لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۲۶

پس از سه روز درگيری، بيروت آرام است


نیروهای حزب الله تلویزیون المستقبل، رسانه نزدیک به دولت تعطیل کرده است. (عکس از AFP)
نیروهای حزب الله تلویزیون المستقبل، رسانه نزدیک به دولت تعطیل کرده است. (عکس از AFP)

به رغم اينکه تعداد کشته شدگان درگيری های لبنان به ۲۴ تن رسيده است، اما اوضاع بيروت در روز شنبه - يک روز پس از تسلط حزب الله لبنان بر غرب اين شهر - آرام گزارش شده است.


با اين حال به گزارش خبرنگاران حاضر در بيروت، هنوز تعداد اندکی از مردم شهامت رفتن به خيابان هايی را دارند که توسط نيروهای لبنانی و مردان مسلح شيعه محافظت می شود.


به گزارش خبرگزاری ها، اوضاع بيروت از شامگاه جمعه ۲۰ ارديبهشت رو به آرامش رفته و از شدت درگيری ها که شامگاه پنجشنبه شدت گرفته بود، کاسته شده است.



حزب الله تحت حمايت ايران که از روز چهارشنبه، ۱۸ ارديبهشت ماه، جاده های اصلی شهر بيروت را مسدود کرده، اعلام کرده است که تنها در صورتی حاضر به بازگشايی جاده هاست که دولت لبنان مصوبات روز سه شنبه هيئت وزيران خود را لغو کند.

خشونت های اخير لبنان که از روز چهارشنبه ۱۸ ارديبهشت آغاز شده، در بيروت ۲۴ کشته و ده ها مجروح برجای گذاشته است.


حزب الله لبنان که رهبری گروه های مخالف دولت را بر عهده دارد، تاکنون زير بار مذاکره با هيچ گروهی نرفته است.


اين گروه مسلح تحت حمايت ايران که از روز چهارشنبه، ۱۸ ارديبهشت ماه، جاده های اصلی شهر بيروت را مسدود کرده، اعلام کرده است که تنها در صورتی حاضر به بازگشايی جاده هاست که دولت لبنان مصوبات روز سه شنبه هيئت وزيران خود را لغو کند.


هيئت وزيران لبنان روز سه شنبه، ۱۷ ارديبهشت ماه، رييس فرودگاه بيروت که يکی از اعضای جنبش امل و نزديک به حزب الله است را برکنار کرد و اعلام کرد که توسعه شبکه مخابراتی حزب الله که به گفته دولت لبنان با کمک ايران در حال ساخت است، ممنوع است.


در پی آن، نيروهای مسلح حزب الله لبنان به خيابان ها ريختند و با گروه های طرفدار دولت درگير شدند.


تنش در لبنان، شامگاه پنجشنبه، پس از کنفرانس خبری حسن نصر الله، رهبر حزب الله لبنان که دولت لبنان را به «تلاش برای خلع سلاح» گروهش متهم کرده بود ناگهان افزايش يافت.


با ادامه درگيريها، عصر روز جمعه ۲۰ ارديبهشت ماه، نيروهای حزب الله بر نيمه غربی شهر بيروت مسلط شدند.


نشست اضطراری اعراب


در همين حال، در پی درخواست عربستان سعودی و مصر، ۲۲ عضو اتحاديه عرب، روز يکشنبه ۲۲ ارديبهشت ماه در قاهره پايتخت مصر در نشست فوق العاده ای در باره بحران لبنان شرکت می کنند. عربستان و مصر، از حاميان دولت لبنان هستند.



  • «تلاش های بی دريغ جمهوری اسلامی ايران برای کمک به تفاهم ميان گروههای مختلف سياسی در آن کشور [لبنان] با مساعدت و همراهی کشورهای ديگر همراه نبوده است.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران

اما به گزارش خبرگزاری فرانسه، شيخ حمد بن جاسم آل ثانی ، نخست وزير قطر در گفتگو با تلويزيون الجزيره، گفته است مقامات سوريه هنوز در باره شرکت کردن در نشست فوق العاد اعراب در باره بحران لبنان، تصميم نگرفته اند.


آمريکا روز جمعه، ۲۰ ارديبهشت ماه، سوريه و ایران را به دامن زدن به خشونت ها در لبنان متهم کرد.


بشار اسد رييس جمهوری سوريه، بدون آنکه واکنشی به اتهام آمريکا نشان دهد، روز جمعه اعلام کرد که درگيری های اخير لبنان «يک مسئله داخلی» است.


در پی اين اظهار نظر، مقامات رسمی آمريکا، اعلام کردند که واشينگن به شواهدی دست يافته است که نشان می دهد سوريه با «چراغ سبز» ايران به خشونت ها در لبنان دامن می زند.


شان مک کورمک، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا گفت: «بر اساس برخی مدارک، ما اکنون مشاهده می کنيم که گروه های مرتبط با سوريه در لبنان نقش فعالتری در دامن زدن به آتش خشونت ها بازی می کنند.»


محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران هم جمعه ۲۰ ارديبهشت ماه «دخالت های ماجراجويانه» آمريکا و اسرائيل را عامل بروز حشونت های چند روز اخير لبنان اعلام کرد.


سخنگوی وزارت امور خارجه ايران همچنين گفت: «تلاش های بی دريغ جمهوری اسلامی ايران برای کمک به تفاهم ميان گروههای مختلف سياسی در آن کشور [لبنان] با مساعدت و همراهی کشورهای ديگر همراه نبوده است.»


XS
SM
MD
LG