لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۱۷

ایتالیا: بحران پیامد معامله با طالبان


معامله با طالبان برای آزادی دانيله ماستروجاکومو، روابط داخلی دولت ايتاليا و همچنين روابط اين دولت بااپوزيسيون ميانه و راست را بحرانی ساخته است.
معامله با طالبان برای آزادی دانيله ماستروجاکومو، روابط داخلی دولت ايتاليا و همچنين روابط اين دولت بااپوزيسيون ميانه و راست را بحرانی ساخته است.

معامله با طالبان برای آزادی دانيله ماستروجاکومو، روابط داخلی دولت ايتاليا و همچنين روابط اين دولت بااپوزيسيون ميانه و راست را بحرانی ساخته است.


اين معامله ها علاوه بر تاثير بر روابط احزاب سياسی داخل ايتاليا، بر روابط اين کشور با متحدينش در پيمان ناتو نيز سايه انداخته است.

فرمانده طالبان در منطقه هلمند افغانستان ملا دادالله در گفت و گو با يک خبرنگار پاکستانی مدعی شد که پيشنهاد قبول يک ميليون دلار برای آزادی دانيله ماستروجاکومو خبرنگار روزنامه لارپوبليکا ايتاليا را رد کرده است.


در همين گفت و گو ملادادالله می افزايد:« اجمال نقشبندی مترجم افغانی که خبرنگار ايتاليايی را در سفرش به هلمند همراهی می کرد تنها در صورت رهايی چند طالبان زندانی ديگر رها خواهد شد.»


پيشنهادی که البته بلافاصله از سوی دولت کابل و رئيس جمهور افغانستان حامد کرزای رد شد.


در ايتاليا بحث در رسانه ها و جدل در محافل سياسی در رابطه با معامله دولت رم با طالبان و فشار بر دولت کابل برای آزادی طالبان زندانی همچنان ادامه دارد.


روزنامه لا استامپا در همين باره می نويسد«احتمالا دولت کابل بيش از ۵ طالبان زندانی را آزاد ساخته است.»


ملادادالله در ازای آزادی مترجم افغانی تحويل محمد حنيف يکی از سخنگويان سابق طالبان را که در پل چرخه کابل زندانی است خواستار شده است.


محمد حنيف از سوی طالبان در پيامد همکاری با دولت افغانستان به مرگ محکوم شده است و به همين علت به هيچ وجه قصد خروج از زندان را ندارد.


درايتاليا نه تنها نيروهای اپوزيسيون ميانه راست، بلکه بخشی از نيروهای ائتلاف دولتی ميانه و چپ و همچنين وزير دفاع اين کشور از معامله ای که با طالبان، با وساطت دکترجينو استرادا، بنيان گزار سازمان غير دولتی، صورت گرفته ابراز ناخوشنودی می کنند.


مخالفان معامله ياد شده معتقدند که آزادی عناصر برجسته طالبان شديدا به تلاش های دولت کرزای و نيروهای ائتلاف بين المللی حاضر در افغانستان برای پايان دادن به درگيری ها و بازگرداندن ثبات به اين کشور لطمه وارد ساخته است.


رئيس جمهور ايتاليا جورجيو ناپوليتانو به شدت نگران بحران در روابط ايتاليا و آمريکاست و وزارت خارجه این کشور نیزمعامله ايتاليا با طالبان را شديدا محکوم ساخته است.


دولت های بريتانيا، آلمان و هلند نيز مخالفتشان با هرگونه معامله ای با طالبان را ابراز داشته اند.


به گزارش رسانه های ايتاليا نگرانی هايی شديدی در رابطه با رای گيری دولت، در رابطه با لايحه تمديد ماموريت نظاميان ايتاليايی در افغانستان که قرار است سه شنبه آينده در مجلس سنای اين کشور انجام شود، وجود دارد.


در رم گفته می شود که نخست وزير رومانو پرودی در نظر دارد در لايحه تمديد ماموريت نظاميان ايتاليايی در افغانستان تغييراتی دهد تا بلکه بتواند رای موافق سناتورهای اپوزيسيون را نيز جلب کند

سه تن از سناتورهای ائتلاف دولتی از هم اکنون گفته اند که به اين لايحه رای مخالف خواهند داد و هنوز مشخص نيست که نيروهای اپوزيسيون چه تصميمی در اين رابطه اتخاذ خواهند کرد.


سيلويو برلوسکونی، نخست وزير سابق و رهبر اپوزيسيون روز شنبه گفت که هنوز در اين رابطه تصميمی اتخاذ نشده، ولی بعيد نيست که اپوزيسيون از لايحه دولت پشتيبانی نکند.


در رم گفته می شود که نخست وزير رومانو پرودی در نظر دارد در لايحه تمديد ماموريت نظاميان ايتاليايی در افغانستان تغييراتی دهد تا بلکه بتواند رای موافق سناتورهای اپوزيسيون را نيز جلب کند.


نيروهای اپوزيسيون خواستار تقويت نيروهای نظامی ايتاليا در افغانستان و به ويژه تغيير در ماموريت کنونی شان که در حال حاضر درگيری با طالبان را دربرنمی گيرد هستند.


روزنامه لارپوبليکا به نقل از منابع نخست وزيری می نويسد «احتمالا دولت با فرستادن يک بمب افکن، سه هليکوتر تهاجمی از نوع مانگوستا و دو هواپيمای بی سرنشين سعی خواهد کرد تا از سويی رای موافق اپوزيسيون در اجلاس سه شنبه آينده سنا را به دست آورد و از سوی ديگر به خواست آمريکا و ديگر متحدينش که خواهان شرکت فعال ايتاليا در جنگ با طالبان هستند پاسخ مثبت دهد.»


XS
SM
MD
LG