لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۵۵

ناشران چینی «مهمان ویژه» نمایشگاه کتاب الجزایر


نمایشگاه بین‌المللی کتاب در الجزایر

به نوشته روزنامه الجزایری «آخر ساعه» برای شرکت در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب در الجزایر (سیلا) تا کنون ۹۷۰ ناشر الجزایری و خارجی داوطلب شده‌اند. ۲۷۱ ناشر از این مجموعه، الجزایری هستند. این نمایشگاه از ۲۹ اکتبر تا دهم نوامبر در پایتخت الجزایر برگزار می‌شود.

به نوشته این روزنامه، چین با سه هزار عنوان کتاب به زبان‌های عربی و انگلیسی میهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب در الجزایر خواهد بود. در مجموع ۳۰۰ هزار عنوان کتاب در این نمایشگاه عرضه خواهد شد.

جلسات بحث و گفت‌وگو پیرامون موضوعات فرهنگی، شب‌های شعر و قصه‌خوانی از جمله بخش‌های دیگر این نمایشگاه بوده و در بخشی دیگر، از شاعران، نویسندگان و پژوهشگران الجزایری اثرگذار در روند فرهنگی الجزایر که شهرتی بین‌المللی دارند، مانند «ابوقاسم سعدالله»، «سعید بوطاجین»، «مراد بوربون» و «عبدالله شریط» تجلیل به عمل خواهد آمد.

برنامه قطر برای استفاده از انرژی خورشیدی

روزنامه قطری «الوطن» از تصمیم دولت قطر برای استفاده گسترده از انرژی خورشیدی خبر می‌دهد. این روزنامه به نقل از عیسی بن هلال رئیس «سازمان آب و برق» قطر می‌نویسد، قطر با ۱۶ شرکت تخصصی در این زمینه مذاکرات لازم را به عمل آورده و تا پایان سال میلادی جاری، اولین قراردادها برای تأسیس نیروگاه خورشیدی در قطر به امضا خواهد رسید.

این مقام قطری می‌گوید، کشورش بر آن است تا در زمینه انرژِی از وابستگی کامل خود به نفت و گاز بکاهد و با چنین هدفی است که قطر به استفاده از انرژی خورشیدی روی آورده است. او می‌افزاید هدف قطر این است که تا سال ۲۰۳۰ دستکم ۷۰۰ مگاوات برق از طریق انرژی خورشیدی تولید کند. الوطن می‌نویسد، قرار است نیروگاه‌هایی که تا سال ۲۰۲۰ تأسیس می‌شوند ۳۵۰ مگاوات از این میزان را تولید کنند.

اقدام قطر در مورد استفاده از انرژی خورشیدی در چارچوب برنامه اقتصادی چهار ساله این کشور (۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲) انجام می‌شود.

عیسی بن هلال در نشست مطبوعاتی خود در دوحه افزوده است یکی دیگر از مهم‌ترین هدف‌های قطر برای استفاده از انرژی خورشیدی کاهش از آلودگی محیط زیست است که در اثر استفاده از انرژی‌های فسیلی در قطر نیز فزاینده بوده است.

اردوی پیشاهنگی در نینوا

در استان «نینوا» در عراق یک اردوی پیش‌آهنگی مختلط از دانش آموزان دختران و پسر برگزار شد. روزنامه عراقی «الزمان» ضمن گزارش این موضوع می‌نویسد، دانش‌آموزان در این اردوگاه از جمله با کاشتن نهال، به فراگیری درختکاری پرداختند.

شعار اصلی پیشاهنگی در این اردوگاه «درخت می‌کاریم، وطن‌مان را می‌سازیم» بود. ۱۴ گروه از دانش‌آموزان بغداد و دیگر استان‌های عراق در این اردو که در آغاز این هفته پایان یافت، شرکت داشته‌اند.

شرکت‌کنندگان در این اردو فازغ از تفاوت‌های مذهبی و قومی برگزیده شده بودند، و هنر خود را در زمینه‌های نقاشی، موسیقی و شعر نیز عرضه کردند.

ملانیا ترامپ در مصر

به گزارش مطبوعات مصر از جمله روزنامه «الاهرام»، ملانیا ترامپ همسر رئیس‌جمهور آمریکا در پایان دیدار خود از مصر، از عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر و همسر او، انتصار السیسی، به خاطر آنچه که میهمان‌نوازی مصر توصیف کرد، تشکر کرد.

همسر رئیس‌جمهور مصر از ملانیا ترامپ در فرودگاه قاهره استقبال کرده بود.

ملانیا ترامپ علاوه بر دیدار از اهرام مصر در استان «جیزه» از موزه بزرگ قاهره نیز دیدن کرد.

او اهرام مصر را گنجینه‌ای تاریخی توصیف کرد و از اینکه موفق به دیدار آنها شده است ابراز خوشبختی کرد.

ملانیا ترامپ پیش از مصر از سه کشور آفریقایی دیگر، غنا، مالاوی و کنیا دیدن کرده بود. دیدار همسر رئیس‌جمهور آمریکا از این کشورها غیررسمی بود.

جشنواره موسیقی در رام‌الله

در «رام‌الله» مرکز دولت خودگردان فلسطینی در کرانه باختری رود اردن، یازدهمین جشنواره موسیقی عربی با عنوان «حبایب» گشایش یافت. به گزارش روزنامه فلسطینی «الایام» حبایب برگرفته از بخشی از موسیقی«روحی الخماش» آهنگساز درگذشته فلسطینی است. او در آثار خود بیشتر موسیقی فلسطینی را که پیش از ۱۹۴۸ رواج داشت، بازسازی کرده است.

در مراسم گشایش این جشنواره در «کاخ فرهنگ رام‌الله»، گوشه‌هایی از آثار این موسیقی‌دان فلسطینی، و همچنین آثاری از دیگر آهنگ‌سازان فلسطینی و کشورهای عرب عرضه شد.

«محمد غازی» و «قزموز» که آهنگ «رقص لیلی» او در دنیای عرب شهرت دارد از دیگر آهنگسازان فلسطینی بودند که عرضه آثارشان در این جشنواره، به نوشته «الایام»، با استقبال حاضران روبه‌رو شد.

XS
SM
MD
LG