همزمان با سفر محمود احمدی نژاد رييس جمهوری ايران از امارات متحده عربی، ۱۲ غواص دستگير شده در اين کشور آزاد شدند. .
خبرگزاری دانشجويان ايران ايسنا از قول يکی از مقامات سفارت ايران در امارات بدون اينکه به نام او اشاره ای داشته باشد نوشت:« اين عده به محض اينکه دستور صادر شد، آزاد شدند.»
به گزارش خبرگزار فرانسه، غواصان آزاد شده برای شرکت صدف سفيد خارک کار می کردند، روز اول ماه مه، ۱۱ ارديبهشت ماه، هنگامی که برای پيدا کردن محموله يک کشتی غرق شده در نزديکی جزيره ابوموسی در آبهای خليج فارس دستگير شدند. اين کشتی در موقعيت ۱۸ مايل دريايی در نزديکی جزيره ابوموسی غرق شده بود.
ماجرای دستگيری غواصان
غواصان دستگير شده، به گفته حسن نوری پورمديرعامل شرکت غواصی صدف سفيد خارک توسط نيروهای نظامی امارات در آبهای بين ا لمللی قرار داشتند.
آقای نوری پور به هنگام دستگيری اين عده به خبرگزاری ايسنا گفته بود:« اين شناور غرق شده ۱۸ مايل با جزيرهی ابوموسی و حدود ۲۲ مايل با آبهای امارات فاصله دارد و در محدوده آبهای بين المللی قرار گرفته است.»
به گفته حسن نوری پور، ماموران گشتی امارات به همراه يک ناو کوچک، به زور غواصان ايرانی را به امارات منتقل کرده اند.
ايسنا به نقل از آقای نوری پور نوشته:«اين غواصان با اطلاع وزارت امورخارجه و هماهنگی با استانداری بوشهر و هرمزگان محموله اين کشتی غرق شده را تخليه می کردند. اما يکی از مسوولان وزارت خارجه اعلام کرد که آنها در محدوده آبهای موسوم به فلات قاره فعاليت مي کردند که اماراتي ها اين قسمت را جزو آبهای خود محسوب کرده و آنها را بازداشت کرده اند. »
سالهاست دولت های ايران وامارات بر سر مالکيت جزاير ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک با هم اختلاف دارند. از سال ۱۹۷۱، هنگامی که انگلیسی ها از منطقه خلیج فارس بیرون رفتند، ایران، این جزایر را جزو خاک خود به ثبت رساند، این درحالی است که امارات ادعای مالکیت آنها را دارد.
اما با وجود اين اختلافات، درآستانه سفر محمود احمدی نژاد به اين کشور عربی، غواصان ايرانی آزاد شده اند. اين اولين باری است که يک رييس جمهور ايران بعد از انقلاب ۱۹۷۹ از امارات بازديد رسمی می کند. سفر رسمی آقای احمدی نژاد از روزیکشنبه بیست و سوم اردیبهشت ماه آغاز می شود.
در ماه مارس، ايران ۱۵ سرباز انگليسی را در آبهای خليج فارس که مدعی بود وارد آبهای رسمی اين کشور شده اند را دستگير کرد، اما انگليس اصرار داشت که اين گروه که مشغول گشت بودند در آبهای عراق قرار داشتند.
ايران ۱۵ ملوان را که يک زن در ميان آنها ديده می شود را بعد از گذشت دو هفته آزاد کرد.