بر اثر درگيری های پراکنده نيروهای ارتش ترکيه با شبه نظاميان پ ک ک طی دو روز گذشته، ۱۳ عضو پ ک ک و ۲ درجهدار ارتش ترکيه کشته شدند.
اين درگير ی ها در استان های کرد نشين شرناخ، هکاری، تونجلی و بنيگول در شرق و جنوب شرقی اين کشور رخ داده است.
ارتش ترکيه به جست وجوهای خود برای يافتن پايگاه های کوهستانی شبه نظاميان حزب کارگران کردستان در مناطق کردنشين اين کشور ادامه می دهد.
پ ک ک در اين باره گفته است که اگر ترکيه به آتش بس اين سازمان برای مذاکره پاسخ نگويد، حملات مسلحانه خود را از سر می گيرد.
به گزارش خبرگزاری نيمه رسمی آناتولی، جست وجوهای وسيع نيروهای ارتش برای يافتن پايگاه های کوهستانی شبه نظاميان پ ک ک ادامه دارد و درگيری های تازهای در مناطق هوزات، اوواجک و چميش گهزهگ در نزديکی تونجلی روی داده است.
به گزارش خبر گزاری های ترکيه، روز دوشنبه ۱۶ آوريل در مراسم تدفين کشتهشدگان پ ک ک در بينگول، ميان شهروندان هوادار پ ک ک و نيروهای پليس زد و خورد روی داد و نا آرامی ايجاد شد.
روز سهشنبه ۱۷ آوريل هلی کوپترهای هوانيروز ترکيه با انتقال نيروهای کمکی ژاندارمری استان تونجلی به کوهستان های اطراف، به همراه هزاران سرباز ارتش، حلقهی محاصره حدود يکصد و پنجاه شبه نظامی پ ک ک را تنگ تر کردهاند.
حزب کارگران کردستان که از ماه اکتبر گذشته بطور يک جانبه اعلام آتش بس کرده ، در مورد درگيری های اخير خاطر نشان کرد که « شبه نظاميان اين سازمان تنها از خود دفاع می کنند و در صورتي که ترکيه همچنان به آتش بس آنها برای مذاکره پاسخ نگويد، حملات خود عليه دولت را از سر می گيرند.»
هه وال جنگاور، يکی از فرماندهان نظامی پ ک ک طی تماس تلفنی از کوهستان های مرزی قنديل در کردستان عراق با خبرگزاری رويترز گفت « ترکيه بيش از ۶۰ تانک و هزاران سرباز خود را برای رويارويی با پ ک ک در مناطق مرزی با عراق مستقر کرده است.»
اين فرمانده شبه نظاميان پ ک ک در مورد امکان آتش بس، ترکيه را مسئول دانست و ازدولت اين کشور خواست تا پيشنهاد پ ک ک برای مذاکره را بپذيرد تا جنگ دوباره آغاز نشود.
هفته گذشته ژنرال ياشار بيوک آنت رييس ستاد ارتش ترکيه، خواستار حمله نظامی به داخل خاک کردستان عراق، با هدف پاکسازی مراکز پ ک ک شد.
پس از مخالفت آمريکا و اتحاديه اروپا و واکنش کردهای عراق، چنين خواستی با پاسخ منفی رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه مواجه گرديد.
آقای اردوغان زيان های چنين عملياتی را از منافع آن بيشتر دانست و بر افزايش تلاش های ديپلماتيک آنکارا برای حل مسئله کردها ی ترکيه تاکيد کرد.
ترکيه پ ک ک را يک سازمان تروريستی می داند و هرگونه مذاکره با آن را رد می کند.