته بود می‌تواند جنگ روسیه علیه اوکراین را به سرعت پایان دهد.

ولودیمیر زلنسکی از جمله نخستین رهبرانی بود که در تماس تلفنی با دونالد ترامپ پیروزی او را تبریک گفت و پس از آن رسانه‌ها، از جمله اکسیوس، گزارش دادند که رئیس جمهور اوکراین از این مکالمه که ایلان ماسک، مالک تسلا، هم در آن شرکت داشت دلگرم شده است.

۰۴:۰۰ ۲۰.۸.۱۴۰۳

ترامپ اعلام کرد در دولت بعدی او نیکی هیلی و مایک پومپئو حضور ندارند

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، اعلام کرد که در دولت بعدی او نیکی هیلی و مایک پومپئو، دو مقام ارشد در دولت پیشین آقای ترامپ، حضور نخواهند داشت.

دونالد ترامپ بامداد یکشنبه در «تروث»، شبکه اجتماعی خود، نوشت: «خیلی از کار کردن قبلی با آنها لذت بردم و می‌خواهم از آنها به خاطر خدمات‌شان به کشورمان قدردانی کنم».

در دولت پیشین دونالد ترامپ، خانم هیلی به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل، و آقای پومپئو ابتدا به عنوان رئیس سی‌آی‌ای و سپس وزیر خارجه آمریکا فعالیت می‌کردند؛ در روزهای اخیر گمانه‌هایی درباره حضور احتمالی این دو در دولت بعدی آقای ترامپ مطرح شده بود.

نیکی هیلی جزو اولین جمهوریخواهانی بود که در رقابت‌های ریاست جمهوری ۲۰۲۴ نامزد شد و رقابت درون‌حزبی او با دونالد ترامپ تا پس از «سه‌شنبه بزرگ» ادامه پیدا کرد.

مایک پومپئو نیز با اینکه گفته بود در این رقابت‌ها نامزد خواهد شد اما از حضور در آن انصراف داد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG