لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۴۰

بریتانیا: دلیلی ندارد ارزیابی آمریکا درباره دخالت ایران در حمله به نفتکش‌ها را باور نکنیم


جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، با تأکید بر اینکه کشورش ارزیابی مستقل خود را درباره حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان انجام خواهد گفت دلیل نیست که ارزیابی آمریکا باور نشود
جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، با تأکید بر اینکه کشورش ارزیابی مستقل خود را درباره حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان انجام خواهد گفت دلیل نیست که ارزیابی آمریکا باور نشود

در ادامه واکنش‌ها به حملات روز پنج‌شنبه به دو نفتکش در دریای عمان و در حالی که ایران اتهام آمریکا مبنی بر دست داشتن در این حملات را رد کرده، وزیر خارجه بریتانیا تأکید کرد دلیل ندارد که برداشت آمریکا درست نباشد؛ ژاپن، چین و شمار دیگری از کشورها نیز واکنش‌هایی جداگانه ابراز کرده‌اند.

جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، روز جمعه ۲۴ خرداد در گفت‌وگو با رادیو بی‌بی‌سی گفت: «دلیلی نداریم که برداشت آمریکا را باور نکنیم.»

وزیر خارجه بریتانیا با اشاره به این که «ما ارزیابی مستقل خودمان را انجام خواهیم داد» گفت: آمریکا «نزدیک‌ترین متحد ماست» و «دلیلی ندارد که ارزیابی آنها را باور نکنیم».

مقام‌های مختلف آمریکا حملات روز پنج‌شنبه در دریای عمان را به ایران نسبت داده‌اند اما مقام‌های جمهوری اسلامی این اتهام را رد کرده و در مقابل، آمریکا و برخی متحدانش را به «اظهارات فتنه‌جویانه» متهم کرده‌اند.

امارات متحده عربی نیز با اشاره به همزمانی حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان و حمله به فرودگاهی در خاک عربستان، هر دو را محکوم کرده است.

انور قرقاش، وزیر امارات در امور خارجی، شامگاه پنج‌شنبه در پیامی توئیتری نوشت: حمله امروز به نفتکش‌ها در دریای عمان و حمله به فرودگاه ابها در عربستان «تحولاتی نگران‌کننده و تشدید خطرناک تنش‌هاست» و «مسئولیت پرهیز از این تنش‌ها بر عهده همگان است».

حمله پهپادی حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی به فرودگاه عربستان در خاک سعودی روز پنج‌شنبه برای دومین بار ظرف دو روز انجام گرفت و هنوز گزارشی از تلفات و خسارات آن منتشر نشده است.

همزمان، مقام‌های ژاپنی گفته‌اند در حال همکاری نزدیک با آمریکا برای تحقیق درباره حملات روز پنج‌شنبه در دریای عمان هستند.

به گزارش ایتارتاس، یوشیهیده سوگا، دبیر کابینه دولت ژاپن، روز جمعه گفت: «ما در همکاری نزدیک با آمریکا و در حال تبادل اطلاعات با آنها هستیم و دولت [ژاپن] روند جمع‌آوری داده‌ها درباره حادثه را آغاز کرده است.»

این مقام ارشد دولت ژاپن در عین حال تأکید کرد که نمی‌خواهد در این مرحله درباره «پیامدها» و «مسئولان حملات» اظهار نظری بکند.

همچنین به گزارش خبرگزاری کیودو، تاکشی ایوایا، وزیر دفاع ژاپن هم روز جمعه در نشستی خبری گفت کشورش هنوز برنامه‌ای برای اسکورت نظامی نفتکش‌ها ندارد.

با این حال چین خواستار اقدامات بازدارنده از سوی تمامی طرف‌ها شده است.

به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه گفت: «هیچ‌کس نمی‌خواهد شاهد وقوع جنگ در خلیج فارس باشد و چین امیدوار است تمامی طرف‌ها بتوانند اختلافات را با گفت‌وگو حل کنند.»

اظهارات این مقام چینی در حالی بیان شده است که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران که برای شرکت در سازمان همکاری شانگهای به قرقیزستان رفته است، روز جمعه با شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری چین دیدار کرد اما بنابر گزارش رسانه‌های ایران، اشاره‌ای به حملات دریای عمان نکرد.

«اشیاء پرنده» به سوی کشتی ژاپنی

دو کشتی حامل میعانات گازی که صبح پنج‌شنبه در دریای عمان دچار آتش‌سوزی شدند شامل کشتی نروژی «فرونت التر» حامل اتانول، و کشتی ژاپنی «کوکوکا کاریجس» حامل متانول بودند.

خبرگزاری‌های بین‌المللی روز پنج‌شنبه از قول مقام‌های مختلف، گزارش‌های گوناگونی درباره استفاده از «اژدر»، «مین دریایی» و «استفاده از قایق» منتشر کردند.

در تازه‌ترین تحول، یک مقام ژاپنی گفته است خدمه کشتی ژاپنی که دچار آتش‌سوزی شد شاهد «اشیائی پرنده» به سوی شناور بودند.

یوتاکا کاتادا، رئیس شرکت کشتیرانی مالک کوکوکا کاریجس، روز جمعه با اشاره به این که «خدمه به ما گفتند دو شیئ پرنده به کشتی خورد و یک سوراخ هم در کشتی پیدا کرده‌اند» گفت: این که «اژدر» به کشتی برخورد کرده باشد «غیرممکن است».

بنا بر همین گزارش، این نفتکش ژاپنی که حامل ۲۵ هزار تُن متانول بود دچار آسیب جدی نشده و با اسکورت کشتی‌های نظامی آمریکا در بندر «خور فکان» در امارات پهلو گرفته است.

منابع: خبرگزاری‌های فرانسه، رویترز، آسوشیتدپرس، ایتارتاس،‌ ایرنا، توئیتر و رادیوفردا/ج/ ف. دو.
XS
SM
MD
LG